לפרוסקופיה

124 שאלות גולשים בנושא » לפרוסקופיה


פברואר 17 יום רביעי , 2010 12:26 am

האם הסגירות בניתוח כיס המרה בלפרוסקופיה נעשות עם תפירות מומסים או קליפסים
מה עדיף מבחינת סיכונים של דימומים וגוף זר בגוף

admin
שלום דני,
האיטום של כלי הדם וצינור כיס המרה נעשה עם קליפסים. זו השיטה המועדפת ואין לכך שום השלכה לגבי דימומים. הקליפסים אינם יותרים תגובה כלשהיא ואינם מסוכנים.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
פברואר 20 יום שבת , 2010 10:10 am

שלום,
בבית חולים לא הצליחו לרסק אבנים בכליה בגביע התחתון בשיטה מלעורית.
מה השיטןת האחרות האפשריות.
האם אפשר לבצע באמצעות לפרוסקופיה.
מי הרופאים אצלכם המתאימים לטיפול בבעיה.

admin
שלום משה,
איננו עוסקים באורולוגיה אלא בכירורגיה כללית
אצלינו הרופא המתעסק בגישות לפרוסקופיות לניתוחי כיליה שמו דר' אבי ברי - והוא בטוח ישמח לעמוד לרשותך.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מרץ 6 יום שבת , 2010 3:28 pm

1.בקע מפשעתי צד ימין,2. בקע טבורי,3. בקע ביטני שלאחר ניתוח תוספתן. ברקע : ניתוח מעקפים בשנת 2000. האם ניתן לבצע בפוצדורה אחת את שלושת "התיקונים" וזאת בלפרוסקופיה. ובהרדמה מקומית ו/או אילחוש

admin
שלום נתן רוזנברג,

ניתן בהחלט לבצע תיקון לפרוסקופי של שלושת הבקעים - אין עם זה בעיה.
הכנסת המצלמה היא בטבור ולכן על הדרך יתוקן הבקע בטבור, והבקע במפשעה הימנית ובצלקת הם מאוד קרובים וקרוב לוודאי ניתן לפרוש רשת אחת שתכסה את שניהם.
אבל..... ניתוח לפרוסקופי אינו נעשה בהרדמה מקומית - אלא בהרדמה כללית. ניפוח הבטן בגז לא אפשרי בהרדמה מקומית.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מרץ 20 יום שבת , 2010 4:29 pm

שלום רב,
יש לי כבר כ-18 שנה מוקד אקוגני על המרה שגודלו הגיע עכשיו ל-12 מ'מ. כפי שנראה הוא גדל לאט מאד. בגלל כאבים בקיבה (ממושכים)עשיתי גסטרוסקופיה והתברר שיש לי דלקת ואני מקבלת לנטון. הרופאים ממליצים לכרות את המרה בגלל שהסיסטה הזו עברה את הגודל של ס'מ.
לפני 5 שנים עשיתי ניתוח במעי להוצאת גידול ממאיר (שהיה קטן ולא התפשט)על כן לא טופלתי בשום תרופות כימיות.
האם חייבים להוציא את המרה למרות שאין שום הוכחה שהיא מזיקה ? ואם כן האם אפשר לבצע
זאת בלפרוסקופיה?
אודה לכם על תשובתכם.

admin
שלום דליה ריצמונד,
כדאי להוציא אצ כיס המרה בשל העובדה שפוליפ מעל גודל של 1 ס"מ עלול עם הזמן לעבור התמרה לממאירות. כןם אפשר בצורה לפרוסקופית.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
מרץ 30 יום שלישי , 2010 10:24 am

שלום
אני כ 6 ימים לאחר ניתוח בקע מיפשעתי בלפרוסקופיה והשאלה שלי מתי אפשר לחזור לפעילות וגם להרמת משאות
תודה.

admin
שלום מאור,
במידה והמהלך תקין ניתן באופן הדרגתי לחזור לפעילות שבועיים אחרי הניתוח

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 17 יום שבת , 2010 6:08 pm

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח בבי"ח "אסותא"לתיקון בקע בשיטת הלפרוסקופיה.
במהלך הניתוח התגלה בקע קטן שטופל ונסגר, ובקע גדול מאוד שנשאר כך ולא טופל, הרופא
טען שלא חתמתי על טופס מתאים לפני הנתוח, ולא קניתי רשת מתאימה. (יש לציין שלפני הניתוח
לא עשיתי כל צילום או אולטרא-סאונד.
לעת עתה יש לי כאבים חזקים בבטן התחתונה שמקרין לי לרגליים ובטן נפוחה.

שאלתי:א. האם אפשר לעשות ניתוח עכשיו בשיטת לפרוסקופיה לבקע גדול ?
ב. האם הרופא שניתח אותי בפעם הראשונה עשה נכון ?
ג. והאם אפשר להגיע אליכם לאסותא לבדיקה ע"י מומחים (אני חברת קופ"ח לאומית
משלים).

תודה על שיתוף הפעולה

admin
שלום זוהר,
1. ניתן להגיע ליעוץ. תוכל לקבל החזר כמעט מלא על סכום היעוץ
2. לגבי מה שנעשה קשה לשפוט. הנטייה שלנו המנתחים היא לא לבצע פרוצדורה אלקטיבית מבלי שהחולה נתן את הסכמתו לפני הניתוח.
3. צריך לבדוק אותך ולהחליט האם כדאי וניתן לבצע באופן לפרוסקופי או בשיטה פתוחה. כיכלל אחרי ניתוח בקע מפשעתי לפרוסקופי מומלץ לבצע את הבקע השני בצורה פתוחה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 29 יום חמישי , 2010 9:19 pm

גילו לי גידול מעל המעי בגודל 9 סמ על 5 סמ שיוצר מיימת בחלל הבטן.
לשם ביופסיה מציעים לפרוסקופיה . האם יש סיכון גבוה ? או שיש נסיון ברפואה בתחום זה?
אשמח לקבל תשובתכם

admin
שלום יעקב אברהם,
עקרונית זו דרך טובה. תלוי כמובן במיקום המדויק של הגידול. עם זאת צריך לבדוק אותך ולראות את הצילומים שעשית (אני מניח שמדובר ב סי טי ) ואז להחליט. אנו מבצעים לפרוסקופיות באופן שגרתי ונשמח לעמוד לרשותך.
בברכה, דר אביטל
מאי 10 יום שני , 2010 9:33 am

שלום ד"ר,

לפני כשלושה חודשים עשיתי ניתוח הרניה לפרוסקופיה דו צדדי. הניתוח עבר בצורה תקינה.
באישור המנתח חזרתי לרכב על אופניים כחודש לאחר הניתוח (רכיבות בעיר ואימונים קצרים יחסית של עד 20 ק"מ). לפני כשבוע חשתי מעט כאבים ואי נוחות במפשעה בצד שמאל וראיתי שם גוש. שבתי אל המנתח לבדיקה ונאמר לי שהשבר חזר. נאמר לי שהדבר נובע מכך שהרשת זזה או התקפלה וצריך ניתוח חוזר. הפעם יעשו לי ניתוח דרך המפשעה (כלומר לא לפרוסקופיה אם אני מבין נכון)

שאלותי הן:

א.האם הרכיבה על האופניים גרמה לחזרת ההרניה? (אני גם מרים בבית תינוק במשקל של 9 ק"ג)

ב.מה קורה עם הרשת הישנה? האם בניתוח מתקנים אותה או משנים את מיקומה או שמניחים רשת חדשה עליה (טלאי על טלאי). האם הרשת הישנה לא יכולה לגרום נזק?

ג.האם קיימים סיבוכים בניתוח הרניה שני שלא קיימים בניתוח הראשון?

ד.מהיום הראשון שלאחר הניתוח ועד היום, כאשר ישנתי על הבטן חשתי תחושה מאוד לא נוחה בבוקר כאילו יש עצם זר בבטן התחתונה (לכן אני משתדל לישון על הגב בלבד). האם הדבר טבעי או שהוא מראה על בעיה עם הרשת?

ה.האם ניתן בניתוח השני לעשות גם לפרוסקופיה או שחייבים ניתוח רגיל?

ו.האם רצוי להימנע מניתוח ולדחות אותו (כרגע אין כאבים וגם הגוש מאוד קטן)

ז.האם להפסיק בינתיים לחלוטין רכיבות על אופניים?

בתודה,

רון

admin
שלום רון,
1. אני לא סבור שלחזרת הבקע יש קשר לרכיבה על אופניים
2. בד"כ מניחים רשת על רשת. נסיון הוצאה של הרשת הישנה עלול לגרום לסיבוכים. בנוסף הניתוח השני יהיה בגישה פתוחה והרשת בגישה זו מונחת באזור קצת אחר מהרשת הלפרוסקופית ולכן אין עם זה בעיה
3. ניתוח שני הוא תמיד מועד יותר לסיבוכים. עם זאת כאשר הניתוח הראשון מבוצע לפרוסקופית והשני בגישה פתוחה לא צריכות להיות בעיות משמעותיות כי אזור הניתוח הוא שונה למרות שמדובר באותו בקע.
4. יתכן וזה מעיד על בעיה מסוימת אך לא בהכרח
5. עדיף את הניתוח השני לבצע בשיטה שונה מהראשון. או בגישה פתוחה (עדיפות אישית שלי) או בלפרוסקופיה תוך בטנית שהיא גישה לפרוסקופית שונה משיטה הלפרוסקופית שבוצעה לראשונה.
6. אם אתה פעיל פיסית וצעיר נראה לי שכדאי לבצע את הניתוח עכשיו
7. במידה והרכיבה על אופניים לא גורמת לכאבים משמעותיים אין בעיה להמשיך
בברכה, ד"ר אביטל
מאי 25 יום שלישי , 2010 10:00 am

שלום,
אבא שלי בן 63 עבר קולונוסקופיה אשר במהלך נמצא פוליפ בגודל של כ-2ס"מ. הפוליפ הוצא והועבר לביופסיה אשר גילתה כי מדובר בפוליפ ממהיר. אבי עומד לעבור כעת ניתוח לפרוסקופי בכדי להוציא את הפוליפ. לאחר הבדיקה הראשונית נמצא כי הפוליפ נמצא בעומק של כ-40 ס"מ אך הרופא לא סימן את המקום ממנו הוצא הפוליפ.

1) האם ניתוח הלפרוסקופיה הוא עדיף במקרה כזה או שמה ניתוח בשיטה "הישנה" הוא המועדף?
2) הרופא אשר ביצע לאבי את כריתת הפוליפ לא סימן את המקום כשכרת אותו. האם ישנו נוהל כלשהו האומר כי יש לסמן כל פוליפ שמוצא מהמעי?

admin
שלום ענת,
1. נראה לי כי בגובה 40 סמ ופוליפ קטן של 2 סמ - בהחלט לפרוסקופיה עדיפה. בגובה הזה וכאשר מדובר בפוליפ קטן יש רק יתרונות ללפרוסקופיה, החלמה מהירה יותר, חתכים קטנים יותר, פחות כאבים ועוד.
לדעתי - בהחלט לפרוסקופיה עדיפה. אנו מומחים בסוג זה של ניתוח ונשמח לעמוד לרשותך.
2. אין נוהלים ברורים אך בהחלט חבל שהמקום לא סומן. ניתן לחזור על בדיקה קצרה לראות את מקום הכריתה ולסמן יום או יומיים טרם הניתוח. אחרת יש לכרות את האיזור כולו. מקובל כיום לבצע בדיקה חוזרת - עד גובה 40 סמ שם ניכרת הפוליפ - לרוב ניתן לאתר את איזור הכריתה ולסמן אותו שוב. ואז לבצע את הניתוח.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מאי 29 יום שבת , 2010 12:15 pm

שלום. אני חולה די מורכב(בעיקר אי-ספיקת לב קשה, pancolitis). מזה כמה חודשים, כאבים נסבלים אך מתרידים בצד ימין של הבטן וצהוב סביב ציפורניים מדי פעם. לפני שבוע עברתי ניתוח אנדוסקופי לתיקון zenker diverticulum בוושת שחייב סה"כ צום של כמעט 3 ימים שבמהלכו היו לי יציאות רבות נוזליות וצהובות. לפני יומיים הופיעו לי כתמים צהובים-כתומים רבים בידיים ובציפורניים ובקירבת הבירכיים וגם הכאב המתריד בצד. מלימוד מהיר באתרים הבנתי(אני מקווה) שצום ממושך יכול לגרום לחסימות ושהכתמים הם בילירובין שלא הצליח לעבור את דרכי המרה וחזר לדם. זה גם מסתדר לי עם היציאות הכהות שיש לי.
אני חושש שזה אבנים כביס המרה אלא אם כן יש לך בשורות אחרות עבורי.
לא הספקתי עוד לבצע שום בדיקה כי אני בהחלמה…
האם לפרוסקופיה מתאימה לי במקרה של צורך בניתוח,בהתחשב במחלותי השונות?
השתדלתי לקצר…
תודה רבה

admin
שלום ארטורו שריג,

אני לא משוכנע שאכן מדובר באבני מרה. בכל אופן בשלב ראשון ממליץ על בדיקת תפקודי כבד שתיתן אינדקציה לגבי המצב.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
מאי 31 יום שני , 2010 4:30 pm

אני לפני ניתוח לתיקון בקע חד צדדי בשיטה הפתוחה עם הנחת רשת (לא לפרוסקופיה)
חשוב לי לדעת כמה זמן עלי להיות במנוחה. מתי ניתן לחזור לעבודה משרדית?

admin
שלום עינב,

בד"כ ניתן לחזור לאחר 10 עד 14 יום מהניתוח.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
יוני 14 יום שני , 2010 2:15 pm

שלום רב
רציתי לדעת האם יש תהליכים מסויימים טרם ניתוח הסרת גידול מהסיגמואיד,הגידול ממאיר בגודל של כ7ס"מ בגובה של כ35ס"מ ללא גרורות, האם צריך צום או מאכלים מסויימים טרם הניתוח? ואפשר לנתח בשיטת לפרוסקופיה?
תודה לכם

admin
שלום חיה,
פשר לנתח בצורה לפרוסקופית. מומלץ לאכול כלכלה רכה ללא פירות ןירקות 3 ימים לפני הניתוח. פרט לכך אנחנו לא ממליצים על הכנב נוספת. אנו מתמחים בכריתות לפרוסקופית של גידולי מעי ונשמח לעמוד לרשותכם.

בברכה, דר אביטל .
יוני 17 יום חמישי , 2010 12:51 am

שלום,
בן 44 ללא עבר ניתוחי בכלל. מעשן.
יש לי בקע מפשעתי inguinal ואני מתכוון לבצע ניתוח בקרוב אצלכם באסותא רמת החייל.
באולטרא-סאונד אובחן צד אחד בלבד (שמאל).
1. מן הסתם, שיטת הלפרוסקופיה עדיפה עליי בשל הסיבות שהזכרתם חעיל מטעמי נוחות והחלמה,
אולם – שמעתי שהשיטה הזאת לעומת ניתוח פתוח, סטטיסטית – גורמת להישנות הבקע ביחס של 1 ל-10 לערך. מהו היחס בפתוח? מה המלצתכם? אשמח ואודה להתייחסותכם לגבי הנדון.
2. אודה לתשובתכם לגבי סוג ההרדמה -מלאה, חלקית וכדומה.
3. האם נכונה העובדה שאסותא מקושרת לקופ"ח מכבי? מדוע עלי לשלם השתתפות עצמית גבוהה של כ- 800 ש"ח בניתוח ע"י רופא מכבי (יש לי מגן-זהב). האם הנתון/הדרישה לתשלום נכונה?
תודה רבה!

admin
שלום משה,
1. שיעורי החזרה בניתוחים פתוחים ולפרוסקופים הם בסביבות 2-5% ללא הבדל בין שתי השיטות. חשוב לציין שבגישה הלפרוסקופית המיומנות והנסיון של המנתח חשובים מאחר והניתוח מורכב יותר מבחינה טכנית.
2. בלפרוסקופיה הניתוח מבוצע רק בהרדמה כללית. בגישה פתוחה ניתן לבחור בין הרדמה כללית או הרדמה ספינלית (מחצית גוף בדומה לאפידורל)
3. ישנה השתתפות עצמית כחובה על פי חוק כאשר מפעילים ביטוח משלים. אם תעשה את הניתוח דרכינו ההשתתפות העצמית שלך עשויה להיות מעט גבוהה יותר..

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
יוני 17 יום חמישי , 2010 5:34 am

שלום רב
אני סובלת קרוב לחודשים מכאבי בטןהבאים בהתקפות בחלק התחתון. בתחילה נצפו צסטות בשחלה שמאלית, לאחר חודש התברר שהן נספגו אך הכאבים המשיכו. כעת הרופא חושד שיש נוזל בחצוצרה ואני לקראת בירור מקיף יותר.
אני לחוצה כיון שאני עומדת לטוס לחול בעוד כשבועים וחצי ומעוניינת לדעת אם במידה ויחליטו שעלי לעבור ניתוח, לפרוסקופיה בחצוצרה האם ניתן לדחות, איך יודעים את מידת הדחיפות. כרגע אני מסוגלת לסבול את הכאבים. האם זה מסוכן לדחות, עלול להיות נזק? האם יש תרופות לפני ניתוח ואם כן אאלץ לעבור ניתוח , תוך כמה זמן אתאושש.
שאלה נוספת האםניתוח פרטי ניתן לערוך במיידי על מנת שאוכללהתאושש ולצאת לטיול שנקבע כבר מזמן.
תודה מראש
כוכי

admin
שלום כוכי עובדיה,
לצערי קשה לי לענות לך מאחר והבעיה קשורה לרפואת נשים. אנא התייעצי עם רופא הנשים שלך.

בברכה, דר אביטל
יוני 21 יום שני , 2010 11:11 pm

שלום, אימי בת 72 בריאה בד"כ, סובלת מעצירות קשה. בימים האחרונים חשה כאבים חזקים בבטן ואושפזה. מצאו אצלה שהמעי מסובב (אני חושב הגס) ובמסגרת קולונוסקופיה שחררו את הסיבוב למחרת ביצעו את אותו הליך דקומפרסיה.
למרות כל זה אין לאימי יציאות כבר שבועיים. הרופאים טוענים שחייבים ניתוח לכריתת החלק המסובב וחיבור מחדש של המעי.
אנו מאוד חוששים מניתוח. האם ניתן לבצע ניתוח כזה בלפרוסקופיה? ולא בפתיחת בטן? מהם סיכויי ההצלחה?

לתשובתכם הדחופה אודה.

admin
שלום יעקב,

לפי התאור שלך לאמך יש וולוולוס - תסביב של המעי הגס.
מכיוון שהיו שני ארועים, ואמך סובלת ממעי גס ארוך ומפותל - ולכן גם העצירות - בהחלט יש צורך בניתוח.
ניתן בוודאי לבצע ניתוח זה בלפרוסקופיה, מכיוון שמדובר במחלה "שפירה" ההליך הלפרוסקופי יחסית קל.
סיכויי ההצלחה מצוינים, אנו מתמחים בניתוחים אלו ואשמח במידת הצורך לעמוד לרשותך.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יוני 26 יום שבת , 2010 11:11 am

לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופיה להסרת מיומה. נאמר לי כי התפרים יתמוססו בהמשך, מעוניינת לדעת כמה זמן לוקח לתפרים להתמוסס ואם זה נורמלי שעדיין אין שינוי במרקם ובגודל של התפר (חוט לבן)?

admin
שלום נועה,
זה לוקח מספר שבועות ובאופן הדרגתי.

בברכה, דר אביטל
יולי 1 יום חמישי , 2010 2:41 pm

בעלי יש פוליפ ממאיר במעי הגס הגודל 2.5 ס"מ יש ניתוח לא פולשני בחתך מהבטן שמענו על שיטה חדשה לפרוסקופיה

admin
שלום יעקוב תקוה,
השיטה הלפרוסקופית מאפשרת כריתה של מקטע המעי המכיל את הפוליפ. היתרון הוא שהחתכים הם מינמלים וההחלמה מהירה יותר.
אנו מתמחים בכריתות לפרוסקופיות של מעי גס.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
הקבוצה לכירורגיה מתקדמת
אסותא, תל-אביב 03-6411931
יולי 19 יום שני , 2010 10:13 am

אבי בן 85, מתפקד טוב יחסית. ברקע הרפואי שלו סובל ממחלת לב איסנמית, לאחר ארוע לבבי
(לפני עשר שנים), מקבל תרופות שונות ללב. כעת סובל מהרניה דו צדדית באיזור המפשעות וסובל מאוד מכאבים. אבי ניסה טיפול עם חגורה, הטיפול לא הועיל והיה מאוד לא נוח. האם יש אפשרות לשפר את איכות חייו ע"י לפרוסקופיה? או עדיף ניתוח כרורגי שלא כרוך בהרדמה מלאה אלא הרדמה אפידורלית?

admin
שלום רוי מור,
שאלה טובה שהתשובה עליה אינה חד משמעית ותלויה מאוד בבדיקה של אביך. במידה ומדובר בבקעים לא גדולים שאינם גולשים לשק האשכים השיטה הלפרוסקופית עדיפה כי הניתוח איננו ארוך וההחלמה מהירה יותר ועניים ההרדמה במידה והתפקוד הלבבי סביר אינו מהווה בעיה גדולה. אם הבקעים גדולים וגולשים לשק האשכים אזי מומלץ ניתוח פתוח.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל .
יולי 28 יום רביעי , 2010 1:47 pm

שלום,

אני אחרי גרידה והריון כימי, מאז 2 ההפלות הללו המחזורים שלי נחלשו ביחס למה שהיה לפני (כבר 7חודשים). בעקבות כך הומלץ לי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לבדיקת הדבקויות. שמעתי שקימת גם אופציה ללפרוסקופיה אבחנתית ללא צורך בהרחבת צוואר הרחם ושניתנת לביצוע בהרדמה מקומית. רציתי לשאול איזו בדיקה עדיפה לבדיקת הדבקויות ברחם (מבחינת כאב, סיכון, יעיילות באבחנה וכו')? מתי תועדף לפרוסקופיה אבחנתית ובאילו היסטרוסקופיה אבחנתית?

תודה רבה

admin
שלום גל,
זו שאלה שיש להפנותה לרופא נשים - אנו כירורגים כללים ואיננו עוסקים בנושאים אלו

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 31 יום שבת , 2010 2:59 pm

אני בת 74 סובלת שנים משלשולים בבקרים כ-שלוש פעמים במשך שעתיים עד שלוש. ללא כאבים.
עשיתי בדיקות לפרוסקופיה וקולוסקופיה התברר שיש לי הידבקויות ודיברטיקוליטיס כמו כן היה לי את החיידק אליקובקטור וקבלתי טיפול אנטיביותיקה לאחר מכן היתה לי תקופה ללא שלשולים וחשבתי שהנה הבראתי והכל חזר. אין לי רגישות למוצרי חלב
לפני כחודשיים הייתי אצל נטרופתית והיא המליצי על דיקור עשיתי 10 טיפולים. למחרת אחרי טיפול לא היו שלולים ויום לאחר מכן הכל חזר לקדמותו.בהמלצת הנטרופטית לקחתי toxi של טבע שופס לניקוי רעליפ למשך חודש וחצי וכן קפסולות פרוביוטייפ .ועל דעתי סיבים תזונתיים למעי רגיז של אן.ג'י פייבר לאחר כשבויים הפסקתי עם הסיבים כי הרגשתי בחילות והשלשולים המשיכו. בעוד שבוע אני נוסעת לחו"ל ואני עובדת עצות . מחכה לתשובתך המהירה תודה זיוה

admin
שלום פליבצקי זיוה,
קשה לדעת מה הבעיה. יתכן מעי רגיז. אם אינך סובלת כאבים ושאר היון הןא תקין נראה לי שלא צריך לדאוג יותר מידי.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל


שאלות נוספות בנושא: לפרוסקופיה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
