עצירות כרונית

עצירות כרונית והפרעות בהתרוקנות:

עצירות הינה אחת התופעות המאפיינות את אורח החיים המערבי. ישנן סיבות רבות לעצירות ובניהן הפרעות בתזונה, הפרעות הורמונאליות, מחלות רקע, תרופות, מחלות המעי הגס ועוד.

הפרעה בהתרוקנות מאובחנת באנשים אצלם ישנה הפרעה תפקודית לרוב, עקב חסימה בתהליך היציאה.

התלונות השכיחות בחולים אלה הן:

  • מאמצים מוגברים בזמן היציאות, עם הפעלת לחץ מוגזם.
  • תחושה של צורך ביציאה מיד לאחר יציאה.
  • תחושת חוסר התרוקנות, מלאות ברקטום או לחץ באגן.
  • שימוש באמצעי עזר ליציאה כגון חוקנים ושטיפות.
  • שימוש באצבעות לצורך פליטת הצואה.
  • בילוי זמן רב בשירותים לצורך התרוקנות.
  • ישנם מספר מצבים אשר יכולים לגרום להפרעה חסימתית בזמן יציאה:

  • רקטוצלה – כיס ברקטום המכיל צואה ואינו מתרוקן.
  • צניחת אברי האגן – הלוחצים על הרקטום ופי הטבעת ומפריעים בהתרוקנות.
  • אנטרוצלה – צניחת המעי הדק החוסמת את היציאה.
  • צניחה פנימית של הרקטום – הגורמת לסגירת חלל הרקטום בזמן היציאה.
  • האיבחון:

    על-מנת לאבחן מצבים אלה, יש צורך בהערכה מדוקדקת של החולה. ההערכה כוללת לקיחת אנמנזה מהחולה כולל אנמנזה תזונתית ומילדותית. בדיקה גופנית מדוקדקת, בדיקת פי-הטבעת, הרקטום והמעי הגס (קולונוסקופיה), בדיקת זמן מעבר במעי ודפקוגרפיה.
    עם סיום הבדיקות ניתן לקבוע האם אכן ישנה הפרעה בהתרוקנות, מהי חומרתה ומהו הממצא האחראי לחסימת המוצא ליציאה.

    הטיפול:

    הטיפול בהפרעות התרוקנות הוא משולב, וכולל יעוץ עם דיאטנית ושינוי הרגלי היציאה, שימוש בביופידבק ובמקרים קשים ניתוחים לתיקון החסימה.
    אנו מבצעים ניתוח לשחזור רצפת האגן המשפר את יכולת ההתרוקנות של החולה. הניתוח מבוצע בהרדמה כללית דרך פי-הטבעת.

    משך הניתוח כשעה ובמהלכו ניכרת המקטע הלא מתפקד של הרקטום.

    בסיום הניתוח נשמר המבנה התקין של הרקטום ללא החסימה. לאחר הניתוח, החולה מאושפז להשגחה לתקופה של 24-48 שעות.

    התוצאות, עד כה, מראות שיפור ניכר ביכולת ההתרוקנות של החולים, הפחתה משמעותית בשימוש באמצעי עזר ליציאה ושיפור ניכר באיכות החיים.

    301 שאלות גולשים בהמשך העמוד

    מאי 28 יום ראשון , 2023 2:04 pm

    מעי עצל

    יש לי עצירות כרונית שהחריפה מאוד לאחרונה אני משתמש בכל האמצעים להתרוקן הבעייה היא שכל תוכן המעי מגיע עד ממש בסוף הרקטום וא ז אין יציאה שותה המון ואוכל סיבים וכדומה השתמשמי זמן רב בנרות גליצרין וכנראה שיש מעי עצל חריף יש לי תור לקולונסקופיה בעוד שבועיים קראתי אודות ניתוח להסרת קטע מעי שלא מתפקד וזה נותן לי תקווה מסוימת אשמח להיפגש איתך גר בנתניה בן71 תודה

    מאי 20 יום שישי , 2022 7:31 am

    בניתוח בשל אנזמוס

    כיצד נעשה השיחזור לאחר הרחקת החלק הלא תקין
    ומה הסיכונים בניתוח

    אפריל 10 יום ראשון , 2022 12:48 pm

    צניחת רקטום חלקית

    שלום יש לי צניחת רקטום חלקית ולאחרונה מתקשה לתת יציאה למרות המשלשלים צריכה להיעזר בחוקן שלא תמיד עוזר נוצרת לי חסימה ויש גזים בלי הפסקה כל היום והם רועשים צורבים עם ריח רע הבטן מרעישה צורב מאד הרקטום מה ניתן למרוח נגד הצריבה הנוראית?

    אפריל 5 יום שלישי , 2022 3:58 pm

    עצירות כרונית אצל אדם בן 80 סיעודי חלקית

    הנ"ל מתקשה ביציאה לעיתים מתפנה פעם ב- 3-4 ימים. ואז יוצא כמויות גדולות וצריך להתאמץ ללחוץ. הצואה גושית וקצת יבשה. חשבנו על שמן פראפין אך היה רופא שאמר שעדיף לוולקס.
    רצינו לשמוע את חוות דעתך

    נובמבר 16 יום שלישי , 2021 5:34 pm

    משלשלים בהריון

    שלום, אני בת 30 סובלת כמה שנים מיציאות קשות באופן כרוני לפני כשנה וחצי תיקון פיסורה כרונית של 3 שנים, ומאז לוקחת כל יום נורמלקס ו2 כדורים צמחיים בשם קלגו שמכיל אלוה , זה מסדר את היציאות באופן יומיומי בין 1-3 יציאות ביום והכל טוב , הבעיה היא שאני מכורה ללא הקלגו אני אזדקק לחוקן, כרגע אני בהריון בשבוע 15 מתחילת ההריון עם נפיחות בטנית קיצונית במשך כל היום (אין עצירות , אולי גזים לא ידוע למה) ואני פוחדת שאולי הקלגו מסוכן להריון או שאולי הוא הסיבה לנפיחות הבטנית , הרופאת משפחה אמרה שהחומר אלוה לא מומלץ בהריון כי הוא עלול לגרום להתכווצויות בבטן, ועדיף לקסעדין, אני פוחדת לשנות כי זה עובד לי טוב ופוחדת שתחזור הפיסורה, ויכול להיות שאחרי שאתמכר ללקסעדין הקלגו כבר לא ישפיע ואזדקק להעלות מינונים עם הזמן, ממה שידוע לי גם לקסעדין גורם להתכווצות מעיים ואני מניחה שהפעולה של קלגו היא דומה כי אני מרגישה שזה גורם לי לתזוזת מעיים, אז למה בעצם הביסקודיל מותר וזה לא? זה לא אותה פעולה בעצם? אני ממש חוששת לשנות את הטיפול התרופתי שאני רגילה אליו אחרי שנים של סבל, האם אפשר להמשיך עם הקלגו בהריון? זה עלול לגרום להפלה או לידה מוקדמת?

    שאלות נוספות בנושא: עצירות כרונית

    לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים

    הקבוצה לכירורגיה מתקדמת מאמינה ביחס אישי לכל מטופל לכן, באתר זה הקדשנו אזור מיוחד לשאלות שלכם. הנכם מוזמנים לשאול אותנו שאלות בנוגע לטיפולים השונים שמבצעת הקבוצה.

    נושא השאלה

    השאלה

    שם

    לא יוצג באתר

    דואר אלקטרוני

    לא יוצג באתר

    טלפון

    לא יוצג באתר

    תנאי שימוש

    באתר מתפרסמות שאלות שמקורן בגולשי האתר. שאלות אלו מתפרסמות באיזור המיועד לכך, בתחתית העמודים. אנו מעודדים את שאילת השאלות, תוך השתתפות פעילה של גולשי האתר. יחד עם זאת, בכדי למנוע ניצול לרעה של האפשרויות העומדות בפני הגולשים, אנו רשאים לבדוק את השאלות ואף למחוק אותן במידת הצורך. האחריות הבלעדית לשאלות חלה על הגולשים ששאלו אותם והגולשים מתחייבים שלא להעלות שאלות פוגעות בפרטיות, בצנעת הפרט, בזכויות יוצרים ובחוקי מדינת ישראל. האתר רשאי לסרב לפרסם את השאלות או למחוק לאלתר את תוכנן. האתר מפרסם את נושא השאלה והשאלה. האתר לא מפרסם את שם הכותב, כתובת הדוא"ל או הטלפון. בנוסף, האתר רשאי למנוע מהגולש לפרסם שאלות נוספות בעתיד. השאלות באתר יהיו חשופות לכלל משתמשי האינטרנט לכן אין לפרסם פרטים אישיים בתוכן השאלה! תשובות הרופאים אינן תחליף להתייעצות עם רופא מומחה.

    יש לאשר את תנאי השימוש לפני השליחה