קושי בבליעה

17 שאלות גולשים בנושא » קושי בבליעה


אפריל 1 יום שלישי , 2008 9:23 pm

שלום,

בשנים האחרונות אני סובלת מריפלוקס, בתחילה זה היה בעיקר כאב חזה, וחוסר נוחות בוושט אחרי אכילת מאכלים שונים. לפני שנה וחצי התחילה תופעה בה אני קמה כל בוקר עם כאב גרון. לפני 9 חודשים התחלתי להרגיש שאוכל נוזלי וקר כמו יוגורט וכו', נתקע ויורד רק לאחר מספר שניות, הבנתי שמשהו לא תקין. לפני חצי שנה התחילו צרבות קשות ואוכל שעולה ורק אז ניגשתי לרופא וגיליתי שמדובר בריפלוקס, קיבלתי לנטון שעזר חלקית לכאבי חזה ולעוצמת הצרבת אך האוכל עדיין עולה ותחושת הקושי לאחר הבליעה עדיין קיימת ומחמירה עם הזמן. עשיתי מספר בדיקות – גסטרוסקופיה, מנומטריה, צילום מעי שיצאו תקינות. ומה שלא יצא תקין – מיפוי וושט הראה ריפלוקס. שבוע הבא אני עוברת ניטור PH. במידה והוא יראה ריפלוקס אני אופנה לניתוח. מה שמדאיג אותי זה הקושי בבליעה והכאב גרון, הרי אם עולה תוכן הקיבה הוושט אמורה להוריד זאת חזרה לא? האם זה יתכן שהוושט תקינה והתוכן יגיע עד לגרון? והאם תסמינים יוצאי דופן אלו מצביעים על אחוזי הצלחה שונים בניתוח?
אני בת 27
תודה

admin
שלום אני,
אחד המדדים הטובים ביותר המנבאים הצלחת ניתוח רפלקס הוא תגובה טובה לטיפול התרופתי ובעיה מוכחת של הסוגר הושטי - קיבתי. עם זאת צריך לזכור שאצל חלק מהחולים הרפלקס עולה ללוע והתסמינים קשורים לגירוי של אזור הגרון כפי שאת תיארת. במקרים כאילו ניתוח בהחלט יכול לעזור. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא אף אוזן גרון.
קשה להעריך את שיעור ההצלחה הניתוחי במקרה שלך אבל באופן כללי שיעור ההצלחה נע סבחב 60 עד 85 אחוזים לטווח הארוך. (חלק מהחולים נאלצים לחזור לטיפול תרופתי בטווח של שנים).
לגבי הניתוח עצמו - הוא מתבצע בצורה לפרוסקופית ללא פתיחת בטן. בניתוח מבוצע שיחזור של הסוגר הוושטי בכניסתו לקיבה כך שאיננו מאפשר חזרה של תוכן קיבתי לוושט.
אנו מתמחים בניתוחים מסוג זה ונשמח לעמוד לרשותך בעניין זה.
בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 3 יום חמישי , 2008 9:34 pm

שלום רב,
אבי בן 58. מאז ומתמיד סבל מצרבות, בעבר סבל המון מאולקוס בעל קרע של סרטן במעי הגס אצל אביו. לפני כחמש שנים הופנה לבדיקת גסטרו שגרתית במהלכה פגעו לו בטחול ובעקבות זאת נאלצו לכרות לו את הטחול. מאז הוא במעקב שנתי בגסטרו במהלך המעקב אובחן בבארט, עבר את כל הבדיקות מנומטריה, בריום אנדוסקופיה, בעל בקע סרעפתי, רמתומציות וכו'. לפני כחודש עשה שוב אנדוסקופיה שגרתית בה גילו גידול שנקרא GRANULAR CELL TUMOR רופא המשפחה שקבל תוצאות הביופסיה קרא לנו בדחיפות והכריז על חשש לסרטן והפנה אותנו למח אונקולגיה בהדסה. מכרה שובדת באונקולוגית הראתה את כל הבדיקות לאחת המומחות שם ד"ר הוברט, והנ"ל הפנתה אותנו בדחיפות לכירורג וציינה כי יש גידול לא בטוח שהוא ממאיר והטיפול כריתה. אצל הכירורג דר אלמוגי הוכינו בתדהמה לשמוע כי הגידול הנ"ל נדיר ביותר ולאחר שבוע התייעצות עם פתולוגים וגסטרולוגים הוא הגיע למסקנה כי הגידול שפיר וכי ככל הנראה הוצא כולו באנדוסקופיה האחרונה. במקביל אמר שמאחר ואבא סובל מרפלוקס קשה מאוד יש סיכון לגידולים בוושט בעקבות החומציות בוושט והציע ניתוח בו יעטפו את הוושט עם הקיבה (אם הבנתי אותו נכון), בין הבדיקות שעבר אבי היה איזה חשש לסקלודרמה ולכן כעת הופנה לבירור על מנת לשלול מאחר והכירורג טוען שחולי סקלורדמה עלולים לסבול יתר על המידה מקושי בבליעה. שאלתי היא האם ניתוח שכזה אכן יכול לעזור? האם הוא באמת יכול למנוע גידולים עתידיים? האם הגידול הנ"ל אכן שפירי? כיצד אפשר לאמת זאת? מה אחוזי ההחלמה של ניתוח שכזה בעיקר לאור העובדה שאבי כבר נותח בבטן בהוצאת הטחול כאמור?
תודה אושרת

admin
שלום אושרת,
זה אכן גידול מאוד נדיר. ההתנהגות שלו עקרונית שפירה וכריתה אנדוסקופית היא מספקת. לכן אם הגיעו למסקנה שהגידול הוסר בגסטרוסקופיה אין צורך בטיפול נוסף. לגבי עניין הרפלקס, זה נכון שאנשים עם רפלקס לאורך זמן ובארט שאובחן בביופסיה, יש להם סיכון יתר לחלות בסרטן ממאיר של הוושט. ניתוח יצירת שסתום יתכן ומאיט ואף גורם לנסיגה של הבארט אך אין וודאות שזה אכן מוריד לחלוטין את הסיכוי לסרטן. בכל אופן כדאי לשקול ניתוח לעומת טיפולים אנדוסקופים לבארט ומעקב שנתי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 28 יום שלישי , 2008 2:13 pm

שלום רב,
שמי שירלי ואני בת 30 .
סובלת כבר שנים רבות מצרבות נוראיות המתחילות מאיזור הקיבה ומשליחות לאיזור הגב והלסת.
עברתי בדיקות רבות וע"פ המלצת רופאים עברתי ניתוח "איכלזיה" בעבר כל מה שהייתי מכניסה לפה הייתי מקיאה בליווי כאבים נוראיים.
אחרי הניתוח היתה תקופה בה הכל הסתדר ונותרו רק הכאבים. כיום הקושי בבליעה חזר . כפי שהבנתי יש היום ניתוח המאפשר לשסתום שבין הקיבה לוושת להיות יותר צר וכך לא יחזרו מיצי הקיבה לוושט.
האם ניתן לעשות ניתוח כזה לאחר שנותחתי לאיכלזיה? אם מצירים את השסתום האם תופעת האוכל החוזר לא תהיה עדיין בעייתית בכל שהאוכל כלל לא יצליח להכנס לקיבה מהוושט.

אודה לתשובתכם

שירלי

admin
שלום שירלי ,

לא ברור לי האם את סובלת מרפלקס, מהצרות חוזרת או משילוב של שניהם. את צריכה לעבור בירור כולל גסטרוסקופיה וצילום ושט קיבה. לפי הממצאים ניתן יהיה להחליט איזה ניתוח אם בכלל את צריכה. לציין שחלק מהחולים שעוברים ניתוח לאכלזיה מפתחים רפלקס (מיצי מרה שעולים לוושט). בד"כ ניתן להשתלט על הסמפטומים של הרפלקס באופן מלא ע"י סותרי חומצה (אומפרדקס, לוסק).
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו עם כל חומר הבדיקות והצילומים שלך, דר אביטל
אפריל 17 יום שישי , 2009 10:18 am

שלום,

לפני כשש שנים נמצא אצלי הליקובקטר שטופל. בקיץ האחרון אובחנו אצלי גסטריטיס ואסופוגיטיס. מזה שמונה חודשים אני סובלת מתחושת קושי בבליעה (שאינה קשורה לבליעת מוצק או נוזל) המתגברת בעת פעילות גופנית מוגברת, עליה במדרגות ונשיאת משאות כבדים. אני נוטה לדמות תחושה זו לחנק (אך אין קושי בנשימה). במהלך החצי שנה האחרונה ביצעתי גסטרוסקופיה, מנומטריה, בדיקות לב וריאות וכולן חזרו תקינות לחלוטין. כמו כן מדי יום (במיוחד לחאחר אכילה) עולה לי חומצה לפה אותה אני בולעת. לאחר אישפוז בתקופה האחרונה טענו הרופאים כי הם אינם מכירים תופעה שכזו וכי לדעתם חוץ משעליי לבצע פעם נוספת מספר בדיקות, הם חושבים כי מדובר בבעיה פסיכולוגית ותו לו. גם את הפן הזה בדקתי והוא נשלל על הסף. האם תופעה כזו מוכרת לכם? לאיזה טיפול עליי לפנות?

תודה רבה.

admin
שלום עתליה,
יש לי הרושם שעברת כמעט כל בדיקה אפשרית. אם לא עברת PH מטריה אז ממליץ לעבור. יתכן וכדאי לשקול גם צילום בליעה. צריך לוודא שלא מדובר ברפלקס למרות המנומטריה שפוענחה כתקינה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
יולי 31 יום שישי , 2009 10:41 pm

שלום ד"ר
אני בן 30 ובשנה האחרונה סבלתי מצרבות קשות.לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש קושי בבליעה
וחשתי שיש לי גוש בגרון.ניגשתי לרופא המשפחה והופנתי לא.א.ג וובדיקה שנעשתה (החדרת מצלמה דרך האף) לא נמצא דבר המרמז ל"גוש" שחשתי ןאז הןפנתי לביצוע בדיקת אולטרא סאונד וגם שם לא נמצא ממצא חריג כלשהוא.
בחמשת החודשים האחרונים אני עדיין מרגיש קושי בבליעה ויתרה מכך ,האוכל שאני אוכל פשוט
עולה למעלה והתחושה היא תחושה של מחנק.
לאחרונה מזה כשבוע קבלתי מרופא המשפחה כדור בשם לנסופרזול ללא כל בדיקה מעמיקה.
לטענת רופא המשפחה יש ליטול את התרופה הזו פעמיים ביום לפני הארוחות ןלהגיע לאחר שבועיים אל המרפאה להמשך בדיקה/טיפול. לטענתו אני סובל מריפלוקס.
שאלתי היא האם הרופא יכול לקבוע זאת לפני שהוא ביצע בדיקה כלשהיא?
שאלה שנייה : האם התסמינים שתיארתי מתאימים לדעתך לבעית ריפלוקס?
אשמח לתשובתך המהירה יניב

admin
שלום יניב,

התסמינים עשויים להיות קשורים לרפלקס. אין בעיה לקחת את הטיפול למשך שבועיים ולראות אם זסה עוזר לסמפטומים. בהמשך כדאי לשקול גסטרוסקופיה. אם אכן מדובר ברפלקס הכדורים בד"כ עוזרים. לעיתים ניתן לשקול ניתוח לפרוסקופי לתיקון הרפלקס.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוגוסט 18 יום שלישי , 2009 12:37 pm

