המעי הגס

191 שאלות גולשים בנושא » המעי הגס


יולי 2 יום חמישי , 2009 11:56 pm

שלום רב
קרובת משפחה שלי החלה לחוש בתשישות בשבועיים האחרונים, ללא כאבים כלל. בדיקות הדם הצביעו על אנמיה קיצונית המוגלובים ברמה של 7.6. בטיפול בית חולים קיבלה שתי מנות דם וכן בוצעה בדיקת קולונסקופיה ואולטראסאונד בטן. נמצא כי ישנו גידול על המעי הגס בסמוך לכבד. כמו כן נלקחה ביופסיה מן הכבד. כרגע נאמר כי יש להמתין לתוצאות הביופסיה. אשמח לדעת האם קיים סיכוי שמדובר אכן רק בפוליפ או שהממצאים מצביעים על גידול סרטני.
תודה רבה מראש

admin
שלום מירב,
חיבים כמובן להמתין לביופסיה. על פניוו זה נשמע כמו גידול ממאיר

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
יולי 3 יום שישי , 2009 5:51 pm

אבי בן 70 בערך חולה סרטן המעי הגס.
לפני כחצי שנה בערך עבר ניתוח לסגירת הסטומה ומאז סובל מפיסורה.
כל שבועיים עובר טיפולים כימותרפיים. לאחר כל טיפול הוא סובל מאוד!!! (החומרים שהוא מקבל משפיעים עליו פעם בעצירות ופעם להיפך, אך כל הסבל מלווה בכניסות מרובות מאוד ולעיתים בלתי נסבלות לשירותים.
אבי עבר ניתוח פיסורה לפני מס' חודשים, ניסה אינספור סוגי משחות, שטיפות מרובות, ביקר אצל דיאטנית – אך לשווא.
שמעתי כי עשב חיטה עשוי להקל מעט על הכאב, האם זה נכון?
אשמח מאוד לקבל עזרה, דחוף!!!!

admin
שלום גלית מסיקה מאשקלון,
עשב החיטה יכול לרכך את היציאות ולהקל עליו במידה מסוימת.
אבל יש לזכור כי פיסורה במהלך טיפול כימוטרפי הינה בעיה קשה מאוד - כי הטיפול פוגע ביכולת של המקום להחלים, בנוסף לשינויים בהרגלי היציאה
מנסיון לעיתים במקרים בהם הסבל כול כך ניכר - כדאי לעשות הפסקה של שבוע שבועיים בטיפול ולעבור ניתוח קטן לרפא את הפיסורה
לצורך כך יש לבדוק את אביך כמובן ולהתייעץ עם הרופא האונקולוג שלו.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 6 יום שני , 2009 2:07 pm

שלום רב,
אבי בן 88 , בריא בד"כ, עבר קולונסקופיה, גילו פוליפ גדול לא ממאיר שאותו הסירו חלקית. בגלל שנשאר חלק מהפוליפ שנמצא בפיתול של המעי הוא אמור לעבור ניתוח לכריתת חלק מהמעי הגס. רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות בניתוח רגיל מול ניתוח בשיטת לפרוסקופיה (אציין עוד שאבי סובל מאולקוס שנים רבות וכמו כן מעשן).
תודה.

admin
שלום לימור,
אם מדובר בפוליפ שאינו ממאיר - יתרונות הלפרוסקופיה הם גדולים הרבה יותר.
ניתוח קל יותר, החלמה מהירה יותר, התאוששות וירידה מהמיטה מוקדמים יותר, חזרה לאכילה מהירה יותר ועוד ועוד.
בנוסף באנשים מבוגרים יתרונות הלפרוסקופיה הם משמעותיים יותר. נמצא כי אנשים מבוגרים יותר מגיבים פחות לניפוח הבטן בגז שמתבצע בניתוח לפרוסקופי - כך שלאחר הניתוח ההתאוששות שלהם עוד יותר מהירה מזו של אנשים צעירים.
לכן - בגיל 88, כאשר מדובר בפוליפ לא ממאיר - ניראה לי שלפרוסקופיה יש לה המון יתרונות על ניתוח פתוח
לגבי האולכוס - אין לכך כול משמעות.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו,
ודר גרינברג.
יולי 12 יום ראשון , 2009 9:30 am

אבי חלה בסרטן המעי הגס בגיל מתקדם. אני בת 55. עברתי בדיקת קולונוסקופיה רגילה ביולי 2008 אולם המכשיר הוחדר רק עד splenic flexure עקב ז"וית חדה ודיברטיקולים". לא נמצאו פוליפים בבדיקה. לפני שבוע עברתי קולונוסקופיה וירטואלית ונמצא שם "סעיפים בכמות קטנה עד בינונית בסיגמואיד ובכמות קטנה לאורך שאר המעי הגס, אין עדות לפוליפים הגדולים מ 1 ס"מ ואין עדות לתהליכים תופסי מקום…בכבד מודגמות ציסטות עד לקוטר של 2.4 ס"מ".
יש לי כמה שאלות:
1. כשאומרים אין עדות לפוליפים הגדולים מ 1 ס"מ האם זה אומר שיש פוליפים קטנים יותר? אם כן איך אני יודעת מהם ומה גודלים?
2. כל כמה זמן חשוב לחזור על הבדיקה?
3. מה המשמעות של סעיפים?
תודה

admin
שלום הליין וולך,
1. כאשר אומרים כי אין פוליפים הגדולים מ-1 סמ' מדובר על רגישות הבדיקה. הבדיקה מגלה פוליפים מעל חצי סמ' - אז לצורך ביטחון הם כותבים כי אין פוליפים מעל 1 סמ. בנוסף פוליפ הופך מסוכן כאשר הוא מעל 1 סמ. קרוב לוודאי שאין לך פוליפים משמעותיים - שיש צורך לדאוג או לטפל בהם.
2. כדאי לחזור על הבדיקה תוך 3-5 שנים.
3. סעיפים יש כמעט לכולם בגיל 55, במידה ואינם מפריעים הם חסרי משמעות. על מנת למנוע או להפחית את היווצרות הסעיפים הנוספים בעתיד כדאי לשמור על כלכלה רבת סיבים. הסעיפים נוצרים עקב לחץ גבוה במעי - שהוא תוצאה של צואה קשה שהמעי צריך לדחוץ, ריכוך היציאה על ידי סיבים מוריד את הלחץ.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 16 יום חמישי , 2009 11:19 am

אבא שלי בן ה 89 אושפז לפני שבועיים בבית חולים בשל דימום ברקטום. בקולונוסקופיה נרשם כי "הוחדר עד הצקום זוהה ע"פ מבנה האופייני לפי פתח התריסריון ולפי מסתם האלקאוצקלי ברקטום בעומק 15 ס"מ תהליך גידול נוקשה למגע בוטר 7 ס"מ. נלקחה ביופסיה. אשר אישרה כי יש גידול ברקטום".האבחנה היא קוד 153.3 malignant neoplasm of sigmoid colon/ ברקע 185 malignant neoplast of prostata אחת לחצי שנה מקבל זריקה. PSA 0.24.
ב CT אברי האגן עם חומר ניגוד -הופנה לביררו בשלד לדירוג שיאתי.
התוצאה-בסיס בית החזה -עיבוי פלוירה בבסיסים.בולות אמפיזמטיות ,שינויים פיברוטיים. הכבד -בגודל תקין. מודגם תהליך ציסטי בגודל כ 3 ס"מ,בסיגמנט 8, גבוה, ללא האדרה בסריקה מאוחרת-ציסטה?
דרכי המרה התוך כבדיים -אינם מורחבים. הצנור המרה המשותף -ברוחב תקין, כיס המרה -ללא אבנים מסוידות, הטחול-בגודל ובמרקם תקינים. הלבלב בעובי ומרקם תקינים, בלוטות האדרנל-בגודל ומבנה תקינים משני הצדדים. הכליות בגודל תקין, ללר הרחבה של מערכת השתן.ציסטות קורטיקליות פשוטות בשתיהן.החלל הפריטונאלי -אין עדות למיימת. המעי הגס-מלאות רקטית,ברקטום,עם הצרות החלל והסננת שומן מסביב. קשרי לימפה קטנים באזור. הרטרופריטנאום ללא ממצא.שלפוחית השתן-בעל גבולות טרבקטלרים,סעיף קטן מימין. ערמונית מוגדלת,משמעותית.
מעטפת הגוף-בקע מפסעתי שומני משמאל. הפוטרפיה של שרירית,בפלג גוף תחתון,מימין.
מבנה גרמי-אוסטיופניה. שינויים ניווניים קשים בגופי החוליות. תופעת ווקום בסחוסים הדיסקליים,לכל האורך."
מהאמור נאמר שאין גרורות.
האבחנה שאת ברקטום. הוזמן לניתוח בעוד שבועיים.
אודה על הסבר איזה סוג ניתוח מועדף-הבנתי שהניתוח קשה מאד
מה הסיכונים בניתוח כזה. אבי אדם ברי וצעיר לגילו
האם ניתוח בעוד שבועיים אינו איבוד זמן יקר.
בנוסף נאמר לנו שרמת החומרה של התהליך ידעו רק לאחר הניתוח.
אודה על תשובה וכל המלצה לבדיקות ו/אן מידע נוסף
תודה

admin
שלום אור,
הניתוח הוא אכן לא פשוט והסיכונים תלויים גם מחלות הרקע של אביך. להמתנה של שבועיים אין משמעות. לגבי סוג הניתוח לדעתי זה לא כל כך משנה אם זה נעשה בצורה פתוחה או לפרוסקופית וכדאי לבצע לפי המלצת המנתח. מבחינת חומרה או השלב הגידולי זה באמת ניתן יהיה לדעת רק אחרי הניתוח. בהצלחה
ד"ר אביטל

יולי 20 יום שני , 2009 3:19 pm

שלום
דודה שלי עברה לפני שנתים כריתת חלק מהמעי הגס-גידול. היום היא בת 85 . התגלו אצלה גרורות בלימפה שליד צינורות המרה .עשו לה ERCP.עכשו יש לה חיידק אנטרןקוקוס בדם והיא קיבלה יומים ונקומיצין לוריד.
רוצים לשלוח אותה הביתה עם אנטיביוטיקה דרך הפה. האם לא כדאי שתשאר עוד 8 ימים כדי להשלים 10 ימים של ונקומיצין דרך הוריד?
אולי החיידק יהיה עמיד ויתרחש ספסיס?

admin
שלום דן נג'ר,
אם רופאי המחלקה סבורים שאנטיביוטיקה דרך הפה מספקת אזז כנראה כך הוא הדבר. במידה והחיידק רגיש לסוג האנטיביוטיקה עליה המליצו הרופאים ואין לה בעיה לבלוע את האנטיביוטיקה אני לא רואה בעיה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
אוגוסט 15 יום שבת , 2009 9:21 pm

יש לי כמה שאלות בנוגע לניתוח כריתה של המעי הגס
1. האם תופעה של עייפות רבה ושינה רוב שעות היום היא תופעת לוואי מוכרת בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח
2. האם יש סטטיסטיקות לגבי כמה זמן לוקח לתופעה זו, במידה והיא קיימת, לעבור, האם זה תלוי בגיל המנותח?
3. האם תמיד יש טיפולים כימותרפיים לאחר ניתוח זה (שנעשה כתוצאה מגידול במעי הגס)
4. האם יש תנאי סף למשקל ובריאות וגיל מסוימים לפני ביצוע טיפולי כימו?

admin
שלום שלומית,
עיפות יכולה להופיע אחרי כל ניתוח גדול אם כי אנני מכיר סטטיסטיקה בנושא. טיפול כימי לא ניתן לכל אחד אחרי ניתוח. הדבר תלוי בתשובה הפתולוגית אחרי הניתוח. במידה ומדובר בשלב 3 יש לתת טיפול. בשלב 1 לא נותנים טיפול ובשלב 2 מחליטים לפי כל מקרה לגופו.
עקרונית ניתן לתת טיפול לרוב המנותחים ללא סף ספציפי לגבי משקל וגיל. עם כי מפעילים שיקול דעת לגבי אנשים מבוגרים מאוד או חולים מאוד.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוגוסט 22 יום שבת , 2009 11:43 pm

אני בן 80 ועשיתי בדיקת המעי הגס לפני 4 שנים והכל היה בסדר האם אני צריך עכשיו לעשות עוד פעם ? לפי הוראות הרפואה כל כמה שנים יש לעשות את הבדיקה.

admin
שלום אברהם ארי,
אין הנחיה ברורה. במידה והבדיקה היתתה תקינה לגמרי ואין גורמי סיכון הבדיקה הבאה צריכה להיעשות 5-10 שנים לאחר מיכן.

נשמח לעמוד לרשותךבמרפאתינו, דר אביטל
אוגוסט 27 יום חמישי , 2009 9:57 pm

ד"ר שלום לך!
הנני במצב לאחר כריתה של המעי הגס בפברואר 2009 בגובה 35 ס"מ כריתה של 20 ס"מ פוליפ בגודל 0.3 מ"מ ממהיר בשיטה לפרוסקופית. מאז אפריל 2009 ישלי כאבי בטן אשר התחזקובמשך הזמן היציאות שלי קשות ואני נעזרת בתכשירים טבעיים כמו אלצירות.
כאבי הבטן הינם כאב הנראים לי כמו מאיזור מסלול מעי הגס הכאבים הינם גם בזמן היציאות.
הכאבים נראים לי גם כמו מאיזור הכבד.וגם באיזור מרכז הבטן.
ד"ר עזור ותציע לי איזה בדיקות כדאי לעשות,בכדילדעת מהסיבת הכאבים וכיצד יש לטפל בכאבים
ההולכים ומחמירים?

בתודה
דינה

admin
שלום דינה,
ראשית אני סבור שכדאי שתיבדקי ע"י הכירורג שניתח אותך. יתכן וצריך לעשות מספר בדיקות כולל סי טי בטן ויתכן בדיקה של המעי הגס לוודא שאין הצרות באזור בו חובר המעי.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
ספטמבר 8 יום שלישי , 2009 2:55 pm

שלום רב,
בעלי לקה בסרטן המעי הגס בדרגה T3 N1 בנובמבר 2008 עבר ניתוח להוצאת הקטע הנגוע ולאחר מכן קיבל 8 קורסים של טיפול כימוטרפי שכלל FU5 + קסלודה בנטילה פומית.
נטילת הכדור האחרון היה במחצית יולי 2009 . היום אני רואה כי הוא רץ רץ לשרותים לעיתים תכופות מאוד וכן מתלונן על עייפות. אודה לכם אם תתנו לי "סימנים" מזהירים עליהם יש להתלונן מבעוד מועד . אמנם נקבע מועד לעריכת בדיקות לעוד כחודש וחצי אך ברצוני לוודא כי אנו ערים לשינוי שייחיב בחינה מחודשת של מצבו.
בתודה ובברכה לשנה טובה.
חנה

admin
שלום חנה,
אם יש לו סימנים כגון שינויים בהרגלי היציאה, חולשה כללית - נראה כי יש מספיק תלונות על מנת לבחון מחדש את מצבו
כדאי לבצע בדיקות דם עדכניות כולל רמות המוגלובין ומרקרים ובמידה ונתבקשתם לפני הביקורת לבצע גם הדמייה כדאי לעשותה בהקדם.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו,דר גרינברג.
ספטמבר 16 יום רביעי , 2009 9:50 am

שלום ד"ר

אשתי סובלת מגידול שאובחן כסרטני במעי הגס בנוסף לכך היא סובלת גם ממחלת הקרוהן. מהתיעצות עם מומחים בנושא נאמר לנו כי במהלך הניתוח להוצאת הגידול יתכן ויאלצו להסיר את כל המעי הגס והיא תאלץ לחיות עם סטומה. האם ניתן להימנע מכך ולהשתיל מעי גס?

admin
שלום אסף,
אין אפשרות וצורך להשתיל מעי גס. עם זאת צריך לבדוק את אמך ולשקול האם באמת יש צורך בהוצאת כל המעי הגס והשארת סטומה קבועה. הדבר תלוי במיקום הגידול במעי ובהיקף המחלה במעי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו לבדיקה והערכה בדבר הצורך בהיקף כריתה כזה.
בברכה, דר אביטל
ספטמבר 19 יום שבת , 2009 4:48 pm

שלום רב,
בבדיקת קולונקופיה נמצא אצלי פוליפ בגודל 4 ס"מ. לאור בדיקות הביופסיה הומלץ לי על כריתת קטע של המעי הגס ועלי לבחור בין ניתוח פתוח לבין ניתוח לפרוסקופי. אודה על ייעוצך בהתלבטותי בין שתי השיטות ובפרט אשמח לדעת מהם הסיכויים לסיבוכים כגון הידבקויות מעיים בשיטת הניתוח הפתוח.
בתודה רבה מראש וברכת שנה טובה
גד

admin
שלום גד,
בוא נתחיל בכך - כי מבחינת הניתוח - כריתת קטע המעי עם הפוליפ בשוליים בריאים עם שורש המעי ובלוטות הלימפה - הניתוח זהה.
הניתוח הלפרוסקופי - מתבצע על ידי הכנסת מצלמה וכלי עבודה דרך פתחים קטנים וביצוע הניתוח. היתרון בניתוח הוא החיסכון בחתך הניתוחי הגדול ובשל כך ההחלמה המהירה יותר, פחות כאבים וזמן אישפוז וחזרה לחיים רגילים קטן יותר.
החיסרון הוא כי הניתוח אורך קצת יותר זמן ודורש מנתח מיומן בשיטה זו
מקובל להניח כי בניתוח לפרוסקופי שיעור ההדבקויות בעתיד קטן יותר כי ישנה פחות מניפולציה של אברי הבטן.
כיום - לפוליפ של 4 סמ לדעתי מרבית הרופאים בעולם ימליצו על ניתוח לפרוסקופי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוקטובר 6 יום שלישי , 2009 11:16 am

שלום רב

אבי עשה לפני כחודשיים ניתוח להסרת חלק מהמעי הגס. לדברי הרופא הניתוח עבר בהצלחה ואין לו גרוגות. מצבו החל להשתפר אולם בשבוע האחרון הוא החל להיכנס כל 5 דקות!! לשירותים עם הפרשות ריריות של צואה. משקלו החל לרדת בצורה דרסטית.
מה זה יכול להיות? אודה לתשובתכם.
נ.ב.
אבי בן 77 ומצבו באופן כללי מצוין

admin
שלום רוני,
יתכן דלקת מעי כלשהיא. ממליץ להחפגש עם הרופא המנתח

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 10 יום שבת , 2009 7:55 pm

לפני מספר שנים עברתי כריתת חלק מהמעי הגס בגלל דברטיקוליטיס נשארו מספר סעיפים לפני כשבוע לקיתי בעצירות בחילות כאבים בצד שמאל של הבטן בבית החולים בצילום קיבה נתגלתה בטן ומעי גס מלאים בצואה לאחר שתיה מרובה החילותי להתרוקן אבל הבחילות ממשיכות לעיתים וכן הכאבים אבל בצורה מוחלשת שאלתי היא מה יש לי ומה הבדיקות שעלי לעבור help

admin
שלום אריה,
זה נשמע כמו עצירת פעילות מעי יתכן על רקע שינוי דיאטה, תרופות או סיבות אחרות. במידה ואינך סובל מעצירות כרונית סביר שהדבר יחלוף. ניתן להעזר בשמן פרפין ותכשירי סיבים כגון קונסיל. במידה והעצירות ממשיכה או מחמירה כדאי להיבדק שוב

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 19 יום שני , 2009 3:44 pm

לפני כ-10 שנים עברתי ניתוח סריקת בטן ומאז אני סובלת משיתוק המעיים (חוסר פרסטלטיקה), הגורם למעין "רפלוקס" של המעי הגס כלפי מעלה – שמתבטא בלחץ על הסרעפת ועצירת דופק הלב/הפרעותק קצב / פלפיטציות. בנוסף אני מאובחנת כ-IBS ולדלקת כרונית בגלל חיידק הליקובקטר פילורי שלא אובחן וטופל בזמן.

אני מבקשת לברר אם יש דרך לעזור / לעצור את תופעת הרפלוקס של המעיים ולהקל על ההתקפים של הפרעות בקצב הלב.

אני יודעת שזה נשמע לא הגיוני אבל התופעות הנ"ל קיימות ומשבשות לי את חיי היום יום. הן ופיעות רק כשאני צריכה להתרוקן, במקום שהצואה/גזים ירדו למטה יש לי הרגשה שזה עולה למעלה.

לציין שאני משתמשת באופן קבוע בחוקנים. וכן ניסיתי רפואה אלטרנטיבית בכל צורה שקיימת בשוק.

אודה על תגובה למייל שלי.

admin
שלום תיקי,

ראשית יש צורך לאבחן מהי בדיוק הבעייה.
ניתן להעזר בבדיקות כגון זמן מעבר במעי - לראות אם אכן יש שיתוק של הפרסטילטיקה ובדיקה כמו דפקוגרפיה לראות מה בדיוק קורה בזמן שיש התרוקנות.
לאחר השמת הבירור תהייה תמונה של מה בדיוק קורה ואז נוכל לקבל החלטה בדבר הטיפול המתאים.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוקטובר 31 יום שבת , 2009 3:34 am

שלום רב,
אני בת 35.
אתמול עברתי בדיקת קולונוסקופיה בשל הסטוריה משפחתית + אני נשאית brca2.
הסטוריה משפחתית: סב חלה בסרטן המעי הגס ונפטר מכך בגיל 70 + לסבתא נמצאו פוליפים ונכרתו במעי הגס (לא יודעת אם היה שפיר או ממאיר).
תוצאות הבדיקה שלי:
"המעי נסקר עד קרקעית הצקום. בסיגמה 4 פוליפים זעירים צמודים, הגדול מבינהם – 4 מ"מ, הוצאו באמצעות מלקתי הביופסיה. יתר הרירית תקינה. הכנה טובה."
הפוליפים נשלחו לביופסיה אבל בינתיים אני מאוד בלחץ.
אני יודעת שהם קטנים, אבל העובדה שיש 4 פוליפים צמודים – זה לא אומר שהם עלולים להיות גידול ממאיר שהתפשט או גרורות ממקום אחר בגוף? האם ממצא כזה הוא נורמאלי בגילי? (הרופא בכלל לא רצה לעשות לי בדיקה בגיל כזה ועשה בעיקר כי אני לחצתי).
אודה לתשובה מהירה,
כל טוב,
אלה.

admin
שלום אלה,
הפוליפים שהוסרו נראים תמימים לחלוטין. אין לך סרטן. טוב שעשית את הקולונוסקופיה , יתכן ויש לך נטייה לייצור פוליפים ואת צריכה להמשיך במעקב קולונוסקופי.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
נובמבר 3 יום שלישי , 2009 7:43 pm

שלום רב,
יש לי בן, בן 19.5 הסובל מכיב מדמם לסרוגין קרוב לרקטום ומתופעה של צניחה של המעי הגס המכונה פרולפס. הוא עבר ניתוח בלפרוסקופיה לקיבוע המעי, אך הניתוח הצליח רק בחלקו ועדיין יש פרולפס וכעת חזר גם הדמם. האם כדאי לשקול ניתוח נוסף ? האם יש איזשהו פיתרון כירורגי לכיב המדמם המכונה בפי הרופאים : solitary rectal ulcer. כמו כן עלי לציין כי הרופא שניתח טען כי המעי שהתגלה בעת הניתוח היה רופס ומפותל.
תודה מראש.

admin
שלום רחלי,
זו שאלה מאוד כבדת משקל,
על מנת להביע דיעה כדאי היה לדעת מספר דברים.
ראשית - איזה ניתוח הוא עבר - האם רק קיבוע של המעי בבטן, או גם כריתה של המעי הרופס והמפותל
השנייה - איזה בירור הוא עבר טרם הניתוח האם דפקוגרפיה? PUS? או בדיקות אחרות.
אין דרך "פלא" לרפא את הכיב - כי הכיב נוצר כתוצאה מחוסר באספקת דם למקום ודלקת שנגרמות מהצניחה
אשמח לשבת איתכם = לעבור על החומר ולנסות לעזור.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
נובמבר 4 יום רביעי , 2009 3:35 pm

שלום,

לפני מספר חודשים, בעקבות כאבים בפי הטבעת ביצעתי בדיקות ע"י כירורג וקולונוסקופיה של תחתית המעי ואובחנו הן פיסורה והן דלקת בתחתית המעי הגס.

הכאבים הם לסירוגין, מופיעים לאורך כל היממה ולאו דווקא קשורים למועדי היציאות, והתחושה היא שמוקד הכאב הוא בעומק של כ- 1-2 ס"מ מפי הטבעת.

האם ניתן על פי מאפייני הכאב להגדיר האם מקורם בדלקת או בפיסורה?
האם יש בדיקה נוספת אשר יכולה לזהות את מקור הכאב?

נאמר לי שפיסורה ממושכת מאופיינת בד"כ בכיווץ חריג של השריר הטבעתי, אך נראה שזה לא המצב אצלי. האם ישנם גורמים נוספים אשר יכולים לגרום לפיסורה ממושכת, ומה הטיפול המקובל במקרה של גורמים אלו?

תודה רבה,

דוד

admin
שלום דוד,
אין לדעת מהו מקור הכאבים האם הם מהפיסורה - מה שסביר יותר, מהדלקת, או כתוצאה מבעיה אחרת כמו רגישות של אחד השרירים ברצפת האגן. ניתן לבצע אולטרא סאונד של התעלה האנאלית - אם זה ממש חשוב. יותר נכון זה להתחיל בטיפול כנגד שתי הבעיות ואז לפתור אותן ואת הכאבים.
הפיסורה עצמה היא שגורמת לכיווץ של השריר, ולא כיווץ השריר גורם לפיסורה, כול הפרעה בתהליך ההתרונות, או פציעה של המקום יכולה לגרום לפיסורה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
נובמבר 10 יום שלישי , 2009 9:41 pm

שלום רב,
אני מתעניינת לגבי בעלי, אשר עבר כריתת גידול מהמעי הגס (רקטום) וגרורות מהכבד.
כעת לאחר בדיקות שגרתיות נמצאו פוליפים מרובים במעי הגס, מומלץ לנתחו להסרת כל המעי הגס.
אני פונה אליך בשאלה : איזה ניתוח מומלץ?
-קולוסטומיה?
-חיבור המעי הדק ישירות לפי הטבעת? ואם אפשר מהם היתרונות והחסרונות בכל ניתוח…
אשמח אם תענני.. בתודה מראש . קרן.

admin
שלום קרן ,
במידה וניתן, ועל פי רוב ניתן, כדאי לחבר את המעי הדק לפי הטבעת על ידי יצירת מבנה מעי דק המתחבר לאנוס. היתרון הגדול הוא הימנעות מסטומה. עם זאת צריך לבחון כל מקרה לגופו. במידה ולבעלך יש בעיות שליטת סוגרים לאחר הניתוח או שעבר זמן קצר יחסית מאז הניתוח הרקטום והכבדאו שאזור הרקטום הוקרן או שבאזור הרקטום עצמו אין פוליפים ניתן לשקול סטומה או פרוצדורה אחרת.
על מנת להמליץ באופן מושכל צריך לבדוק אותו ואת כל הנתונים שציינתי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
נובמבר 22 יום ראשון , 2009 4:18 pm

מה זה "גוליתלי" להכנת מעי לפני קולונוסקופיה?
הזכרתם את התרופה הזאת אבל הרופא שלי לא יודע מה זה

להלן ציטוט מתשובה שכתבתם בעבר:
שלום אילן שטריקמן,
שתי הכנות המעי המקובלות לקולונוסקופיה הן הכנה עם גוליתלי (שתיה של 3 ליטר) או הכנת סופודקס (שתיה של שני בקבוקונים של 45 סמ”ק). החומרים האילו גורמים לשטיפת המעי הגס ומאפשרים למבצע הבדיקה להתקדם עם הקולונוסקופ ולראות את דופן המעי בצורה ברורה.
שטיפות מעיים אינן מהוות תחליף להכנות שציינתי. ואני לא מכיר יתרונות רפואיים לשטיפת מעיים.

נשמח לעמוד לרשותך

בברכה,
דר’ רון גרינברג ודר’ שמואל אביטל

admin
שלום אילן,
אולי הרופא שלך מכיר את המרוקן בשם - מרוקן חדש.
זו השם העיברי של גוליטלי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.


שאלות נוספות בנושא: המעי הגס



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
