לחץ משמאל לטבור- אכילה ללא תחושת רעב

מאי 7 יום רביעי , 2014 3:45 pm

לחץ משמאל לטבור- אכילה ללא תחושת רעב

שלום דר',
אני בן 59.7
אני סובל מהחזר ושטי ריפלוקס מזה שנה.
פעמיים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה בתוך שנה.
במאי 2013 הייתי באישפוז במחלקה פנימית ביצעו גסרטוסקופיה ואיבחנו דלקת בוושט ובתריסריון.
המליצו על אומפרדקס 20 מג פעמיים ביום.
בפעם השנייה ביצעו גסטרוסקופיה בינואר 2014 ואיבחנו סימנים של BARRET ללא דיספלזיה עם CRP נמוך. ESOPHAGEAL REFLUX. המליצו על הפחתת האומפרדקס לפעם ביום.
אמרו לבצע גסטרוסקופיה בעוד שנה.
נכון לעכשיו: יוני 2014 אני סובל מתת משקל: גובה 1.71 משקל 57 אני מבין שלמרות זאת זה במסגרת תקינה של מדד BMI – ממש בתחתית ( ! ) של המדד התקין אבל קשה לי לעמוד על הרגליים ואני מרגיש חולשה נוראה אז אני נאלץ לשכב בגלל החולשה. אני סובל מחוסר תחושת תיאבון נוראה על פני ימים שלמים: אני פשוט לא רעב ואוכל באופן לגמרי מכני ללא תיאבון ושותה אנשור פלוס. אני מרגיש את הטעם של האוכל אבל זה לא לאכול מתוך רעב אלא מפחד לרדת עוד במשקל: חביתה, פירה, לחמניה. אני רגיש מאד לפירה: מקיא ממנו קצת (מעט ריפלוקס). קמח לבן יוצר אצלי חמיצות בפה- אז אני לוקח סותר חומצה- טאמס TUMS להקלה.
אני מרגיש גם מליחות והתייבשות ואז קשה לי לשתות מים אז אני בולע מים לאט לאט. לעיתים ההתייבשות מהווה סימן מקדים לבחילה וריפלוקס אבל כנראה שהאומפרדקס משפיע לטובה ואין בחילה ולא הקאה. כאבי בטן אין לי.
הטיפול באומפרדקס 20 מג הקל על הריפלוקס אבל לאחרונה אני סובל מלחץ משמאל לטבור הנמשך שעות רבות (לחץ חזק מאד אבל לא כאב- כאילו ששמאל הבטן נתפסת-והיא נתפסת במשך שעות רבות) כך שאינני יכול לשכב על צד שמאל. תדירות היציאות היא אחת ליומיים – אבל הן מלוות במאמץ ובפחד שהיציאה עלולה להיתקע. אחרי היציאה יש היתפסות חזקה של הבטן כפי שתיארתי.
בזמן האוכל הבטן משמיעה רעשים עם כל בליעה ובליעה. הגזים מאד מאד יבשים ואינם מרובים. אני חושש שיש לי צואה שעדיין לא השתחררה ושוהה זמן רב בבטן- כלומר למרות היציאות אני לא מוציא את הכל. לאחרונה אני סובל מהזעה בלילה.
אנא התייחסותכם והאם מצבי נשמע לא טוב ומצביע על סכנות רבות קרובות האורבות לי בפתח. תודה רבה לכם.

פרופ' שמואל אביטל

לדעתי הרפלקס די בשליטה עם האומפרדקס.

נראה לי שהסמפטומים יכולים להתאים יותר למעי רגיז. עם זאת כדאי לשקול בירור עם קולונוסקופיה ןאולי סי טי בטן. כל זאת כמובן אחרי בדיקות דם מקיפות.


פרופ' שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר

שאלות נוספות בנושא: לחץ משמאל לטבור- אכילה ללא תחושת רעב

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים