סדק

47 שאלות גולשים בנושא » סדק


אוגוסט 17 יום שישי , 2007 12:01 am

שלום רב,

אני סובל מעצירות כרונית זה שנים רבות (אני בן 47).
אני משתמש במוצרים/מזון טבעיים בלבד להקלה אבל קיבתי מתרגלת מהר לאותו מוצר/מזון, ולאחר מס' ימים אותו מוצר /מזון כבר לא מגיב על קיבתי והעצירות חוזרת.
הדבר גרם לי לסדק בפי הטבעת ועברתי ניתוח פיסורה לשם תיקון הסדק. בנוסף אני סובל מתחורים ורגישות רבה באזור פי הטבעת ולעיתים קרובות (כמעט על בסיס קבוע) בכל כניסה לשרותים אני מדמם פעם במידה רבה ופעם במידה מועטה (אבל מדמם).

אני מודע לכך שחלק מהפעמים שיש לי עצירות זה תוצאה של לחצים נפשיים, אבל בכל זאת העצירות היא עניין שבשיגרה.

כיצד אני יכול לעבור את הבדיקות שציינתם בכתבה שלכם ולבדוק מה הסיבה האמיתית לבעייתי?
מאחר ואני מאוד רגיש באזור פי הטבעת, האם ניתן לבצע את הבדיקות (שלא בהרדמה) שלא דרך אזור זה?

תודה מראש

admin
שלום דניאל,
יש מספר בדיקות לעצירות המעריכות את תנועתיות המעי הגס ואת רצפת האגן. נשמח לבדוק אותך במרפאתינו כולל בדיקה של אזור הטחורים ולהפנות אותך לבדיקות המתאימות.
בברכה,
דר גרינברג ודר אביטל
אוקטובר 24 יום רביעי , 2007 10:45 am

שלום,

אני סובלת כבר מעל 12 שנים מבעיות טחורים, ובחמש שנים האחרונות גם מפיסורה. לפני כ- 10 שנים עברתי ניתוח (בהרדמה כללית) להרחבת פי הטבעת וניקוי זיהום שנוצר בסדק שהיה בעומק פי הטבעת (משהו כזה, לא זכור לי במדויק). לאחר הניתוח היתה לי הקלה מדהימה, אומנם, לאחר כשלוש שנים הסיפור חזר על עצמו ואף החריף. במהלך כל השנים, נמנעתי שוב לפנות לייעוץ או רופא לאור אי נעימות. אני משתמשת במשלשלים ובמשחת עזרקאין כדי לאלחש את המקום (למרות שכבר אין כל השפעה למשחה זו), נכנסת לשירותים פעם בשלושה ימים ואח"כ סובלת יומיים מכאבים בפי הטבעת, כאבים אשר לא מאפשרים לי להתנהל בצורה סבירה (לישון, לשבת…). השאלה שלי היא האם המשחות אשר צויינו על ידכם (נפדיפין וכדו') יהיו יעילות לי במצבי הקיים ו/או עלי יהיה לעבור ניתוח נוסף. מאוד אודה לתשובתכם הדחופה ולמתן תגובה מפורטת באשר לאופציות העומדות לרשותי. האם לא ניתן להגיע לרופא מבלי לבצע בדיקה חודרנית? (כשאני מכניסה אצבע לעומק פי הטבעת אני מרגישה גבשושיות כואבות במיוחד)
תודה רבה על זמנכם

admin
שלום אודי,
חשוב להיבדק שוב על מנת לראות במה המדובר. במידה ואכן מדובר בסדק ישנה אפשרות לטיפול במשחה או בהזרקת בוטוקס במידה ואת לא מעונינת לחלוטין בניתוח.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
דצמבר 10 יום שני , 2007 3:37 pm

שלום רב יש לי תינוקת בת שישה וחצי חודשים שסבלה שבוע שלם מעצירות שבאה לידי ביטוי בבכי עז בזמן היציאות שהיו קשות מאוד ולכן נאלצנו בהמלצת הרופאה לתת לה נרות גליצירין כדי לשחרר אותה אך ללא הועיל בבדיקה נוספת היום הרופאה ציינה כי לילדה יש סדק ונתנה לה נובולאק 2.5 מ"ל משחת עזראקאין ומשחה נוספת בשם דסיטין הילדה עדיין עם עצירות וכאבים מה ניתן עוד לעשות עזרו לי בבקשה דרך אגב הילדה אוכלת מזה שבועיים פירות ומרק ירקות ושותה חלב אם ניסינו לעבור לסימילאק או מטרנה אבל נראה לי שהעצירות בגלל זה מה עושים ?

admin
שלום עידית,
אנחנו לא כל כך עובדים עם תינוקות. אני ממליץ לך ליצור קשר עם כירורג ילדים. אצל מבוגרים המקרים של סדק אנו ממליצים על משחת ניפאדיפין. כדאי להתייעץ עם כירורג ילדים לגבי השימוש במשחה זו לתינוקות.

בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
פברואר 26 יום שלישי , 2008 9:35 pm

שלום יש לה ילדה בת 4 סובלת מכאבים חזקים בזמן יציאה הצואה כתוצאה מכך היא שומרת את הצואה ולא מוציאה אותה מעוצמת הכאב ,נבדקה אצל הרופא הומלץ על חוקן קטן ונרות ,הצואה יצאה אבל הכאבים ממשכים לאחר בדיקה נוספת בפי הטבעת נמצא שיש לה פיסורה+סדק בפי הטבעת הילדה לא נותנת לשים נרות+לבצע חוקן מטרומה שיש לה מכאבים מנסים להחזיק בכוח אבל לא הולך
יש תרופה דרך הפה שיוכלה לעזור ביציאות

admin
שלום נטלי מימון,

כדאי לנסות שמן פרפין. בכל מקרה אני ממליץ להחבדק אצל כירורג ילדים.
דר אביטל ודר גרינברג.
אפריל 1 יום שלישי , 2008 12:49 pm

מזה חודש באבי טחורים שטופלו בנרות ובמשחה . בשבוע האחרון כאבים חזקים מאוד ובעיקר אחרי יציאה .אינני סובל מעצירות .המקום שורף לי ואני מרגיש כאבים עצביים בחלחולת.מקפיד על אוכל רך והרבה פרות וירקות מורח מזה יומיים משחה צהובהm.fec 0.4%
לדעתי יש לי גם סדק וגם תחורים חיצוניים ופנימיים מה לעשות בכדי להקל על סיבלי?

admin
שלום יצחק,
אמבטיות ישיבה מיים פושרים 3 פעמים ביום ל 10 דקות. משחת ניפאדיפין במידה ומדובר בסדק. מוזמן להיבדק.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אפריל 13 יום ראשון , 2008 9:56 pm

שלום מכובדיי,
מזה כ-חודש וחצי בני החייל בן ה-20 מדמם מפי הטבעת. לאחר בדיקה אצל כירורג נאמר כי יש לו סדק, ניתנה לו משחה ושני גימלים ולאחר בדיקה נוספת כעבור מספר ימים נאמר לו כי "הסדק נעלם". לאחר כשבוע נשלח לרופא גסטרו ובדיקות דם, בבדיקות הדם ה-PTT הורה על ערך של 40.9. (מחוץ לטווח), ולדברי הרופא אמר לבני אם אתה לחוץ תלך לעשות קולונוסקופיה. ברצוני לציין כי בני מדמם ומשלשל מזה חודש וחצי ללא הפסקה.
אבקש חוות דעתכם מפאת גילו הצעיר של בני.
מודה לכם מראש
אמא מודאגת מחיפה.
נ.ב. האם אוכל לעשות בדיקה פרטית וכמה היא עולה? (מפאת המתנה ארוכה דרך הצבא…)

admin
שלום אורית,
אני לא משוכנע שקולונוסקופיה זו הבדיקה הנחוצה. אני חושב שצריך לברר שוב את תפקודי הקרישה ולוודא האם באמת יש בעיה בתפקודי הקרישה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
מאי 9 יום שישי , 2008 3:31 pm

שלום רב,
לפני כשנה עברתי ניתוח לניקוז מורסה פריאנלית מאז אני סובל מהפרשות ריריות כאבים מקומיים לסירוגין ולעיתים סדקים בעור הגורמים לגרד,
האם זוהי בעיה שכיחה ואם כן מהו הטיפול ?

admin
שלום מייק,
צריך לבדוק אותך. יתכן ומדובר בפיסטולה או בעיה אחרת הדורשת טיפול.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
מאי 13 יום שלישי , 2008 8:41 pm

שלום דר

לאחר גרד ממושך בפי הטבעת נבדקתי אצל כירורוג שביצע בדיקה של פרוקטוסקופיה ואיבחן סדק בפי הטבעת שאלתי היא אייך הגרד קשור לפיסורה מבחינה רפואית ?

ניתן טיפול במשחת ניפאדיפין

2. בבית מרקחת נתנו לי מגבונים מיוחדים לניגוב פי הטבעת נאמר לי שזה הכרכחי בטיפול הזה האים זה נכון?

3.שאני קורא את כול השאלות אני רוצה שכולם סובלים מכאבים עזים אצלי לא קח הדבר איין כאבים מיוחדים פרט בזמן יציאה כאב סביל האים ישנה אבחנה שגוייה אצלי?

תודה

יגאל

admin
שלום יגאל,
הגרד יכול להיגרם עקב לחות הנוצרת באזור בשל הסדק. ניפאדיפין היא תרופת הבחירה והמזבונים אינם הכרחיים.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יוני 10 יום שלישי , 2008 6:00 pm

שלום,
מזה 7 חודשים בעלי סובל מכאבים עזים בבטן העליונה.
התחושה היא כמו שרירים תפוסים, הוא אף חש ממש בהתכווציות.
מדובר בהתקפים שמתרחשים בערך פעם בחודש.
בזמן ההתקף הבטן שלו נפוחה מאוד וקשה.
יש לציין שהוא סובל פעמים רבות מצרבת.
ברצוני לדעת האם ייתכן כי סדק בסרעפת יכול לגרום לתופעה כזו?
ואלו בדיקות עליו לעבור בשביל לבדוק מה הסיבה?

admin
שלום עינת,
התקפים כאלו יכולים לנבוע מסיבות רבות וחשוב לשלול שלא מדובר בבעיה לבבית. גם רפלקס של חומצה לוושט עלול לגרום לתסמינים דומים. כדאי להיוועץ ברופא המשפחה לשקול בירור לבבי וביצוע של גסטרוסקופיה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יוני 22 יום ראשון , 2008 7:57 pm

שלום רב,

אני בת 57 לאחרונה (בחודש האחרון) בעת מתן יציאה יורד לי דם מפי הטבעת כזה שניתן לראות על האסלה אם כאבים של דקירות מפי הטבעת.

אני סובלת מאז גיל 30 מטחורים חזקים וסדק בפי הטבעת, בעבר היתה לי בעיה דומה (3 פעמים) רק ללא הדימום עם כאבים עזים וחזקים הרבה יותר מהכאבים אותם אני מרגישה היום. לפני 19 שנה בערך נבדקתי בפעם האחרונה בדיקת קולונסקופיה (עברתי 3 פעמים את הבדיקה בתקופות זמן שונות ומאותה הסיבה)

ונמצא כי סבלתי מטחורים ולא מצאו שום דבר אחר.

היום שוב אותה תופעה רק עם דימום וכאבי דקירות בעת מתן יציאות בשילוב ירידה במשקל כ-7 קילו במשך 7 חודשים בערך.

הייתי בסוף השבוע אצל רופא המשפחה ולאחר בדיקה קצרה הוא אבחן שיש לי טחורים רציינים ואמר שאין קשר בין ירידת המשקל לבעיית הדימום (יש לציין שלפני כ 3 חודשים בבדיקות דם נמצא אצלי כולסטרול גבוה וגלוקוז גבוה ונתבקשתי ע"י דיאטנית של קופת החולים לבצע דיאטה עדינה. רופא המשפחה מקשר את הדיאטה לירידת המשקל).

היום הייתי אצל רופא כירוג שלדבריו אני סובלת מטחורים קשים מאוד (דרגה 3),כנראה זקוקה לניתוח, להלן האבחנה:

"בטן רכה, ללא אורגנומגליה ללא גירוי ציפקי. בלט של טחורים דרגה 3 טונוס תקין לא נומשו גושים גודש של טחורים החזרת טחורים עם אצבע"

שאלתי :

למרות האבחנה הנחרצת בטחורים נשלחתי בכל זאת לבצע לפני הניתוח לבצע בדיקת קולונסקופיה (ליתר ביטחון בעקבות הירידה במשקל לפי דברי רופא הכירוג).

אני ממש ממש חוששת ומודאגת למרות שיש לי הסטוריה של טחורים .

האם לאור כל הרשום אני אמורה לחשוש ?

האם בעקבות טחורים מדרגה 3 יורד דם בעת מתן צואה ?

האם הדרישה לבדיקת קולונסקופיה מוצדקת (בדיקה לא נעימה וחודרנית) ?

ולשאלה האחרונה והקשה מכולם, קראתי ברשת על סרטן המעי וסרטן פי הטבעת והחששות שלי רק גברו, האם יש קשר בין הבעיה שלי לאחד מהשנייםץ

תודה וסליחה על אורך המכתב,

המודאגת

admin
שלום המודאגת,
אני סבור סדאי לבצע קולונוסקופיה למרות הממצא של הטחורים. כדאי לוודא שהמעי הגס תקין לפני שמנתחים בשל טחורים אצל אישה בגילך.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוגוסט 1 יום שישי , 2008 12:10 pm

שלום,
אני סובלת מטחורים ועברתי קשירות, בחודש האחרון התחלתי לסבול מכאבים חזקים ולא ראיתי שיש לי ממש טחורים חיצוניים, הלכתי לרופא שעשה לי את הקשירות והוא אמר שיש לי סדק , ושבדרך כלל זה עובר לבד. אני לא בטוחה שהכאבים שהיו לי קודם לא נבעו מזה, מכיוון שהכאב היה פנימי.
רציתי לדעת אם יכול להיות שסדק נמצא ממש בפנים , אני מרגישה גם את הכאב במקום מסויים כאשר אני משתמשת במוליך להחדרת משחה , אני מרגישה במקום מסויים את הכאב , חשבתי שפיסורה זה ממש חיצוני בפי הטבעת האם יכול להיות שהסדק הוא פנימי ?
האם זה באמת יכול לעבור לבד כמו שהרופא אמר לי 99% או עדיף לעשות ניתוח ?

תודה

admin
שלום שרית,
הסדק אינו חיצוני בלבד - הוא יכול להתחיל ברירית החיצונית אבל יכול להמשך פנימה לאורך התעלה האנאלית
התאור שלך מתאים קלאסי לסדק - כאבים במקום מסוים כשאת מחדירה את המשחה - מאוד מתאים.
כשיש פיסורה כדאי להתחיל בטיפול שמרני על ידי משחה, אמבטיות, ריכוך היציאות לאחר שבועיים לערך לעשות הערכה
אם יש שיפור משמעותי להמשיך בטיפול למשך 6 שבועות ואז יש סיכוי להחלמה.
אם אין שיפור יש לשקול ניתוח או הזרקת בוטוקס.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוגוסט 29 יום שישי , 2008 10:17 am

ביתי בת השנתיים וחודשיים אובחנה כסובלת מסדק ברקטום. הופנתי לקבלת טיפול בקרב רופא ילדים המומחה לגסטרו. שאלתי היא ממה סדק זה נבע והאם יש טיפול יעיל עבורו עד כדי החלמה מלאה?

admin
שלום חגית,
סדק הוא פצע בפי הטבעת. על פי רוב טיפול במשחות מקומיות בשילוב עם מרככי צואה יפתור את הבעיה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוגוסט 29 יום שישי , 2008 6:03 pm

האם טיפול להורדת שיער בלייזר או IPL
באיזור פי הטבעת יכל לגרום לתופעות שהתוצאה תהיה יובש , סדקים וכמובן גרד ?

admin
שלום ירון,
אינני מומחה גדול בטיפולי ליזר - יש לשאול את המכון המטפל
אני מניח כי זה יכול לקרות - אם כי במצבים מסוימים אנו מפנים אנשים לטיפולים אלו ולא ראיתי תלונות כגון אלו.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.
ספטמבר 11 יום חמישי , 2008 9:05 am

בתי בת השנתיים וחצי סובלת מעצירות כרונית מאז החלה לאכול מוצקים בגיל 7 חודשים. הרופאים בארה"ב בה אנו חיים כעת המליצו לתת לה MiraLax, Plyethylene Glycol ולנסות מינונים שונים. הם האמינו ש"עם הזמן היא תגדל מזה", כאשר תהיה גמולה מחיתולים ותדע לשלוט ביציאות, ואפשר יהיה לרדת במינון. כיום היא כבר גמולה מחיתולים במשך היום, אך לאחרונה הפחד מהכאבים, שהיא כנראה מקשרת עם הישיבה בשירותים, גורם לה להתרוקן לעיתים בתחתונים. מלבד זאת, ככל שהזמן עובר נראה שצריך להגביר את המינון כדי שיעזור. היא כרנע מקבלת כפית וחצי כל יום.

שאלותי הן: האם בטוח לקחת תרופות אלו לאורך זמן ומה עוד ניתן לעשות כדי להקל – שינוי בדיאטה לא ממש עזר.האם איזשהו טיפול "אלטרנטיבי" יכול להועיל, ואם כן איזה סוג? האם אכן יש מקרים של ילדים ש"צומחים מזה"? אשמח אם תוכלו ליעץ מרחוק ולכוון מה אפשר לבדוק, בדיקות לא פולשניות כדי לא לגרום טראומה נוספת. עלי לציין שיש לה לעיתים יציאות קשות מאוד הגורמות לה לכאבים ולסדקים בפי הטבעת.

תודה.

admin
שלום טלי,
ראשית אני מניח ומקווה שהילדה עברה בירור לעצירות כולל שלילה של מחלת הירשפרונג.
בעניין הפוליאתילן גליקול - כפית וחצי איננה מינון נוראי. זה לא אמור לגרום לה כל נזק. המטרה בשלב זה היא להקל עליה כמה שיותר. ניתן לשלב גם מעט שמן פרפין להוריד את הטראומה לאזור בזמן יציאות קשות. בנוסף ההמלצות הרגילות של שתיה מרובה במהלך היום ותכשירי סיבים במינון מותאם לילדים (כגון קונסיל). לעיתים ילדים נכנסים למעין מעגל סגור שקשור לפחד מיציאות והחמרה בעצירות וצריך לנסות ולשבור את המעגל.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 20 יום שני , 2008 4:38 pm

יש לי פיסטולה בשן עליונה כתוצאה מסדק בשן . (מאובחן ל ידי רופא שיניים) המקום כואב , יש נקודת מוגלה לבנה והכאב מקרין. לאחרונה הופיעה גם נפיחות בלימפה בקרקפת רק בצד של הפיסטולה.
שאלתי היא האם יש קשר בין השניים?האם בלוטת הלימפה באזור זה היא תגובה לדלקת הפיסטולה? אודה לתשובה מהירה…

admin
שלום אביבית,
לצערי אננו עוסקים בפיסטולות באזור השיניים. אנא צרי קשר עם רופא שניים

בברכה, דר אביטל ודר גרינברג.
אוקטובר 27 יום שני , 2008 11:03 am

שלום
לפני חודש בערך התחילו לי כאבים לאחר כל יציאה , הכאבים התחילו בערך 15 עד 20 דקות לאחר היציאה ונימשכו בערך בין 4-8 שעות, כאשר הם משתנים.
פניתי לכמה פרוקטולוגים ואובחן שיש לי אפצס , ( כי נראתה מוגלה) טופלתי באנטיביוטיקה ובמישחות שונות. חל שיפור מסוים , אבל המשיכו כאבים.
הרופא בקופת חולים ביצע לי רטוסקופיה והחליט לשלוח אותי לפתיחת האפצס, כאשר ביצעו את הניתוח גילו שאין לי אפצס אלא " סדק אנאלי חריף וטחורים רמה 3 " היום בערך 3 ימים לאחר הניתוח אני מרגיש שיפור , אבל עדין יש לי תחושה של יובש מתיחה ואי נוחות בפי הטבעת.
שאלותי הן:
1- האם ניתן לפתור את בעיותי בצורה טיבעית( ללא צורך בניתוח)?
2- מהן השיטות שאתם ממליצים?

admin
שלום טל,
ראשית - לא ציינת מה נעשה בניתוח - האם זו הייתה רק בדיקה תחת הרדמה או שבוצעה פעולה כל שהיא.
כי אם הניתוח היה גם לריפוי - קרוב לוודאי שלא צריך להוסיף יותר כלום.
שלושה ימים לאחר הניתוח מוקדם מאוד להעריך את המצב. לכן יש צורך לחכות בסבלנות ולראות מה קורה. תמתיך עוד שלושה ארבעה שבועות לתוצאה הסופית ואז תוכל להתגבש הערכה באם יש צורך בטיפול כול שהוא.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
דצמבר 22 יום שני , 2008 4:34 pm

שלום רב

אובחנה אצלי פיסורה ואני מטופל בטיפול רגיל.
קראתי את כל השאלות והתשובות ואני תוהה:
1. אם הפיסורה היא סדק/חריץ/פצע באיזור פי הטבעת:
מדוע לא משמשים בדבק ביולוגי כדי להדביק אותה ולהפטר ממנה ?
(הבנתי שטיפול בדבק ביולוגי בפיסטולה יותר קל מניתוח – לפיסורה)

2. אם הפיסורה היא פצע, איך 3-4 ימים אחרי הניתוח הכל בריא, ושום דבר לא מציק ?
הרי לפצע לוקח המון זמן להרפא (והראייה – מספר המקרים שהפיסורה חוזרת כי לא נרפאה לגמרי)

3. באותו הקשר: חותכים מספר סיבי שריר בצד, כדי לאפשר יציאה קלה יותר, והרחבה של פי הטבעת.
זה לא מרפא את הפצע או מאפשר יותר אספקת דם לפיסורה – נכון ?

4. התקשרתי למרפאה ונאמר לי שהבדיקה אינה מכוסה ע"י קופת חולים.
מצד שני כתוב פה בתשובות שהניתוח כן.
אפשר להרחיב בנושא ?

תודה
אורן

admin
שלום אורן,
אתה חושב נכון ויצירתי - אבל הבעיה יותר מורכבת.
הפיסורה אינה מתרפאת עקב ירידה באספקת דם, וירידת ה-PH באיזור שאינם מהווים תנאים אפשריים לריפוי פצע. ברגע שיותקנו תנאים אלו הפיסורה תחלים בתוך 24 שעות. לכן הפיתרון הוא לא לשפר את ריפוי הפצע אלא להביא את התנאים האידיאליםץ
החלק הפגוע בפיסורה הינו הרירית, זו שכבה המתחלקת במהירות ולכן בתוך זמן מאוד קצר היא משלימה את הפגם. זה שונה מאיזורי פצעים אחרים בגוף.
כלי הדם לרירית עוברים דרך השריר, כאשר השריר מכווץ אין זרימת דם לרירית. חיתוך השריר מרפה את הכיווץ ומאפשר חזרה של אספקת הדם.
לגבי הכיסוי - המרפאה היא מרפאה פרטית. אבל אנו עובדים כיועצים ומורשים לניתוח מטעם הביטוחים המשלימים. כך שאם תחליט לעבור ניתוח - אנו נקבל את התשלום מקופת החולים לפי ההסדר שלנו איתם.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
ינואר 6 יום שלישי , 2009 9:05 pm

שלום רב

שמי אבי בן 37. אני סובל מזה כ -8 חודשים מטחורים קשים ,עקב מספר יציאות קשות בשירותים נוצר סדק פנימי בפי הטבעת ,ובאבחון האחרון שנעשה לפני כ5- חודשים לערך אובחן פיסורה .

הופנתי לתזונאית שעזרה רבות להרגלי אכילה נכונים שעזרו בין היתר בקושי היציאה בשירותים.

בנוסף אני מטופל לאורך כל הזמן במשחת ניפדיפין ובקונסיל לריכוך היציאה בלבד.

אני מבצע באופן מתמיד אמבטיות לפי ההנחייה של הרופא בשילוב של שמנים הומופתאיים.

ביקרתי צל מ"ס מומחים בתחום הפיסורה בתקווה להקלה אך כולם אמרו למעשה "תיסבול בשקט" עד כמה שמצער הדבר אני נמצא כרגע במצב פיזי ואישי קשה כאחד , אני עדיין סובל מידימומים קשים בזמן היציאה ובכאב עז , הנני אדם שלא נותן לכאב פיזי להשפיע על אורך הרוח אך הכאב שאני חווה כרגע קשה מנשוא ,הפיסורה מקשה עליי בביצוע פעילות יום יומית ,בעבוד,בבית ועד. אני מבצע את כל אשר ניתן רק בשביל להקל על הכאב אמבטיות,ושומר על היגיינה אישית לאורך כל התקופה ,אך ללוא הועיל .

בפגישה האחרונה עים הרופא נאמר שלא ניתן לעשות דבר בעניין עד לאחר שהטחורים יעברו ,הטחורים קטנו במידה מסויימת בזמן האחרון ,אך הכאב והדימום מהפיסרה הפך למאבק קשה .

העלתי את נושא הניתוח והרופא שלל את הרעיון בטענה שהסיכויים שייוצר מצב של ריפיון שריר פי הטבעת גבוהה מאוד .ולכן פונה אלייך לקבלת חוות דעתך המקצועית .

המכתב מעט ארוך וכן מודה לך על ההקשבה והסבלנות

תודה אבי

admin
שלום אבי,
נראה כי עניתי בהרחבה על שאלתך - בפורום הכללי.
בקיצור - נראה לי כי עלייך לקבל חוות דעת נוספת. זה אינו סביר כי אומרים לך להמשיך לסבול, מבלי שניסית אף אחד מהפיתרונות.
ניתוח - זה רעיון מאוד טוב, והזרקה של בוטוקס יכולה גם לעזור.


נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו ודר גרינברג.
אפריל 4 יום שבת , 2009 3:41 am

שלום
אני גר בארה"ב מזה שנה אני סובל מכאבים לא נעימים בחלחולת
זה קורה לאחר היציאה בבוקר וזה נמשך כשש שעות
בפעם הראשונה שנבדקתי -בדיקה ידנית בלבד נאמר לי שיש לי נוסף לתחורים גם סדק
שאלתי את הרופא מדוע הוא אינו בודק בעזרת אנסקופ
תשובתו היתה שזה עלול להכאיב לי מאוד
קבלתי משחה בשם דלטייזם כעבור חודש אמרתי לו שקראתי באינטרנט רבות על הסדק
והתסמינים-שהם כאבים בזמן היציאות ולאחריהם המלווים בדם ואני אין לי כלל וכלל
דם או כאבים בזמן היציאות
הייתי מסופק מאוד אך בכל זאת האמנתי לו כי ראיתי שהתופעה לא חולפת
בביקור השלישי כעבור חודשיים הוא המליץ לי על ניתוח לריפוי הסדק
מפאת הסיכון לא הסכמתי והחלטתי לתת לזה להחלים לבד
ירדתי 25 קילו הרבתי בשתיית מים ואכילת פירות וירקות
וכעבור שנה אני ממשיך להרגיש את אותו הכאב
לאחרונה הלכתי לרופאה להיבדק ובמבט חיצוני בלבד בפי הטבעת
הדיעה לי בהחלטיות שאין לי סדק
עשיתי כעבור שבוע בדיקה באדסקפ והיא הראתה לי על גבי המסך שיש לי רק טחורים
ואין שום סדק היא הציעה לי לטפל בזה בעזרת זריקות
השאלות שלי הן
1-אם מדובר רק בטחורים איך יתכן שטחורים לא הגיבו במשך שנה לטיפול שמרני
הכולל משחות ופיתלות
2-האם הבדיקה בעזרת המצלמה יכולה לתת ראות טובה של 100%
וניתן לסמוך על זה
3-האם הזרקה של חומר כימי לטחור תפתור את הבעייה

admin
שלום יוסי,
1. לא סביר כי מדובר רק בטחורים. טחורים אינם כואבים כול כך - אלא אם כן הם בדרגה מאוד מתקדמת. לפי התאור שלך מדובר בטחורים פנימיים ואלו בכלל אינם כואבים. גם העדר הדימום אינו תומך בטחורים.
2. הבדיקה יכולה לאבחן טחורים. סביר להניח כי יש לך טחורים, אך קשה לייחס את התחושות שלך לטחורים בלבד.
3. הזרקה של חומר כימי תכווץ את הטחורים. זה טיפול ישן ואינו מקובל כל כך היום בטחורים. אם הרופאה היא טובה, ומשוכנעת למרות הכול כי אי הנוחות מקורה בטחורים - שווה אולי לנסות. יתכן כי לאחר ההזרקה תרגיש מצוין. בכול מקרה נזק משמעותי זה לא אמור לגרום - מקסימום לא יעבוד ואז נדע בוודאות כי מקור הכאבים אינו מהטחורים.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 7 יום שלישי , 2009 5:19 pm

עקב כאבים בפי הטבעת,הלכתי לרופא. הרופא נתן לי ניפדיפין למריחה ארבע פעמים בשבוע למשך חודש ואמר לי לאכול אוכל עם סובין. אין לי כאבים בזמן יציאה, אלא אחרי היציאה, ואין לי הטבה מהטיפול במשחה. מה זה אומר? האם יש לי פיסורה? או שאולי זה משהו אחר? הרופא כתב שהאבחנה לגבי זה סדק בפי הטבעת. אבל בגלל שאין לי את הכאבים בזמן היציאה,אלא רק אחרי. ויש לי גם כאבים כשאני יושב. הכאבים בכללי הולכים ובאים. הרופא אמר שאם אחרי חודש אין הטבה אז לחזור אליו. האם זו פיסורה? האם יש משהו דומה לזה? אשמח לחוות דעתך.

admin
שלום אשר,
התלונות מאוד מתאימות לפיסורה, הרופא בדק ואמר כי יש פיסורה - לכן אינני רואה כול סיבה לפקפק באבחנה
בטיפול בנפידיפין - אין הצלחה של 100% אלא קרוב יותר ל-50% - לכן זה בהחלט יתכן כי הטיפול לא גורם להחלמה.
כדאי לחזור אל הרופא על מנת שיבדוק מה המצב - האם רואים תהליכים של ריפוי ולהחליט על המשך הטיפול בהתאם.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
123


שאלות נוספות בנושא: סדק



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
