עצירות כרונית

49 שאלות גולשים בנושא » עצירות כרונית


יולי 4 יום רביעי , 2007 8:32 am

דר" שלום אני נפצעתי בתאונה דרכים לצערי כבר 18 שנה אני סובלת בעצירות כרונית לצערי . אני לוקחת לקסטיב פורטה . הוא עוזר לי . אבל בזמן אחרון לא עוזר לי כל כך אפילו המטפלת עוזרת לי בכמה דרכים וזה לא עוזר . אני מיואשת . אני נורא מפוחדת אין לי תיאבון .מצד 1 זה טוב אני רוצה לשמור. אבל מצד שני אני רוצה להיתרוקן להרגיש יותר טוב . אנא ד" עזור לייייייייייייייי. דרך אגב אני בת 45 ופציעה שלי סי 6,7 . הפציעה דיי קשה . אנא עזור לי מה לעשותתתתתתתתתתתתת. תודה לך.

admin
שלום דליה,
ישנם מספר בירורים שכדאי לעשות במקרה של עצירות כולל הדמיה של המעי הגס ובדיקות נוספות. כיכלל כדאי להשתמש בתכשירי סיביןם כגון קונסיל באופן יומי וכן שתיה מרובה. במקרים מאוד מסוימים התערבות ניתוחית יכולה לעזור.

נשמח לעמוד לרשותך

בברכה,
דר' רון גרינברג ודר' שמואל אביטל
אוגוסט 17 יום שישי , 2007 12:01 am

שלום רב,

אני סובל מעצירות כרונית זה שנים רבות (אני בן 47).
אני משתמש במוצרים/מזון טבעיים בלבד להקלה אבל קיבתי מתרגלת מהר לאותו מוצר/מזון, ולאחר מס' ימים אותו מוצר /מזון כבר לא מגיב על קיבתי והעצירות חוזרת.
הדבר גרם לי לסדק בפי הטבעת ועברתי ניתוח פיסורה לשם תיקון הסדק. בנוסף אני סובל מתחורים ורגישות רבה באזור פי הטבעת ולעיתים קרובות (כמעט על בסיס קבוע) בכל כניסה לשרותים אני מדמם פעם במידה רבה ופעם במידה מועטה (אבל מדמם).

אני מודע לכך שחלק מהפעמים שיש לי עצירות זה תוצאה של לחצים נפשיים, אבל בכל זאת העצירות היא עניין שבשיגרה.

כיצד אני יכול לעבור את הבדיקות שציינתם בכתבה שלכם ולבדוק מה הסיבה האמיתית לבעייתי?
מאחר ואני מאוד רגיש באזור פי הטבעת, האם ניתן לבצע את הבדיקות (שלא בהרדמה) שלא דרך אזור זה?

תודה מראש

admin
שלום דניאל,
יש מספר בדיקות לעצירות המעריכות את תנועתיות המעי הגס ואת רצפת האגן. נשמח לבדוק אותך במרפאתינו כולל בדיקה של אזור הטחורים ולהפנות אותך לבדיקות המתאימות.
בברכה,
דר גרינברג ודר אביטל
ספטמבר 2 יום ראשון , 2007 9:02 am

שלום ד"ר,

אני בן 46 וסובל מעצירות כרונית מילדות. לאחרונה עברתי ניתוח לכריתת טחורים והרחבה אנאלית עקב פיסורה. לפני הניתוח עברתי קולונוסקופיה ולמעט 2 פוליפים לא שפירים שנכרתו, לא נמצא דבר. כמו כן עברתי בדיקת דם TSH והתוצאות הין בגבולות הנורמה. אני חושש שאם העצירות תמשך יחזרו גם הטחורים.

מה אתה מיעץ לי לעשות ?

תודה מראש,
ירון

admin
שלום ירון,
אני סבור שראשית עש להקפיד על דיאטה מונעת עצירות עם תכשירי סיבים מרובים ושתיה מרובה. שנית כדאי לעבור בירור של מערכת העיכול לעצירות. הבירור כולל מספר בדיקות לפעילות המעי. במקרים מסוימים ניתן להציע ניתוח למניעת עצירות. נשמח לייעץ לך בעניין זה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 26 יום שישי , 2007 5:34 pm

האיבחון הוא בקע טבורי. אני בן 64 , מבנה אטלטי וקל תנועה. סובל זה שנים ארוכות מעצירות כרונית. מסתייע בשלוש כפות אבילק בבוקר ודי הרבה מים לצורך פעילות מעיים. למרות זאת ,אני נאלץ להפעיל לא מעט מאמצים כדי להגיע להתרוקנות.
האם המשך הפעלת המאמצים הללו ,גם לאחר הניתוח לתיקון הבקע, לא יגרמו , כמעט בוודאות, לחזרתו ? מה ניתן לעשות כדי למנוע השנות הבקע, פרט לתפריט עתיר סיבים ושתיית מים מרובה?

admin
שלום אפי,
ראשית בגיל 64 למרות שאתה מתאר בעית עצירות כרונית אני ממליץ על ביצוע קולונוסקופיה. בענין הבקע ניתן לתקן אותו בעזרת רשת ושיעורי החזרה הם נמוכים גם בנוכחות עצירות כרונית.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 28 יום רביעי , 2007 3:49 pm

אני בת 39 וסובלת מעצירות כרונית מילדותי ומשתמשת בחומרים משלשלים מבלי לשתות אותם תהיה לי בקושי יציאה ואינני מרגישה אף פעם התרוקנות ואני שותה כ-3 ליטר מים ביום ואוכלת סיבם תזונתיים ושום דבר לא קורה לאחרונה בטני מאוד נפוחה וכואבת ושלחו אותי לקולונסקופיה והממצא הוא מלונסיס שהוסבר לי שזה בגלל התה המשלשל המעי נצבע בצבע שלו אבל זה לא פתר לי ולו במעט את הבעיה והיו לי תקוות גדולות בבדיקה זו אנא עיזרו וכוונו אותי
תודה רבה סמדר 052-8139806

admin
שלום סמדר,
כדאי לעשות מספר בירורים לגבי העצירות שלך. ישנן סיבות לעצירות שניתוח לעיתים יכול לעזור. (תת פעילות של המעי הגס, רקטוצלה גדול).

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו לבדיקה ולהפניה לבירורים שונים,
בברכה,
דר אביטל ודר גרינברג.
אפריל 7 יום שני , 2008 9:23 am

קיבלתיבתודה תשובתכם בעניין תרופת neostigmine. מהן תופעות הלוואי של התרופה, והאם קיימים סיכונים במתן התרופה לחולה הסובל מעצירות כרונית וגם וולוולוס של הסיגמה? האם יכולה לגרום לנמק או נקב במעי?

admin
שלום שאדי אנדראוס,
תופעות לוואי מסוכנת הן הפרעות בקצב הלב. במידה ויש וולוולוס עליה בתנועת המעי כנגד וולוולוס עלולה לגרם להתנקבות.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אפריל 15 יום שלישי , 2008 10:57 pm

שלום רב
בשבועות האחרונים יש לי כאבים קשים מאד באזור הטבור. בבדיקת רופא התבקשתי לעבור בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. הבדיקה הראשונה יצאה תקינה, ואת השנייה עדיין לא עברתי.
עלי לציין שאני סובל מאז ומתמיד מגזים ומעצירות כרונית, ומעביר שעות רבות בשירותים כדי ללחוץ ולהשתחרר.
שאלותי הן: 1. האם לפי הסימפטומים שציינתי יש חשד לבקע?
2. האם אני צריך לבקש מהרופא בדיקה נוספת כדי לאשר חשד זה?
בתודה מראש

admin
שלום יהודה,
האבחנה של בקע נעשית בבדיקה ידנית ואין לה קשר לשאר הבדיקות שעברת.
במידה והרופא ממשש בקע אזי יש בקע.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
מאי 21 יום רביעי , 2008 4:56 pm

שלום רב,

אני סובלת מעצירות כרונית שנים רבות,וכל התרופות (כולל טבעיות)לא עזרו לי.

עברתי בעבר בדיקת קולונוסקופיה שממצאיה היו תקינים,אך בכל זאת הסבל הוא רב!

