שלום

יולי 20 יום שבת , 2013 3:06 pm

שלום

אני סובלת ממחלת הניורופיברומוטזיס NF1 המלווה בכאב, מזה שלוש שנים אני מקבלת כדור של percocet מה שיצר אצלי עצירות,מזה שנתיים וחצי אני לוקחת משלשלים שונים על מנת שתהיה לי יציאה, לא היו לי בעיות לפני כן, לקסעדין ולעתים אני שותה מיץ אלוורה יחד עם מיץ שזיפים, אני מעוניינת לחדול מלקחת את המשלשלים בחודשיים האחרונים הפסקתי עם הpercocet אבל אני עדיין צריכה את המרככי צואה על מנת שתהיה לי יציאה, אני רוצה להפסיק גם איתם אני רק בת 35 ולא רוצה מגיל כזה לפתח תלות מוחלטת בהם
יש לי שתי שאלות ברשותך:
1)האם לאחר שנתיים וחצי של שימוש במרככי צורה ניתן להפסיק? ואם כן כיצד?
2)הבנתי שבדיקת גסטרוסקופיה יכולה בעצמה ליצור עצירות האם זה נכון?
3)האם במקרים קיצוניים בהם הרפואה לא מוצאת פתרון לאדם שסובל מעצירויות, ניתן לבצע ניתוח כלשהוא על מנת לתקן את הבעיה? במקרה של מעי עצל? אני מתכוונת לניתוח כגון ניתוח להתקנת סטומה?
האם ניתוחי סטומה תמיד יגרמו לכך שלא תהיה עצירות?

תודה על תגובתכם וסליחה על אורך הפוסט

סופשבוע נעם

ד"ר רון גרינברג

שלום רב

 בתשובה לשאלותייך

1. הפסקת מרככי צואה צריכה לעשות באופן הדרגתי, עם ליווי של דיאטנית עם הדרכה על תזונה וכלכלה נכונה. ניתן להפסיק עם השימוש במרככים  - אם כי קרוב לוודאי כי במקרה שלך זה יהיה תהליך ארוך. ישנם מרככים טבעיים יותר אשר אינם גורמים להתמכרות אלא פועלים על ידי ספיחה של מיים - אולי אלו יוכלו להעביר אותך את התקופה.

2. גסטרוסקופיה- זו בדיקה של הקיבה, קולונסקופיה היא בדיקה של המעי - בכל מקרה שתי הבדיקות לא עושות עצירות.

3. ישנם מצבים שבהם אכן יש צורך בניתוח, בין אם קיצור המעי, ולעיתים אף שימוש בסטומה. אלו מצבים קיצוניים למדי ויש לאבחן טוב את הבעיה עד שבוחרים באחד מהפיתרונות הללו.  אין אף פעם בכירורגיה -אבל הסיכוי כי העצירות תחזור לאחר איבחון וניתוח נכון - הינה נמוכה מאוד.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.

שאלות נוספות בנושא: שלום

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים