פוליפ שטוח

9 שאלות גולשים בנושא » פוליפ שטוח


מאי 13 יום שלישי , 2008 3:53 pm

ביום א' האחרון בבדיקה שגרתית של קולונסקופיה שעברו שש וחצי שנים מאז הקודמת התגלה פוליפ על גבעול. נכרת באותה עת ונשארו השאלות והחוסר ידע: מה ההבדל בין פוליפ על גבעול או פוליפ שטוח?
האם יש דברים שעל לעשות או לא לעשות בכדי שלא הוצרו פוליפים נוספים?
הקשר בין קיום פוליפ לבין אפשרות להתפתחות של סרטן?
האם לאחר הכריתה יש דברים שצריך להמנע: פעילות גופנית רגילה/מאומצת. גקוזי, יחסי מין.

admin
שלום מדי לוי,
אין צורך להימנע מדבר אחרי הכריתה. חשוב להמשיך מעקב. במידה והפליפ הוא שפיר ונכרת בשלמות אין משמעות לעניין הגבעול. המעקב חשוב כיוון שפוליפים עלולים לחזור ואם לא נכרתים עלולים להפוך בתהליך ארוך (שנים) לגידול ממאיר.

בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 9 יום חמישי , 2008 6:15 pm

אחרי 2 קולונוסקופיות (תוך חודשים) נמצא אצלי פוליפ שטוח(כמו דשא) נלקחה ביופסיה
וזה נמצא שפיר. הומלץ לי ע"י הרופא,לפני הניתוח, לעשות עוד נסיון של כריתת הפוליפ בקולונוסקופיה יותר אגרסיבית!
האם זה לא מסוכן? (קרע במעי..)עלי לציין שעברתי ניתוחים בעבר בגלל סרטן המעי-הגס וגרורותיו
נכון להיום מצבי טוב. ואין לי סרטן!! אני חושש להכניס "ראש בריא למיטה חולה"
האם חיבים לכרות את הפולים???? (אני בן 75)

admin
שלום אנונימי,
חייבים לכרות את הפוליפ! במידה ולא יכרת ישנו סיכוי גבוה מאוד שיהפוך לגידול ממאיר. לגבי נסיון נוסף בקולונוסקופיה - יש בכך הגיון . זה עשוי למנוע ניתוח. נשמח לעמוד לרשותך במידה ותזדקק לניתוח.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
דצמבר 23 יום שלישי , 2008 3:08 pm

שלום רב,
לאבי, בן 70, נמצא פוליפ שפיר שטוח בגודל של 2 ס"מ.
רציתי לשאול איך מסירים פוליפ שטוח (לא דרך ניתוח אלא דרך קולונוסקופיה או כל דרך אחרת אם יש )
כמו כן, האם בעקבות שהפוליפ שטוח המעי עלול להפצע? כמו כן, במידה ולא יצליחו להסיר בדרך הזאת מה הדרך החלופית? האם ניתוח? כיצד זה מתבצע ומהם הסיכונים שבניתוח כזה?
לתשובתך המהירה אודה,
בברכה,
אושרת קורץ

admin
שלום אושרת ,
הנסיון הראשון הוא נסיון קולונוסקופי. ישנן טכניקות להרמת הפוליפ וכריתה שלו. עם זאת במקרים מסוימצים זה לא מצליח. במידה ולא ניתן יש צורך בניתוח. במקרים כאלו ניתוח לפרוסקופי הוא חלופה טובה. נשמח לעמוד לרשותכם בעניין זה.
בברכה
דר אביטל

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
ספטמבר 2 יום רביעי , 2009 3:57 pm

שלום,
לאבי, בן 85, היה דמם רקטלי (שהועצם בגלל נטילת קומדין) ולכן עבר קולונוסקופיה בה נתגלה פוליפ שטוח בקוטר עד 2 ס"מ בשק הציקום. נלקחו ביופסיות, עדיין אין תשובה. שאלתי: בסנריו הפסימי שהשתדובה תהיה קרצינומה, והיה וגם לא ניתן יהיה לבצע כריתת הפוליפ בקולונוסקפיה (אם מסיבות טכניות או כאלה שקשורות בסרטן), האם מקובל בגיל כה מתקדם של הפציינט לוותר על הטיפול המקובל של כריתה בניתוח ולבצע רק צריבה של המקום למניעת הדימום? כלומר, הפציינט יקח בחשבון שבעתיד הסרטן עלול להתפשט, אבל אם זה יקרה נאמר עוד 5 שנים, אז בגיל 90 יש עוד בעיות בריאות שעלולות לגרום למוות. בקיצור, אני לא מעוניין שאבי יעבור ניתוח, שכן הוא חולה לב כרוני (מעקפים, מסתמים, פרפור פרוזדורים, קוצב לב…) והניתוח ללא ספק יסכן אותו ומלבד זאת יגרם לו סבל מיותר.
בתודה
רן

admin
שלום רן,

צריך לשקול כל דבר לגופו. במידה ואביך במצב כללי סביר ניתן לשקול ניתוח בעיקר על רקע העובדה שאביך נזקק לקומדין. במידה והסיכון הניתוחי רב, צריבה פרופילקטית של פוליפ למניעת דמם אינה דבר שבשגרה אך לדעתי ניתן לשקול זאת. חשוב לזכור שאביך נוטל קומדים המגביר את הסיכון לדמם גם אחרי צריבה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 15 יום חמישי , 2009 10:39 pm

בבדיקת קולונוסקופיה שביצעתי לפני ארבעה ימים ,נממצע אצלי פוליפ שטוח בגודל 2 ס'מ ובגובה
61 ס'מ.הפוליפ לא הוצע כי הרופא הציע לבצע זאת בקולונוסקופיה חוזרת בבבי'ח ציבורי (הבדיקה בוצעה באופן פרטי)שכן קיים חשש לפרפורציה של המעי. ממראה עיניים הפוליפ אינו נראה ממאיר אך כמובן נשלח לבדיקה.
אני במתח רב! האם אני עומדת להכנס להרפתקאה וסיבוכים?
אודה מאד על תשובה מהירה.עירית.

admin
שלום עירית,
קשה לדעת. ראשית כדאי וצריך לנסות לכרות את הפוליפ בקולונוסקופיה. פוליפ בגודל הזה עלול להפוך לממאיר אם ישאר. במידה ולא יצליחו להסיר את הפוליפ בקולונוסקופיה תשאר האופציה הניתוחית. את הניתוח ניתן לבצע בצורה לפרוסקופית .
במידה ותזדקקי לניתוח לפרוסקופי (ואני מקווה שלא...) נשמח לעמוד לרשותך.
בברכה, דר אביטל

ינואר 26 יום שלישי , 2010 5:25 pm

שלום רב,
התגלה אצל אבי פוליפ גדול בצלקום בגודל כ 4 ס"מ במעי הרוחבי, פוליפ שטוח,
בבדיקת קולנסקופיה נלקחה ממנו ביופסיה והומלץ לנתח הביופסיה יצאה תקינה
בהתייעצות עם פרופסור בוצעה כריתה של 90 % מהפוליפ באמצעות קולנוסקופיה במהלך הכריתה דימום עורקי אשר נעצר עם קליפס, הכריתה נצרבה עם לייזר.
לאחר שבוע החל דימום מסיבי מפי הטבעת ונעשה באופן דחוף קולונוסקפיה שוב כדי לעצור את הדימום, הדימום נעצר ע"י 4 קליפסים, בבדיקת ביופסיה של ה 90% של הפוליפ יצאה תקינה
כרגע נשאר כ 10% מהפוליפ שהגסטרולוגים ממליצים להסירו בקלנוסקופיה בעוד מספר חודשים לעומת זאת כירורגים ממליצים לכרות חלק ימני של המעי כי הוסרו בנוסף עוד 3 פוליפים קטנים.
אודה על המלצתך בנושא בדחיפות, תודה רבה.

admin
שלום עדי,
אין תשובה חד משמעית לשאלתך. הדברים שצריכים להילקח בחשבון הם התשובה הפתולוגית המדויקת של הפוליפ והמיקום המדויק שלו. בנוסף מצבו הכללי של אביך וגילו גם הם גורמים בהחלטה. הסיכון בקולונוסקופיה חוזרת הוא סיבוכים נוספים כגון דימום או התנקבות מעי. בנוסף ישנה אפשרות שהכריתה לא תיצלח ובכל מקרה הוא יזדקק לניתוח. במידה ומחליטים על ניתוח ניתן עקרונית לבצע בצורה לפרוסקופית עם החלמה מהירה וקלה יותר.
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים של המעי הגס ונשמח לייעץ לכם עם כל החומר הרפואי במידה ותרצו.

בברכה, דר אביטל
ינואר 27 יום רביעי , 2010 1:22 am

אני עברתי נתוח להסרת גידול סרטני לפני כשמונה שנים הייתי בן 56 לא היה צורך בטיפולים כימוטרפיים מדי שנה שנה וחצי עברתי קולונוסקופיה ומידי פעם הצאו פוליפ או שניים שצמחו לא בכל בדיקה, השבוע עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא פוליפ שטוח בגודל של שני סמ כ60 סמ במעי בבדיקת מעבדה נמצא שהוא לא ממהיר כרגע אני מתוכנן לבצע ניתוח להסרת הפוליפ, הניתוח הראשון בוצע בפתיחת בטן השאלה היא אם אפשר לבצע את הניתוח השני בפרוסקופיה, אני נמצא בדרום אפריקה , הניתוח הראשון גם הוא בוצע כאן,הבשורה לגבי הפוליפ התקבלה היום האם יש צורך למהר בניתוח?

admin
שלום קותי,
הניתוח אינו דחוף אך לא צריך לדחות אותו יותר מידי. עקרונית ניתן לבצע ניתוח חוזר בצורה לפרוסקופית. זה תלוי גם במיומנות המנתח וגם במידת ההדבקויות שימצאו בבטן עם תחילת הניתוח.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מרץ 9 יום רביעי , 2011 8:15 pm

שלום, בת 68 לפני שנה עברתי כריתת פוליפ שטוח בגובה 7 ס"מ מהרקטום ובגודל של 4 ס"מ הפוליפ היה שפיר.
כעבור חצי שנה הייתי בביקרות אצל הרופא המנתח והוא ביצע אולטראסאונד של המקום והיה מאד מרוצה ואמר שהכל נקי.
ואמר לעשות בעוד חצי שנה (כלומר שנה מהניתוח) בדיקת קולונוסקופיה.
בבדיקה שבוצעה היום נאמר לי שהוא רואה בגובה 5 ס"מ מהרקטום ווילוזיות שטוחות קוטר של 2-3 כ"א BX 1-2
אך יכול להיות שזו פטריה הוא לא בטוח ושאחכה לתוצאה של הביואופציה
שאלתי היא האם יתכן שתוך חצי שנה מתפתח פוליפ שטוח בגודל שכזה
או שיותר בטוח שזו פטריה. קשה לי להיות במתח שבועיים עד מתן התשובה אשמח לתשובתך המרגיעה ועוד דבר האם זה יותר מסוכן מבחינת הקרבה לרקטום?
תודה

admin
שלום יהודית,
אין ברירה אלא לחכות לתשובת הביופסיה. יתכן וישנה חזרה של האדנומה הוילוזית. בכל מקרה נראה שניתן לכרות זאת באופן מקומי

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 20 יום חמישי , 2011 1:35 pm

תשובה פתולוגית
RECTAL POLIP
TINY FRAGMENT OF RECTAL MUCOZA SHOWING HYPERPLASTIC CHANGES
תשובה נוספת של ביופסי שנלקחה מקטע רקטלי
מבקשת לקבל הסבר,
הפוליפ שטוח, לא הוצא בשלמותו בבדיקת הקולונוסקופיה, רק נלקח ביופסי,
האם יש צורך לנתח, או להיות רק במעקב
אלף תודות
חג שמח

admin
שלום אתי ,
בביופסיה הראשונה שנלקחה כנראה ממצא במעי הגס יש עדות לשינויים אדנומטוטים ולכן זה מוגדר כפוליפ/ממצא שצריך לצאת החוצה. שינויים אדנומטוטים הם שינויים שעם הזמן עשויים להפוך לתהליך ממאיר. לגבי הממצא השני, ברקטום, על פניוו לא רואים שינויים כנ"ל אלא שינויים היפרפלסטים שהם כעיקרון לא שינויים טרום ממאירים. עם זאת צריך לראות את תשובת הקולונוסקופיה עצמה ולהעריך את צורת הממצא. יתכן וצריך לחזור על ביופסיות.
לסיכום אנא שלחי אלינו את תשובת הקולונוסקופיה עצמה ולפי התיאור והתשובות שתשלחי ניתן יהיה להמליץ על מיתווה להמשך בירור או טיפול כירורגי.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל


שאלות נוספות בנושא: פוליפ שטוח



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
