לפרוסקופיה

124 שאלות גולשים בנושא » לפרוסקופיה


אוגוסט 8 יום ראשון , 2010 5:03 pm

שלום רב
לבעלי יש בקע מפסעתי בינוני, האם אפשר או רצוי לנתחו ע"י לפרוסקופיה , אם יש לו אי ספיקה של מסתם אורטלי,והוא אסימפטומטי,ובמעקב אצל קרדיולוג. כמה עולה ניתוח כזה פרטי באסותא
תודה על תשובתך
נורית

admin
שלום נורית,

אין מניעה לנתחו בצורה לפרוסקופית. לבירור פרטים טכנים ניתן ליצור קשר עם מירב 036411931

בברכה, דר אביטל
ספטמבר 23 יום חמישי , 2010 10:05 pm

היי
עברתי ניתוח להוצאת התוספתן באמצעות לפרוסקופיה לפני 4 ימים
הכאבים חלפו אך הבטן נשארה מאוד נפוחה וזה מציק לי בתפרים
בנוסף, בבית חולים לא אמרו לי מה לעשות עם התפרים מלבד מתי לבוא ולהוציא אותם
מה כדאי לעשות ומתי אמורה לעבור הנפיחות?
תודה

admin
שלום לי,
זה עשוי לקחת עוד מספר ימים או יותר. את התפרים מוציאים בד"כ אחרי 10 ימים עד שבועיים
בברכה, דר אביטל
ספטמבר 28 יום שלישי , 2010 10:26 am

שלום ,
לפני כשנתיים וחצי עשיתי ניתוח (פתוח ) לשבר בטבור שנוצר לאחר לידה . השבר חזר אחרי פחות משנה מביצוע הניתוח .
כעת אני שוקלת לבצע שוב את הניתוח אך בלפרוסקופיה .
מהי המלצתך ? האם כדאי שוב לבצע את הניתוח בשיטה "הפתוהה" או בלפרסקופיה?
הבנתי שתהליך ההחלמה יותר קל , במה זה בא לידי ביטוי .
תודה מראש על תשובתך
סיגל

admin
שלום סיגל,
ממליץ על תיקון לפרוסקופי. הוא יעיל יותר לאחר כישלון של ניתוח פתוח. אין הבדל דרמטי מבחינת החלמה כאשר מדובר בבקע לא גדול. אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים מסוג זה ונשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו,
דר אביטל
אוקטובר 11 יום שני , 2010 4:27 pm

שלום רב

עברתי לפני 10 שנים ניתוח מסובך לכריתת האליום ובנוסף, הרחיבו כ 6 הצרויות נוספות(ע"י פרופ' רבאו).
היום בהתייעצות עם ד"ר בייקר ולאחר קולנוסקופיה אני חושב שהגיע הזמן לניתוח נוסף.

השאלה ,האם ניתן במקרה כמו שלי לנתח בלפרוסקופיה? ההחלמה מהניתוח הקודם הייתה קשה מאד.

בברכה ותודה
אסף

admin
שלום אסף,
אני מניח שמדובר במחלת קרון. כעיקרון ניתן לנתח בצורה לפרוסקופית אם כי זה קצת יותר מורכב ויש שיעור גבוה יותר למעבר לניתוח פתוח. אבל בהחלט אפשרי.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל.
נובמבר 6 יום שבת , 2010 6:04 pm

האם לפרוסקופיה הינה פרוצדורה עדיפה לטיפול בבקע מפשעתי מאשר ניתוח "פתוח" ?

admin
שלום שי,
תלוי את מי אתה שואל...
ללפרוסקופיה עדיפות מסוימת מבחינת החלמה ובנוסף הסיכוי לפתח תסמונת כאבים אחרי לפרוסקופיה נמוכה בהשוואה לניתוח פתוח. חשוב שלמנתח הלפרוסקופי יהיה נסיון רב בלפרוסקופיה של בקעים.
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים של בקעים וכמובן ממליצים על סוג ניתוח זה

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
נובמבר 14 יום ראשון , 2010 8:22 pm

ד״ר שלום,
אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון מזה כשנתיים. לפני כשנה נגשתי לצילום רחם ובו נראה כי שתי החצוצרות שלי חסומות. אנחנו חיים בארה״ב ומגיעים לארץ על מנת לעבור טיפולי הפרייה. עד כה עברנו שלושה טיפולים. בטיפול האחרון הייתה קליטה של הריון אך כעבור שבוע ההריון הפסיק. מומחה הפריון שלי בארה״ב ממליץ לי בחום לעבור לפרוסקופיה שכן הוא סבור כי אני סובלת מאנדומטריוזיס למרות שאין לי סמפטומים של כאבים בזמן מחזור או עם קיום יחסי מין. עבורו אי פריון הוא סמפטום מספק. בנוסף הוא ראה כי הרחם שלי מעט מוטה וזה עורר את חשדו. הרופא מאמין כי הניתוח עשוי להגדיל את סיכויי להרות אף באופן טבעי  מספר חודשים אחרי הניתוח. 
מנגד הרופא המטפל שלי בארץ סבור שאין טעם בניתוח זה וכי הניתוח מיותר. לאור הנתונים שהצגתי בפניך אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך המקצועית על מנת לגבש החלטה ראויה.

תודה רבה

admin
שלום ורדית,
אנו אכן עוסקים בלפרוסקופיה אבל לא בהקשר של פיריון. אנא הפני את השאלה לרופא נשים העוסק בפיריון.

בברכה, דר אביטל
ינואר 4 יום שלישי , 2011 4:46 pm

בבדיקת קולונוסקופיה התגלה גוש 3 ס"מ ברקטום החל מ-16 ס"מ מפי הטבעת. בסיס רחב ולכן לא ניתן לכריתה אנדוסקופית.
רקע : חולת סכרת. A1C – 6.2, גלוקוז – 150. לא נוטל תרופת. PLT – 120 – טרומבוציטים גדולים יחסית.
1. האם ניתוח לפרוסקופיה מתאים למצב זה ? האם ניתוח כזה יכול לנקות את כל האיזור הנגוע ?
2. לפני כ-4 חודשים סבלתי מכאב עז ברגל ימין, שנבע מגב תחתון/עכוז ימין. לאחר בדיקת קולונוסקופיה הופיע שוב כאב בעכוז בלבד. האם מוכר קשר כזה – גוש במעי הגס/לחץ עצבי על העכוז/עמוד שידרה תחתון ?
3. האם צילום CT בטן + אגן יכול לאבחן גרורות, באם הגידול אינו שפיר ?
4. אבקש שמות של 2-3 רופאים מובילים בארץ/חו"ל לענין זה – להתיעצויות לפני ניתוח/לניתוח עצמו ?
תודה.

admin
שלום ישראל,
ניתוח לפרוסקופי הוא אידיאלי במצב זה.
אין קשר בין הכאבים לממצא במי הגס.
CT שולל גרורות וכדאי לבצע ותו בכל מקרה למרות שהגוש שפיר
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים של מעי גס ונשמח לעמוד לרשותך בעניין זה.
בברכה
ד"ר אביטל


ינואר 10 יום שני , 2011 8:30 pm

א.נ.ג.נ. האם יש סיבה בעולם לעשות ניתוח פתוח לשבר טבורי אצל אשה צעירה בת 38 ללא מחלות רקע, ללא ניתוחים קודמים?? האם לפרוסקופיה מגבירה את הסיכון העתידי להדבקויות?? (יתכן ותרצה הריון נוסף…) בתודה מראש, סבתא חנה

admin
שלום חנה,
אין בעיה לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה וזה לא גורם לשום בעיה הריונית. לעיתים כאשר מדובר בבקע קטן מאוד היתרון הלפרוסקופי איננו משמעותי. אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים ונשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
ינואר 25 יום שלישי , 2011 9:23 am

עברתי ניתוח לפרוסקופיה לפני כשבוע להוצאת כיס מרה בעקבות אבן קטנה, שמו לי נקז שינקז את כל ההפרשות בצידה של הבטן, למחרת הניתוח הוציאו לי אותה בבת אחת, בכאב איום ונורא, רציתי לדעת האם עושים בדר"כ נקז בניתוח כזה? והאם מוציאים את הנקז בלי טיפול הרגעה מסויים? תודה.

admin
שלום סיון,
את הנקז לרוב מוצאים בעדינות וללא כול טיול הרגעה
לרוב זה לא כואב ונסבל בהחלט, איני בטוח למה אצלך זה כל כך כאב

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 10 יום חמישי , 2011 9:14 am

שלום,

בדיוק לפני שנה עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בצד שמאל (לפרוסקופיה, השתלת רשת).
היום אני בכושר, מתאמן בחדר כושר, לרבות כפיפות בטן, ומרים כבר לפחות 20 ק"ג בלי בעיה.
הבעיה היא כשאני שוכב על הבטן (מה שאני כמעט ולא עושה), לאחר חצי שעה אזור הניתוח מתחיל לכאוב (כאב קל, אך יכול להימשך גם שעות), לעתים במקום בו נמצאת הרשת ולעיתם מעל זה (היכן שהעבירו את המצלמה והסיב האופטי).

בדימות הכל נראה בסדר. האם זה טבעי, וכיצד ניתן לפתור את הבעיה ? האם כדאי כל יום לשכב קצת על הבטן בצורה הדרגתית ולהרגיל אותה לזה ?

תודה,
ניר

admin
שלום ניר דורון,
אין ממש מה לעשות עם זה - אלא להתרגל לאט לאט ולקוות כי זה יעבור
לא ברור לי אם שמו לך מהדקים נספגים - אם כי עוד צפוי איזה שהוא שיפור.
אם סה"כ המצב טוב, אתה מתאמן בעוצמה גבוה בחדר כושר ואין בעיה מבחינת הניתוח - צריך רק להמתין בסבלנות.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 22 יום שלישי , 2011 7:58 pm

שלום
אני בן 44
לצערי אני נשא של מוטצית גן (MSH2) שאחראי בעיקר על היווצרותם של פוליפים במעי הגס

מידי שנה אני כורת פוליפים בקולונסקופיה או בניתוח רקטאלי כאשר הבסיס רחב ולא ניתן להסרה בקולונסקופ

רציתי לשאול אם יש לי פוליפ אחד פריך וקטן דמוי אצבע בגודל 4-5 מ"מ שמסתתר מתחת לשסתום אילאוצקלי ומתפורר במגע בקולונסקופיה ולכן לא נכרת :
תוצאות ביופסיה שלו :
tubulovillous adenoma with low grade dysplasia and minute superficial foci of high grade dysplasia
level section examined

מה עלי לעשות ?
האם להשאיר אותו ולבדוק שוב עוד שנה מה קורה איתו ?
ואיך כורתים פוליפ שנמצא בצקום או מסתתר מאחוריו או באזור של המעי הדק ואי אפשר לכרות אותו עם הקולונסקופ
האם אז הפתרון הוא "לפרוסקופיה" או שיש סיכוי נוסף להוריד אותו בקולונסקופיה בעתיד ?
האם נשאר תצלקת גדולה בניתוח "לפרוסקופיה" ? ובאיזה איזור היא ?
והאם נכון להיום הפסיקו לפתוח את הבטן יותר להסרת גידולים במעי ?

admin
שלום ,
במידה ולא ניתן לכרות את הפוליפ בקולונוסקופיה מומלץ לכרות אותו בצורה כירורגית. לפי הפתולוגיה שצירפת מדובר בממצא טרום ממאיר שחייבים להסירו. ניתן בהחלט לבצע את הניתוח בצורה לפרוסקופית והצלקת היא בד"כ באורך של כ 5 ס"מ.
אין שום מניעה לבצע את הניתוח הלפרוסקופי הזה לגידולים.
אנו מתמחים בניתוחים מסוג זה ונשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מרץ 10 יום חמישי , 2011 5:47 pm

שלום,

בת 33. בריאה בדר"כ.( פרט לגמישות יתר במפרקים/רקמות).

לפני חודש ראיתי לאחר סיום התרוקנות בשירותים- גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאור התיאור חשד הרופא- בצניחת רקטום.(לפי התיאור שלי וגם כי אין לי טחורים). אין לי עבר של עצירויות או הפרעות מיוחדות, פרט לאותו יום שבו כן הפעלתי לחץ יחסית רב מהרגיל.

פניתי לגסטרואנטרולוג שמומחה בבעיות רצפת האגן:

עברתי קולונסקו' קצרה שיצאה תקינה- ללא ממצא חריג במעי. ( נבדק עד 50 ס"מ), עברתי מנומטריה שגם יצאה פחות או יותר תקינה. ( הצלחתי לפלוט בלון רק בניסיון שני- אולי מלחץ/מבוכה של הבדיקה), עברתי אולטרא סאונד רקטלי- יצא תקין.

עברתי בדיקה רקטלית- זה נורא, שגם הייתה תקינה… (אבל לא התבקשתי "להתאמץ" ולא הייתי אחרי פעולת מעיים).

אני צריכה לעבור דפקוגרפיה בקרוב.

בנתיים, יש לי מאז המקרה שינוי מסויים בתחושות בעת יציאה- מס' היציאות הצטמצם מעט יחסית ללפני המקרה- לבערך2 ביום. ( עד אז- היו בערך 4 ליום…), וכן אני חשה לפעמים כאילו משהו "נמצא שם" למטה קרוב לפי הטבעת. ואני מפחדת ששוב "ייפול משם משהו".

אני נורא מפחדת. האם עלי לפנות כבר עתה לכירוג? במה כרוך הניתוח לתיקון צניחה?

מה אחוזי ההצלחה בניתוח בטני? האם נהוג לעשותו בלפרוסקופיה? האם מקובל לעשותו בלפרוסקופיה, או בשיטה הפתוחה? מה יותר "בטוח" ?

האם יש מספיק ניסיון בניתוח מסוג זה בלפרוסקופיה דרך הבטן , בארץ?

מה זמן האשפוז הממוצע? זמן חזרה לפעילות עבודה? וזמן חזרה לספורט? ( הייתי פעילה מאד- הרבה פילאטיס, שחייה, ארובי לפעמים- והפסקתי הכל מאז שזה קרה לי).

מה הסיכונים העיקריים הספציפיים לניתוח מסוג זה? ( פרט לזיהום וכ'ו), ובאיזו מידה הם שכיחים? מה אחוזי ההצלחה של ניתוח מסוג כזה? יחסית לאחוזי הכשלון? ומה נחשב ככשלון?

האם ייתכן שאצא עם סטומה אחרי ניתוח כזה? מה אחוז הסיכוי לכך?

האם תוכלו לכווני לרופא המומחה בסוג זה של ניתוח כאן בארץ- באיזור ירושלים ?

האם אתם מנתחים באסותא? האם אתם עובדים עם ביטוח "הראל"?

בכמה זמן אשפוז מדובר?

אודה על כל עזרה,

תודה

admin
שלום מיואשת,
לשאלותייך
א. כדאי להמתין עם הפנייה לכירוג עד תום הבירור כולל הדפקוגרפייה - לפי הבנתי את השאלה - לא בטוח כי מדובר בצניחה שלמה של הרקטום - יתכן גם ומדובר בצניחת רירית או בעיה אחרת.
ב. ההצלחה בניתוח בטני היא מאוד גבוהה, בגיל צעיר מקובל לבצע אותו בגישה לפרוסקופית, השיטה הלפרוסקופיה היא בטוחה כמו השיטה הפתוחה.
ג. יש ניסיון רב של ביצוע ניתוחים כאלו בגישה לפרוסקופית בארץ - הניתוח מבוצע באופן שיגרתי בהרבה מרכזים וגם אצלינו.
ד. האשפוז הוא בין 5-7 ימים, חזרה לפעילות ועבודה 3 שבועות, חזרה לפעילות מאומצת - כ-6 שבועות.
ה. הסיכון העיקרי הוא דליפה מהשקה - והוא די נדיר. כישלון של הניתוח נחשב כחזרה של הצניחה.
ו. אינני נוהג להמליץ על רופאים - בוודאי תוכלי לגשת למומחה לכירורגיה פרוקטלוגית או קולורקטלית בירושים שימליץ לך על מנתח בתחום.
ז. אנחנו מנתחים ניתוחים שכאלו בשיגרה באסותא, ניתחנו מספר מקרים רב בשנים האחרונות, ואנחנו עובדים עם ביטוח הראל - כך שהניתוח מכוסה במלואו.
ח. משך האשפוז בין 5-7 ימים - כמובן זה תלוי עם מסירים חלק מהמעי או רק מבצעים קיבוע - שיקול שמחליטים עליו טרם הניתוח על סמך הבדיקות.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.
מרץ 20 יום ראשון , 2011 9:12 pm

שלום וברכה ד"ר

האם יש אפשרות לנתוח לפרוסקופיה להוצאת אבני מרה לאנשים בגיל 90?. מה הסיכונים?. להיכן לפנות לקבלת יעוץ מתאים?.
תודה על תשובה מהירה.
סובלים כאן

admin
שלום,

עקרונית אפשר אך זה תלוי במצבו הרפואי של החולה.


נשמח לעמוד לרשותכם להתייעצות במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 12 יום שלישי , 2011 6:49 pm

אצל שניים משלושת אֶחַי נמצאו פוליפים במעיים. אצל אחד מהם התגלו שישה, כששניים מהם מסובכים להסרה והוא הגיע עד כריתת קטע קטן מהמעי.
הרופא המליץ שבני המשפחה האחרים יעברו גם הם בדיקת לפרוסקופיה (או קולונסקפיה? – לא ממש מודעת להבדלים).
אני נשלחתי לפני 8 שנים לבדיקה כזו ולא הצליחו להחדיר הצינורית בגלל טחורים פנימיים מודלקים, ושלחו אותי לחוקן בריום , והכל היה תקין.
האם עלי לעבור את הבדיקה שוב, והאם חוקן בריום אמנם "עולה" על בעיות כמו פוליפים במעיים?

admin
שלום רותי,
כדאי לחזור על הבדיקה אחת ל5 עד 10 שנים
אם היום אין טחורים מודלקים - אולי ניתן לבצע בכול זאת את בדיקת הקולונסקופיה.
במידה ולא - כיום לא מקובל יותר לבצע חוקן בריום - מבצעים קולונסקופיה ויטוראלית - שהיא בדיקה שמבצעים תחת CT והיא אמינה ומדויקת כמו בדיקת קולונסקופיה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אפריל 16 יום שבת , 2011 2:51 pm

האם יש נסיון בביצוע לפרוסקופיה בחתך יחיד דרך הטבור לכריתת החלק הימני של המעי הגס? הםא מבצעים ניתוחים כאלה באסותא? עד כמה זה נפוץ ואפשרי ?

admin
שלום ,
הטכניקה של חתך יחיד היא טכניקה חדשה שלא תפסה תאוצה בשל מגבלות טכניות וחוסר יתרון משמעותי על פני לפרוסקופיה רגילה. אי לכך ניתוחי כריתת מעי בחתך יחיד לא מבוצעים בארץ. אני מניח שיש דיווחים בעולם.
ניתוח לפרוסקופי הוא ניתוח מצוין לכריתת מעי גס ימני.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מאי 14 יום שבת , 2011 7:51 am

בעבר הרחוק (1974) עברתי ניתוח אולקוס. לפני כחמש שנים הוצא כיס המרה בלפרוסקופיה. כיום בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא דלקת כרונית בכיבה "כנראה" בגלל הימצאות כמות גדולה של נוזל מרה בקיבה. הטיופל באומפרדקס והוראות לדיאטה (יותר ארוחות קטנות). השאלה: איזה מזונות – פרט לשומניים – מעוררים את הכבד להפרשה מוגברת של נוזל המרה, ואיזה מזונות יוצרים הכי פחות היווצרות הנוזל? למשל: האם שתיית קפה מזיקה לריקמה הדלקתית ישירות או מגבירה הפרשת נוזל מרה?

admin
שלום נוה יחזקאל,
נראה כי אתה סובל באמת מדלקת כרונית של הקיבה על רקע כניסת מרה לקיבה. כיכלל, מזן שומני גורם להפרשת רה מוגברת. עם זאת לאחר ניתוח כיב (ותלוי גם בסוג הניתוח שעברת) עשויה להיו מרה כל הזמן בקיבה שתגרום לדלקת. באופן עקרוני ניתן לפתור את הבעיה בצורה כירורגית. בניתוח מנתבים את זרימת המרה למעי במקום לקיבה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו בהקשר זה, דר אביטל
מאי 31 יום שלישי , 2011 7:56 am

שלום

מזה כשינתיים כשהייתי שר או או מרים את קול לזמן ממושך כגון חזנות הייתי מרגיש כאב מעל מפסעה ימנית ועכשיו זה גם כבר נפוח באותו מקום רופא בדק ומר שזה בקע וצריך לעבור ניתוח האם כך?
וגם מה אני צריך לשמור לא לעשות עד הניתוח כגון לא לעסוק בחזנות וכדומה?
והאם לפרוסקופיה זה באופן פרטי או עי" הקופה

admin
שלום שמעון,
אכן מדובר בבקע ויש צורך בניתוח. שני סוגי הניתוח עשויים להיות ממומנים ע"י הקופה. באופן פרטי תוכל לבחור את המנתח. אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים של בקעים ונשמח לעמוד לרשותך. כעיקרון, אתה יכול להמשיך בכל פעילות בתנאי שאינה גורמת לכאבים במפשעה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
יוני 27 יום שני , 2011 2:36 pm

לפני שנה עברתי נתוח מפרצת באבי העורקים .
3 חודשים מאוחר יותר החלו כאבים (כ 3 ס"מ מעל הטבור)
הרופא שבדק אותי קבע שיש לי בקע וצריך לעבור נתוח. לצערי 3 פעמים נדחה הנתוח בגלל שביתת הרופאים. ההמלצה היתה לנתוח עם פתיחת בטן ושאלתי (שלא נענתה) האם נתן לעשות לפרוסקופיה או בגלל מצבי הרפואי זה מסוכן?

admin
שלום ליפשיץ מאירי,
עקרונית ניתן לבצע לפרוסקופיה גם לאחר ניתוח באבי העורקים. צריך לבדוק אותך ולהחליט איזה מבין השיטות עדיפה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6411931.
יוני 28 יום שלישי , 2011 5:31 am

בעלי אחרי כריתת כיס המרה כשיטה לפרוסקופיה ואחרי ארוחה הוא מרגיש קצת מלא
וגם אחד התפרים קצת מציקים לו והכירורג שבדק אותו אמר שזה שטף דם וזה בסדר. ובעוד כ10 ימים מורידים את הסיכות.השאלה היא מה הוא יכול לאכול שלא ירגיש מנופח אחרי הארוחה ואם יש דבר כזה שטף דם חוץ מזה הוא משתפר מיום ליום.הוא 5 ימים אחרי כריתת כיס המרה .תודה

admin
שלום אילנה,
אני מניח שהוא ישתפר באופן הדרגתי בימים הקרובים. שלא יאכל ארוחות גדולות וישתדל כרגע להימנע משומן.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
יולי 6 יום רביעי , 2011 9:37 am

שלום רב,
אמי צריכה להחליף את מפרק הירך ורציתי לדעת האם יש אפשרות לטפל בבעייה זו באמצעות לפרוסקופיה? אם כן, האם תוכלו להפנות אותי לרופאים הנוקטים בשיטה זו?

admin
שלום כרמית,
אנו מומחים בכירורגיה כללית - עלייך לפנות למומחה לאורטופדיה - אלו עוסקים בהחלפת מפרקים.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.


שאלות נוספות בנושא: לפרוסקופיה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
