191 שאלות גולשים בנושא » המעי הגס
מחלה סעיפית של המעי הגס
בנוסף לשאלה הקודמת
האם שיטה זו טובה?
קולון הידרו־תראפיה היא שיטה שלמה ורחבה של שטיפה רפואית.
השטיפה מתבצעת על־ידי הזרמה בטוחה ועדינה של מים בטמפרטורה ובלחץ מתאימים, המנקים את המעיים מפסולת.

שלום יונה לוין,
אני לא סבור שהוכח שטיפול מסוג זה אכן עוזר לחולים עם סעיפים במעי הגס... אני משוכנע שלא כדאי לעשות אותו בזמן ארוע דלקתי!
בברכה,
דר' שמואל אביטל
התגלה אצלי גידול בעומק של 8 ס"מ .בשיחה עם הרופא בבית החולים תל השומר נימסר לי שיעשה חיתוך של המעי הגס בחלק הסופי ועל כן אשאר ללא מעי יציאה אלא רק צינור יחבר את המעי .
הצינור ישמש אותי כל ימי חיי…..שאלתי ….האם יש אפשרות לבצע את הניתוח ללא כריתת חלק גדול מהמעי הגס ,אלא רק מקטע אשר יתן לי לחיות כמו קודם.
תודה

שלום אליהו הרצל,
גידול בגובה 8 ס"מ הוא גבולי מבחינת היכולת לחבר את המעי מחדש. לעיתים ניתן לחבר את המעי ולעיתים לא. במקרים רבים כדאי להתחיל בקרינה לפני הניתוח. הקרינה מונעת הישנות של המחלה , מקטינה את הגידול ומעלה את הסיכוי לחיבור מחדש של המעי. על מנת להעריך האם ניתן לחבר מחדש את המעי אני צריך לבדוק אותך. אם תרצה להיבדק על ידי ולקבל הערכה האם במקרה שלך ניתן לחבר מחדש את המעי ללא צורך ב"צינור" (אני מניח שאתה מתכוון לשקית סטומה) אשמח לבדוק אותך .
בברכה,
ודר' שמואל אביטל
אני עומדת לפני ניתוח להוצאת צ'יסטה מחלל הבטן, הבדיקות מראות כי הצסטה שפירה
ובעלת שוליים חדים וברורים. הומלץ לי לנתח בשיטת לפרוסקופיה. האם ישנם רופאים כירורגים
שהתמחותם היא בשיטה זו.
האם יתכן כי גם חלק מהמעי הגס יכרת אם יתגלה בניחוח עצמו כי הצסטה מחוברת
למעי.
עשיתי בדיקת סי. טי. ושם לא רואים קשר בין הציסטה למעי.

שלום אלונה כהן,
על פניוו לפי התיאור שלך יתכן וניתן להוציא את הציסטה בצורה לפרוסקופית. על מנת לתכנן את הניתוח ולראות את מיקומה המדויק של הציסטה והסמיכות שלה למעי הגס צריך כמובן לראות את ה CT . אנחנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים ונשמח לעמוד לרשותך אם תרצי.
בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
שלום,
בבדיקה קולונוסקופית שערכה אימי התגלה פוליפ דלקתי, בקצה העליון של המעי הגס (קרוב לדק). חלק ממנו נשלח לביופסיה ונמצא שהפוליפ סרטני.
הרופא אומר שזהו שלב התחלתי ואין גרורות נוספות (לעת עתה)
חיפשנו מעט באינטרנט ומצאנו ש95% מהאנשים שעוברים ניתוח להסרת גידול בשלב ההתחלתי חיים למעלה מחמש שנים לאחר הסרתו. אימי בת 56..
אנחנו קצת בשוק. האם זה נכון?
תודה,
לילך.

שלום לילך,
ראשית יש צורך בניתוח על מנת להסיר את מקטע המעי המכיל את הפוליפ. כאשר מדובר בפוליפ בלבד המכיל תאים ממאירים בשלב התחלתי והרוב המוחלט של החולים מבריא לחלוטין אחרי הניתוח. כמובן שיש צורך במעקב לאחר מיכן. כמו כן גם בני המשפחה צריכים להיבדק בשלב מסוים גם כן. את ניתוח הסרת הפוליפ ניתן לבצע בצורה לפרוסקופית, זאת אומרת, ללא פתיחה משמעותית של הבטן (ניתוח בעזרת מצלמת ווידיאו). ההחלמה מניתוח כזה מהירה יותר בהשוואה לניתוחים הרגילים. אנו מבצעים ניתוחים כאךו ונשמח לעמוד לרשותכם.
בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
בבדיקת צואה נמצא דם סמוי חיובי.
בקולונוסקופיה לפני כשבועיים נבדק המעי הגס עד גובה של הצקום.
נמצאו : פוליפ של 1.5 ס"מ קוטר בעומק 30 ס"מ ( סיגמה ) – על גבעול , נכרת כולו.
בבדיקה היסטולוגית נמצאה ממאירות.
מה דעתכם על הממצאים ומה המלצתכם לגבי ההמשך ?
בתודה מראש.

שלום יהושע סומר,
ההחלטה לגבי ניתוח לאחר כריתה קולונוסקופית של פוליפ ממאיר תלויה בעיקר בעומק החדירה של הגידול אל בסיס הפוליפ ובמשתנים נוספים. על מנת לענות על השאלה צריך את תשובת הפתולוגיה המדויקת. במידה והגידול חדר את גבעול הפוליפ וקרוב לשולי הכריתה לעיתים יש צורך בניתוח. במידה וזה שטחי יותר ניתן לפי שיקול דעת ספציפי להימנע מניתוח.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו
בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
דוקטור שלום
לפני יומיים אישתי עברה בדיקה של המעי הגס – עקב כאבי בטן ולאחר הבדיקה הרופא הודיע כי נמצא פוליפ בצד ימין במקום החיבור בין המעי הדק לגס. הרופא השתדל להסיר את הפוליפ אך טען כי הוא מחובר חזק לדופן ולכן לא הצליח. נשלחנו לקבוע תור לניתוח על מנת להוציאו. אתמול עשינו אולטרא סאונד ולפי דברי הרופאה הכול בסדר.
הבעיה היא שאנחנו שליחים הנמצאים כעת בשליחות באנגליה -ואת הניתוח אישתי הייתה מעונינת לעבור בארץ.
לכן רציתי לברר מספר פרטים.
1. האם אתם מבצעים ניתוחים שכאלו?.
2. היכן ניתן לבצע את הניתוח הזה?
3. כמה מהר ניתן לקבוע תור – אנחנו רוצים להגיע לארץ בתחילת שבוע הבא ולבצע את הניתוח כמה שיותר מהר – האם זה ניתן?.
4. האם ניתן לשלוח אליכם את תוצאות הבדיקות במייל ? או בפדקס? – על מנת לזרז את התהליך – במידה ויש צורך בתשלום עבור היעוץ נוכל להעביר המחאה או כרטיס אשראי.
5. מה משך הניתוח, מי המנתח, מה הנסיון שלו בניתוחים אלו, מהי תקופת ההחלמה, והאם צפויים סיבוכים.
ידוע לי כי אלו שאלות רבות ושקשה לענות עליהן – אך מכיוון שאנחנו צריכים לסדר את עיניננו כאן – למצוא מחליפים, לארקן מקום בארץ וכו' – הייתי שמח לפחות לקבל מידע כללי – כמובן שברור לי כי הכול יכול להשתנות. אנא תשובתך בהקדם.
תודה.

שלום אביאל נורברג,
נראה לי שהגעת לכתובת הנכונה.
אנו מבצעים את הניתוחים האלו כצוות. יש לנו נסיון רב מאוד בתחום. אני התמחיתי בתחום זה בארה"ב.
אנו מבצעים את הניתוח בבי"ח אסותא. הניתוח מבוצע בצורה לפרוסקופית (ללא פתיחה משמעותית של חלל הבטן).
אתם יכולים להעביר את כל החומר או למייל הבא : shmuela@tasmc.health.gov .il
משך הניתוח כשעתיים. האשפוז נע בין 3 ימים לשבוע. תקופת ההחלמה בבית היא כשבועיים. סיבוכים לא "צפויים" אבל אפשריים כמו בכל ניתוח. שיעור הסיבוכים המשמעותיים בניתוחים כאלו הוא בין 2-4% .
ברגע שנקבל את החומר נעמוד איתך בקשר . עקרונית ניתן לתאם את הניתוח במהירות יחסית (טווח של שבועיים).
נשמח לעמוד לרשותך
בברכה,
דר' שמואל אביטל ודר' רון גרינברג
שלום לכם,
אבי (בן 58) אושפז אמש עקב העובדה שסבל מכאבי בטן עזים והקאות במשך שלשת הימים האחרונים.
כאבי הבטן פוסקים בהדרגה בשעות הארונות והרופאים אומרים שכנראה אין לו כלום (אולי קלקול קיבה או משהו כזה אבלו אולי יש חסימה של המעי).
מחר הם יחילטו אם לבצע CT או/ו קולונוסקופיה.
אבי מעולם לא ביצע בדיקת קולונוסקופיה ואין במשפחתנו עבר של סרטן המעי הגס.
על פי מידע שקראתי נראה לי שכדאי לעשות קולונוסקופיה.האם זה מספיק לדעתכם ?או שצריך גם CT בטן?
נראה כי לCT יש יותר סיכונים וקרינה מיותרת.האם יש לה ערך מוסף בנוסף לקולונוסקופיה?
אשמח לתשובתכם בהקדם ,
סופ שבוע מקסים
מירב

שלום מירב,
שתי האופציות אפשריות. היתרון בקולונוסקופיה הוא שכאשר יש ממצא ניתן לטפל או לדגום בזמן הקולונוסקופיה. כך שכדאי להתחיל בקולונוסקופיה ואחר כך להחליט על המשך בירור.
נשמח לעמוד לרשותך
בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
שלום רב,
ברצוני לשאול שאלה בנושא הצורך בבדיקת קולונסקופיה:
ובכן כך, התבקשתי עי רופא נוירולוג לערוך בדיקות דם לפני לקיחת תרופה מסוימת. בבדיקת הדם
התגלתה רמת המוגלובין של 11.8 ופריטין 8. רמת ה-MCV בנורמה הנמוכה לפי המדד הכתוב אבל בתקן. אני שולחת מדי שנה בדיקת דם סמוי בצואה, לא סובלת משום תופעות לוואי של שינוי יציאות, דימום רקטאלי, חולשה, איבוד משקל. אין במשפחה הקרובה(למעט בן דוד שני של אמ אמא שלי) מקרה של סרטן המעי הגס. הרופא מיהר להודיע לי שעלי לעבור בדיקת קולונוסופיה כי מאיזה שהו מקום בגוף יש ד י מ ו ם. רמת ההמוגלובין שלי בדכ עמדה על מספר זה ולגבי הפריטין מעולם לא ידעתי שיש להתיחס אליו. אני מפחדת מהבדיקה ולכן אמרתי לרופא שלי שקודם כל אוסיף בשר לתפריט שלי ואקח ברזל 25 מ"ג ביום ונעשה בדיקה לאחר שלושה חודשים לראות מה המצב. לאחר מכן אם עדין יהיו תוצאות המעידות כאילו יש היכן שהו דימום פנימי אני אעשה קולונוספיה.
ברצוני לדעת מה עמדתכם?
רוב תודות והרבה בריאות

שלום יעלי שטרנברג,
לפי התיאור מדובר באנמיה בשל חוסר ברזל. אני כן סבור שכדאי לברר את המעי הגס (ביצוע קולונוסקופיה). יתכן שלא ימצא דבר אך כדאי לבצע את הבדיקה גם כאשר אין סיפור משפחתי של גידולים במעי הגס.
נשמח לעמוד לרשותך
בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
בהמשך לשאלתי מ-29.5 בעניין קרצינואיד אצל בתי – בוצע ניתוח והוסר חלק ימני של המעי הגס – בבדיקה נמצא נקי, כן הוסרו 21 בלוטות לימפה מהן נמצאה רק אחת נגועה. הרופאים ממליצים לעשות ביקורת CT כעבור שנה. ברצוני להתייעץ גם עם אונקולוג המתמחה בתחום זה – האם תוכל להמליץ?
תודה

שלום דוד,
אכן כדאי להיות במעקב. אני לא מכיר אונקולוג ספציפי המתמחה דווקא בקרצינואיד אבל ניתן ומומלץ להיות במעקב ביחידה לאונקולוגיה של מערכת העיכול באיכילוב.
נשמח לעמוד לרשותך
בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
בבדיקת צואה שעשיתי לאחרונה (אני בת 51) התגלה דם באחת מתוך שש הבדיקות. הרופאה שלי הזמינה לי תור כנראה לקולונסקופיה. בכל אופן רציתי לשאול מה הסיכוי שיש לי סרטן המעי הגס לפי הבדיקה שעשיתי כבר, ואיזה סיבות אחרות יכולות להיות לדם בצואה אם זה לא סרטן או טרום סרטן. תודה

שלום מיר דניאל,
הסיכוי הוא נמוך אולם הבדיקה היא הכרחית על מנת לשלול לחלוטין את האפשרות של גידול במעי הגס. דם סמוי יכול לנבוע מסיבות רבות אחרות שאינן קשורות לגידולים כגון דלקות בקיבה .
נשמח לעמוד לרשותך
בברכה,
דר' שמואל אביטל ודר' רון גרינברג
בבדיקה של המעי הגס נמצא פוליפ על גבעול בגובה 45 סמ.
האבחנה המדויקת נרשמה באנגלית והיא:
* HEMORRHOIDS INTERNAL
*POLYP COLON 1cm pedunculated at 40cm
ברצוני להבין את האחנה ואת ההשלחות של אבחנה זו.
תודה.

שלום עמי,
ישנן פה שתי אבחנות. טחורים פנימיים - אין לכך משמעות במידה ואינו סובל מבעית טחורים. ופוליפ בגובה 40 ס"מ על גבעול. במידה והפוליפ נכרת במהלך הקולונוסקופיה צריך לברר מה היתה התשובה הפתולוגית. במידה והתשובה תקינה הדבר מחייב מעקב בלבד עם קולונוסקופיות חוזרות כל מספר שנים. במידה והפוליפ לא נכרת מסיבה כלשהיא צריך להסיר אותו מאחר ופוליפים עלולים להפוך לגידולךים ממאירים.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו
בברכה,
דר' שמואל אביטל ודר' רון גרינברג
שלום, אמא שלי חולה בסרטן המעי הגס. היא מעוניינת לעבור לטיפול טבעי (מזון אורגני, ולאכול בעיקר ירקות), ולא לטפל בכימותרפיה.
האם יש לכם ניסיון בחולים שניסו לטפל בצורה זו?

שלום שרונה ח.,
אין לנו נסיון בטיפולים מסוג זה
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.

שלום אקי שגב,
אין חובה כזו
דר אביטל
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
לאשתי גילו גידול לא סרטני במעי הגס. הרופאים ניסו להוציאו בזמן בדיקת הקולונוסקופיה אבל הם טענו שזה לא הלך. הם ממליצים לכרות חלק מהמעי הגס. שאלתי האם לא ניתן להוציא את הגידול ללא כריתה?
תודה

שלום אברהם אלון,
כאשר לא מצליחים לכרות ממצא במעי הגס בצורה לפרוסקופית האפשרות היחידה היא ניתוחית. גם אם הממצא איננו סרטני יש להסיר אותו בשל החשש שיהפוך לגידול ממאיר. עם זאת כיום ניתן לבצע את הניתוח בצורה לפרוסקופית שמאפשרת החלמה מהירה בהשוואה לניתוחים הרגילים. בנוסף חשוב לציין שהכריתה היא מוגבלת וכוללת רק מקטע לא גדול של המעי ואין לכך כמעט השלכה על איכות חיים.
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים של מעי גס ונשמח לעמוד לרשותכם בעניין זה.
בברכה,
דר אביטל ודר גרינברג.
אני חולה בקוליטיס כיבית ומאר ואין מענה למחלה אצלי הופנתי לניתוח אשמח לשמוע אם הניתוח לפי שיטתכם מתאים לי ואם כן מה הם העוליות להסרת המעי הגס?

שלום נתנאל,
ניתוח לקוליטיס כיבית הוא בד"כ ניתוח שמשלב כריתת כל המעי הגס והרקטום ויצירת פאוץ. עקרונית ניתן להעזר בלפרוסקופיה לביצוע חלק מהפעולות הכירורגיות דבר המאפשר צימצום החתך על פני העור אם כי היתרון הלפרוסקופי איננו דרמטי.
תוכל לקבוע פגישת יעוץ בטל 03-6411557 גם לגבי הדברים האדמינסטרטיבים.
נשמח לעמוד לרשותך ,
דר אביטל ודר גרינברג.
לאבי בן 67 אובחן סרטן המעי הגס עם פוליפים לאחר סדרת בדיקות(קולונוסקופיה)בעוד כשבועיים יבוצע ניתוח לכריתת הגידול.מה סיכויי ההחלמה?טיפולים שלאחר הניתוח?האם לא יזיק ליטול ויטמינים כגון c1000 ואומגה 3 לחיזוק המערכת החיסונית לטיפולים עתידיים?
תודה מראש על כל מידע מועיל בנושא

שלום איריס,
סיכויי ההחלמה תלויים בממצא הניתוחי. המעי שנכרת נשלח למעבדה ושם מבצעים בדיקות הקובעות מה הוא השלב הגידולי. ישנם 4 שלבים עקריים בגידולי מעי גס. אם הגידול מוגבל לשלב 1 או 2 סיכויי ההחלמה גבוהים יותר ואין צורך בטיפול משלים. אם מדובר בשלב 3 (מעורבות בלוטות לימפה) אזי יש עדיים סיכוי לא רע להחלמה אבל זה מחייב טיפול כימי. שלב 4 הוא שלב בו ישנן גרורות באברים מרוחקים כגון כבד ואז סיכויי ההחלמה נמוכים.
אני לא סבור שוויטמין C או אומגה 3 ישנו משהוא במהלך הצפוי.
בהצלחה,
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו,
דר אביטל ודר גרינברג.
לפני שבועיים עברתי ניתוח בקע בצלקת ניתוח קודם, (לפני 10 חודשים עברתי ניתוח
להסרת חלק מהמעי הגס).
יומיים אחרי הניתוח הייתי מאושרת מכיוון שהבטן היית שטוחה לגמרי, אך לאחר ימים מספר הבטן טפחה וטפחה, יש לציין שהבקע היה גדול והושתלה לי רשת .
הרופא טוען שהנפיחות נובעת כתוצאה מנוזל שהצטבר מעל הרשת בגלל שרירית הבטן
,בוכה", אודה לכם באם תאירו את עיני בנושא, כיצד נוזל זה ייספג ? אם יספג?
האם הדבר מעיד על אי הצלחת הניתוח? אני מאוד חושת מכיוון שהבטן ממש טפחה.
תודה על התייחסותכם.

שלום רותי,
אם אכן מדובר בנוזל מעל הרשת זה אכן אמור להיספג. המונח הרפואי הוא "סרומה" וזה בד"כ נספג תוך מספר שבועות.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו,
דר אביטל ודר גרינברג.
חזרתי מאשפוז בגלל אפנדיג'יטיס באזור המעי הגס היורד עם הסננת שומן.
הגעתי למיון בגלל כאבי בטן שמאלית תחתונה. הרופאים אומרים שאין תרופה למצב ואין הסבר לתופעה, אשמח מאוד לקבל מכם פרטים נוספים בעיניין… ולמי כדאי לי לפנות בעיניין ? לגסטרו/לכירוג להמשך בדיקות מקיפות וחודרניות יותר.
אשמח ליצירת קשר בהקדם ..
אפשרי גם לנייד 0524673369

שלום אילנית שמע,
במידה ומדובר באפנדגיטיס אין צורך בהמשך בירור. תלוי בגילך היתי שוקל בכל מקרה ביצוע של קולונוסקופיה.
בברכה
דר אביטל
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
דחוף! דחוף! דחוף! כי רוצים לשלוח אותו לניתוח דחוף…
אשמח לתשובה מהירה ותודה מראש …
אבי בן 61 , לאחרונה בעקבות דם בצואה הוא נשלח לקולונוסקופיה ובה נתגלה כי יש לו פוליפ במעי הגס הרוחבי במחק של 80.5 ס"מ שנראה בגודל של כ – 4 ס"מ, אבל המעבר פתוח.
ע"פ C.T בטן – בממצאים כתוב: "הודגם גוש סולידי פוליפואידי עד 5.0 ס"מ במעי הגס הרוחבי בסמוך לכפף הכבד- חשוד לשאת סעיפים קטנים בודדים סיגמואיד קולון". בסיכום של אותו פיענוח כתוב : "תהליך סולידי פוליפואידי במעי הגס – חשוד לשאת".
בביופסיה של אותו פוליפ (נלקחו 4 דגימות בלבד, בשל דימום יתר ואבא שלי לא לקח אספירין רק ביומיים שלפני הקולונוסקופיה) נמצא כך: ציטוט:
"fragments of villo – tubular adenoma with foci of high grade dysplasia"
בנוסף לכל זה ב- C.T בטן נתגלה בממצאים כך :
" כבד תקין בגודלו ומרקמו הומוגני, פרט לתהליך היפודנסי קטן עד 1.4 ס"מ באונה השמאלית צפיפותו כ 25 HU בכל השלבים של הבדיקה, כנראה מדובר בציסטה. רושם של מוקד נוסף מזערי באונה ימנית.
בסיכום נאמר : " שני תהליכים היפודנסים קטנים בכבד כמתואר, נא למעקב הדמייתי. "
כל שאר איברי הבטן תקינים פרט ל"ערמונית מעט מוגדלת".
1. אבקש לדעת מה זה אומר – הפוליפ הוא גידול שפיר , ממאיר או שהוא משתנה כרגע , מה הסיכוי שישתנה לממאיר?
2. האם אפשר להוריד פוליפ כזה בקולונוסקופיה או שחייב ניתוח , ומדוע?
( כמובן שהוא יכול להפסיק את התרופות של הלב שבוע מראשאו כדרוש – כי הוא בסה"כ עכשיו ומתמיד- מתפקד ועושה ספורט, לחץ דם וכו' נורמליים ) .
3. האם בניתוח מורידים רק מקטע קטן מהמעי הגס או את כולו?
4. האם ניתן לעשות את הניתוח בשיטת הלפרוסקופיה?
5.מה הסיכונים בניתוח לעומת לפרוסקופיה ולהיפך?
6. הניתוח – איך זה ישפיע לו על החיים לאחר מכן ?
7. כמה זמן לאחר הניתוח/הלפרוסקופיה – אם כן , הוא יוכל לחזור לתפקד ו/או לעשות ספורט?
בתודה מראש – רוי

שלום רוי,
לפי הביופסיה מדובר בפוליפ שפיר. עם זאת פוליפ בגודל הזה עלול להכיל תאים ממאירים למרות תשובת הביופסיה. כורתים רק מקטע של המעי ולא את כולו. הניתוח הוא לא דחוף.
השיטה הלפרוסקופית הוא מומלצת בשל החלמה מהירה יותר.
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים של המעי הגס ומבצעים זאת באופן שגרתי.
נשמח לעמוד לרשותכם בעניין זה, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקי יש לי כמה שאלות שאני רוצה לשאול אותכם אם אפשר…:
1 גילו לי בבדיקה גנטית שיש לי די אן אי לא תקין הכוונה שיש לי גן לא תקין בגוף.
איך אפשר לחיות עם זה?
2 הגנטיקאי אמר לי שכל מי שיש לו בעיה גנטית במעיין זה הורג אחרי כמה שנים.
אני רוצה לדעת אם זה נכון?
3 אמרו לי שיש אפשרות לכרות את המעי הגס כמו שקראתי בכתבות נוספות באתרים כאלה.
אבל בגלל שאצלי זה גנטי הגנטקאי אמר לי שאין אפשרות שזה יעלם לתמיד כי זה יעבור אצלי למעי הדק ואז לראות אני רוצה לדעת אם זה נכון?
4ראיתי שיש מספר תרפות שיכולות להרגיע את הסרטן לא משנה לי המחיר שלהם אני רוצה לדעת מה התרופה שאולי יכולה להקנות לי עוד כמה שנים לחיות?
5 אני רוצה לדעת למה שעשיתי תבדיקה CT הכל היה תקין ובבדיקה של הקולונסקופיה מצאו לי תפוליפים רק אחרי שביצעתי את הבדיקה השניה?
6אני רוצה לדעת אם שווה למות מעכשיו או לחכות עד שהמחלה תתפרץ כי אני לא רוצה לסבול את כל הסבל של הסרטן?
אודה לכם את תענו לי על השאלות זה ממש חשוב לי.

שלום מאור,
קשה לענות על שאלתך מאחר ולא ציינת באיזה פגם גנטי מדובר. ישנן מספר מחלות גנטיות הקשורות לסרטן המעי הגס. במידה ומדובר במחלת פוליפים מסוג של FAP אפשר בהחלט למנוע התפתחות המחלה ע"י ניתוח כריתת מעי גס. ישנן תסמונות גנטיות אחרות כשעקרונית בכולן ניתן על ידי ניתוח מונע או על ידי מעקב צמוד לטפל כיאות.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו לצורך המשך בירור,
בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
שאלות נוספות בנושא: המעי הגס
לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים
25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים