ד"ר רון גרינברג

רופא בכיר, חטיבה כירורגית המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי

 אחראי פרוקטולוגיה ובעיות רצפת האגן

השכלה:

ביה"ס לרפואה:

1986-1987 – הפקולטה לביולוגיה, אוניברסיטת ירושלים, ירושלים, ישראל

1987-1993 – דר' לרפואה, אוניברסיטת בן-גורין בנגב, באר שבע, ישראל

1991 – תואר ראשון במדעי הבריאות, רפואה, אוניברסיטת בן-גורין בנגב, באר שבע, ישראל

1993 – ד"ר לרפואה, אוניברסיטת בן-גורין בנגב, באר שבע, ישראל.

עבודת גמר: Killing of Meningococci by neutrophils: Effect of vaccination on patients with complement deficiency.

מנחה: מ. שלזינגר ו- ר. לוי

1993-1994 – שנת סטאג', המרכז הרפואי תל-אביב

התמחות:

1995-2001 – התמחות בכירורגיה כללית, מחלקה כירורגית א, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי.

2000 – רופא בכיר, מומחה בכירורגיה כללית.

ניסיון אקדמאי:

1995-1996 – הוראת סטודנטים לרפואה, כירורגיה כללית, מחלקה כירורגית א, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי

1998, 2000 – הוראת סטודנטים לרפואה, כירורגיה כללית, מחלקה כירורגית א, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי

השתלמויות בארץ ובחו"ל

2004 – לפרוסקופיה של המעי הגס – פרופ' אושר בית החולים המרכזי ברומא

2004 – ניתוחי טחורים באמצעות דופלר – בית החולים בגנט – אוסטריה.

2005 – ניתוחים לשחזור רצפת האגן ופי הטבעת – פרופ' לונגו – וינה.

שטחי התעניינות ועיסוק מיוחדים:

ניתוחי פי הטבעת – בשיטות חדישות וזעיר פולשניות – דופלר, סטפלר, תוך שימוש במכשירי אנרגיה חדשים, ניתוחים לתיקון פיסורה.

שימוש בדבקים ביולוגיים – לתיקון נצורים (פיסטולות) ממערכת העיכול, וסינוס פילונדלי.

ניתוחים לתיקון רצפת האגן – במקרים של עצירות כרונית והפרעת התרוקנות.

ניתוחי מעי גס ורקטום בגישה פתוחה או לפרוסקופית.

נסיון קליני:

1995-1994 סטאז' , מרכז רפואי תל-אביב, בית חולים איכילוב.

1995-2001 התמחות, כירורגית א , איכילוב,

2001- כירורג בכיר מחלקה כירורגית א' בית חולים איכילוב.

נסיון אקדמי:

מנחה בעבודת גמר (MD), ביה"ס לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב.

חוקר בנושא אימונולוגיה קלינית – במחלקה לאימונולוגיה – במכון ויצמן.

הוראת כירורגיה, בית הספר לאחיות, המרכז הרפואי תל-אביב.

הוראת כירורגיה כללית, בית הספר לרופאים עולים, המרכז הרפואי תל-אביב.

הוראת כירורגיה כללית, סטודנטים ישראלים במחלקה הכירורגית, אוניברסיטת תל-אביב.

הוראת כירורגיה כללית, סטודנטים אמריקאים במחלקה הכירורגית, אוניברסיטת תל-אביב.

תואר מרצה לכירורגיה באוניברסיטת תל-אביב.

חברות באיגודים מקצועיים:

ההסתדרות הרפואית הישראלית.

האיגוד הישראלי לכירורגיה כללית.

האיגוד הישראלי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום.

האיגוד האירופי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום

האיגוד האמריקאי לכירוגיה של המעי הגס והרקטום.

השתתפות בכנסים:

1992 – Congress of Immunology, Lugano, Switzerland.

1998 – כנס לכירורגיה פלסטית, אילת, ישראל

1998 – כנס האיגוד למחלות קולון ורקטום, ים-המלח, ישראל

1999 – כנס האיגוד לכירורגיה אונקולוגית, Orlando, USA

2000 – The European Society of Surgical Oncology, Netherlands.

2000 – כנס אוניברסיטת תל-אביב, נצרת, ישראל

2001 – כנס איגוד הכירורגים בישראל, תל-אביב, ישראל

2002 – The Society of Surgical Oncology, Denver, USA

2002 – The 2nd Colorectal Conference, Rome, Italy


פרסומים רפואיים

רשימת הפרסומים הרפואיים באתר PubMe

יש לכם שאלה ? כתבו לנו

בעמוד זה נכתבו 176 שאלות אישיות של גולשים, כל שאלה באתר מקבלת מענה מצוות הרופאים של הקבוצה לכירורגיה

176 שאלות גולשים בהמשך העמוד

מרץ 2 יום שבת , 2013 7:30 pm

ניתוח להסרת פיסטולה ע'י פי הטבעת

שלום
אחרי בדיקות וברור הוחלט עי פרוקטולוגית שיש לי פיסטולה(שמפרישה הפרשה מוגלתית קלה ומדממת לעיתים) ועלי לעבור ניתוח להסרתה.שאלתי:האם הניתוח הכרחי?האם פיסטולה יכולה לחלוף עי טיפול שמרני?אני פשוט חוששת מסיבוך של פגיעה בסוגר עקב ניתוח,מה אחוזי הסיכון לסיבוך כזה?אם בכל זאת צריך ניתוח באיזה שיטות אתה משתמש?
וחשש נוסף,הכאבים שיהיו אחרי הניתוח,כמה זמן נמשכים?
המון תודה ושבוע טוב
אהובה

ד"ר רון גרינברג

שלום רב,

לצערי אין כמעט סיכוי שהפיסטולה תחלים באופן שמרני - ולכן כמעט בכל המקרים יש צורך בניתוח.

סוג הניתוח והסיבוכים נובעים ממהלך הפיסטולה - כאשר החלק העיקרי הוא מידת השרירים המעורבים.

אם מדובר על פיסטולה שטחית - הניתוח פשוט וקל, ההחלמה מהירה והסיכון לסיבוכים קלוש. אם מדובר על פיסטולה המכילה סיבי שריר רבים, גבוהה, - אזי בוודאי שהניתוח מסובך יותר, עם פוטנציאל סיכונים רב יותר.

לכן - יש להתאים לכל פיסטולה את הניתוח המתאים לה, קיימים היום פיתרונות לא ניתוחיים כמו דבק ביולוגי או פקק - שיכולים לתת מענה לחלק מהמצבים.

אני מנתח בכל השיטות שיש - פשוט צריך לראות את סוג הפיסטולה ואז להחליט מה הפעולה הרצויה.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.
מרץ 1 יום שישי , 2013 4:48 pm

פיסורה וטחורים יחד..הצילווו

לפני כחודש סבלתי מעצירות קשה והשתמשתי בצינור מים כדי לבצע חוקן..המים היו חמים מידיי והרגשתי צריבה בזמן החדרת המים, הטחורים החיצוניים שאיתם חייתי עד היום (16 שנה) הנפחו והמצב השבית אותי לשבוע, הייתה לי הקלה לכמה ימים ואז הכאבים החמירו, השתמשתי במשחות / נרות / כדורים לשיכוך כאב והמון קרח ובכל זאת צרחתי לשמיים מכאבים בלי הפסקה, עברתי כמה רופאים דרך כללית וכולם אמרו לי שיש לי כנראה בצקות והוסיפו לי מגנזיום סולפט שרק החמיר לי את הכאב, הגעתי לאסותא והפרופסור אמר לי שמדובר בפיסורה וכיוון שאני נורא סובלת הוא לא יבצע בדיקה רקטלית (גם אם היה רוצה לבצע בדיקה הייתי מסרבת מרוב כאבים ברמות קשות) קיבלתי משחה נפידפין והתחלתי למרוח, אחרי יומיים הרגשתי הקלה, היום כעשרה ימים אחרי הטיפול השמרני אני מרגישה כאבים נסבלים במהלך היום, בזמן יציאה לא כואב אבל מייד לאחר היציאה אני סובלת כשעתיים שלום מדקירות חזקות בפי הטבעת וטחורים מאוד מנופחים, אני עושה אמבטיית ישיבה עם מים חמים. אני מרגישה שאני מטפלת נכון בפיסורה אבל הטחורים מחמירים, מה אני אמורה לעשות? נאמר לי לא לשים קרח כי זה יפריע לטיפול בפיסורה לצורך הרפיית השריר. ביררתי על מחיר לניתוח באסותא ומדובר ב9000 שח בערך, הסכום הזה ממש כבד עליי אבל מצד שני אני חוששת לבצע ניתוח אצל רופא שאינו פרטי. מתי אדע שאין מנוס מניתוח? האם אפשר לבצע ניתוח פיסורה בנפרד וטחורים בנפרד לאחר החלמה ? האם אפשר לבצע בדיקה רקטלית בהרדמה מקומית? אין לי כח סבל ואני מרגישה שאני כמעט מאבדת הכרה בזמן יציאות וזה רק מתוך מצב נפשי. יש הקלה נכון להיום..אבל עד מתי זה ישאר כואב אבל יחסית נסבל? אני לא חוששת מניתוח אני חוששת מההחלמה, אני חוששת להיכנס לשירותים אחרי ניתוח, אחי עבר ניתוח פיסורה וטחורים משולב והוא צרח לשמיים במשך כמה חודשים, ורק אחרי 5 חודשים הוא החלים לגמריי, אין לי כח סבל!! הצילו.

ד"ר רון גרינברג

שלום רב

לגבי שאלותייך - אענה בקצרה כי כדאי היה להפנות אותם לרופא שבדק אותך ויודע בדיוק מה הבעיה.

1. מתי אין מנוס מניתוח - כאשר הסבל גדול מאוד ואין שיפור תחת טיפול שמרני.

2. האם ניתן לבצע ניתוח פיסורה ורק לאחר ההחלמה ניתוח טחורים - כן בוודאי הניתוח לפיסורה יכול גם להשפיע לטובה על הטחורים ובהחלט ניתן להפריד בין השניים.

3. בדיקה רקטלית בהרדמה מקומית - לא, אבל ניתן לבצע תחת טשטוש או הרדמה כללית.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.
פברואר 13 יום רביעי , 2013 8:28 pm

טחורים

האם ניתן לטפל בטחורים פנימיים וחיצוניים דרגה 4 מדממים, כואבים ומלווים בהפרשות, בניתוח ללא כריתה (סיכות או דופלר)?

ד"ר רון גרינברג

שלום רב

כן, בהחלט ניתן.

אם כי צריך לקחת בחשבון - כי אם המרכיב החיצוני הוא גדול - יתכן כי לאחר הניתוח ישארו מעט בליטות קטנות חיצוניות  - ופי  הטבעת לא יהיה "חלק" לגמרי.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.
ינואר 14 יום שני , 2013 2:30 pm

בקע לא כלוא, משני צידי המפשעה – לנתח?

שלום, בעלי, בן 47, מסתובב כבר למעלה מחצי שנה עם שני בקעים קלים בשני הצדדים אולטראסאונד מראה שאין כליאה ואנחנו מתלבטים האם צריך לעשות ניתוח, האם ניתוח לא יחליש יותר את המקום? בעלי הוא ספורטאי (גלישה, טיפוס, רכיבה ועוד) האם הוא יוכל להמשיך ולעסוק בכל התחומים האלו ללא חשש (הוא לא מתכוון לוותר על אף תחביב…)? אשמח לקבל ייעוץ

ד"ר רון גרינברג

שלום רב

יחליש את המקום? ממש לא.

תיקון הבקע מחזק מאוד את המקום - הרשת ששמים מעניקה חיזוק משמעותי לאיזור.

לגבי הספורט - לאחר תקופת החלמה של שבועיים - שלושה הוא יוכל לחזור לכל ספורט שהוא רוצה ללא כל מיגבלה.

אם כרגע בעלך אינו סובל כלל - והבקעים לא מפריעים לו- אין דחיפות בביצוע הניתוח, אם יש מיחושים, הבקעים גדלים, או כל הפרעה שהיא - מומלץ לבצע את הניתוח.

דווקא ספורטאי שמפעיל את הגוף  = אצלו צריך לשקול בחיוב יותר ניתוח - כי סביר שהבקעים יגדלו ויפריעו במשך הזמן. לא הייתי דואג מהחלשות המקום לאחר הניתוח - נהפוך הוא.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.
ינואר 8 יום שלישי , 2013 2:23 pm

ניתוח טיפול בטחורים

יש לי טחורים. מה לעשות?

ד"ר רון גרינברג

שלום רב

כדאי לגשת לרופא לבדיקה

טחורים -יש לכולם זה איבר אנטומי נורמאלי.

האם מדובר על טחורים פנימיים?, חיצוניים? מדממים? כואבים?

כדאי להכנס לתמונה יותר לעומק ואז להחליט אם יש צורך בטיפול ומהו?.


ד"ר רון גרינברג
רופא בכיר, מומחה לכירורגיה פרוקטולוגית, מעי גס והפרעות ברצפת אגן,
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, הקבוצה לכירורגיה מתקדמת.

שאלות נוספות בנושא: ד"ר רון גרינברג


הקבוצה לכירורגיה מתקדמת מאמינה ביחס אישי לכל מטופל לכן, באתר זה הקדשנו אזור מיוחד לשאלות שלכם. הנכם מוזמנים לשאול אותנו שאלות בנוגע לטיפולים השונים שמבצעת הקבוצה.

נושא השאלה

השאלה

שם

לא יוצג באתר

דואר אלקטרוני

לא יוצג באתר

טלפון

לא יוצג באתר

תנאי שימוש

באתר מתפרסמות שאלות שמקורן בגולשי האתר. שאלות אלו מתפרסמות באיזור המיועד לכך, בתחתית העמודים. אנו מעודדים את שאילת השאלות, תוך השתתפות פעילה של גולשי האתר. יחד עם זאת, בכדי למנוע ניצול לרעה של האפשרויות העומדות בפני הגולשים, אנו רשאים לבדוק את השאלות ואף למחוק אותן במידת הצורך. האחריות הבלעדית לשאלות חלה על הגולשים ששאלו אותם והגולשים מתחייבים שלא להעלות שאלות פוגעות בפרטיות, בצנעת הפרט, בזכויות יוצרים ובחוקי מדינת ישראל. האתר רשאי לסרב לפרסם את השאלות או למחוק לאלתר את תוכנן. האתר מפרסם את נושא השאלה והשאלה. האתר לא מפרסם את שם הכותב, כתובת הדוא"ל או הטלפון. בנוסף, האתר רשאי למנוע מהגולש לפרסם שאלות נוספות בעתיד. השאלות באתר יהיו חשופות לכלל משתמשי האינטרנט לכן אין לפרסם פרטים אישיים בתוכן השאלה! תשובות הרופאים אינן תחליף להתייעצות עם רופא מומחה.

יש לאשר את תנאי השימוש לפני השליחה