גידולים במעי הגס – פרופ' שמואל אביטל

יש לכם שאלה ? כתבו לנו

בעמוד זה נכתבו 63 שאלות אישיות של גולשים, כל שאלה באתר מקבלת מענה מצוות הרופאים של הקבוצה לכירורגיה

63 שאלות גולשים בהמשך העמוד

דצמבר 3 יום שלישי , 2013 3:19 pm

קולונוסקופיה

אמורה לעבור קולונוסקופיה בשבוע הבאה פעם שלישית ב- 5 שנים בשל בעיות מעי רגיז. אין במשפחה מחלות מעי. . אני בת 41 נוטלת כדורי חומצה פולית וויטמין B 12 בשל ערכים נמוכים. האם צריך להפסיק את נטילתם כמה ימים לפני הבדיקה? הבדיקה מבוצעת ע"י ד"ר סויסה אלן בביה"ח אלישע .אני חרדה לגבי הסיכונים שבבדיקה (התנקבות) בגלל שבבדיקה הקודמת נכתב שיש לי סיגמה מפותלת.תודה נטע.

פרופ' שמואל אביטל

אין צורך להפסיק תרופות.

תמיד יש סיכון של התנקבות אך הוא מאוד קטן.


פרופ' שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
דצמבר 3 יום שלישי , 2013 1:40 pm

כריתת פוליפים

תודה על תשובתך,
האם ההחלטה לכרות פוליפ בקולונסקופיה או ניתוח נובעת מגודל הפוליפ וצורתו?

פרופ' שמואל אביטל

כעיקרון קולונוסקופיה עדיפה. זה תלוי בגודל הפוליפ. צורתו ומיקומו במעי.


פרופ' שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
נובמבר 25 יום שני , 2013 1:45 pm

המשך לשאלתי בנוגע לקולונוסקופיה.

ד"ר אביטל , מודה על התייחסותך המהירה.
בהמשך לשאלתי מתאריך 21/11/2013 .בקשתי קולונוסקופיה מגסטרואנטרולוג שלי והוא לא ממליץ בתוקף. אומר שהסיכונים בבדיקה יותר גבוהים מהסיכוי למצוא משהו. הוא עשה לי קולונוסקופיה ב3/2011 וטוען כי יש לי מעי מפותל מאוד. לטענתו הוא בטוח לגבי הקולון שלי מכוון שתוך 5 שנים עשיתי פעמיים קולונוסקופיה מה עלי לעשות? מה לדעתך מידת הדחיפות של הבדיקה? קראתי כי הגידולים במעי גדלים במשך שנים …. תודה סבטה

פרופ' שמואל אביטל

יש הגיון במה שהוא אומר. אפשר לחזור על בדיקת דם סמוי.


פרופ' שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
נובמבר 21 יום חמישי , 2013 2:09 pm

באם יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה ובדיקות נוספות .

אני בת 40 . עקב כאבי בטן וסימני דם בניגוב עברתי 2 בדיקות קולונוסקופיה ב- 3/2009 ו – 3/2011 . שתיהן היו תקינות לחלוטין מלבד טחורים פנימיים קטנים שנמצאו בשתיהן. אין הסטוריה במשפחה של מעי הגס. במקביל עברתי גסטרוסקופיות ב- 2/2009 ו8/2013 . ב8/2013 נמצאה דלקת מינימלית באנטרום ובדיקה פתלוגית תקינה. מזה כ- 5 חודשים שוב תקפו אותי כאבי בטן בעיקר מצד שמאל עם יציאות מרבות (יש לציין כי כולם משייכיחים את הכאבים לאחר טיפול באוגמנטין) . תחילה היו יציאות מימיות עם ריר ושלשולים. ב8/20013 היו סימני דם רבים בניגוב. כיום יציאות מרובות לעיתים עם ריר וחלקי מזון לא מעובד. ב- 10/2013 ערכתי בדיקות דם כולל CRP CEA שתוצאותיהם תקינות לחלוטין . בסוף אוקטובר חליתי בשיגלה ועד קבלת טיפול אנטיביוטי היו יציאות דמיות עם ריר. כיום ממשיכה לסבול מכאבי בטן ועוד פעם ראיתי יציאה עם ריר דמי. הייתי אצל שני גסטרואנטרולוגים ושניהם אמרו לי כי אין מה לדאוג ואין צורך בבדיקת קולונוסקופיה. התרשמו כי מדובר ב- IBS) אני מאוד מודאגת… לאור סימני דם וכאבי בטן אולי בכל זאת להתעקש על ביצוע קולונוסקופיה? מה הסיכוי שבתוך שנתיים החל תהליך במעי הגס?

פרופ' שמואל אביטל

הסיכויים אינם גבוהים איתכן ומומלץ בכל זאת בדיקת קולונוסקופיה. בהצלחה.


פרופ' שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר
אפריל 25 יום חמישי , 2013 8:31 pm

תשובה היסטופתולוגית

שמי אורנית, ופניתי אליכם ב- 13.4.13 לאחר שעברתי קולונסקופיה ואנדוסקופיה והפניתי את השאלה הזו:.
עברתי את שתי הבדיקות הנ"ל. בקולונסקופיה: ברקטום בכ- 10 ס"מ מפי הטבעת פוליפ בקוטר כ- 1 ס"מ על גבעול דק. בנטילת ביופסיה מהפוליפ רוב הפוליפ נכרת כריתה קרה עם הופעת דימום קל. שארית קטנה של הפוליפ נצרבה ע"י ביופסיה חמה עם עצירת הדמם. רוב הפוליפ הוצא לביופסיה.
במעי עולה סעיף בודד. בהיפוך ברקטום נראו טחורים פנימיים. מה מצבי ?- נכנסתי לפאניקה, ותוך כמה זמן מתקבלות התוצאות של הביופסיה – הכי מהר שניתן.
באנדוסקופיה: ושט – הרניה סרעפתית קטנה, מעבר ושט קיבה וקו Z ב- 34 ס"מ מהשיניים בקו Z מס' ארוזיות קטנות, אחת מהן עמוקה יחסית (ביופסיה ל- 2). קיבה – "כתמים" אדומים באנטרום, שאר הקיבה תקינה מתנפחת היטב בצל וחלק II של התריסריון תקינים. מבחן אוריאז מהיר לא בוצע. פתולוגת – נלקחו 2 מבחנות. מה כל זה אומר?????

ענית לי כי:
זה אומר שאת בריאה לחלוטין ועברת טיפול "10,000" של מערכת העיכול….
לפי מה שכתבת הצאו פוליפים קטנים והתשובה בסבירות גבוהה ביותר תהיה שפירה.
בקיבה דלקת קלה שיתכן ותצטרכי טיפול סותר חומצה.

היום קיבלתי את תוצאות תשובה היסטופתולוגית ונמצא כי: rectum, 10 polypectomy – tubulovillous adenoma with low-grade dysplasia.
nomed: T-68000, M- 82630
מהתשובה אני מבינה שזה לא שפיר, ושאני בסיכון לחלות – אפילו שאין לנו את זה במשפחה. מתי עלי להיבדק? אני בת 47 בלבד. ידוע לי שבדיקות כאלו עושים אחרי גיל 50. מה זה אומר?
מודאגת

פרופ' שמואל אביטל

אני עדיין אומר שאת בריאה. הפוליפ שהוסר הוא שפיר. עם זאת חשוב לדעת שהמעי שלך עשוי לייצר פוליפים ולכן זה מחייב מעקב. פוליפים הנשארים במעי עשויים להפוך לגידול בתהליך שלוקח כמה שנים. כעיקרון מומלץ לעשות קולונוסקופיה עוד שנה ובמידה והכל תקין להמשיך עם קולונוסקופיות אחת ל 3-5 שנים.


פרופ' שמואל אביטל
מנהל מחלקה כירורגית ב' – המרכז הרפואי מאיר

שאלות נוספות בנושא: גידולים במעי הגס – פרופ' שמואל אביטל


הקבוצה לכירורגיה מתקדמת מאמינה ביחס אישי לכל מטופל לכן, באתר זה הקדשנו אזור מיוחד לשאלות שלכם. הנכם מוזמנים לשאול אותנו שאלות בנוגע לטיפולים השונים שמבצעת הקבוצה.

נושא השאלה

השאלה

שם

לא יוצג באתר

דואר אלקטרוני

לא יוצג באתר

טלפון

לא יוצג באתר

תנאי שימוש

באתר מתפרסמות שאלות שמקורן בגולשי האתר. שאלות אלו מתפרסמות באיזור המיועד לכך, בתחתית העמודים. אנו מעודדים את שאילת השאלות, תוך השתתפות פעילה של גולשי האתר. יחד עם זאת, בכדי למנוע ניצול לרעה של האפשרויות העומדות בפני הגולשים, אנו רשאים לבדוק את השאלות ואף למחוק אותן במידת הצורך. האחריות הבלעדית לשאלות חלה על הגולשים ששאלו אותם והגולשים מתחייבים שלא להעלות שאלות פוגעות בפרטיות, בצנעת הפרט, בזכויות יוצרים ובחוקי מדינת ישראל. האתר רשאי לסרב לפרסם את השאלות או למחוק לאלתר את תוכנן. האתר מפרסם את נושא השאלה והשאלה. האתר לא מפרסם את שם הכותב, כתובת הדוא"ל או הטלפון. בנוסף, האתר רשאי למנוע מהגולש לפרסם שאלות נוספות בעתיד. השאלות באתר יהיו חשופות לכלל משתמשי האינטרנט לכן אין לפרסם פרטים אישיים בתוכן השאלה! תשובות הרופאים אינן תחליף להתייעצות עם רופא מומחה.

יש לאשר את תנאי השימוש לפני השליחה