שלום רב,

אני בן 35 ולפני כשנה התחילו להופיע התקפות שיעול עקב גירויי בעיקר במהלך השינה, לאחר מספר חודשים התחלתי להרגיש באיזור הוושט העליון כאילו תקועה לי בועת אוויר ובנוסף עלו שיהוקים רבים או לחלופין הרגשתי צורך לשהק עקב תחושת גזים בקיבה או בוושט, פניתי לגסטרו והוא הפנה אותי לבדיקת אף אוזן גרון ובמקביל המליץ על לוסק 20 מ"ג ביום לפני ארוחה ראשונה, בבדיקת אף אוזן גרון נמצא כי סביב מיתרי הקול (למיטב הבנתי) נוצרה בצקת קלה. לדבריי האף אוזן גרון זו תוצאה של חומציות והמליץ לטפל בלוסק 20 מ"ג לתקופה של 60 יום. באותה תקופה הייתה הקלה של הסימפטומים במיוחד אותה תחושה של בועה שתקועה בגרון נעלמה כמעט לחלוטין, סיימתי את הטיפול לפניי כחודשיים ולאחרונה מזה כשלושה שבועות חזרו חלק מהסימפטומים בתוספת סימפטומים חדשים של כאבים ממוקדים שחולפים בחלק העליון של הגב, בקיבה ולעיתים תחושה של קושי בבליעה. ביקרתי אצל הגסטרו שוב, לטענתו משך הטיפול או המינון לא התאים ולכן המליץ לי על להמשיך עם לוסק במינון 40 מ"ג (20 מ"ג פעמיים ביום), ביקשתי ממנו לבצע גסטרוסקופיה ע"מ לשלול גורמים אחרים והוא נענה בחיוב למרות שטען שמבחינתו הוא לא רואה צורך בבדיקה.

שאלתי היא האם ייתכן כי כל הכאבים והסימפטומים הם תוצאה של רפלוקס בלבד? והאם ייתכן כי לאחר כארבעה ימים של טיפול ב-40 מ"ג עדיין אינני מרגיש שיפור?

תודה מראש על התייחסותך למקרה

בברכה, אסף

admin
שלום אסף,
בהחלט יתכן שהסמפטומים מקורם ברפלקס. הטיפול התרופתי לא מבטל את הרפלקס אבל הופך את התוכן לפחות חומצי . יתכן ועדיין יש גירוי של מיתרי הקול בשל גרוי מתמשך קודם. כדאי להמשיך בטיפול. בהמשך במידה ותשקול ניתוח לפרוסקופי לתיקון הבעיה כדאי לבצע עוד בירור כולל מנומטריה (מדידת לחצים בוושט) ו PHמטריה (מדידת חומציות בוושט). בשלב זה המשך בטיפול וראה מה קורה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
יולי 3 יום שבת , 2010 7:14 pm

אני סובלת מאכלזיה אני אחרי פרפורציה של הושט זה 8 שנים בבדיקת גסטרוסקופיה יש מעבר קיבה 39 סמ יש לי שבר סרעפתי אני סובלת מחנק תמיד ועם אוכל זה יותר קשה יש לי קושי בבליעה והכי קשה זה הכאבים בחזה שזה מחליש אותי מאד וכאבים באזור הגב מהשכמות אני פשוט לא יכולה להמשיך ככה רופא גסטרו אמר לי שאי אפשר לעשות ניתוח ניסיתי לקחת את הכדורים שנתנו לי במשך הזמן שסבלתי היום אני מופנת למנומטריה ומיפוי ושט האם לא ניתן לעזור לי לחיות נורמלי כי זה משבש לי את החיים.?

admin
שלום אושרה שמואלי,
זה מקרה מסובך מידי בשביל לתת תשובה פשטנית.
אינני יודע היכן קרתה הפרפורציה ואם היא היתה ספונטאנית או עקב הרחבה.
אינני יודע אילו טיפולים אחרים עשית - האם עברת פעם ניתוח?
מה אורך הקטע המוצר, מהם תפקודי הוושט מבחינת פריסטליטקה ועוד.
לכן - זה לא רציני לענות סתם תשובה.
במידה ואת מעוניינת אשמח לראות אותך עם כול החומר ואז לנסות לראות אם ניתן לבצע משהו בנוסף.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
דצמבר 20 יום שני , 2010 4:18 pm

שלום רב,

אני בת 23 וסובלת כמה שנים מרגישות בבטן ובקיבה. לפני מס' חודשים נמצא אצלי HP – בתבחין נשיפה. לקחתי את הטיפול התרופתי ושבוע הבא יש לי תבחין נוסף. אני סובלת מקלקולי קיבה ושלשולים על בסיס כמעט יומי. לאחרונה התחילו להופיע אצלי כאבי גרון חזקים, תחושה של יובש בגרון, קושי בבליעה ותחושת חנק. קשה לי לדבר, וזה ממש מפריע לי לישון בלילה – אני מתעוררת כל הזמן.

מה עושים??
אני פוחדת מבדיקות פולשניות.. יש משהו חלופי? למי עליי לגשת? עד כה נפגשתי רק עם רופא המשפחה כל הזמו. תודה רבה!!

admin
שלום נועה,

התיאור מתאים לתסמונת המעי הרגיש או הרגיז
כדאי לפנות לרופא גסטרו המומחה בתנועיות של מערכת העיכול.
יש כמובן צורך בביצוע בדיקות - אשר אינן חייבות להיות פולשניות כמו צילומי רנטגן וכו'
אם את מאיזור המרכז - כדאי לנסות לקבוע תור לדר' רון ישי מנהל השירות להפרעות תנועיות במערכת העיכול בבית החולים איכילוב - הוא יכול לעזור באבחון ובטיפול ובנוסף אם תהיה בעיה כירורגית שיש לחוות עליה דיעה - אנו עובדים יחד.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
ינואר 12 יום רביעי , 2011 9:03 pm

שלום רב,
אמי בת 82, סובלת למעלה מעשר שנים ממחלת הפרקינסון ואובחנה
לאחרונה כסובלת מאכלזיה. נאמר לנו שמכל האפשרויות הזרקת בוטוקס
היא המתאימה לה ביותר כיוון שהבוטוקס משפיע טוב יותר
אצל אנשים מבוגרים, וכל האפשרויות האחרות, (ניתוח והרחבה באמצעות
בלון) אינן מתאימות לה. עקב גילה ומצבה הגופני הירוד מאד עקב הקושי בבליעה
וההקאות הרבות.
אשמח לשמוע מה דעתכם.
בתודה מראש.

admin
שלום נעמי,
אני דווקא סבור שבמקרה של אימך יתכן והרחבה עדיפה. ממליץ להיוועץ עם גסטרואנטרולוג המבצע הרחבות.

בברכה, דר אביטל
ינואר 23 יום ראשון , 2011 7:31 pm

שלום רב
בעליחש מזה חצי שנה קושי בבליעה למאכלים מוצקים רופא א.א.ג שלח לצילום הושט וכך כתוב:בוקת-רפלוקס ותנועות שלישוניות של הושט וכמוכ חשד לסעיף בגובה D4 בדופן הקדמי של האנטרום חשד לפוליפ קטן.הגסטרולוג לא רוצה לעשות את הגסטרוסקופיה בעצמו ושולח אותו לרמב"ם עם הפניה שהבדיקה הדרושה:GASTROSCOPY IN MACCABI.
מה מצאו בצילום הושט?האם תוכל להסביר את המונחים כדי שנבין מה הבעיה?
תודה מראש על התשובה.

admin
שלום רינה,
נראה שמדובר בביה של חזרת חומצה לוושט בשילוב בעיה תנועתית של הוושט. הוא הופנה לגסטרוסקופיה רגילה לשם אבחנה ולם כריתת פוליפ קטן.
בברכה
דר אביטל
מאי 6 יום שישי , 2011 3:35 pm

שלום רב,
בעלי, בן 65 סובל מזה חצי שנה מאפיזודות של קושי בבליעה, כאבים לאורך החזה, שיהוקים, גיהוקים, פה מלא רוק, תחושת לחץ לאורך הושט ועוד. התיאבון תקין. הוא כבר עבר הרבה בדיקות הדמייתיות ואחרות(אזופגוסקופיה – פעמיים, מנומטריה, בריום, הרחבה שלא היתה הכרחית, אקו לב – פעמיים, סי.טי., MRI ועוד ועוד והכל הכל תקין. האפיזודותהנ"ל יכולות להימשך לעתים אפילו יום שלם. לא מצאנו שזה קשור לדבר מסויים. על כל פנים, אם מגיע הלילה והתופעה לא חלפה, הוא נוטל כדור שינה, אחרת הוא לא ישן כל הלילה. הוא היה ביעוצים שונים והבעיה לא נפתרת ויש להניח שהיא לא נפתרת כי לא מאתרים כל פתולוגיה פיזית. אודה מאד אם תוכלו לכוון אותנו לאיזושהי המלצה/עצה/פתרון. תודה רבה

admin
שלום איריס אסיף,
אני מניח שעברתם כל בירור אפשרי...
על פניוו זה נשמע כמו בעיית לחצים בוושט וכדאי לחזור על המנומטריה. שני רופאים שעוסקים בתחום בעיות תנועתיות של הושט הם ד"ר עליזה טיומקין וד"ר רון ישי. שניהם מאזור תל אביב.
בברכה
ד"ר אביטל
אוגוסט 7 יום ראשון , 2011 10:13 am

לד"ר אביטל שלום וברכה

לפני חודשיים 23.5 ביצעתי ניתוח לפרוסקופי לתיקוןן בקע ורפלוקס בביתחולים פרטי אסותא..
לפני הניתוח ביצעתי ניטור חומציות וושט ובריום שהראו חומציות יתר עד שליש העליון של הושט.
גסטרוסקופיה לא ביצעתי. מנומטריה הראתה קושי בבליעה.
יש לציין שלאחר הניתוח אני סובלת ברמותתתתתת קשות מזה חודשיים אני מיואשתת פשוט
לא ייתכן שלאחר ניתוח כזה אני אמורה להרגיש מצויין אני מרגישה יותר גרוע מלפני הניתוח
כל מה שאני אוכלת באלי להקיא תחושות של בחילות מטורפותת ירדתי במשקל
כל מה שנכנס לגרון אפילו הדבר הכי קטןן מרגישה חמוץץץץ תחושהההה איומה הלשון שליי לבנה לבנה לבנההה מחומציות כל כדור שאני נעזרת כל צמח מרפא שאני נעזרת פליפנדולה, אלוורה שום דבר לא עוזר….זה מפחיד שלפני הניתוח הגוף הגיב בצורה טובה לטיפול תרופתי..
ולאחר ניתוח כזה הבעיה החמירה….
המנתח ניתח אותי בדוקק על דלקת חמורה שהייתה בושט
לאחר ניתוח עשיתי צילום קיבה שהראה שהכל תקין..עשיתי בדיקה של בריום שלא הראה רפלוקסאך הראה סימני הפרשות יתר בקיבה ובושט
עברתי גסטרוסקופיה שהראה גם כן הרבה חומציות בושט והפרשות בקיבה…
מה אתה ממליץ לי לעשות…..אני חייבת את העזרה שלךךךךךךךךך חייבת…
כשפניתי למנתח הלכתי שילמתי לו סכום סמלי ללא השתתפות של כללית בכלל והוא הזיק לי יותררררר אני לאיודעת כבר מה לעשות..למי לא פניתי…ההשפעה הזו ההרגשה הזו מטרידה אותי בכל מהלך היום מהלך החיים שלי..כלכך הייתי אופטימית שהניתוח יציל את המצב…

אני חייבת את העזרה שלך ד"ר אם יש אפשרות להרוויח טיפה אולי את השסתום
כי אולי בגלל יצירת השסתום החדששש ההסתגלות כ-3 חודש אבל כבר עברו חודשיים ומשו ובגלל הקושי בבליעה ויש דלקת חמורה בוושט נוצרה כבר כוויה חמורה חומצה חוזרת כל הזמן כלפי מעלה לושט…זה מדאיג אותי אני בחורה צעירה…

תעזורררררררררררררררר לי…..אני חייבת אותך…
3 שנים סובלתתתתת נמאסססססססססס ליי כבר…

אשמח אם תענה על שאלותיי…
בתודה שירה חן

admin
שלום שירה חן,
נראה שאת באמת סובלת. ממליץ לפנות לרופא גסטרו
המתמחה בבעיות של ושט. תוכלי לפנות לד״ר טיומני
המקבלת באסותא תל אביב המתמחה בתחום זה. אם הניתוח מאוד
הרע את מצבך ניתן לשקול ניתוח חוזר לפירוק הפונדופליקציה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוגוסט 11 יום חמישי , 2011 11:10 pm

לד"ר אביטל שלום וברכה,
תודה על תשובתך..
ב-31.8 אני מוזמנת לתור אצלך..הייתי רוצה את תמיכתך בנושא..יש לי את כל הנתונים אצלי
בליעת בריום הראתה מעבר חופשי ללא כל בעיה בתנועתיות הושט,ph מטריה הראתה רפלוקס גבוה מנומטריה הראתה קושי בבליעה..הד"ר שביצע את הבדיקה חשב שאולי מדובר בבעיה הפוכה מרפלוקס אכלזיה שמה.
האם ייתכן שמדובר באכלזיה…?..או שקיים אפשרות שזה רפלוקס עם בעיה בתנועה של הושט.
כי לאחר הניתוח ביצעתי בריום לא הראה רפלוקס אך הרבה חומצה בושט כנל לגבי גסטרוסקופיה שביצעתי לפני שבועיים…
האם יכול להיות אכלזיה במצב התחלתי…אכלזיה הרי שונה מרפלוקס
האם קיים אפשרות שהמנתח ניתח כשבכלל לא מדובר ברפלוקס..אני פשוט מיואשת..
אני מנסה להרכיב כאן את כל התמונה ואני פשוט לא מצליחה עברתי כל כך ב-3 שנים האלה…
אני סובלת איך זה שלא עולים על מקור הבעיה..אם הרי מדובר ברפלוקס איך זה שאחרי ניתוח ואני מרגישה אותם תחושות אותו אי נוחות בקיבה…דלקת שעדיין קיימת בושט..מה הולך כאן אני לא מבינה?..
נותחתי בביתחולים באסותא חיפה כנראה שהמנתח לא עשה עבודה כמו שצריך.
אין רפלוקס אבל גילו הפרשות יתרר מפצע הניתוח בקיבה ובושט…מה עושים?…לקחת כדורים לא בא בחשבון…
האם תיקון ניתוח ישפר את המצב הפחד שיחמיר..כי לפני הניתוח כבר הרגשתי יותרטוב.
יש לציין כי ביום הניתוח איך שיצאתי מחדר הניתוח התפתח לי חום מוזר ברום הבטןן שמאותו יום עד עכשיו קיימת הצרבת בקיבה ובוושט
דלקת בוושט לא באה סתם…מה יכול להיות..רפלוקס או התפתחות אכלזיה..

תעזור לי…

admin
שלום שירה חן,
נשמע מורכב. צריך לעבור על כל החומר בצורה מסודרת ולהעריך מה הבעיה והאם
ניתן לעזור.
בברכה,
דר אביטל
נובמבר 5 יום שבת , 2011 9:26 am

שלום רב דוקטור.
מזה יותר מחצי שנה אני סובל מקושי בבליעה עצום. האוכל תמיד נשאר ותמיד אני חייב לירוק את מה שנישאר לאחר אכילה.
בנוסף שתיית נוזלים מכאיבה יותר מאוכל. יש לי הקרנה לאוזן ימין והכאב תמיד מורגש גם במצב של אי אכילה. כאילו משהו דוקר אותי בגרון.
עברתי איבחון נשיפה ונימצא שיש לי חיידק הליקובקטר פילורי טופלתי עם תרופות אך שום דבר לא עבר.
ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה ואין ממצעים חריגים לגבי הושט ונמצאה רק דלקת קלה בקיבה ונשלחה לביופסיה.
ויש לי עוד שבועיים צילום בריום.
אם לא זיהו בבדיקת הגסטרוסקופיה ממצאים על גרוני אז איך צילום הבריום יכול להביא לממצאים שונים?

admin
שלום דור,
צילום הבריום נותן תמונה אנטומית יותר טובה לעיתים מהגסטרוסקופיה ויכול להדגם יפה אם יש בקע סרעפתי. בהמשך ניתן יהיה לשקול גם בדיקת לחצים בושט (=מנומטריה).

בברכה, דר אביטל
דצמבר 24 יום שבת , 2011 1:49 pm

אניי בת 30 ילדתי לפני 7 חודשים היה לי פעם בחודש כאבים באזור החזה כאילו מישהו מושך למטה לפני שבוע נכנסתי למצב של חרדה ובעקבות זה יש לי תחושה של גוש בגרון וקושי בבליעה. מה זה יכול להיות??

admin
שלום אסנת,
אנו מומחים בכירוגיה כללית ושאלתך אינה בתחום המומחיות שלנו - אנא פני לרופא המשפחה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מרץ 17 יום שבת , 2012 12:43 pm

שלום רב,
מקווה שהסיפור שלי לא ארוך מדיי, אך אודה על התשובה המהירה הממוקדת והיעילה , התרשמתי מאוד מהאתר ומהמענה האיכותי לתשובות .
יש לי בקע סרעפתי שאובחן בגיל 23 (כיום אני בין 40 ), בחודש האחרון אני סובל מקושי בבליעה של רוק כאילו יש לי שם איזה פצע לא ידוע או דלקת , הייתי אצל רופא משפחה , נתן לי כדור בשם "נקסיום" 40 מ"ג, אמר שהוא יותר חזק מהלנטון 30 מ "ג שאני לוקח על דרך השגרה לא ממש עזר, נפגשתי עם רופאת אף אוזן וגרון , שאמרה שכנראה זה קשור לרפלוקס, היא המליצה לי לקחת את הלנטון שעד היום לקחתי רק בבוקר כחצי שעה לפני האוכל, גם בערב.
אני מציין שלפני שמכבי עברה ללנטו לקחתי זוטון , אחרי זה הקופה עברה ללנטון ולאחרונה עברה ל"נסופרזול", פה כבר סירבתי לשתף פעולה עם המעברים מטעמי נוחות וכסף לקופה אך לא בהכרח לי, הוצאתי אישור מיוחד להמשיך ולקבל לנטון .
אני סובל מהתחושה הלא טובה בעת בליעה כבר חודש, אבל למכבי יש תורים ארוכים לרופא גסטרו ורק בשבוע הבא אפגוש רופא זה.
אודה אם תוכל למקד אותי אילו בדיקות כדאי לי לבקש ולבצע ומה יכולות להיות הכיוונים של בעיה זו .
מיותר לציין שזה גורם לירידה משמעותית ברמת ואיכות החיים . אני לא יודע אם זה חשוב, אבל לאחרונה התחלתי לעסוק בספורט בחדר כושר משוקולות וכן אני מבצע גם כפיפות בטן (לא היסטיר) 3 סטים * 15 , האם יש קשר בין כפיפות בטן לבעיית הריפלוקס?,
שחר

admin
שלום שחר,
אני מניח כי רופא הגסטרו ינסה להוכיח אם יש לך רפלוקס משמעותי
ההוכחה תהייה על סמך גסטרוסקופיה, אולי בדיקת חומציות בוושט, ואולי גם בדיקת תפקודיות הוושט - מנומטריה. ניתן גם להעזר במקרים מיוחדים במיפוי וושט. בוודאי גם יבוצע לך תבחין להליקובקטר.
לאחר השלמת הבירור תהייה תמונה יחסית טובה של המצב כולל האם יש רפלוקס והאם הוא משמעותי.
לגבי כפיפות בטן - כל דבר שמעלה את הלחץ בתוך הבטן כולל כפיפות בטן, ואפילו בגדים צמודים יכולים להחמיר את הרפלוקס.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.
מרץ 25 יום ראשון , 2012 5:28 pm

שלום רב
שאלתי היא האם יש טיפול לתופעות אודינוופגיה ? ומהו
התופעות אצלי חוזרות מידי יומיים, קושי בבליעה, לפעמים לחץ וכאב בגב. תחושה של ליחה וכו וכ
אחרי צילום ושת עם בריום שיצא תקין ובדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה
בתודה
די

admin
שלום רב,
ממליץ לבצע בדיקת לחצים בושט (מנומטריה). צריך לנסות ולמצוא את סיבת הכאבים. לעיתים לחצים בושט עשויים לגרום לכאבים.

בברכה, צוות הקבוצה


שאלות נוספות בנושא: קושי בבליעה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