שאלתי היא אם כן, האם קיימות תרופות חדשות או טיפולים חדשים שיכולים לסייע?

admin
שלום אביטל,
עצירות כרונית היא אכן בעיה קשה שלא תמיד מגיבה לטיפולים תרופתיים. במקרים כאלו כדאי לעיתים לבצע מספר בדיקות הבודקות את תפקוד המעי כולל צילום מעי גס עם סמנים לבדוק את קצב המעבר במעי הגס ובדיקת אולטראסאונד של האגן לבדיקת תפקוד ההתרוקנות. במצבים מסוימים ניתן להציע ניתוח.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו להערכה ראשונית והצורך בבדיקות שהזכרתי.
בברכה, דר גרינברג.
יוני 9 יום שני , 2008 10:22 am

שלום !

אודה לכם באם תענו לשאלותי:
1. אני בן 55, עשיתי קולונוסקופיה וירטולית ונמצא כי הכל תקין, האם זה מספיק ?

2. עד כמה יש מקום להבט הנפשי/ריגשי בתופעה של עצירות כרונית והאם מוקרת לכם דרכי
טיפול לתופעות מסוג זה ?

תודה על השרות !

admin
שלום אילן,
1. כן, זה מספיק. הבדיקה בעלת רגישות כמו קולונסקופיה רגילה - כך שאם מדובר על החשש מסרטן המעי הגס - אתה יכול להיות רגוע.
2.בהחלט יש מקום נפשי, רגשי לתופעת העצירות, הנושא מוכר. אבל..... בטרם נגיד כי הבעיה היא רגשית יש לשלול בעיות אחרות. למשל זמן מעבר ארוך במעי - למשך עקב בעיה הורמונלית, חוסר יכולת של הרקטום להתרוקן עקב צניחה פנימית ועוד. כאשר הושלם הבירור ואנחנו משוכנעים כי אין כול בעיה מלבד בעייה פסיכולוגית ישנן דרכים רבות להתמודדות - מביופידבק, טיפול פסיכולוגי יעודי, ועד היפנוזה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יוני 17 יום שלישי , 2008 8:12 am

שלום רב,

בימים האחרונים אני מרגישה כאבים חזקים בפי הטבעת , פעם ראשונה שאני חווה כאב זה. ביצעתי בדיקה באינטרנט לגבי התופעה ואני יכולה לשייך אותה לטחורים אך לפי מה שקראתי הטחורים נגרמים בשל שהות ממושכת בשירותים במצב כריעה והתאמצות יתר בשעת היציאה, תורשה, הזדקנות ומצב של עצירות כרונית,הריון >אך אינני סובלת כלל מאף תופעה שרשומה כאן.

אשמח שתעזרו לי להבין האם באמת אלו טחורים ומדוע זה ניגרם ומה הסיבות לכך.

תודה מראש.

admin
שלום ווילי,
זה לא בהכרח טחורים. יתכן שמדובר בפיסורה או אבסס או סיבה אחרת. ממליץ ךבוא להיבדק לשם אבחנה וטיפול.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יוני 18 יום רביעי , 2008 7:19 pm

אני סובלת מפיסורה התחלתית האם ישיבה ממושכת יכולה לגרום לפיסורה אן רק עצירות כרונית?

בתודה אלמוג פאולה

admin
שלום אלמוג פאולה,

מצטער על האיחור בתשובה - היו תקלות באתר שרק עתה הצלחנו להתגבר עליהן.
ישבה ממושכת אינה גורמת לפיסורה.
הגורמים השכיחים לפיסורה הם עצירות, משהו חד שפצע את המקום בזמן יציאה, וכן יציאה מתפרצת גדולה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 22 יום שלישי , 2008 3:08 am

אני כברחודש סובל מעצירות כרונית שבגינה כל 3 ימים אני עושה חוקן אחרת הצואה לא יוצאת,רעשי עיכול , בטן נפוחה , כאבים בבטן במיוחד כשלוקחים נשימה עמוקה ומשחררים, צואה רירית עם הפרשות לבנות, צואה לא מעוכלת , לעיתים נזילת ריר מהאף ,בבדיקת דם שביצעתי B12 וברזל נמוכים. כמו כן חוסר תיאבון עייפות וירידה במשקל .

אין לי מושג ממה זה נובע חשבתי שזה כאב כטן חולף ממשהו מקולקל אבל אחרי חודש זה כבר מצביע על בעיה .
ידוע לי כי התסמינים האלו התחילו לאחר יום של נטילה של סם החגיגת {שכ-3 שבועות שאיני נוטל אותו ואיני מתכוון לטול אותו כבר} או אכילה של דג בעל טעם מוזר . אז התחילה הרגשה שכאילו משהו תקוע לי בבטן , קשיי נשימה ,צרבות בחילות והקאות שעברו לאחר יומיים אך נישארתי עם התסמינים שלהלן שלא עוברים .

על אילו בעיות אפשריות זה יכול להצביע לפי תסמינים אלו ? מהן הבדיקות המומלצות לאיתור הבעיות ?
האם יש סיכוי שזה נובע מסם החגיגת היות ותמיד שהייתי לוקח אותו היה לו השפעה על מערכת העיכול המתבטאת בנפיחות ועצירות שנמשכת יומיים ואח"כ זה עובר והמצב תקין

admin
שלום יעקוב,

קשה להגיד מה הבעיה. יתכן וזה קשור למשהוא שאכלת אם כי לאחר זמן מה פעילות המעי צריכה לחזור לתיקונה. אני ממליץ בשלב ראשול לפנות לרופא המשפחה יתכן וכדאי לקחת תרביות צואה. בהמשך ממליץ על שתיה מרובה ואכילת סיבים (פירות וירקות) ולבסוף בהתאם לגילך צריך לשקול בהמשך ביצוע קולונוסקופיה.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 24 יום חמישי , 2008 1:36 pm

עקב עצירות כרונית קשה, אני מעוניינת להתייעץ ולטפל אצל רופא שמתמחה בנושא שצויין במאמרו של דר גרינברג. האם בחיפה גם כן ישנם רופאים מומחים בנושא זה ולאיזה תחום התמחות הם שייכים. בתודה ברוריה

admin
שלום ברוריה רימוני,
איננו מכירים רופאים בחיפה. עקרונית כדאי לחפש כירורג או גסטרואנטרולוג המתמחה בנושא.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר גרינברג.
ספטמבר 11 יום חמישי , 2008 9:05 am

בתי בת השנתיים וחצי סובלת מעצירות כרונית מאז החלה לאכול מוצקים בגיל 7 חודשים. הרופאים בארה"ב בה אנו חיים כעת המליצו לתת לה MiraLax, Plyethylene Glycol ולנסות מינונים שונים. הם האמינו ש"עם הזמן היא תגדל מזה", כאשר תהיה גמולה מחיתולים ותדע לשלוט ביציאות, ואפשר יהיה לרדת במינון. כיום היא כבר גמולה מחיתולים במשך היום, אך לאחרונה הפחד מהכאבים, שהיא כנראה מקשרת עם הישיבה בשירותים, גורם לה להתרוקן לעיתים בתחתונים. מלבד זאת, ככל שהזמן עובר נראה שצריך להגביר את המינון כדי שיעזור. היא כרנע מקבלת כפית וחצי כל יום.

שאלותי הן: האם בטוח לקחת תרופות אלו לאורך זמן ומה עוד ניתן לעשות כדי להקל – שינוי בדיאטה לא ממש עזר.האם איזשהו טיפול "אלטרנטיבי" יכול להועיל, ואם כן איזה סוג? האם אכן יש מקרים של ילדים ש"צומחים מזה"? אשמח אם תוכלו ליעץ מרחוק ולכוון מה אפשר לבדוק, בדיקות לא פולשניות כדי לא לגרום טראומה נוספת. עלי לציין שיש לה לעיתים יציאות קשות מאוד הגורמות לה לכאבים ולסדקים בפי הטבעת.

תודה.

admin
שלום טלי,
ראשית אני מניח ומקווה שהילדה עברה בירור לעצירות כולל שלילה של מחלת הירשפרונג.
בעניין הפוליאתילן גליקול - כפית וחצי איננה מינון נוראי. זה לא אמור לגרום לה כל נזק. המטרה בשלב זה היא להקל עליה כמה שיותר. ניתן לשלב גם מעט שמן פרפין להוריד את הטראומה לאזור בזמן יציאות קשות. בנוסף ההמלצות הרגילות של שתיה מרובה במהלך היום ותכשירי סיבים במינון מותאם לילדים (כגון קונסיל). לעיתים ילדים נכנסים למעין מעגל סגור שקשור לפחד מיציאות והחמרה בעצירות וצריך לנסות ולשבור את המעגל.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 9 יום ראשון , 2008 1:36 am

