למהר או לחכות?

מרץ 11 יום שני , 2013 11:05 pm

למהר או לחכות?

שלום רב,
(אני מתנצלת מראש על האורך,חשוב לי לפרט את המצב כולו כדי שתוכל לייעץ לי)
אני בת 23 מהקריות, וב19/11(לפני 4 חודשים כמעט) עברתי ניתוח לפתיחת אבצס פריאנאלי. שנה וחצי לפני הופעת האבצס הופיעו לי לראשונה כאבים באזור פי הטבעת ולאחר שנבדקתי נאמר לי שבשעה 12 יש רושם של פיסורה. טופלתי במשחה של טחורים לשיכוך כאב והבעיה חלפה. לפני חצי שנה שוב חזרו הכאבים ולא מצאו לי כלום עד אותו יום שהופיעה בליטה ליד פי הטבעת שאחרי 4 ימים צברה מוגלה ושלחו אותי למיון לפתיחה דחופה. המצב היה אחרי הניתוח שכל פעם האזור היה מתנפח מתמלא במוגלה ואז מתנקז אחרי יום/יומיים מרוב הלחץ דרך פתח הניתוח. לאחר שבועיים הגעתי לביקורת אחרי ניתוח ואמרו לי שיש חשש לפיסטולה. טופלתי באנטיביוטיקות שונות, ישיבה באמבטיות עם פולידין אך המצב לא השתנה. לקחתי את זה נורא קשה עם האופי הרגיש שלי והחלטתי בינתיים לפנות להומאופתיה כיוון שאמרו לי לחכות עד 3 חודשים שהמצב אולי ישתנה. ההומאופתיה עזרה לי נפשית להתמודד עם הכאבים ופיזית במיוחד בימים האחרונים. אם בעבר הייתי מושבתת מהכאב היום הכאב לא שולט בי והתרופה ההומאופתית משכיחה את הכאב. אם בעבר המוגלה הייתה מתנקזת רק אחרי יום/יומיים היום תוך שעתיים/שלוש לאחר היציאה בשירותים כבר יוצאת מוגלה וכבר לא מתנפח כמו בעבר. יש ימים שזה גם לא מתנפח בכלל ויש ימים שלא יוצאת גם מוגלה. בכל אופן, עשיתי בדיקת רקטוסקופיה לבדיקה שאין מחלות אחרת ויצא תקין ובדיקת אולטרסאונד אנדורקטלית. שם נרשם כי "דפנות הרקטום הודגמו כתקינות. בדופן קדמי נראה ממצא היפר-היפאקואי היכול להתאים לשארית של קולקציה המערב את הסוגר הפנימי והחיצוני של התעלה האנאלית."
לדבריה של הרופאה שביצעה את בדיקת האולטרסאונד זה ממש קטן ושלפי דעתה כדאי לחכות.
היום הכירורגית שלי אמרה שהפיסטולה לא תחלים לבד ושאני צריכה לעבור ניתוח. היא חושבת שהיא שטחית ושככל הנראה לא יצטרכו להשאיר לי גומייה אבל היא לא מבטיחה. היא טוענת שככל שאני מחכה אני לוקחת סיכון שהפתח של הניתוח עלול להסגר ואז יווצר לי אבצס מחדש.
אז אחרי כל האינפורמציה הזו השאלה שלי היא האם באמת המצב הוא כזה שהפיסטולה לא יכולה להחלים לבד למרות שקיימת הטבה בימים האחרונים. ומזאת אומרת סיכון אני היום כבר 4 חודשים אחרי ניתוח ראשון שבעצם כל יום היה יכול להסגר לי והיא לא אמרה לי את זה לפני אז מה קרה פתאום? אני ממש אובדת עצות, אני יודעת שאתה לא מתעסק בהומאופתיה ושזה נוגד אבל אני רק רוצה לדעת אם באמת זה מסוכן לחכות ואם זה דחוף לנתח?
תודה מראש. מריאל.

ד"ר רון גרינברג

שלום רב

אני חושב כמו הרופאה שלך - שפיסטולה פרינאלית אינה ניסגרת מעצמה ואם היא שטחית בוודאי שכדאי לטפל בה על מנת למנוע אבסס נוסף.

דחוף לנתח זה לא, אין כאן עיניין מציל חיים, אבל ההשהייה מסכנת אותך באבסס נוסף על כל המשתמע מכך. לכן - המלצתי היא להקשיב לרופאה הכירורגית ולבצע את הניתוח, כי אם ישנה פיסטולה פשוטה ושטחית עדיף לטפל ולגמור עם זה.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.