המעי הגס

191 שאלות גולשים בנושא » המעי הגס


ספטמבר 2 יום שלישי , 2008 2:20 pm

שלום.
עברתי בדיקת קולוסקופיה, ונמצאו שתי גידולים אחד בגודל 1 ס"מ והשני מילימטרים בודדים, הם חוסרו במהלך הבדיקה .
תוצאות הבדיקה הפתלוגית התקבל התשובה:
tabular adenoma whith low grade dysplassia and hyperplastic polyp
אבחנה 5343022/1 עם פירוט M82110 T59470 M72042
השאלה מה ההמלצה הפרטנית מעבר לנכתב ע"י הראפה לבצע בדיקה חוזרת בעוד שלוש שנים
הערה: זו פעם השניה במרוצת השנתיים וחצי שנמצא פוליפ המעי הגס שלי, וכן אמי נפטרה ממחלת סרטן מעי הגס בגיל צעיר יחסית

תודה

admin
שלום משה,

מעבר לבדיקה חוזרת בעוד 2-3 שנים אין שום המלצה למשהוא אחר.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
ספטמבר 7 יום ראשון , 2008 2:13 pm

בס"ד
שלום רב.
אמא שלי בת 58 וסובלת ממחלת הסעיפים של המעי הגס.
בבית החולים צרפו אותה למחקר בו היא לוקחת תרופה שאמורה לעזור. היא לוקחת את התרופה מזה כשבועיים .ועכשיו סובלת שוב מכאבים בצד שמאל.היא עברה קולונסקופיה וההכנה לא הייתה טובה.יש לה אבני צואה. היא מעוניינת לעבור שטיפת מעיים. האם זה כדאי????????היא כבר הייתה מאושפזת פעמיים ולא מעוניינת לגשת שוב למיון. מה עושים??????. בתודה מראש!

admin
שלום אפרת ד,
אני לא משוכנע ששטיפת מעיים היא הדבר הנכון בעיקר כאשר יש חשש לדלקת פעילה. בכל אופן כאשר יש דלקות סעיפים חוזרות בהחלט ניתן לשקול לכרות את מקטע המעי החולה. כיום ניתן לעשות זאת בצורה לפרוסקופית.
נשמח לעמוד לרשותכם בעניין זה.
בברכה, דר אביטל
03-6411931
ספטמבר 21 יום ראשון , 2008 9:41 pm

שלום,

אני פונה אליכם בעקבות תשובה מבדיקה ברקטום.
בבדיקה נתגלה כי כל המעי הגס נגוע במחלת הסעיף של המעי הגס.
ההמלצה שקיבלנו הינה להסיר בניתוח את כל המעי הגס ולאחר מכן לחזור לחיים בנכות ולהיות מחוברים לשקית כל הזמן.

האם יש דרך אחרת? אופציה נוספת? האם זו האופציה היחידה?

אשמח לקבל את תשובתכם בדחיפות

admin
שלום מורן,
אני לא חושב שבעיה סעיפית של המעי הגס מחייבת כריתת מעי ושקית סטומה. בד"כ ניתן לכרות רק חלק מהמעי ! ואין צורך בשקית.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
03-6411931
ספטמבר 22 יום שני , 2008 11:53 am

כשאבא שלי היה בן 76 לפני כ- 4 שנים, התגלה אצלו סרטן המעי הגס, הוא נותח טופל וכל הבדיקות מראות שעבר בשלום את המחלה.
שאלתי: עשיתי לפני 3.5 שנים בדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה למרות שהוצאו מספר פוליפים קטנים שנבדקו ונמצאו רגילים, מתי עלי לבצע בדיקה חוזרת? האם כבת לאבא שחלה במחלה זו עלי להיבדק לעיתים תכופות יותר? כל כמה זמן?

admin
שלום רחל,
לאחר קולונוסקופיה שבה הוצאו פוליפים כדאי לחזור על הבדיקה בטווח של 3 שנים. במידה והבדיקה תהא תקינה לחלוטין ניתן לבצע את הבדיקה הבאה בעוד 3 עד 5 שנים. העובדה שלאביך היה גידול כנראה מעלה את הסיכון שלך במעט.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
ספטמבר 22 יום שני , 2008 5:41 pm

שלום. אני בת 33. עקב אנמיה שנמשכת כבר כ- 6 שנים (המוגלובין 11, פריטין 4) + סיפור משפחתי שסבי נפטר מסרטן המעי הגס כשהיה בן מעל ל- 70, המליצו לי לעשות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה.

בבדיקת הגסטרוסקופיה שעברתי לפני כמה שנים הטשטוש לא השפיע עליי בצורה טובה, גרם לי להשתולל ולזוז ללא שליטה והיו צריכים להחזיק אותי, ולאחר מכן, כשסיפרו לי מה היה, הרופאה אמרה לי שאי אפשר לעשות ככה קולונוסקופיה כי הטשטוש לא עובד אצלי טוב. לכן, ביקשתי קולונוסקופיה בהרדמה מלאה.

קבעו לי תור לקולונוסקופיה בהרדמה מלאה אבל אני עדיין חוששת עקב ה"טראומה" של הפעם שעברה… אני ממש מפחדת, גם מההרדמה וגם מהבדיקה, והכי מסיבוכים כמו ניקוב המעי. כמו כן האם צריך לנוח אחרי הבדיקה כמה ימים או ששבים לפעילות מלאה? אני ממש בחרדה

האם חובה עלי לבצע את הבדיקה? בתודה מראש.

admin
שלום רונית,
מומלץ מאוד לבצע את הבדיקה! הסבירות לסיבוכים בבדיקה הם נמוכים ביותר.

בהצלחה, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 13 יום שני , 2008 7:59 am

שלום רב
אני עדיין לא מאמינה שאני שואלת את זה אבל אני מרגישה שאין לי ברירה
לפני כמה ימים החלטתי לקרוא בGOOGLE על מחלת המעי הגס והסרטן
ולצערי הרב קראתי על כמה דברים שהכניסו לי דאגה ללב
בתקופה אחרונה התחלתי לראות דימום בצואה שלי אפילו לפעמים גם כשאני לא צריכה
ממש ללכת לשירותים אני מרגישה לפעמים רתיבות בפי הטבעת וכשאני בודקת את זה אני ממש
רואה דם על נייר טואלת בהתחלה חשבתי אולי זה תחורים אבל כאבים אין לי בכלל
עכשיו כל הדאגה שלי זה בגלל שאבא שלי ניפטר מגידול במעי הגס לפני 10 שנים
אבל מצד שני אני רק בת 30 . עוד סיבה היא שאני נימצאת בחו"ל ואני לא יכולה לממן כל כך
את הבדיקות שנחוצות. אז מה אתם הייתם ממליצים לי והאם יש לי סיכוי גבוה לחלות
במחלה זו אפילו שאני צעירה?ועוד מה לפני 8 שנים בערך הרופא משפחה שלי אמר לי שהסיכויים של בנות לחלות נמוך יחסית לבנים.אחים אין לי אנחנו רק בנות במשפחה.
אז זה נכון או לא נכון שלבן יש יותר סיכוי מאשר לבת?
אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות.
ואני כבר מעריכה את זה שאתם קוראים את השאלה שלי
ומודה לכם מראש על התשובות שתתנו לי.

admin
שלום אלנור,
בשלב ראשון את לא צריכה להתרגש. ישנן סיבות רבות לדם המופיע ביציאות שאינן קשורות לסרטן. ממליץ על בדיקת כירורג העוסק בפרוקטולוגיה. בדיקה במרפאה יכולה לאבחן את רוב הסיבות לדמם מפי הטבעת. לגבי הסיפור המשפחתי, זה תלוי באיזה גיל אובחן אביך. במידה וזה היה בגיל מבוגר זה לא מעלה באופן משמעותי את הסיכון שלך לחלות.
לכי להיבדק אצל כירורג.
בהצלחה
דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 16 יום ראשון , 2008 11:46 pm

לפני כ-4 חדשים עברתי ניתוח שכלל כריתה חלקית של המעי הגס, בגלל פוליפ נצמד ושטוח שלא היה ניתן להסרה בדרך אחרת. החלמתי יפה ולפני חדש וחצי נסעתי לח"ול לטיול שכלל הליכות מרובות וטיפוס מאומץ .חזרתי לפני שבועיים ושמתי לב שיש לי נפיחות משמעותית באזור הימני מעל הטבור[שם חיברו את המעי הדק במקום הקטע שהוסר] .מה משמעות הבליטה? עלי לציין שאין לי כאבים, אך התופעה מעצבנת ומדאיגה. יש לי ביקורת רק בעוד 3 חדשים.
בתודה.
לי.

admin
שלום לי,
צריך לבדוק אותך על מנת לאבחן. יתכן ומדובר בבקע.

אשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
דצמבר 9 יום שלישי , 2008 4:04 pm

אחותי חולה בסרטן המעי הגס, נמצאו גרורות בדופן השומנית של חלל הבטן, יש ממצא בכבד עדיין לא רואים אם זה בוודאות גרורה, הפנו אותה לאונקולוג על מנת שתעבור הקרנות וכימותרפיה
האם הסיכויים לצאת מזה ולחיות באיכות חיים טובה

admin
שלום סעדיה רונית,
בשנים האחרונות התפתחו טיפולים רבים לסרטן מפושט של המעי הגס שמאפשר חיים של שנים גם כאשר יש גרורות. עם זאת קשה לחזות מראש את ההתפתחות של הסרטן בחולה ספציפי וצריך לראות כיצד הוא מגיב לטיפול.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
דצמבר 10 יום רביעי , 2008 11:49 am

עברתי ניתוח לפני כשנה של כריתת גידול מהמעי הגס. הייתי מחוברת לסטומה שלושה חודשים ולאחר שלושה חודשים חיברו אותי למצב המקורי. כיום שנה אחרי הניתוח אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בפי הטבעת ביציאות, אני לא מתרוקנת בבת אחת אלא היציאות הם דחופות ומתפרסות על מהלך כל היום כשזה מלווה בכאבים. ניסיתי רפואה אלטרנטיבית, זה עוזר למספר ימים ושוב חוזרת הבעיה. מה עליי לעשות? הדבר גורם לי לחולשה בכל הגוף ולחוסר אונים.
מקקוה לתשובה בדחיפות.

admin
שלום תקוה אטיאס,
ראשית זו בעיה מוכרת אחרי ניתוחים כאלו. הבעיה מתחלקת לשניים הכאבים ותכיפות היציאות ובעיה בתחושת ההרוקנות. ישנם מספר דברים שניתן אולי לעשות כולל מספר בדיקות. על מנת לבצע הערכה נכונה צריך קודם לבדוק אותך ולהחליט האם יש צורך בהערכה של אזור חיבור הרקטום תחת בהרדמה ולאחר מיכן להחליט על בירור ואפשרויות טיפוליות.
בברכה
דר אביטל
הקבוצה לכירורגיה מתקדמת
03-6411931
דצמבר 18 יום חמישי , 2008 3:46 pm

שלום.שמי עופר בן 43 לפני 11 שנים עברתי תאונת דרכים עם פגיעה בעמש" גובה T5 ואני משותק מגובה זה ומטה .לפני 4 שנים עברתי ניתוח הגדלת שלפוחית בעזרת חלק מהמעי הגס[אוגמניטציה בעזרת סיגמואיד קולון] ואני מתרוקן בעזרת צינתור עצמי לסירוגין. כעת התגלו אצלי אבן בכיס מרה בעובי 6ממ".אני סובל מכאבי בטן מידי פעם בארוחה שומנית וכן לעיתים משלשולים. האים זו אבן גדולה? והאם התסמינים הנל מאותתים על צורך בניתוח? וכן האם לאור האמור הנל" יהיה צורך בפתיחת הבטן ? ולא בלפרסקופיה? בברכה עופר

admin
שלום עופר ,

על פניוו בהחלט יתכן והכאבים שלך קשורים לאבן שנמצאה בכיס המרה. כאבים אופיניים של כיס מרה מופיעים באמת אחרי אוכל שומני ומורגשים בבטן העליונה יותר מימין. גודל האבן איננו משה. עקרונית העובדה שעברת ניתוח בטן לא שוללת את האפשרות לניתוח לפרוסקופי.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו בעניין זה,
דר אביטל
הקבוצה לכירורגיה מתקדמת
03-6411931
ינואר 1 יום חמישי , 2009 12:42 pm

שלום.
אמי אובחנה כחולה בסרטן המעי הגס.היום נותחה והוסר הגידול
אולם הגידול פרץ את דופן המעי ואובחן ממצא ליד הפריצה.
מהן האפשרויות מנקודה זו?לאן זה עלול להתפתח?

תודה

admin
שלום אבי הרוש,
צריך לחכות לתשובה הפתולוגית הסופית ולהבין מהכירורג האם נותר גידול בחלל הבטן או לא. לפי הנתונים האילו יוחלט על הצורך בטיפול כימי ומה המהלך האפשרי בעתיד.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
ינואר 14 יום רביעי , 2009 11:34 am

עברתי קונוסקופיה לפני מספר ימים, (לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס)
לפני שנה עברתי קונוסקופיה נמצאו מס פוליפים שטוחים שהוסרו ונשלחו לבדיקה ונמצאו שפירים.
הפעם נמצאו כמה קטנטנים ואחד בגודל חצי סנטימטר, האחרון נמצא בחבור שבין המעי הגס למעי הדק (בשפתו של הרופא "בדלת" שבין ….)נלקחה דוגמית שנשלחה לביופסיה.
כאשר שאלתי מדוע ל"כרתו" את הפוליפ במקום להשאירו, תשובת הרופא שזה אזור מסוכן לכן הוא
לא "כרת" את הפוליפ.
אשמח
לקבל חוות דעת נוספת.
בתודה מראש
וילנסקי

admin
שלום וילנסקי,
ראשית כדאי להמתין לתשובת הביופסיה. במידה והביופסיה הינה שפירה ניתן לשקול נסיון כריתה בקולונוסקופיה במידה והגסטרואנטרולוג סבור שזה ניתן לכריתה למרות הסיכון שבהתנקבות מעי באזור זה. במידה והביופסיה איננה שפירה זה ידרוש ניתוח חוזר.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
ינואר 20 יום שלישי , 2009 4:30 pm

שלום
אני בת 24,
אבי נפטר מסרטן המעי הגס בגיל 50 בעודי בת שנה.
אילו אפשרויות עומדות בפניי כעת לגילוי מוקדם.
ואיך אוכל למנוע התפתחות המחלה בהמשך ?

תודה,
רחלי

admin
שלום רחלי,
ממליץ על קולונוסקופיה 10 שנים לפחות לפני הגיל בו התגלה הגידול אצל אביך. כדאי לפנות למרפאה הגנטית באיכילוב.

בברכה, דר אביטל
ינואר 22 יום חמישי , 2009 4:42 pm

אימי, בת 63 חלתה לצערי בסרטן המעי הגס. היא עברה לפני כשבועיים ניתוח להוצאת הגידול. בפגישה שלאחר הניתוח אשר התקיימה אתמול עם הפרופסור נאמר לה כי הגידול הוסר וביחד עימו הוסרו 26 גרורות, אך בגופה נשארו 6 גרורות וכדי להעלימם, עליה לעבור סידרה של 12 טיפולים כימותרפיים, פעם בשבועיים. מה סיכויי אימי להחלים לחלוטין לאחר סידרת טיפולים זו והאם שילוב טיפולים אלטרנטיביים יכול לסייע לתהליך ההחלמה. ואם כן, אילו טיפולים אלטרנטיביים מומלצים?

admin
שלום ענת,
לא ברורה לי מה כוונת הכירורג. צריך להבין היכן ממוקמות הגרורות ועל פי זה אוכל לענות ביתר פירוט.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
פברואר 6 יום שישי , 2009 12:20 am

בעלי ואני עברנו בדיקת קולונסקופיה

לבעלי יש רקע במשפחה
נבדקו: המעי נבדק עד הצקום
ממצאים: הכנה לקויה באופן קל.
בגובה כ-15 ס"צ פוליפ זעיר, נכרת. יתר במעיס גס תקין.
טחורים פנימיים.
פתולוגיות: מספר מבחנות שנלקחו: 1

ולי יש עצירות
נבדקו: המעי הדק נבדק עד הצקום
ממצאים: בגובה כ-50 ס"מ פוליפ זעיר, נכרת. יתר המעי הגס תקין.
טחורים פנימיים.
פתולוגיות: מספר מבחנות שנלקחו:1

הרופא אמר שהוא שולח זאת לביופסיה, אבל אפשר להיות רגועים.

admin
שלום אלינור,
הבדיקות הן תקינות. פוליפים זעירים הם כמעט תמיד חסרי משמעות.

בברכה, דר אביטל
פברואר 11 יום רביעי , 2009 1:52 pm

שלום רב,
האם ישנו טיפול או דרך להקל על אדם הסובל מעיקצוצים/הירדמויות/קיפאון של קצות האצבעות בכפות הידיים והרגליים שהתפתחו כתופעות לוואי לאחר טיפולי
כימותרפיה בסרטן המעי הגס?

admin
שלום איתן פיי,

אני סבור שכדאי להיוועץ באונקולוג בעניין זה
בברכה, דר אביטל
פברואר 18 יום רביעי , 2009 3:23 pm

שלומות
לאחר הוצאת גידול ממאיר מהמעי הגס
הומלץ על טיפול כימותרפי
ידוע לי שיש אפשרות טיפול ע"י כפסולה לאתרהספציפי שזה יעיל יותר
וכרוך בפחות תופעות לואי
האם השיטה מיוסמת גם במעי הגס ?
תודה מראש מירה

admin
שלום מירה קופל,
לא ברור לי למה הכוונה. ישנם טיפולים כימיים וטיפולים ביולוגיים עם תרופות התוקפות את אזור כלי הדם של הגידול. כיכלל ישנו פרוטוקול טיפול כימי מומלץ לאחר ניתוחי מעי גס לגידולים. הטיפול המומלץ תלוי בשלב הגידולי . בנוסף ישנה תרופה מסוימת שיכולה להינתן דרך הפה או דרך הוריד (הנקראת קסלודה) וכדאי לשקול עם האונקולוג מה הצורה העדיפה במקרה שלך.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
פברואר 21 יום שבת , 2009 9:22 pm

שלום,
קוראים אלה אני חיילת ואני בת 19
לפני מספר ימים עברתי קולונוסקופיה והממצאים הם:
מהרקטום ועד לצקום כ- 40מ פוליפים בגודל בן -5/35 מ"מ
על בסיס רחב וגבעולי- דגימות מפוליפים 1, וגובה 35 מ"מ נכרת. איליאום סופי נראה תקין
המסקנות- חשד ל- FAP
הרופאים הבהירו לי שרוב הסיכויים שאצטרך לעבור כריתת המעי הגס
1.במה זה כרוך?
2. במה זה יכול להשפיע עלי בעתיד הרחוק?
אני כרגע בהמתנה לתוצאות הפתלוגיה אשמח לקבל עוד מידע

בתודה ,
אלה אייזיקוביץ

admin
שלום אלה אייזיקוביץ,
זה נשמע באמת שאת סובלת מסנדרום המייצר פוליפים במעי הגס. האם יש מישהוא במשפחה הסובל מסנדרום דומה ?
צריך לנתח מאחר ופוליפים כאילו עלולים להפוך לממאירים (במידה והפתולוגיה תאשר את התמונה הקולונוסקופית). הניתוח הוא בעצם כריתה של המעי הגס המייצר את הפוליפים. צריך בשלב זה לחכות לתשובות הסופיות ואז להחליט.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל.
מרץ 5 יום חמישי , 2009 9:49 pm

היי,
שאלה לגבי בחור בן 22 בד"כ מצבו בריא לחלוטין,סובל ביומיים האחרונים מבכאבים בבטן התחתונה השמאלית,אין קרינה לאיזורים אחרים,אבל קשה לו ללכת וגם כאשר יושב עדיין כואב לו.
קראתי שאולי מדובר בדלקת המעי הגס,אני חייבת לציין שהבחור אוהב לאכול ולא תמיד דברים בריאים ועם סיבים (יציאות רכות).
תוכלו אולי לתאר לי בערך במה מדובר?

תודה מראש,
אלכסנדרה

admin
שלום אלכסנדרה,
לא נשמע לי כמו דלקת המעי הגס שאיננה אופינית בגיל הזה. כדאי להיבדק יתכן ומדובר במשהוא אחר.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
מרץ 5 יום חמישי , 2009 11:44 pm

אבי, בן 64, עבר לפנ י ימים אחדים ניתוח להוצאת פוליפ מן המעי הגס. עפ"י הגדרת הרופאים הם משוכנעים כמעט לגמרי שמדובר בגידול טרום סרטני, שלא ניתן היה להסירו בקולונסקופיה ולכן זימנו אותו לניתוח. הניתוח בוצע בשיטה לפורוסקופית ובסיומו הבהיר המנתח כי ככל שהוא ראה, מדובר אכן בגידול טרום סרטני, ונראה לו כי אין גרורות. ואולם בלוטות הלימפה שהוסרו בניתוח נשלחו כנדרש לבדיקת מעבדה.
שאלתי – אם אלה פני הדברים, מהם הסיכויים שהמחלה התפשטה?
במידה שיתברר שהגידול היה אכן טרום סרטני וממילא לא שלח גרורות אל הבלוטות, האם יש סיכוי לחזרת המחלה במפתיע, כפי שאנו שומעים לעיתים על חולים שנדמה היה שהחלימו ולאחר שנתיים-שלוש לקו בסרטן אלים? או שעל פניו אבי הוא ככל אדם אחר באשר לסיכויו ללקות שוב בסרטן המעי הגס?
הערה חשובה: גם בבדיקת הסי טי לא נתגלו סימנים מחשידים כלשהם.
אני מודה לכם על תשובתכם
ירון

admin
שלום ירון,
ראשית כדאי לחכות לתשובת הפתולוגיה הסופית. במידה ואכן מדובר בגידול טרום-סרטני אין שום סיכון לחזרת מחלה מאחר ולא היתה מחלה.. ללא קשר דרוש מעקב עם קולונוסקופיה כל מספר שנים. בד"כ שנה מהניתוח ואחר כך מספר שנים לאחר מיכן.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .


שאלות נוספות בנושא: המעי הגס



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