יש לי חברה שיש לה תינוק בן 8 חודשים ומאז גיל חודש יש לו יציאות קשות האם המקרה הזה הוא תורשתי מאחר ואמו ג"כ סובלת מעצירות כרונית האם טיפול לזה?יש לה עוד 3 ילדים והם ג"כ סבלו מעצירות. אשמח מאד לקבל תשובה על הנושא הנ"ל.

admin
שלום אלישבע,
איננו רופאי ילדים ולא כירורגים מומחים בילדים - המומחיות שלו היא במבוגרים מעל גיל 16
אבל במספר מילים - אין דבר כזה עצירות תורשתית

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 30 יום ראשון , 2008 7:20 pm

אני סובלת מעצירות, שהוגדרה כעצירות כרונית, מרגע היוולדי. כיום אני בת 17 וסובלת יום יום. ניסיתי כמעט כל פתרון אפשרי: התייעצתי עם דיאטנית ובמשך שנה שיניתי את הרגלי התזונה שלי לגמרי וכשראיתי שהדבר היחידי ששינוי זה עושה זה ירידה במשקל אז הפסקתי. אני ביום יום שלי עושה ספורט ושותה הרבה מים. הייתי גם אצל גסטרולוג שהפנה אותי לאולטרסאונד, צילום רנטגן ומן בדיקה של הרקטום בה מכניסים בלון ומנפחים אותו, אך מבדיקות אלו לא עלתה איזושהי בעיה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ומצאתי שהפתרון היחידי הוא משלשלים אך מכיוון שאני יודעת כמה הם מזיקים הייתי רוצה למצוא פתרון אחר ולטווח הרחוק. הייתי שמחה עם אקבל תשובה בהקדם עם עצות ואולי הפנייה למקום שיכול לעזור לי. אני לא יכולה יותר וגם חוששת לגבי מתי שאתגייס.

admin
שלום עמית,
מדובר בבעיה מורכבת.
קשה לשלוף תשובה מהשרוול - מבלי לעבור על הבדיקות שעשית ועל התוצאות שלהם.
קרוב לוודאי שלצורך השלמת הברור תזדקקי לעוד בדיקה אחת או שתיים על מנת שנוכל לעלות על הבעיה. למשל מדידת זמן מעבר במעי.
אם תרצי - נשמח לפגוש אותך, בעיות עצירות והפרעות התרוקנות אלו חלק מעיסוקנו היום יומי
או שאת יכולה לפנות ליחידה להפרעה בתנועתיות מערכת העיכול - במקום אחר.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.
דצמבר 8 יום שני , 2008 12:04 pm

שלום, סובלת מעצירות כרונית ומטחורים (בהריון). מהן הסיבות לצאוה שמלווה במעין סיבים שחורים וקטנים ונקודות שחורות? האם יכול לנבוע מאופי התזונה?
תודה

admin
שלום ח,
לא ברורה השאלה. בכל אופן מומלץ לאכול הרבה סיבים (פירות וירקות) ושתיה מרובה. ניתן להוסיף שמן פרפין (כף אחת ביום) ותכשיר סיבים מסוג קונסיל או פגלקס.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
דצמבר 10 יום רביעי , 2008 4:06 pm

אני בת 54 לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתת רחם וטפולות בגישה לפרוסקופית
לאחר התאוששות ומייד עם הגיעי למחלקה התלוננתי על כאבים עזים בבטן בעיקר בבטן התחתונה באיזור מעל שיער הערווה הצבעתי על עצם האגן מהצד השמאלי ועד לאיזור הצלקת הימנית
סובלת מעצירות כרונית ונאמר לי שלאחר כמה יציאות טובות יחלוף הכאב
בהמשך היה לי זיהום בשתן וטופלתי באנטיביוטיקה
לא מפסיקה להתלוננן ,בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה תקינה ,התעקשתי לבדיקת אולטראסאונד בטן תחתונה והאבחנה : חשד לבקע מפשעתי דו צדדי ,
מעולם לא היו לי כאבים או בליטה באיזור . בעבר בקע בושט ובסרעפת שאלתי : האם הבקע המפשעתי נגרם כתוצאה מהניתוח ומה עלי לעשות
אודה לתשובתכם

admin
שלום buttsky,
ראשית במידה ואכן מדובר בבקע מפשעתי דו-צדדי אין לכך קשר לניתוח. את צריכה להיבדק ע"י כירורג. במידה ומדובר בבקעים אמיתיים צריך לשקול עוד ניתוח בהקדם...

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו,
דר אביטל
03-6411931
דצמבר 23 יום שלישי , 2008 1:53 am

שלום רב
אני בת 62 וסובלת מעצירות כרונית מגיל 18. במשך 45 שנה השתמשתי בכף תה לידו שעזרו לי. לפני מספר חדשים הפסיקו לייצר משלשל זה ומאז אני מנסה את רוב סוגי המשלשלים ועדיין לא התבייתתי על משהו שאני יכולה לומר זהו זה. במהלך ההתנסויות הגעתי לעצירות קשה שנמשכה כמה שעות, נקרעתי ממש וכמעט הגעתי לבית חולים מהמאמץ. כרגע אני משתמשת ב-2 כפות וחצי פעמיים ביום לבולקס, פעמיים ביום 2 כפות וחצי של בנרפיבר פעמיים ביום, ותה טיבטי 3 פעמים ביום- כל זה בהמלצת הרוקחת שהמליצה להעדיף זאת על סנה או לקסעדין. מצבי עדיין לא 100% שאלה אם הייתם ממליצים משהו אחר.
בנוסף עברתי כריתת רחם לפני מספר חדשים, ולפני יומיים מצאו לי דם סמוי בצואה. רופא גסטרו המליץ לי לעבור בדיקת קולונוסקופיה. כמו כן הוסיף ואמר שבדיקה זו עלולה להיות מלווה בכאבים וסבל למרות משככי הכאבים.
האם יש דרך לעבור זאת ללא כאבים? האם יתכן שיש קשר בין נתוח הוצאת הרחם להמצאות דם בצואה?
האם יש פתרון למצבי?
אם עקב העצירות הקשה מאד יתכן שיש דימום או טחורים, האם גם כאשר יש מצב הגיוני כזה להמצאות דם בצואה, עדיין יש סיבה לבדיקת הקולונוסקופיה?
תודה לכם
ברכה

admin
שלום ברכה,
ממליץ לבצע מספר בדיקות. ראשית קולונוסקופיה מלאה. זו אינה בדיקה כואבת אם כי ההכנה לא נעימה. בהמשך ממליץ על בדיקת פעילות המעי הגס (צילום עם סמני מעי) ואחר כך בדיקה הקרויה דפקוגרפיה. לאחר תום הבירור ניתן יהיה להעריך מה סיבת העצירות ולנסות להתאים טיפול.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, ודר גרינברג.
מרץ 30 יום שני , 2009 11:40 am

היי אני בת 35 סובלת מעצירות כרונית. נוטלת ביום יום יובסלקס כדורים אך יש מצבים
שאני מדממת או מהטחורים שהם קבועים מהלידה הראשונה (12 שנה) בבדיקה אחרונה נאמר לי שאני פוצעת את עצמי עם האתאמצות בשרותים. ואין צורך לנתח את התחורים, זה לא נראה לי.
האם יש דבר אחר שנגרם לי עקב זה הדימום?

admin
שלום חיה,
אינני יודע בדיוק מה המצב אצלך - אך לפי התאור שלך נראה אני מבין כי בזמן של יציאה קשה את פוצעת את הטחורים ואז נגרם דימום.
יש מספר דרכים לטפל בבעיה זו
ראשית - לראות אם ניתן למנוע את היציאה הקשה או העצירות - לבדוק מהי הסיבה לכך.
שנית - לראות אם ניתן להקטין את הטחורים או את אספקת הדם שלהם - כך שגם עם עוברת יציאה קשה הם לא יפצעו ולא ידממו - כי לא יהיו גדושים כל כך.
לכן שווה לבדוק אותך ביסודיות ולהגיע להחלטה באיזו מהגישות לנקוט - ואולי בשתיהן.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
123


שאלות נוספות בנושא: עצירות כרונית

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים