גידולים במעי הגס – פרופ' שמואל אביטל

יש לכם שאלה ? כתבו לנו

בעמוד זה נכתבו 63 שאלות אישיות של גולשים, כל שאלה באתר מקבלת מענה מצוות הרופאים של הקבוצה לכירורגיה

63 שאלות גולשים בהמשך העמוד

ינואר 16 יום רביעי , 2008 7:29 am

שלום,

אני בן 32 וסובל מעודף משקל רציני ומצרבות והקאות לפני מספר שנים ביצעתי בדיקת גסטרו…. ונאמר לי שיש לי פתח צר בכינה לקיבה ובגלל זה כל מה שאני מכניס הקיבה רוצה להוציא.
אני עומד לבצע ניתוח לקיצור קיבה (טבעת) והבנתי כי הוא אינו מתאים למי שיש בקע סרעפתי
האם הדבר נכון והאם ניתוח שרוול יותר מתאים עבורי?

תודה מראש,
אסף רוטנברג

admin
שלום אסף רוטנברג,
אני לא סבור שבקע סרעפתי הוא הורית נגד לניתוח הטבעת. השיקול בין טבעת לשרוול הוא מורכב יותר. ניתוח טבעת הוא קטן יותר ומסוכן פחות. מצד שני שיעור הירידה במשקל ואיכות החיים לאחר ניתוח טבעת הוא ירוד בהשוואה לשרוול.
בברכה
דר אביטל

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 31 יום רביעי , 2007 12:58 am

שלום
ברצוני לשאול היום עשיתי צילום עם בריום ושט קיבה ומצאו בקע סרעפתי גולש קטן
מה המשמעות למי הכי טוב לגשת לקבל טיפול
ממה זה נוצר
מה הטיפול הטוב ביותר פחות נזקים
מה הנזקים בעתיד מה מידת הדחיפות לביקורת ואיזה בדיקות האם זה טיפול שמרני או לו
האם יש קשר לגוף זר שאכלתי יום לפני בסנדביץ שלחו את זה למח מזון במשרד הבריאות האם אני צריכה לשלוח גם למרכז רעלים כי אכלתי חצי סנדביץ עם גוף זר האם זה יכוליות שעשה לי בקע בסרעפת כי זה יום אחרי המקרה אני חשתי ברע והפנו אותי האם יש רנגלוג שאת ממליצה
נוסף לאתר גוף זר זה בברכה ואודה על האמון ועל התשובות המהמנות

admin
שלום צרויה רבקה,
הממצא של הבקע אינו קשור לאוכל שאכלת. בקע מסוג זה בהרבה מקרים אינו מחייב טיפול כלשהוא. לעיתים בקע כזה מופיע עם רפלקס (עליית חומצה) אל הוושט עם תופעות של צרבות וכאבים ברום הבטן. במקרים כאלו הטיפול הוא בד"כ תרופתי (תרופות נוגדות חומצה).

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יוני 24 יום ראשון , 2007 1:14 pm

שלום.
יש לי בקע מתחת לטבור .המאמץ הקטן ביותר גורם לנפוח המקום מלווה בכאב.חגורת בטן עוזרת לפעמים….אך בצורה זניחה.
הבעיות שלי: בת 81 , אחרי PTCA .פעם בחודש אני מאושפזת בב"ח "הדסה" מטופלת בפוסיד
ולעיתים בעירוי דם תוך ורידי.
כירורגיה קונבנציונלית מסרבת לנתח (ניתוח קונבנציונלי) מפאת סיכון (חיים).
מה הדין לגבי שיטת הניתוח המוצע על ידכם ???
בכבוד רב אילנה

admin
שלום אילנה קסי,
גם ניתוח לפרוסקופי הוא ניתוח בהרדמה כללית. הבעיה המרכזית באנשים עם בעיות לב היא בעית ההרדמה ולא עצם הניתוח ולכן לצערינו הסיכון בניתוח לפרוסקופי דומה לסיכון בניתוח הקונבנציונלי.

נשמח לעמוד לרשותך

בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל

שאלות נוספות בנושא: גידולים במעי הגס – פרופ' שמואל אביטל


הקבוצה לכירורגיה מתקדמת מאמינה ביחס אישי לכל מטופל לכן, באתר זה הקדשנו אזור מיוחד לשאלות שלכם. הנכם מוזמנים לשאול אותנו שאלות בנוגע לטיפולים השונים שמבצעת הקבוצה.

נושא השאלה

השאלה

שם

לא יוצג באתר

דואר אלקטרוני

לא יוצג באתר

טלפון

לא יוצג באתר

תנאי שימוש

באתר מתפרסמות שאלות שמקורן בגולשי האתר. שאלות אלו מתפרסמות באיזור המיועד לכך, בתחתית העמודים. אנו מעודדים את שאילת השאלות, תוך השתתפות פעילה של גולשי האתר. יחד עם זאת, בכדי למנוע ניצול לרעה של האפשרויות העומדות בפני הגולשים, אנו רשאים לבדוק את השאלות ואף למחוק אותן במידת הצורך. האחריות הבלעדית לשאלות חלה על הגולשים ששאלו אותם והגולשים מתחייבים שלא להעלות שאלות פוגעות בפרטיות, בצנעת הפרט, בזכויות יוצרים ובחוקי מדינת ישראל. האתר רשאי לסרב לפרסם את השאלות או למחוק לאלתר את תוכנן. האתר מפרסם את נושא השאלה והשאלה. האתר לא מפרסם את שם הכותב, כתובת הדוא"ל או הטלפון. בנוסף, האתר רשאי למנוע מהגולש לפרסם שאלות נוספות בעתיד. השאלות באתר יהיו חשופות לכלל משתמשי האינטרנט לכן אין לפרסם פרטים אישיים בתוכן השאלה! תשובות הרופאים אינן תחליף להתייעצות עם רופא מומחה.

יש לאשר את תנאי השימוש לפני השליחה