גידול במעי הגס

32 שאלות גולשים בנושא » גידול במעי הגס


יוני 7 יום חמישי , 2007 4:13 pm

שלום.אימי מאושפזת בבית החולים עם גידול במעי הגס ובשלב מתקדם שלב 4.
כמו כן הסרטן שלח גרורות לכיוון הכבד.
ברצוני לדעת מהם סיכויי ההחלמה וכמו כן אם אין סיכויי החלמה,כמה זמן נותר לה לחיות.
בתודה מראש דניאל.

admin
שלום דניאל,
זו שאלה קשה ומורכבת. כיכלל אם לא ניתן לכרות את הגרורות בכבדואו יש גרורות נוספות במקומות אחרים אזי סיכויי ההחלמה הם קלושים. עם זאת קשה לאמוד כמה זמן ניתן לחיות עם גרורות בכבד. כיום יש כמוטרפיות היכולות להאריך בממוצע את החיים בחולים כאלו עד שנתיים ויותר, אבל שוב זה תלוי בהיקף המחלה הגרורתית וכמובן במצבה הכללי של אמך.

בברכה,
דר' שמואל אביטל
יוני 17 יום ראשון , 2007 3:41 pm

לפני שנה נותחתי בגלל גידול במעי הגס העולה נעשה rt.hmicolectomy היו מעורבות שתי בלוטות קרובות מתוך 13 שנבדקו. קבלתי טיפולים כימוטרפיים שהסתיימו לפני ארבעה חודשים.עשיתי pet ct לפני שבוע והכל תקין.האם עלי לעשות גם קולונוסקופיה?הסמנים בדם תקינים.נעשתה לי הבדיקה הזאת מפני שלפני חמש שנים חליתי בסרטן השד. באותו יום שנותחתי במעי גם כרתו לי אונה תחתונה של הריאה הימנית מפני גדול סרטני ראשוני מוגבל.חוסכים לי את כל שרשרת הבדדיקות. מודה באם תוכלו לענות לי רינה.

admin
שלום רינה אביעד,
מעקב אחרי חולים שנותחו בשל סרטן מעי גס הוא חשוב. ישנן מספר צורות מעקב כולל סמנים בדם והדמייה (CT או PET ). לגבי קולונוסקופיה הרוטינה שלנו היא בדיקת קולונוסקופיה כשנה לאחר הניתוח (ז"א שאם את סביב שנה אחרי הניתוח אז כדאי לעשות עכשיוו) ובהמשך לאחר כ 3-4 שנים. כדאי לבצע גם קולונוסקופיה צאחר ועיתים יכולים להיות ממצאים שלא יראו בשיטות המעקה האחרות כגון פוליפים וכדאי להבדוק גם את אזור החיבור של הניתוח הקודם.

נשמח לעמוד לרשותך

בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
יולי 14 יום שבת , 2007 5:12 pm

אחותי עברה ניתוח בגלל גידול במעי הגס לפני כ-4 שנים. לאחר הניתוח היתה עם סטומה זמן מה. ומאז היא סובלת מגזים בלתי רצוניים, כלומר אין לה שליטה על יציאת גזים וזה גורם לה אי נוחות, אינה יכולה להיות בין אנשים הרבה זמן, המצב פשוט בלתי נסבל ובלתי נוח. האם יש אפשרות לטפל ולפתור את הבעיה אחת לתמיד.
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה.
אני כבר הרבה זמן בודקת איך אפשר לברר/לשאול בעניין המטריד ביותר, גם את אחותי (המנותחת) וגם אותי. ושוב תודה. מ.

admin
שלום מ.,
על מנת להעריך בצורה טובה יותר את הבעיה צריך לדעת קצת יותר אינפורמאציה (גובה החיבור של המעי, האם עברה הקרנות) וכן לבדוק את מצב הסוגר (הספינקטר האנלי).

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו

בברכה,
דר' שמואל אביטל ודר' רון גרינברג
אוגוסט 12 יום ראשון , 2007 1:36 pm

לאחר בדיקת בקופת חולים של cea התוצאה הייתה 0.89

בשנת 2003 נותחתי בבית חולים עקב בגידול במעי הגס בדרגה 2 ללא גרירות קבלתי בזמנו זריקות אני נימצא במעקב בבית חולים כל חצי שנה .אני מבקש לדעת עם תוצאה 0.89 עלי כבר להתחיל לדאוג בתודה איב

admin
שלום איב נבט,
זו תוצאה מצוינת ובמסגרת הנורמה

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו,
דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 26 יום שישי , 2007 3:29 am

יש לי שאלה
דוד שלי בגיל 50 היו לו יציאות עם דם במשך שבוע וחצי , 7 יציאות עם דם וגם יומיים שלושה היו לו עצירות ,וגם יש לו חולשה שמתמשכת לבערך תקופה של שנה העבודה שלו כוללת מתחים נפשיים קשים ,ולפני חצי שנה הוא עשה בדיקות דם רגילות והכל חזר חיובי ,בסדר ,2 דברים רציתי לדעת , ,1האם הסיבה לזה חייבת להיות גידול במעי הגס ? או יכול להיות משהו אחר ?2,האם בגלל שהיו לו יציאות עם דם כמה פעמים זה מראה שהמחלה היא לא במצב התחלתי? , האם זה דבר מסוכן ואבוד שזה אוכל את הבן אדם ,ואין דרך לרפא את זה ?או שאנשים שחלו בזה יצאו מזה אחרי סדרת טיפולים ,מה הסיכוי להבריא ולצאת מזה ?
אודה לכם מאוד מחכה לתשובה

admin
שלום ציפי,
לדעתי עניתי כבר על השאלה אבל בקיצור - הוא חייב לבצע קולונוסקופיה על מנת לשלול בעיה במעי הגס. לא ניתן לענות על שאר השאלות עד לביצוע הקולונוסקופיה. עם זאת הסיבות לסמפטומים שתיארת יכולות להיות סיבות אחרות.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 26 יום שני , 2007 10:52 pm

לאבא שלי נתגלה גידול במעי הגס
בחלק התחתון הקרוב לרקטום רוצים לבצע
ניתוח להסרת הגידול אבי הינו חלש וקשיש
רציתי לדעת מהם ההשלכות של הניתוח והאם יש
סיבוי שהגוף שלו יצליח לעמוד בתהליך
תודה

admin
שלום גבריאל,
קשה להעריך את הסיכויים מבלי לדעת את מצבו הרפואי של אביך. הגיל לכשעצמו אינו קריטריון למניעה של ניתוח.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
דצמבר 3 יום שני , 2007 12:32 pm

שלום, לפני שנתיים גילו לאמא שלי גידול במעי הגס בחלק התחתון, הגידול היה במצב 2 היא עברה ניתוח פתוח כי הגידול היה יותר גדול ממה שהם חשבו.
היא עברה שנה של טיפוליים כימותרפיים במסגרת מחקר חדש היא קיבלה תרופות חדשות (אווסטין) תודה לאל הכל בסדר והבדיקות שלה תקינות , השאלה שלי היא כמה זמן צריך לעבור כדי לדעת בוודאות שהמחלה עברה?

admin
שלום רוזין,
רוב החזרות הן בטווח של שנתיים מהניתוח. עם זאת מקובל להגדיר 5 שנים מהניתוח ללא חזרה כריפוי מלא.

בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
ינואר 21 יום שני , 2008 8:35 pm

מדובר בגידול במעי הגס 9 סמ' מעל הרקטום טרם התקבלו תוצאות הדמית סיטי או ביופסיה.
סבלתי מעצירויות ודם בצואה, בנוסף אני סובלת מבעיית הטחורים.
אשמח לקבל המלצה,
אתי ג.

admin
שלום אתי ג,
כפי שציינתי קודם אנו קבוצת כירורגים שעוסקת בכריתות גידולים מהמעי הגס והרקטום. ובאופן עקרוני נשמח לייעץ לך בהיבט הכירורגי. עם זאת, לפי התיאור שלך במידה ומדובר בגידול מקומי בגובה 9 ס"מ, ההמלצה היא קודם כל לבצע קרינה ורק אחר כך אנו מנתחים.
לגבי קרינה אנו שולחים את רוב החולים שלנו לביצוע קרינה באיכילוב או במכון החדש של מכבי.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו לבדיקה והמשך יעוץ, דר אביטל ודר גרינברג.
הקבוצה לכירורגיה
03-6411931
פברואר 20 יום רביעי , 2008 3:24 pm

שלום רב

לפני 4 שנים בעלי עבר הסרת גידול במעי הגס, בזמן הניתוח התגלה גרורה בודדת קטנה על הכבד שהסירו באותו ניתוח. לאחר הניתוח הוא עבר כימוטרפיה. לפני 3 חודשים מרקר סרטני גדל מעבר לגבולות וב-PET CT נמצא גרורה בודדת בכבד. נעשה קריתת כבד 6 סמ', גרורה היתה בודדת, אך בגודל 2 סמי. ביופסיה מראה שזה אותו סוג שהיה קודם. האם הוא צריך עכשיו כימוטרפיה או טיפולים אחרים? כמה סיכויים שזה יחזור שוב?

בכבוד רב.

admin
שלום לודמילה,
עקרונית הוא צריך לעשות כימוטרפיה. קשה להעריך את סיכויי החזרה אבל כיכלל גרורה שהופיעה הרבה זמן אחרי הניתוח (במקרה הזה 3 שנים) מעידה על גידול שבד"כ איננו אגרסיבי ולכן סיכויי החזרה נמוכים יותר.

בברכה
דר אביטל ודר גרינברג.
אפריל 29 יום שלישי , 2008 4:17 pm

שלום רב, לפני כחודש ימים עברתי בדיקת קולונסקופיהואשר במהלכה אובחן פוליפ בקולון בגודל של 0.5 ס"מ, (לפי הרופאים הפוליפ הוצא) ונשלח לבדיקת מעבדה. לפי ממצאי המעבדה וכלשונם (הנני לצטט) ".. לפנינו קטעי רירית מעי הגס המראים מוקד שטחי של בלוטות דיספלסטיות שיכולים להתאים ל: Tubular adenoma" (סוף ציטוט).

שאלתי היא, מה המשמעות של האבחנה והממצאים, בהתחשב בעובדה שקיים רקע משפחתי למחלה באשר אבי המנוח נפטר כתוצאה מגידול במעי הגס מאידך, והאם קיימת חובה להיות במעקב רפואי לעתים קרובות מאיך גיסא? נוסף לכך ברצוני לברר באם בפעולת כריתת פוליפ דואגים הרופאים להוציא את הפוליפ במלואו אם לאו, ומה הדרך לברר את הנושא בקשר אליי?

ותודתי לכם ניתנת מראש

admin
שלום נאאל,
המשמעות היא שהיה לך פוליפ שפיר במעי הגס ואת צריכה להיות במעקב לוודא שאין חזרת פוליפים ובשל הסיפור המשפחתי. הפוליפ אכן מוצא במלואו.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
מאי 1 יום חמישי , 2008 5:44 pm

שלום רב
אמי בת 70 עברה לפני כ-3 חודשים ניתוח להוצאת גידול במעי הגס ולאחר מכן ניתוח נוסף לסגירת הסטומה. כעת היא סובלת משתי בעיות עיקריות: 1. עצירות קשה מאוד -יציאה כל 4-5 ימים ורק בעזרת סירופ אבילק (יש לציין שהיא לא אוכלת אוכל עשיר בסיבים מחשש לפעילות יתר של המעיים). 2. בקע שנוצר בצלקת של הניתוח השני הגדל סמוך למועד היציאות.
כיצד ניתן להקל במצבה?
אודה מאוד על תשובתכם!

admin
שלום אורית,
לגבי עצירות - אין בעיה להתחיל בדיאטה עשירה בסיבים למרות הניתוח ואף להשתמש בתכשירי סיבים עם שתיה מרובה. לגבי הבקע צריך לבדוק אותה ולשקול פתרון ניתוחי...

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יוני 1 יום ראשון , 2008 8:04 am

התגלה אצל בעלי , בן 50 , גידול במעי הגס, בעומק של 8 ס"מ מהרקטום, גידול ממאיר.
צריך לבצע ניתוח וכן טיפולים והקרנות לפני שיש תשובה של הסיטי לגבי גרורות. שאלתי היא האם אפשר לבצע ניתוח בלי לפגוע ברקטום ? מי המנתח המוביל בתחום – כי זה ניתוח רגיש מאוד ולא פשוט. שמענו על פרופ' רבאו ופרופ' ללצ'וק – האם מישהו מומלץ או יש אחר ?
וכן , שאלה נוספת – מדוע צריך לעשות טיפולים כימוטרפיים והקרנות לפני שיש תוצאות של הסיטי.

תודה מראש
חבצלת

admin
שלום חבצלת פליישר,
ראשית כדאי בהחלט לבצע CT קודם. במידה ויש גרורות אני לא משוכנע שצריך לעבור הקרנות. במידה ואין גרורות והגידול הוא חודרני מומלץ לבצע קודם הקרנות אזוריות וכמוטרפיה ולאחר מיכן את הניתוח. השילוב הטיפולי הזה מוריד את שכיחות חזרת המחלה.
על פניוו (גובה 8 ס"מ מפי הטבעת) ניתן לבצע את הניתוח עם כריתה וחיבור מחדש של הרקטום אבל בד"כ צריך להוסיף סטומה זמנית. עם זאת על מנת להעריך סופית אם ניתן לשמר את הרקטום הנמוך צריך לבדוק את בעלך גם לפני הטיפול הקרינתי וגם אחריוו. יש בהחלט מספר כירורגים שעוסקים בתחום כולל השמות שהזכרת. אנו עוסקים בהחלט גם בתחום זה ומבצעים ניתוחים רבים מסוג זה. נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו לבדיקה והערכה.

בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
03-6411931
יוני 3 יום שלישי , 2008 8:30 am

שלום,

רציתי לדעת במקרה ומוצאים גידול במעי הגס,האם יש חשיבות למיקומו במעי?
ומה ההבדל בין 10 ס"מ מהרקטום לבין 30 ס"מ מהרקטום (לגבי מיקומו במעי)?

תודה,
שירלי

admin
שלום שירלי,
כיכלל עד לגובה של 10-12 ס"מ הטיפול הוא שונה ועשוי לכלול קרינה לפני ניתוח וניתוח קצת יותר קשה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 9 יום רביעי , 2008 1:55 pm

בס"ד

שלום

בן 44
לאחר מקרה של פיסורה (מלווה בעצירות כשלושה שבועות) , החלטתי לעשות בדיקת קולונוסקופיה (אין רקע של גידול במעי הגס במשפחה ..ב"ה), למרות שלא היה לי דימום וגם ערכתי בדיקת דם סמוי …וגם היציאות חזרו למוטב…ב"ה
עברתי בדיקת קולונוסקופיה שהופסקה לאחר 50 ס"מ בגלל כאב חזק שהיה לי עקב לחץ
אויר בבטן.
הרופאה טענה שזה קורה לעיתים אצל צעירים שלא ניתן להשלים את הבדיקה. (האם הדבר נכון ?)
כי המטופל לא מתאים לבדיקה…רציתי לשאול האם אני יכול להמתין עד גיל 50 . האם הכל מקרה של פיסורה מחייב קולונוסקופיה ?
האם עלי לערוך בדיקות אחרות ? קולנוסקופיה וירטואלית ?
תודה

admin
שלום אלישע,
לא כל מקרה פיסורה צחייב קולונוסקופיה. עם זאת כדאי ואפשר להשלים את הבדיקה בקולונוסקופיה וירטואלית

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוגוסט 14 יום חמישי , 2008 12:43 pm

עברתי נתוח להחלפת מסתם אורטלי avr אני מועמדת עכשיו לנתוח הסרת גידול במעי הגס בשיטת לפרוסקופיה. האם יש מניעה למנותח לב לעבור ניתוח בשיטה זו בגלל ניפוח חלל הבטן בגז? תודה על תשובתכם.

admin
שלום טוני בר טל,
עקרונית אין מניעה. אנו מתמחים בכריתות לפרוסקופיות של מעי גס ונשמח לעמוד לרשותך בעניין זה.

בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
03-6411931
ספטמבר 1 יום שני , 2008 9:57 am

אימי עברה ניתוח להסרת גידול במעי הגס גידול ממאיר שהוסר בתוצאות הביוספסיה קיבלנו תשובה שכ-6 קישרי לימפה נגועות מתוך 15 .
האם אלה גרורות? ולכן היא צריכה לקבל טיפול כימוטרפי?
האם יש רמות שונות לטיפול הכימוטרפי מבחינת השפעה על הגוף?

תודה
אירית

admin
שלום אירית,
אילו גרורות מקומיות שמעלות את סיכויי החזרה של הסרטן. טיפול כימי מוריד באופן משמעותי את הסיכוי לחזרת המחלה. לגבי אופי הטיפול המדויק ממליץ להיוועץ באונקולוג.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 13 יום שני , 2008 7:59 am

שלום רב
אני עדיין לא מאמינה שאני שואלת את זה אבל אני מרגישה שאין לי ברירה
לפני כמה ימים החלטתי לקרוא בGOOGLE על מחלת המעי הגס והסרטן
ולצערי הרב קראתי על כמה דברים שהכניסו לי דאגה ללב
בתקופה אחרונה התחלתי לראות דימום בצואה שלי אפילו לפעמים גם כשאני לא צריכה
ממש ללכת לשירותים אני מרגישה לפעמים רתיבות בפי הטבעת וכשאני בודקת את זה אני ממש
רואה דם על נייר טואלת בהתחלה חשבתי אולי זה תחורים אבל כאבים אין לי בכלל
עכשיו כל הדאגה שלי זה בגלל שאבא שלי ניפטר מגידול במעי הגס לפני 10 שנים
אבל מצד שני אני רק בת 30 . עוד סיבה היא שאני נימצאת בחו"ל ואני לא יכולה לממן כל כך
את הבדיקות שנחוצות. אז מה אתם הייתם ממליצים לי והאם יש לי סיכוי גבוה לחלות
במחלה זו אפילו שאני צעירה?ועוד מה לפני 8 שנים בערך הרופא משפחה שלי אמר לי שהסיכויים של בנות לחלות נמוך יחסית לבנים.אחים אין לי אנחנו רק בנות במשפחה.
אז זה נכון או לא נכון שלבן יש יותר סיכוי מאשר לבת?
אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות.
ואני כבר מעריכה את זה שאתם קוראים את השאלה שלי
ומודה לכם מראש על התשובות שתתנו לי.

admin
שלום אלנור,
בשלב ראשון את לא צריכה להתרגש. ישנן סיבות רבות לדם המופיע ביציאות שאינן קשורות לסרטן. ממליץ על בדיקת כירורג העוסק בפרוקטולוגיה. בדיקה במרפאה יכולה לאבחן את רוב הסיבות לדמם מפי הטבעת. לגבי הסיפור המשפחתי, זה תלוי באיזה גיל אובחן אביך. במידה וזה היה בגיל מבוגר זה לא מעלה באופן משמעותי את הסיכון שלך לחלות.
לכי להיבדק אצל כירורג.
בהצלחה
דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 13 יום חמישי , 2008 3:10 pm

שלום,

לפני כ-4 שנים התגלה אצל בעלי גידול במעי הגס. לאחר כריתה וטיפול כימותרפי התגלו גרורות בריאות ולאחר מכן בכבד.כל הגרורת נצרבו בטיפול RF ,בבדיקה אחרונה התגלו בלוטות לימפה נגועות בחלל החזה (במיצר)ושוב התחלת תהליך בגרורה שטופלה בריאה.
לדברי הרופאה המטפלת זו לא ממש ההתנהלות המוכרת של סרטן מעי גס(בלוטות לימפה בחלל החזה).
הבנו שאין אפשרות לטפל בבלוטות הלימפה בשיטת הצריבה ולכן הוא חוזר לטיפול כימותרפי.
רציתי להבין מה זה אומר גרורות בבלוטות הלימפה (הבנתי שכרגע המחלה מסתובבת במחזור הדם)
מה הן אופציות הטיפול ומה הם סיכויי האחלמה במצב זה.האם שלב זה אכן גרוע יותר מגרורות באיבר ספציפי כמו כבד או ריאות.
בברכה ובתודה מראש,

admin
שלום אביבית,
בלוטות בבלוטות הלימפה מעידות על מחלה סיסטמית (תאים שמסתובבים בגוף) שמחייבת טיפול כימי. קשה לדבר על החלמה אולם במידה ויש תגובה טובה לטיפול הכימי זה משפר את הרגשת החולה ובהחלט מאריך חיים.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 13 יום שני , 2009 7:40 am

שלום, התגלה לאחרונה אצל אחד מבני משפחתי, גידול במעי הגס עם גרורות בכבד, ברצוני לדעת איזה טיפול אפקטיבי ביותר לשלב זה של המחלה? אודה לתשובה מהירה…

admin
שלום רון,
זה תלוי בהיקף הגרורת בכבד. בד"כ הטיפול הראשוני הוא טיפול כימי ולאחר מיכן מבצעים הערכה האם ניתן לכרות את הגרורות בכבד.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
אוגוסט 15 יום שבת , 2009 9:21 pm

יש לי כמה שאלות בנוגע לניתוח כריתה של המעי הגס
1. האם תופעה של עייפות רבה ושינה רוב שעות היום היא תופעת לוואי מוכרת בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח
2. האם יש סטטיסטיקות לגבי כמה זמן לוקח לתופעה זו, במידה והיא קיימת, לעבור, האם זה תלוי בגיל המנותח?
3. האם תמיד יש טיפולים כימותרפיים לאחר ניתוח זה (שנעשה כתוצאה מגידול במעי הגס)
4. האם יש תנאי סף למשקל ובריאות וגיל מסוימים לפני ביצוע טיפולי כימו?

admin
שלום שלומית,
עיפות יכולה להופיע אחרי כל ניתוח גדול אם כי אנני מכיר סטטיסטיקה בנושא. טיפול כימי לא ניתן לכל אחד אחרי ניתוח. הדבר תלוי בתשובה הפתולוגית אחרי הניתוח. במידה ומדובר בשלב 3 יש לתת טיפול. בשלב 1 לא נותנים טיפול ובשלב 2 מחליטים לפי כל מקרה לגופו.
עקרונית ניתן לתת טיפול לרוב המנותחים ללא סף ספציפי לגבי משקל וגיל. עם כי מפעילים שיקול דעת לגבי אנשים מבוגרים מאוד או חולים מאוד.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
12


שאלות נוספות בנושא: גידול במעי הגס

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים