מעי גס

42 שאלות גולשים בנושא » מעי גס


יולי 29 יום ראשון , 2007 1:25 pm

רציתי לשאול האם מחלת מעיים הסעיפית היא מדבקת ברוק אני הכרתי בחור ויש לו אתזה אמר שאושפז לפני שנה אוזרק לו אנטביוטיקה ויש רגיעה אבל 2 רופאים המליצו שעדיף שינותח ויוציא את זה כי זה יכול לחזור ובגיל מבוגר זה יותר קשה הוא בן 32 ו2 רופאים אמרו בנתיים לא מה עדיף לבחור לעשות לעשות שהוא עדיין צעיר או להשאיר כך בנתים האם זה יכול לגרות נזק בפוריות אם יעשה ניתוח האם זה גנטי אשמח לתשובה תמי
אני אגיד את האמת אני חוששת להכיר את הבחור לאחר שסיפר לי זאת אולי מדבק, גנטי או יכול לפגוע בפוריות בעתיד או שזה מסובך שעדיין לא עשה נתוח למרות הממלצה עבר בערך שנה מאז שאושפז שבועיים עם אנטביוטיקה ועשו לו פעמיים סיטי שזה גם מסוכן לא? הקרינה מתוסכלת
ודבר נוסף עליי – אני אמורה לעשות קולנסקופיה עוד שבועיים בגלל סרטן מעי גס מהמשפחה היה בעבר אז כולם נבדקים אני סובלת מזה זמן מבטן נפוחה אפילו אחרי מאכל קטן אבל יצאיות בסדר היה לי פעם דימום קטן מאוד ביציאה אבל מאז עבר פעם אחת אני רוצה לדע אם אני עושה בדיקה אני צריכה להזהיר את הרופא שיזהרו עם הצינור שמחדירים כי אולי יש לי דלקת במעיים והזנחתי או שיכולים בבדיקה זו להגיד לי למה הבטן נפוחה כמו הריון לפעמים יורד ולפעמים נשאר כך הרבה זמן לרוב כך אז אני לא יודעת אם השמנתי אולי גם כי עליתי 5 ק"ג לפחות אני בת 29 רווקה שוקלת 61 ק"ג או שקשור לעיכול אולי יש גורם בעיכול אני צריכה להעיר את תשומת לבו של הרופא שעושה בדיקה או שהם כבר יכולים לדעת גם מבלי שאגיד חוץ מהבדיקה של סרטן המעי אשמח לתשובה מה דעתך

admin
שלום תמי,
כן כדאי לעשות קולונוסקופיה. לגבי הבחור ענינו במייל קודם


דר אביטל ודר גרינברג.
אוגוסט 31 יום שישי , 2007 2:34 pm

שלום רב!
אני בת 38 ובריאה בד"כ ,לפני כ-3 שבועות עברתי ניתוח בקע מפשעתי מימין. אני חייבת לומר שההחלמה קשה עד מאד .
ובנוסף החלו להופיע כאבים חזקים בבטן תחתונה מימין (באיזור התוספתן) נשללה דלקת תוספתן מאחר והבטן אינה קשה אך נפוחה. יש לי בחילות מידי פעם,גזים,תחושת חולי והכאבים מתגברים לאחר הליכה ונהיגה, ומתפשטים לגב תחתון מימין. הכאב הוא בעיקר שלוחצים על המקום כאילו יש ערימת סיכות שננעצת בלחץ.
הרופא המנתח טוען שאין קשר לניתוח מאחר והכאב הוא מעל לאיזור הניתוח. רופא המשפחה נתן כדורים לדלקת מעי גס, אולם לא חל שיפור.
אני מאד מתוסכלת ואשמח לתשובתך.
תודה,

admin
שלום שלומית,
מאוד קשה לדעת מהתיאור שלך מה הסיבה לכאבים ואני לא משוכנע שהם אינם קשורים לניתוח. צריך להיבדק שוב וכמובן כדאי לקחת משהוא לכאבים.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
פברואר 12 יום שלישי , 2008 7:47 pm

שלום רב,
אני בת 29 אובחנתי לפני 3 שנים כחולה ULCERETIVE COLITIS לפי ביופסיה דרגת מחלה בינונית, מטופלת באופן קבוע באימוראן ופרדניזון. בבדיקת גסטרו שבוצעה ב2005 שללו מחלת קרוהן.
מאפריל 2007 היתה רגיעה ראשונה מאז האיבחון, כאשר הטיפול התרופתי היה 175 מ"ג אימוראן ו-10 מ"ג פרדניזון, עד 2 יציאות רגילות ביום.

מנובמבר 2007 ניסיתי לשלב תרופה נוספת אחת ממשפחה של רפאסל, לאחר 3 שבועות המחלה חזרה, יציאות מרובות ודמיות, כאבי פרקים.
העלת מינון פרדינון עד ל-30 מ"ג ואימוראן ל-200 מ"ג שיפר במעט את הדימום ומספר היציאות, אך טרם התייצב המצב.

מאז שפרצה המחלה ב-2005 ובגלל טיפול מתמיד בפרדניזון העלתי 30 ק"ג.
לפי בדיקת קולונוסקופיה במרס 2007 הממצאים הם: המעי העולה נאה תקין, יתר המעי הראה אזורים עם אודם מודגם וביניהם רירית תקינה עם כלי דם תקינים, לא נראתה פעילות אקטיבית של המחלה, נלקחו מספר דגימות לביופסיה, נמצא כי במעי רוחבי, יורד ורקטום יש קוליטיס כרוני.
לאבי היה קולטיס כרוני במשך לפחות 20 שנה, נפטר בגיל 57 מסרטן מעי הגס.

שאלתי היא:
האם יש טעם להמשיך טיפול תרופתי שהוא כולל פרדניזון או לבצע הסרת מעי הגס? ולמנוע סיכוי לחלות בסרטן כמו אבי, חשוב לציין כי אני לו מצליחה להיפטר מפרדניזון מבלי שהמחלה תפרוץ שוב.

האם ניתן להסיר רק מעי הגס החולה ולהשאיר מעי גס העולה,
מה שלבי הניתוח, סכנות , האם ניתן להגיע לשיגרת חיים נורמלית לאחר הניתוח, מהו מספר היציאות עם מעי הדק בלבד?

תודה מראש, ילין

admin
שלום ילין מורוזוב,
אחת ההוריות לניתוח באולצרטיב קוליטיס היא אי היכולת לרדת מטיפול בפרדניזון. במידה ואת מטופלת בפרדניזון לאורך זמן ללא אפשרות להרגעת המחלה וטיפול מונע ברפסל, אימורן או מטוטרקסט אזי יש צורך בניתוח. סטרואידים במינון גבוה לאורך זמן מזיקים באופן משמעותי לגוף. לגבי סרטן המעי הגס - הנוהל הוא קולונוסקופיה כל שנה עם ביופסיות מרובות. במידה ויש עדות לתהליך טרום ממאיר - כורתים את כל המעי הגס.
לגבי היקף הכריתה - המטרה בכריתת המעי הגס באולצרטיב קוליטיס היא ריפוי המחלה ולכן ניתוח הבחירה הוא כריתת כל המעי הגס והרקטום (רקטום=18 ס"מ אחרונים של בהמעי הגס לפני פי הטבעת) ובניית רקטום חדש בעזרת מעי דק (נקרא פאוץ) וחיבורו לפי הטבעת. מספר היציאות עם פאוץ יכול לנוע בממוצע בין 4 ל 8 פעמים ביום ולעיתים הפאוץ עובר תהליך דלקתי. עם זאת הדבר עדיף בהחלט על טיפול כרוני בסטרואידים ומונע כמעט ב 100% את האפשרות לסרטן. אין אפשרות להשאיר את המעי הגס העולה ולחבר אותו לפי הטבעת מאחר וישנו סיכוי טוב לחזרצת המחלה באיזור החיבור. במקרים מסוימים כאשר הרקטום איננו חולה מאוד ניתן לבצע כריתת מעי גס עם השארת הרקטום ובשלב מאוחר יותר לשקול כריתת הרקטום.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
מאי 3 יום שבת , 2008 6:23 pm

אבי בן 72 במצב בריאות טוב (עבר ניתוח מעקפים 2002) עושה פעילות ספורטיבית.
לאחרונה התגלו בבדיקות קולונוסקופיה פוליפים אותם הסירו חלקית בבית חולים.
תוארו הפוליפים: מ-25, 30, 50, 60, 65 וכן פוליפ גדול בכפף הכבד. אדנומות טובולריות בגובה 25 ס"מ עם עם HGB. לאחר 3 כריתות נותרו שארית של פוליפ במעי גס רוחבי.וכן 2 פוליפים בגובה 30 ו-40 ס"מ. מטופל באספירין פעם ביומיים.
המלצת הרופא: נוכח ריפוי פוליפים וחוסר יכולת לכרתם בקולונוסקופי וכן העובדה שאחד מהם הוא HGD הטיפול המומלץ הוא כריתה תת-שלמה של המעי הגס עד מתחת ל-25 ס"מ שה נמצא ה-HGD .
שאלותי:
1. מהי משמעות ההמלצה מבחינת סיכונים אפשריים?
2. מהי ההשפעה על אורח החיים ובאילו טווחי זמן מדובר?
3. האם הישנות פוליפים מובטחת יותר בכריתה מאשר בחיתןך וחיבור מחדש של המעי, מבלי לכרות אותו?
4. האם ההסתגלות משתנה בין אדם לאדם? האם יכול להשפיע על המשך הפעילות הספורטיבית? מהי ההשפעה על התזונה ועל הרגלי האכילה?

תודה רבה
רחלי

admin
שלום רחלי,
1. ההמלצה נכונה. הפוליפים הנותרים יהפכו בעתיד לגידול ממאיר. הסיכון הוא סיכון ניתוחי סביר. ניתן לבצע גם בצורה לפרוסקופית.
2. לאחר הניתוח יש נטייה ליציאות מרובות - תופעה שמתמתנת עם הזמן (משתפר הדרגתית בטווח של חודשים).
3. כריתהשל המעי מבטיחה חוסר הישנות הפוליפים במעי שהוסר ומעקב קל מאוד על גדם המעי שנשאר (במקרה של אביך כ 25 ס"מ)
4. סביר להניח שלאחר תקופת הסתגלות המעי יחזור לפעילות רגילה ללא הגבלות אכילה. בתקופה הראשונה יהיה מומלץ למעט בכלכלה סיבית (פירות וירקות). אין שום בעיה בהמשך הפעילות הספורטיבית לאחר הניתוח וההחלמה (מספר שבועות).
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים מסוג זה ונשמח לעמוד לרשותכם.
בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
מאי 20 יום שלישי , 2008 11:29 am

שוב אני-
להלן סיכום הניתוח. על פי הפרטים האלה, מה אפשר לעשות ? האם יש משהו?

להלן סיכום הניתוח- סיכום עגום במיוחד:
ממצאים- גידול פורץ בסיגמואיד קולון עם מעורבות של מעי דק (ג'ג'ונם פרוקסימלי באיזור הטרייטץ) עם פריצה לרטרופריטונאום ולמזנטריום של המעי הדק. גרורות בכבד.
מהלך- חתך אמצעי מעל ומתחת לטבור. פתיחת בטן וסקירה. ניוד הקולון השמאלי וזיהוי הגידול אשר עירב את הרטרופריטונאום ואת המעי הדק המקורב ולכן לא ניתן היה לכריתה מלאה. לאור מעורבות של המעי הדק הפרוקסימלי וחשש לחסימה גבוהה הוחלט על ביצוע גסטרואנטרוסטומיה אשר בוצעה בשתי שכבות בין הקיבה לבין המעי הדק המקורב דיסטלית לגידול. הוצאת לולאת מעי גס יורד כלופ קולוסטומיה בבטן שמאלית. סגירת הבטן בשכבות, תפרי מתח אטיבונד מס' 1 חודרי שכבות ויקריל1 ממושך בפסציה בסיכות. קיבוע שולי הקולוסטומיה לדופן הבטן בויקריל 3/0.

חשוב לציין כי עדיין לא התקבלו תוצאות הביופסיה…

חוות דעת שניה תתן משהו? יש טעם בכלל? טיפולים?
הרופאים בבית החולים אמרו שאי אפשר לומר כלום עד שלא תגעה תוצאות הביופסיה. ובכל זאת..

תודה!

admin
שלום פני,
נשמע כמו גידול בשלב מתקדם שאינו ניתן להסרה כירורגית. ממליץ לחכות להחלמה מהניתוח ובהמשך כמוטרפיה שיכולה להאריך חיים אך לא לרפא.
לגבי דיעה שנייה - לשיקולכם.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 23 יום רביעי , 2008 11:49 pm

אני בן שלושים, מרגיש מצוין וללא בעיות רפואיות ידועות. לאמא ולשאר הנשים בצד הזה של המשפחה יש גן BRCA1; לאבא של אמא יש סרטן מעי גס ושלל סרטנים נוספים; לאמא אין אחים. חשבתי לעשות קולונוסקופיה "מניעתית" לוודא שאין לי שום סימפטום והטיפול נקבע למחר (כבר לקחתימנה ראשונה של סופודקס). בימים האחרונים אני שומע יותר ויותר דעות מחברים האומרות שאני הרבה יותר מדי צעיר להתפתחות סרטן מעי ושמדובר בטיפול חודרני מאד לא נעים עם סכנות לסיבוכים. האם לוותר על הבדיקה בשלב זה?

תודה

admin
שלום יואב אריאלי,
אל תהסס ותעשה את הבדיקה..

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 30 יום רביעי , 2008 9:01 pm

שלום רב,
אני בת 35 ואם לשני ילדים.
מזה שנים אני סובלת מכאבי בטן בצד שמאל סמוך לטבור. עברתי את כל הבדיקות האפשריות, אאורטה, חוקן בריום, אולטראסאונד מעי גס, גסטרוסקופיה, קולונסקופיה ולבסוף סיטי. בבדיקת הקולונסקופיה כרתו לי פוליפ והרופא שלח אותי גם לסי.טי. בבדיקת הסיטי מצאו שיש לי סעיפים אחדים בקולון יורד ללא סימני דלקת והפטוספלנוגמליה קלה. ברצוני לציין שיש לי התקפים של כאב כמעט כל יום, לפעמים עד כדי חנק, אני לא זוכרת יום אחד בלי כאב וגזים בבטן. דרך אגב יש לי גם בעיה של אי סבילות ללקטוז אבל אני לא חושבת שהכאבים האלה קשורים לזה. ברצוני לדעת אם יש איזושהיא תרופה או פתרון לכאב המציק ואולי ישנה אבחנה נוספת או בדיקה נוספת שאני יוכל לעשות לפי הסימנים שמופיעים אצלי.
תודה, נורית.

admin
שלום נורית,
יתכן ואת סובלת מתסמונת המעי העצבני. ישנן מספר תרופות היכולות לעזור תלוי בסמפטומים. אני ממליץ לך להיבדק ע"י רופא גסטרואנטרולוג .

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוגוסט 28 יום חמישי , 2008 1:37 pm

לאחרונה בשני בדיקות (שנעשו ביוזמתי בלבד) לדם סמוי בהפרש של חודש וחצי נתגלו בכל פעם באחד הטסטים דם סמוי חיובי. לפני שנה וחודשיים עברתי קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה ואולטרסאונד בטן זאת בעקבות דם סמוי בשלושת הטסטים בבדיקת סקר. הבדיקות כולן נמצאו תקינות והרופא אמר לי שאין צורך לעשות דבר ב- 4 השנים הקרובות (גם לא בדיקת דם סמוי).
בשתי בדיקות נוספות ביוזמתי במהלך השנה האחרונה התשובות היו שליליות.
בהתייעצות עם רופא כללי גם אמר לי לא לעשות דבר.
לאחרונה אני מרגיש מדי פעם התכווצויות וכאבי בטן בצד שמאל למעלה – מעין תנועתיות יתר.
מה רצוי לעשות בשלב זה?
אציין כי בדיקת הקולונוסקופיה מלפני שנה היתה קשה לי באופן מיוחד ולפי דברי הרופא זה בגלל מעי גס מפותל. האם ישנה חלופה לבדיקה זו בכלל וממצבי בפרט?
בתודה, אדי בן 65

admin
שלום אדי,
אין צורך בבדיקות נוספות. כדאי להיבדק ע"י גסטרואנטרולוג. יתכן ומדובר במעי רגיז.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
נובמבר 12 יום רביעי , 2008 10:57 am

שלום,

בן 38, לא מעשן ולא שותה אלכוהול, 185/80, סובל מזה ארבעה חודשים מכאבי בטן שהחלו בבטן העליונה מתחת לסרעפת ואזור מפתח הלב וירדו בחודשיים האחרונים לכל הבטן עד לבטן התחתונה. לעיתים מרגיש שרפה בבטן במרכז (כאילו חומצה אוכלת אותי מבפנים) או התקף לחץ בבטן העליונה שיכול להמשך שעות. בדיקה פיזית של הרופא מראה כי יש לי רגישות יתר וכאב בכל הבטן בעיקר באזור של הקיבה ובאזור האפגניסטרי.
בנוסף, כאבים לא ממוקדים בחזה (נשללה בעיה קארדיאלית באקו לב מנוחה ובמאמץ) ובעת בליעת מזון.

עשיתי בדיקות רבות שהעלו חרס (דם, שתן, צואה, שלילת הליקובקטר פילורי, PH 24 שעות ללא עדות חד משמעית לרפלוקס, מנומטריה עם LES חלש, אולטראסאונד ללא ממצא, צילום בריום ללא עדות לאכלזיה או ממצא אחר, גסטרוסקופיה וסיטי אינטרוגרפה עם ממצא של בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ ועדות לרפלוקס).

אין עדות לדם בצואה. לאחרונה יציאות קשות עם נטייה לעצירויות ותחושת התרוקנות חלקית.

לנטון, נירבקסל וקלוטל לא סייעו באופן מיוחד.
כרגע מנסה אומפרדקס פעמיים ביום ל – 20 מ"ג.

היתה לי רגיעה של שבוע וחצי מהכאבים ועכשיו חזרו בעצמה חזקה יותר ולא מפסיקים, מעירים משנתי ולעיתים 24 שעות בצורה כרונית.

עשיתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות, מה עושים בהמשך?
1. האם ייתכן שכל זה בגלל הבקע הסרעפתי הגולש הקטן (2 ס"מ בלבד) והאם זה מצב ניתוחי אם אין עדות לצרבות (כנראה שלפי הסי טי יש רפלוקס בשכיבה למרות ש – PH ובליעת בריום לא דגמו זאת).
2. האם מומלץ לבצע קולונסקופיה בגלל מחלת סעיפים אפשרית, כיבים במעי הגס או חס וחלילה סרטן במעי הגס (למרות שאין עדות לדם ביציאות וגם אין בעיות של סרטן מעי גס במשפחה) או שזו בדיקה מיותרת לפי הסמפטומים שתארתי, מה גם שבדיקת סי טי הדגימה מעבק תקין של חומר הניגוד עד למעי הגס ללא עדות לחסימה וכן האיליום הסופי הודגם היטב ללא עדות ל – IBD?
3. האם אפשר לשלב מוליטיום ו/או קונסיל?
4. לסיכום, ממה יכולים להיות הסימפטומים האלה???

מצטער על פירוט היתר, אני ממש אבל ממש סובל.

איתן

admin
שלום איתן,
קשה לדעת ממה אתה סובל. אני לא משוכנע שקולונוסקופיה הכרחית. זה נשמע כמו מחלת רפלקס בכל זאת לפי הסמפטומים ולפי ה LES החלש ובספק חומציות בוושט. ניתן לחזור על PH מטריה. אם לא מדובר ברפלקס יתכן ואתה סובל מתסמונת המעי העצבני. יש לכך טיפולים שונים לא מאוד יעילים. ישנם אף פסיכולוגים המטפלים ב סנדרום המעי העצבני בשיטות קוגניטיביות. אוכל להמליץ על מרכז כזה אם תירצה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
נובמבר 13 יום חמישי , 2008 3:10 pm

שלום,

לפני כ-4 שנים התגלה אצל בעלי גידול במעי הגס. לאחר כריתה וטיפול כימותרפי התגלו גרורות בריאות ולאחר מכן בכבד.כל הגרורת נצרבו בטיפול RF ,בבדיקה אחרונה התגלו בלוטות לימפה נגועות בחלל החזה (במיצר)ושוב התחלת תהליך בגרורה שטופלה בריאה.
לדברי הרופאה המטפלת זו לא ממש ההתנהלות המוכרת של סרטן מעי גס(בלוטות לימפה בחלל החזה).
הבנו שאין אפשרות לטפל בבלוטות הלימפה בשיטת הצריבה ולכן הוא חוזר לטיפול כימותרפי.
רציתי להבין מה זה אומר גרורות בבלוטות הלימפה (הבנתי שכרגע המחלה מסתובבת במחזור הדם)
מה הן אופציות הטיפול ומה הם סיכויי האחלמה במצב זה.האם שלב זה אכן גרוע יותר מגרורות באיבר ספציפי כמו כבד או ריאות.
בברכה ובתודה מראש,

admin
שלום אביבית,
בלוטות בבלוטות הלימפה מעידות על מחלה סיסטמית (תאים שמסתובבים בגוף) שמחייבת טיפול כימי. קשה לדבר על החלמה אולם במידה ויש תגובה טובה לטיפול הכימי זה משפר את הרגשת החולה ובהחלט מאריך חיים.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
ינואר 6 יום שלישי , 2009 10:55 pm

ראשית המון תודות לך על התשובה מקודם ,מאוד עזרת לי .
אם אפשר ברצוני לשאול על בדיקת הקולונסקופיה . שאלתי היא:
האם ניתן לזהות את ה diverticulitis דרך ה ct שעברתי לפני האשפוז בוודאות ואם כן מדוע אני חייב לעבור את בדיקת הקולונסקופיה אחרי חודשיים מהטיפול ?

עוד שאלה בבקשה : האם מחלה זו נפוצה בארץ ובעולם ? ומה ההתפתחויות לעתיד של מחלה זו ? יש לציין שאני בן 38 .ברקע אני עם סכרת מאוזנת (רק לפני שנה ) ו svt .אין במשפחה מחלות של מעי גס .

תודה מראש

admin
שלום איהד,

החשיבות של הקולונוסקופיה היא בשלילת בעיות אחרות במעי הגס והערכה של הקף המעי המכיל סעיפים.
ישנם מקרים בהם ב סי טי יש רושם לדיברטיקוליטיס אך למעשה יש פתולוגיה אחרת. לגבי הגיל זה באמת קצת בעיה. בגיל צעיר יש נטייה לנתח מוקדם יותר בשל הסבירות להתקפים חוזרים בשנים הבאות. ממליץ על קולונוסקופיה ובהמשך הערכה מחודשת לגבי ניתוח או המשך מעקב.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
פברואר 6 יום שישי , 2009 12:12 am

אני סובלת מעצירות ועשיתי קולונסקופיה
התשובה
המעי הדק נבדק עד הצקום
הממצאים: המעי מכווץ. בגובה כ-50 ס"מ פוליפ זעיר, נכרת. יתר המעי גס תקין. טחורים פנימיים.
פתלוגיות: מספר מבחנות שנלקחו: 1
הרופא: אמר שהוא שולח זאת לביופסיה ואפשר להיות רגועים.
מה דעתך.

כמו כן בעלי יש לו רקע משפחתי וגם כן הוא עשה בדיקה זו
המעי הדק נבדק עד הצקום
הממצאים: בגובה כ-15 ס"מ פוליפ זעיר, נכרת. יתר המעי גס תקין. טחורים פנימיים.
פתלוגיות: מספר מבחנות שנלקחו: 1

admin
שלום אלינור,
כפי שהרופא אמר לך - הבדיקה תקינה בהחלט.
הפוליפ הזעיר שנכרת לא נראה לרופא חשוד כלל - ואפשר להיות רגועים
גם הבדיקה של בעלך בהחלט נשמעת תקינה לגמרי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 24 יום שלישי , 2009 7:23 pm

שלום וברכה.
יש לי שתי ארניות .אחת למעלה ואחת למטה לפני מספר שנים נותחתי על ידי דוקטור גרינשפן במדי לי רחובות. מאז הניתוח ועד היום עדיין יש לי כאבים כאשר אני מתכופף.האם ניתן לשחזר את הניתוח שוב .למעלה יש לי הרניה גדולה מאד.עשיתי כל מיני בדיקות של המעי גסטרו קופיה
קולונוסקופיה ובדיקת כדור מצלמה .מצא חיידק קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה ולאחר תקופה קצרה.
עברתי בדיקת נשיפה ואמרו לי שהחידק עבר .אני רוצה הסבר על תהליך הניתוחים העלויות ומהלך הריפוי.אשמח לקבל תשובה בהקדם.נ.ב יש לי סכרת בגבול ה115.ולאחר חמישה חודשים של קבלת ברזל באינפוזיה עלה מ6 ל148 כרגע הופסקה האינפוזיה

admin
שלום אלי,
על מנת לענות לך על כל השאלות צריך לבדוק אותך ולהחליט איזה ניתוח אתה צריך ובאיזו גישה (פתוחה או לפרוסקופית).
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מרץ 25 יום רביעי , 2009 2:34 am

שלום רב. בקולונוסקופיה -פוליפקטומיה בגובה 20 ס"מ פוליפ בגודל 3.2*1.2 ס"מ , על גבעול נכרת. בדיקה פתולוגית-tubulovillous adenoma with few superficial foci of moderate to severe dysplasia.
אני בת 49.יש סיפור משפחתי סרטן מעי גס.
האם צריך לפנות לאונקולוג? האם בשלב הזה מומלץ טיפול תרופתי או כימיים?

תודה מראש

admin
שלום בלה,
במידה והפוליפ הוצא בשלמות וכך זה נראה אזי אין צורך בשום טיפול אלא מעקב עם קולונוסקופיה בעוד שנה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מאי 24 יום ראשון , 2009 9:05 am

שלום רב.
יש לי דלקת במעי הגס כ-10 שנים הדלקת נמצאה עקב סיפור משפחתי.
עברתי מספר פעמים בדיקות קולונסקופיה ותמיד נמצא הדלקת בחלק התחתון של מעי הגס כ- 5 ס"מ מפי הטבעת ונלקחו דגימות ביופסיות והתשובות היו שאין גדולים סרטניים. במפגש האחרון עם הרופא לאחר בדיקת הקולונסקופיה נשאלתי אם אני רוצה לנסות להבריא את הדלקת? השבתי בחיוב והרופא נתן לי מרשם לכדורי רפאסל במינון 2 גרם ליום במשך 3 חודשים, ולאחר מכן לעבור בדיקת סיגמודוסקופיה לראות אם חל שיפור. עברתי בדיקת סיגמודוסקופיה ע"י הרופא כאשר נאמר לי שבהדיקה תתבצע רק בחלק התחתון של מעי הגס. אך לצערי הוא נכנס לעומק 55 ס"מ למרות שהכנה לבדיקה היתה שטחית.
יש לי מספר שאלות:
1. בדיקת קלונוסקופיה היא בדיקה טובה מבחינת מציאת דלקות במעי גס?
2. האם לקיחת כדורי ראפסל גרם לתופעת לואי במעי הגס?
3. נטילת הכדורים רפאסל לאורך זמן עלול לגרום לאחד ממערכות הגוף לנזק?
תודה אמנון

admin
שלום אמנון,
1. כן
2. עקרונית לא
3. עקרונית לא. ישנם חולים הלוקחים זאת לכל החיים.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
יוני 30 יום שלישי , 2009 8:33 pm

שלום,
אני פונה אליכם בשם סבתי- יהודית, אשר סובלת מזה 8 שנים מבעית חוסר התרוקנות חמורה.
במהלך השנים האחרונות עברה את כל בדיקות הגסטרו האפשריות, ומלבד צניחת אגן ומעי גס מפותל מאד לא מצאו דבר.
החוקנים שעושה לא עוזרים לה. ממשיכה להרגיש לחץ עצום באיזור המדובר. הרופאים שעמם נועצה אומרים שאין הצדקה לניתוח. כמו כן, לאחר בדיקות מקיפות טוענים גם שאין הצדקה לכאב שחשה.
היא שוקלת מתחת ל- 40 ק"ג, אין לה תיאבון, אך אוכלת בכוח את כל מה שהרופאים ממליצים לה לאכול.

בכל אופן, לאחרונה הדרדר מצבה, התחושה היא בלתי נסבלת עדי כדי שנבצר ממנה לשבת, ואת רוב שעותיה נאלצת להעביר בשכיבה על הבטן.
סבתי בת 78.

האם לדעתכם יש דבר שניתן לעשות שטרם נעשה ?

האם יש לכם המלצה כלשהי ?

תודה מראש על תשובתך,

אלינור

admin
שלום אלינור
מכיוון שמדובר בנושא מאוד סבוך - קשה לענות על רגל אחת
ראשית יש לראות לגבי סבתך -אם היא כלל יכולה לעמוד בניתוח מבחינה פיזית
שנית יש לעבור על כול הבדיקות שהיא עשתה לראות מהי בדיוק הבעיה.
כמובן שאם מדובר בבעיה אנטומית הניתנת לפיתרון - והיא יכולה לעמוד בניתוח יש לשקול זאת ברצינות
אך איני יכול לתת לך תשובה רצינית ללא עיון מדוקדק בחומר הרפואי ובדיקה גופנית.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
ספטמבר 16 יום רביעי , 2009 9:50 am

שלום ד"ר

אשתי סובלת מגידול שאובחן כסרטני במעי הגס בנוסף לכך היא סובלת גם ממחלת הקרוהן. מהתיעצות עם מומחים בנושא נאמר לנו כי במהלך הניתוח להוצאת הגידול יתכן ויאלצו להסיר את כל המעי הגס והיא תאלץ לחיות עם סטומה. האם ניתן להימנע מכך ולהשתיל מעי גס?

admin
שלום אסף,
אין אפשרות וצורך להשתיל מעי גס. עם זאת צריך לבדוק את אמך ולשקול האם באמת יש צורך בהוצאת כל המעי הגס והשארת סטומה קבועה. הדבר תלוי במיקום הגידול במעי ובהיקף המחלה במעי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו לבדיקה והערכה בדבר הצורך בהיקף כריתה כזה.
בברכה, דר אביטל
אוקטובר 10 יום שבת , 2009 7:55 pm

לפני מספר שנים עברתי כריתת חלק מהמעי הגס בגלל דברטיקוליטיס נשארו מספר סעיפים לפני כשבוע לקיתי בעצירות בחילות כאבים בצד שמאל של הבטן בבית החולים בצילום קיבה נתגלתה בטן ומעי גס מלאים בצואה לאחר שתיה מרובה החילותי להתרוקן אבל הבחילות ממשיכות לעיתים וכן הכאבים אבל בצורה מוחלשת שאלתי היא מה יש לי ומה הבדיקות שעלי לעבור help

admin
שלום אריה,
זה נשמע כמו עצירת פעילות מעי יתכן על רקע שינוי דיאטה, תרופות או סיבות אחרות. במידה ואינך סובל מעצירות כרונית סביר שהדבר יחלוף. ניתן להעזר בשמן פרפין ותכשירי סיבים כגון קונסיל. במידה והעצירות ממשיכה או מחמירה כדאי להיבדק שוב

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 11 יום ראשון , 2009 12:42 pm

שלום רב,
אבי, בן השמונים, עבר בחודש אוגוסט השנה ניתוח כריתת מעי גס שמאלי בבי"ח קפלן. לאחר שבוע שוחרר מבית החולים ויום לאחר מכן הובהל לשם שוב עקב דימומים משמעותיים. הוא אושפז לשלושה שבועות נוספים במטרה להבין ולטפל בהפרשות הנ"ל. היום, חודשיים לאחר הניתוח הוא עדיין עם תפרים ועם חגורת בטן שנאמר לו להשאירה תמיד. אבי הוא גם חולה לב משנת 1992 וכמעט לא מתפקד מאז הניתוח. הוא איבד 12 ק"ג ממשקלו (שוקל 50) ואנחנו המשפחה מאוד מודאגים ממצבו שמדרדר. הוא אינו מוכן לחזור לבית החולים הנ"ל (בצדק). מה עלינו לעשות?
בתודה ובברכה, מישל

admin
שלום מישל ביטון,

צריך להיוועץ עם רופא המשפחה. במידה ועדיין יש בעיה פעילה הדורשת אשפוז ניתן להפנותו לבית חולים אחר. עם זאת יתכן וכבר עבר את השלב החריף של השתלשלות הארועים ויתחיל להתאושש באופן איטי.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
פברואר 17 יום רביעי , 2010 11:43 pm

שלום רב
רציתי לדעת אם זה הגיוני שלבחור בסביבות גיל ה 29 30 עלול להיות סרטן במעי גס
אחי מתגורר בניורק כבר חמישה שנים והוא סבל ב 4 חודשיים האחרונים מדימום בצואה וכבר כמה זמן שהוא סובל העצירותיות הוא החליט לבדוק את זה והרופא שלך אותו לבדיקת אנדוסקופיה שכן מתי שהוא בדק אותו (הרופא)הוא אמר שהוא רואה דם כנירא (כלי דם ) אני לא יודעת אם הוא ראה את אותו דם על פוליפ או שמה זה היה תחור ושצריך לבדוק כי יש חשד למשהו האם יש צורך באמת לדאוג ? כמן כן במשפחתי יש היסטורה של סרטן במעי סבא וסבתא שלי נפטרו מזה !
אך משום שאני יודעת שהסיכוי לסרטן במעי הוא רק בגילים מבוגרים רציתי לדעת עם פוליפים וכ'ד יכולים להתפתח ואף להוות גורם מסכן גם בגיל צעיר יותר
תודה מראש שני

admin
שלום שני,

הסבירות לסרטן מעי בגיל הזה היא נמוכה ביותר.
עדיין כדאי לעשות את הנבדיקה...
בהצלחה, דר אביטל
123


שאלות נוספות בנושא: מעי גס

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים