לפרוסקופיה

124 שאלות גולשים בנושא » לפרוסקופיה


יולי 6 יום רביעי , 2011 10:35 am

שלום,

למיטב ידיעתי תקנו אותי אם אני טועה ,אצלנו בארץ עדיין לא מבצעים
ניתוחי של הסרת מעי הגס במלואו ע"י ניתוח לפרוסקופיה.

ידוע לי שבצרפת הם הכי מתמחים בניתוח לפרוסקופיה להסרת מלאה של מעי הגס.

admin
שלום סימה,
המידע הזה ממש לא נכון - אנו מבצעים באופן שיגרתי הסרה של המעי הגס במלואו
הן לגבי חולים עם פוליפוזיס, הן לגבי חולים עם אינרטיה של המעי, והן לגבי חולים עם קוליטיס ועוד.
הניתוח מבוצע בארץ באופן די שיגרתי - ועל ידי מספר מרכזים , וכמובן גם אנחנו מבצעים אותו.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 16 יום שבת , 2011 11:20 am

נתונים:

התגלה אצלי סרטן המעי הגס במעי העולה.

במהלך הקולונוסקופיה זוהתה תמונה אנדוסקופאלית אופיינית עם השסתום האילוצקאלי ופתח התוספתן, כולל היפוך ברקטום.
במעי העולה בסמוך לשסתום, נגע התופס מחצית מהדופן, בולט לחלל, פריך ומדמם למגע בקלות, חשוד לשאת. היפוך ברקטום תקין.

הביופסיה הראתה שהגידול סרטני.

מרקרים בדם: (מעולם לא עישנתי)
CA 19.9 קטן מ 2 U/ml – – אני מבין שזה ערך נמוך בהשוואה לתחום הנומרלאי של עד 40 ש"מזכה" מחשש לסרטן לבלב.
CEA 1.3 – גם נמוך מהערך הסביר של עד 2.5, אבל עדיין לא "מזכה" מסרטן המעי ואכן יש כזה.

האם ניתן להסיק מזה שזה סרטן קל (לא אגרסיבי?) בשלבים ראשונים?

ב- 21-7 אני אמור לעבור באסותא ראשל"צ סי.טי בטן / אגן וכן סי.טי חזה.
קבעתי תור לייעוץ לאחר שכל התוצאות יהיו בידי.

אני מעוניין לעבור ניתוח לפרוסקופי (כך גם המליץ לי הרופא שביצע הקולונוסקופיה).

אציין שאני בן 64, בריא בד"כ (למעט סרטן ערמונית שיצאתי ממנו באמצעות טיפול HIFU בצריבה חלקית/ hemiablation) , בכושר, ללא בעיות בבדיקות דם ושתן רגילות, כולסטרול טיפה גבוה, אבל הטוב, מפצה. לחץ דם (לפני הקולונוסקופיה) היה 123/73. אימי נפטרה בגיל 70 מסרטן המעי.

ב- 19-8-2011 אני אמור לטוס להולנד (4 שעות) לטיול בת מצווה למשך 10 ימים והוא מאוד חשוב לי.

השאלות:

1. האם קיימת תרופה / תזונה שתעצור את ההתפשטות לחודש?

2. האם ללא תלות בקיומן של גרורות ללימפה ניתן להמתין עד הימים הראשונים של ספטמבר? עם הלפרוסקופיה ועם כימו במידה ויידרש?

באם אעשה את הלפקרוסקופיה בימים הראשונים של אוגוסט, האם זה יותיר מספיק זמן להתאוששות (הטיסה ב-19, אשתדל לא לסחוב דברים, להתמקד במנוחה, האם קיים חשש לקרישים, אטייל במטוס, אוכל ליטול אספירין), ואם יהיה צורך בטיפול כימו משלים, האם ניתן לבצעו לפני הטיסה מבלי לגרוע מהטיסה, או לפצל השניים ולבצע אחרי הטיסה? האם עדיף, במידה ויהיה צורך בכימו, לעשות זאת לפני הטיסה ולדחות הלפרוסקופיה?

במילים אחרות:

האם ניתן לבצע טיפול אחד או שניהים לפני הנסיעה, ולכל המאוחר עד מתי, ולהיות OK לנסיעה?
האם ניתן לדחות טיפול אחד או שניהם לאחרי הנסיעה מבלי להגדיל את רמת הסיכון במידה בלתי הפיכה?

תודה מראש, אני יודע שהצבתי כאן שאילות רבות מאוד והתשובות אינן פשוטות.
התשובה הכי בטוחה: תתחיל מייד, בטל הנסיעה :(

admin
שלום רב,
התמונה בקולונוסקופיה אכן מתאימה לגידול במעי הגס הימני באזור הכניסה של המעי הדק (אזור השסתום).
הסמנים שלך תקינים וסביר שהמחלה מקומית בלבד. עם זאת חייבים לשלול גרורות ב CT.
הטיפול הראשוני במקרים כאילו הוא ניתוח כריתת האזור הנגוע. הגישה הלפרוסקופית היא מצוינת במצבים כאילו ומאפשרת החלמה מהירה יותר (תוכל לראות ראיון בנושא באתר שלנו surgerygroup.co.il). באופן חד משמעי אני ממליץ לבצע את הניתוח בהקדם ללא קשר לנסיעה לחו"ל.
יש סיכוי שאם תעשה את הניתוח בסוף יולי או תחילת אוגוסט תוכל ליסוע אך זה לא חד משמעי מאחר וקצב ההחלמה אחרי ניתוח עשוי להיות שונה מאחד לשני. אפשר לא לבטל את הנסיעה ולהחליט לאחר הניתוח לפי קצב ההחלמה. בד"כ אם הכל הולך ללא בעיות מדובר באשפוז של 3 עד 5 ימים ובהמשך החלמה של שבוע עד שבועיים.
לגבי עניין הקרישים תצטרך לקבל זריקת קלקסן באופן יומי למשך 28 ימים מתאריך הניתוח. זה אמור להגן עליך גם בזמן הטיסה במידה ותחליט ליסוע. לגבי הטיפול הכימי, במידה ותצטרך טיפול כימי משלים (ההחלטה היא לפי תשובת הפתולוגיה של אחרי הניתוח) מומלץ להתחיל את הטיפול כ 6 שבועות אחרי הניתוח כך שיתאפשר לך חלון זמן עד לטיפול במקרה ויהיה צורך בכזה.
אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים לגידולי מעי ונשמח לעמוד לרשותך בעניין זה. במידה ותחליט שכן אני ממליץ לך לבוא לבדיקה בהקדם ללא קשר למועד ה CT.
בברכה, ד"ר שמואל אביטל
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6411931.



נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל ודר גרינברג.
יולי 16 יום שבת , 2011 12:55 pm

דר' אביטל, הדהמת אותי במהירות התגובה. תודה!

ביקרתי בלינק, וגם ראיתי את הראיון שלך בTV

אני מסיק כי:
1. יש לבצע את ה-CT לפני הניתוח אבל ניתן עתה לקבוע לניתוח מייד לאחר ה-CT. האם זה אומר שמסירים את הלימפה בכל מקרה? מה שלא היה לי ברור (לא כ"כ משנה ) הוא האם בעצם מסירים מקטע של המעי ותופרים את שני הגדמים זה לזה? האם הקירבה לשסתום האילוצקאלי איננה מכניסה גורם סיכון לסטומה?
2. תוך כמה ימים ניתן להיכנס ללפרוסקופיה באסותא? (אגב, יש לי מכבי מגן זהב, מה יהיה ההפרש 2במחיר? ).
3. האם זריקת קלקסן, ניתנת ללא קשר לטיסה?/ מעצם הניתוח? כ"כ האם זו הזקרה עצמית? (כיצד אטפל בחו"ל?). טסטי המון בחיי, אבל כאן אני משער שקיים חשש לתסחיף עקב הניתוח.
4. מה הסיכון שאטול על עצמי אם אדחה הטיפול?
4. ממילא החלטתי על ניתוח באסותא, אצור קשר מחר בבוקר ל 6411391 לקביעת תור. האם ניתן לבחור רופא? אתה הומלצת על ידי דר גיא רוזנר. האם אני חייב גם את ההתייעצות עם כירורג בטרם הטיפול? האם הוא זה שמפנה לניתוח?

המון תודה ושבת שלום,

במאמר מוסגר, המערכת עושה המון פרסום לנושא של גילוי מוקדם אבל לא עשוה את מה שבאמת צריך:
כל המידע הרפואי, כולל גיל והיסטוריה משפחתית מצויים במחשבי הקופות, למה לא שולחים התראות תקופתיות לדם סמוי והתראה 5 שנתית לקולונוסקופיה מגיל 50? וכך לגבי מחלות אחרות שידוע שיש בדיקות זולות שמצילות חיים וחוסכות בס"הכ כסף למדינה???
עם מי אפשר לדבר על זה? פניתי למכבי וענו לי תשובה מתחמקת.

admin
שלום רב,
הבוקר אני משיב לשאלות בפורום כך שהתשובות מהירות..
1.היקף הניתוח (שכולל כריתה של מקטע של המעי הכולל את החיבור של המעי הדק וכולל בלוטות למפה ואיחוי קצות המעי) לא קשור לתוצאות ה CT. ה CT נועד רק לשלול גרורות מרוחקות. במידה ואכן ימצאו גרורות מרוחקות (לא סביר אצלך) אז בד"כ מתחילים בטיפול כימי. לכן כדאי לדעתי לבצע הערכה ולחשוב על לוח זמנים. אין סיבה לסטומה במקרה כזה.
2. לגבי מועד ניתוח באסותא זה תלוי בגורמים רבים וכדאי להתחיל לתאם ולא לחכות ל CT. במידה וה CT ישנה את התוכניות ניתן יהיה לבטל את הניתוח. יש לנו הסכם טוב עם מכבי מגן זהב עם השתתפות מסוימת של המנותח. תוכל לברר מול מירב 036411931 או מול יעל המתאמת 0526428338
3. הקלקסן ניתן באמת ללא קשר לטיסה, מדובר בהזרקה עצמית תת עורית וקלה לביצוע (בדומה לחולי סכרת המזריקים אנסולין). בטיסה של מספר שעות מוגבל כמו לאירופה, עם זריקת קלקסן לפני ובטווח של שבועיים אחרי ניתוח לא מהווים בעיה (אנו מנתחים תיירים המגיעים בעיקר מרוסיה וחוזרים לביתם תוך שבועיים בד"כ).
4. קשה להגיד בוודאות מה משמעות דחיית הטיפול. בד"כ מספר שבועות מוגבל לא אמור להוות בעיה מאחר וקצב הגדילה של גידולים אילו אינו מהיר. עם זאת תמיד יש סיכוי של התפתחות הגידול בזמן ההמתנה.
5. אין צורך בהתייעצות כירורג נוספת. כעיקרון אני מבצע את הניתוחים האילו באסותא ותוכל לקבוע תור אלי במספר שנתתי לך. אנחנו מבצעים את התיאומים מול מכבי זהב.

לגבי הערתך האחרונה חלה התעוררות משמעותית במודעות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס בשנים האחרונות. עם זאת אני מסכים איתך שזה לא מספק ולא יצאו הנחיות ברורות לגבי אופי בדיקות הסקר שמומלץ לעשות ובאיזו תכיפות.
בברכה, דר אביטל
יולי 16 יום שבת , 2011 1:50 pm

שוב תודה,

נכנסים למהלך ביצוע מיידי.
אבטל אחת מהתייעצויות שקבעתי.
מקווה לקביעת תור מהירה. האם אתה תבצע את הלפרוסקופיה?

יש הבדל בין מודעות (שהייתה לי כל הזמן) לבין ביצוע שהייתי עושה לו קיבלתי תזכורת.

שבת שלום,

admin
שלום רב שוב,
כן אני אבצע את הלפרוסקופיה.
אעדכן את המזכירות לקביעת תור מהיר כאשר תתקשר. מירב 036411931 או יעל 0526428338

נתראה, דר אביטל
יולי 17 יום ראשון , 2011 4:28 pm

שלום רב,
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לכריתת תוספתן שהתנקב.
מכיוון שהתוספתן הי מנוקב בבטן זמן ד ארוך. נותחתי והושאר נקז, כעבור 4 חודשים מהניתוח עברתי ניתוח נוסף לפרוסקופיה שם הוצאו שקיות עם נוזל צהוב שהתבררו כחיידקים ברוואונד וסטף.
מאז הניתוח השני שהיה בחודש יולי אשתקד. אני עדיין סובלת מכאבי בטן, לפי דברי גאסטרו יתכן ונדובר במעי רגיז שהחמיר בגלל התנקבות התוספתן.ולכן נתן לי כדורים להרגעת המעי שעזרו במקצת.
בכל מקרה השבוע נבדקתי אצל רופא הנשים שראה בבדיקת אולטרסאונד גניקולוגית ממצא נוקשה בבטן ימנית תחתונהבאזור שבו נותחתי , לדעתו אני צריכה לגשת לכירורג יתכן שמדובר בפיסטולה.
שאלתי, האם יכול להיות מצב של פיסטולה בבטן? אם כן האם יכולה לגרום להתקפי כאבים שנמשכים מספר ימים רצוף ואף מדירים שינה ….מה אתה מציע לי לעשות?
אציין שלפני הניתוח בוצע MRI אגן, קפסולה ניידת למעיים, קולונוסקופיה,סיטי מעיים.והבדיקות נמצאו תקינות לחלוטין

admin
שלום אירית,
מצב של פיסטולה בהחלט יכול להיות -אבל אז הייתה לך הפרשה בין חלל הבטן לעור. הפצע לא היה נסגר והייתה המשך הפרשה של תוכן מעי או מוגלה החוצה - אני מבין כי לא כך המצב כיום.
בכל מקרה נראה כי יתכן ומדובר על איזור דלקתי בבטן בעקבות הניתוחים אולי עוד איזור עם הצטברות של מוגלה שלא נוקזה וכדאי מאוד לגשת לבדיקה של כירורג

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 23 יום שבת , 2011 3:48 pm

בבדיקת קולונסקופיה נמצא אצלי גידול לא שפיר בקוטר 2.3 ס"מ ובגובה של 10 ס"מ מהרקטום. בדיקות ct וpet ct היו תקינות ולא נמצאו לשמחתי כל גרורות בשום חלק מגופי. בבדיקת אולטרה סאונד הוגדרתי כ t3 שלב 2. אני מתלבט בין ניתוח פתוח לבין הניתוח המתקדם בשיטת הלפרוסקופיה. אודה לעצתך.

admin
דוד שלום,
כעיקרון הדבר החשוב ביותר הוא להגיע לכריתה אונקולוגית טובה הכוללת מקטע של המעי גס ( אזור הרקטום) והשומן מסביב המכיל קשריות למפה. כריתה כזו ניתן להשיג באופן עקרוני גם בגישה פתוחה וגם בגישה לפרוסקופית. בד"כ אני ממליץ ומבצע את רוב הניתוחים לגידולי מעי בגישה לפרוסקופית עם זאת אזור הרקטום אצל גברים קשה יותר לגישה לפרוסקופית בשל אגן צר (תלוי גם במבנה הפיסי של החולה) ולכן אני באופן אישי ממליץ על הגישה הניתוחית רק לאחר בדיקת החולה. לעיתים ניתן לבצע ניתוח "היברידי" שבו חלק מהניתוח (ניוד של מעי וניתוק כלי דם) מתבצע בגישה לפרוסקופית והכריתה עצמה נעשית דרך חתך קטן. היתרונות של הגישה הלפרוסקופית הם החלמה מעט מהירה יותר ופחות כואבת. אך שוב יש לראות זאת בהקשר של המנותח הספציפי במיוחד כאשר מדובר בגידול באזור הרקטום.
תוכל לראות ראיון קצר באתר שלנו בהקשר של גישה לפרוסקופית לגידולי מעי גס ורקטום בכתובת surgerygroup.co.il .
אנו מבצעים ניתוחים כאילו בשגרה ונשמח לעמוד לרשותך בעניין זה,
בברכה
ד"ר אביטל
ניתן לצור קשר בטלפון: 03-6411931.
אוגוסט 14 יום ראשון , 2011 1:09 pm

שלום לכם. אני גבר בן 60. בחרתי לעשות ניתוח לפרוסקופיה להוצאת כיס המרה שמלא באבנים. זאת בעקבות המלצת הכירורג שכדאי להפטר מהאבנים, אם כי לדעתו כאבי בטן והקאות שהיו לי לפני כחודשיים לא בהכרח נבעו מכיס המרה. אבל, בנוסף לכך הכירורג רוצה לתקן בקע טבורי שלא מפריע לי כלל. לדבריו הבקע עלול לסבך את הוצאת כיס המרה, בעיקר אם יש כליאת מעי. השאלה שלי, האם יתכן שאפשר וכדאי לי לוותר על תיקון הבקע בגלל שהוא עלול להגביר את הצורך בפתיחת הבטן ולא יהיה די בלפרוסקופיה ? כאמור איני מרגיש שום בעיה בטבור. הוא גם נראה די נורמאלי אם כי טיפה בולט.

admin
שלום דוד,
תיקון בקע טבורי - במהלך ניתוח כיס מרה הוא פשוט וקל, ואינו מאריך או מסבך את הניתוח.
מכיוון שאת המצלמה לביצוע הלפרוסקופיה מחדירים בטבור - אזי כבר נמצאים שם במקום.
אם מדובר בבקע קטן - ולא מפריע - אפשר להתעלם ממנו - ולהכניס את המצלמה מעל או מתחת לטבור. אבל אם מדובר בבקע גדול יותר - שיש בתוכו מעי - ניתן וכדאי לנתח את שני הדברים באותה הפעולה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוגוסט 21 יום ראשון , 2011 5:09 pm

שלום ד”ר
אני בת 25 ואין לי ילדים, יש לי ציסטה ליד השחלה בגודל 4 ס”מ ע”פ רופא הנשים עלי להוציאה בניתוח לפרוסקופיה
כמה זמן משך הניתוח?
לאחר כמה ימים חוזרים לבית ולשגרה?
האם הוא כואב ?
האם הוא בהרדמה מלאה ?
האם נשארות צלקות לאחר הניתוח?
אודה לך על תשובתך

admin
שלום פיי,
הניתוח נמשך כשעה
למחרת חוזרים הביתה ולאחר כשבוע ניתן לחזור לשגרה
הכאבים אינם בלתי נסבלים ונשלטים ע"י משככי כאבים
הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה
הצלקות אחרי הניתוח הן קטנות ביותר ולא משמעותיות
בברכה
דר אביטל
ספטמבר 4 יום ראשון , 2011 8:35 pm

לפני כ 4 חודשים עברתי כריתת כיס מרה (לפרוסקופיה) כרגע סובלת מדי מספר ימים מכאבים באותו צד בעלי אותו אופי, עם הקרנה לשכמה!?
מה היית מומלץ???

תודה דליה

admin
שלום דליה,
ממליץ להיבדק, לבצע אולטראסאונד של האזור ובדיקות דם לתפקודי כבד.

בברכה דר אביטל
ספטמבר 8 יום חמישי , 2011 8:42 am

שלום רב,

לפני שבוע בדיוק עברתי ניתוח לפרוסקופיה להסרת ציסטה מהשחלה הימנית (8 ס"מ), במהלך הניתוח, שנחזה כקל אך בדיעבד היה קשה (לדברי הרופא), נמצא כי מתחת לציסטה הגדולה מצד ימין היו עוד מספר ציסטות שהתחבאו וכן כי גם בשחלה השמאלית יש ציסטה בגודל של 4 ס"מ – במהלך הניתוח הוסרו כל הציסטות והייתה פגיעה באחת השחלות (לצערי הרב כי טרם עברתי הריונות).

כיום כשבוע לאחר הניתוח התפרים החיצוניים נראים בסדר גמור וכאילו הם מבריאים ממש ואולם אני מרגישה כאב/לחץ (לא חזק)בבטן התחתוחנה, צד השמאלי למטה.

שאלתי – האם הכאבים הם כאבים שכיחים בניתוחים מסוג זה ולהמתין בטרם גישה לבדיקה או שעלי לגשת להיבדק בדחיפות?

אני מודה מראש על עזרתכם.

admin
שלום מיטל אזרן,
ממליץ להיבדק אצך הרופא המנתח.

בברכה דר אביטל
נובמבר 9 יום רביעי , 2011 4:43 pm

שלום,יש לי שאלה המציקה לי מאוד ואשמח לקבל את עזרתכם. אני בת 37 סובלת מאנדומטריוזיס ולפני שבוע עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת מוקדים ו להוצאת רחם(ללא שחלות) הניתוח עבר בהצלחה,השלפוחית לא היתה כלל מעורבת ומלבד מוקד רקטווגינלי שעירב ו חדר לסיגמואיד לא ניצפה שום מוקד אחר בחלל הבטן, זאת לדברי המנתח. בכל אופן במהלך הניתוח,הוצא הרחם,הוסרו ההידבקויות אך לא היה צורך בכריתת הסיגמואיד אלא גילוח של המוקד בלבד. שוחררתי הביתה לאחר יומיים,מצב כללי מצויין,ללא חום ללא כאבים,וללא הפרשות שונות ומוזרות מהרקטום, לאחר שלושה ימים מהניתוח, החלו להופיע לי הפרשות נוזליות סרוטיות מאיזור הרקטום,ללא ריח אופייני וללא שליטה עליהם,אני מודאגת מאוד מסיבת ההופעה של ההפרשות הללו וחוששת שזה סיבוך מהניתוח שעברתי. האם יש משהו בדבריי? או שזה תופעה הקיימת לאחר לפרוסקופיות והיא תעלם מעצמה? או שבכלל זה לא אמור ליקרות? ואם זה כן קשור לניתוח, אז מה עליי לעשות? אני לא

admin
שלום ריטה ט,
קשה לדעת. על פניוו נראה שמדובר בתגובה לניתוח ושזה יחלוף מעצמו. בכל אופן ממליץ להיבדק ע"י המנתח.

בברכה, דר אביטל
דצמבר 3 יום שבת , 2011 9:08 pm

שלום עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי במפשעה בשיטה הלפרוסקופיה.
חור ימין היה גדול ולפי דברי המנתח האיברים הגיעו לשק האשכים .
עד עכשיו עדיין יש לי כאב המום באשך הימיני ותחושת אי נעימות באזור האשכים
הרופא אחרי בדיקה טען שיש לי שטף דם לפני כשבועיים…..זה לא אמור לעבור אחרי חודש ?!?
אולי יכול להיות עוד סיבוכים או דברים אחרים שמעידים על הכאב?!
תודה על העזרה

admin
שלום רועי,
יתכן כי עדיין יש המטומה, ויתכן כי ישנו נוזל תגובתי לניתוח לרשת.
חודש אחרי הניתוח זה לא הרבה זמן וניתן לחכות עוד - במיוחד שאין כאבים קשים אלא כאב עמום.
במידה ולא יהיה שיפור במצב ניתן יהיה בעוד שבועיים לערך לבצע אולטרא סאונד של המקום לראות אם הכל תקין או שיש עדיין משהו שמפריע לריפוי המלא.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
דצמבר 13 יום שלישי , 2011 11:57 am

לפני כשבוע התחילו לי כאבים חזקים בבטן . פניתי לרופא ולאחר בדיקה אמר לי שכנראה יש לי דלקת בכיס המרה ונתן לי כדורים. יומיים לאחר מכן , היו לי כאבים עוד יותר חזקים . פניתי לבית החולים והשפזו אותי לאחר שתפקוד הכבד שלי היה גבוה (3.7) . אמרו לי שם שאני צריכה לעבור ניתוח כי יש לי אבנים בכיס המרה . אך בגלל תפקוד הכבד הגבוה , דחו את הניתוח וכרגע מחכים לראות שינויים ברמה תפקוד הכבד. במשך יומיים היתה ירידה (2.8 – 2.6) והיום יש לי פתאום 4.2 ?? ממה זה נובע ? האם משהו נפגע בכבד ? אנא עדכן אותי בבקשה כי אני מתחילה להיכנס ללחץ ומה אתה ממליץ לעשות .
לגבי ניתוח : האם בכל בית חולים מנתחים ללא חתך (לפרוסקופיה).ממתינה לתשובתך. תודה רבה מראש

admin
שלום בן עטר מרסל,
יתכן ומדובר באבן שעברה מכיס המרה לצינור המרה. אם אכן זו האבחנה מומלץ לבצע קודם פרוצדורה לא ניתוחית הנקראת ERCP (דומה לגסטרוסקופיה) לניקוי הצינור ורק אח"כ ניתוח. על פי רוב הגישה הניתוחית היא לפרוסקופית.

בהצלחה, דר אביטל
דצמבר 16 יום שישי , 2011 5:32 pm

אני בת 50.אובחן אצלי אפיגסטריק הרניה, ובנוסף גם טבורי. הומלץ ניתוח פתוח. מתלבטת האם לנתח. אני בריאה ללא כאבים.
1. הבנתי שהסיכון הינו שאם לא אנתח, המעי עלול להיקלע בחוץ. מה משמעות סיכון זה, והאם הוא שכיח ?
2. במידה ואנתח, איזה ניתוח מומלץ : פתוח או לפרוסקופיה ?
3. מה הסיכון שאחרי ניתוח השבר ייפתח שנית ?
4. כמה זמן אחרי ניתוח ניתן לחזור לפעילות גופנית ?

בתודה מראש.

admin
שלום דנה,
1. הסיכון תלוי בגודל הבקע והוא סיכון יחסית נמוך בערך אחוז או שניים בשנה.
2. לדעתי עדיף ניתוח לפרסוקופי כי הוא קל יותר, החלמה מהירה יותר, והתוצאות כאשר יש שני בקעים טובות יותר. ניתוח פתוח כאשר יש שני בקעים ילווה בחתך גדול וכאבים. בניתוח לפרוסקופיה משתמשים באותם החורים לתקן את שני הבקעים כך שזה יתרון גדול.
3. הסיכון נמוך - פחות מ - 10%.
4. לאחר ניתוח לפרוסקופי לרוב לאחר שבועיים שלושה, לאחר ניתוח פתוח - 6 שבועות בממוצע.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
דצמבר 18 יום ראשון , 2011 2:10 am

שלום,
לאחרונה עשיתי אולטראוסנד ואובחן שיש לי בקע בצד ימין במפשעה ואלו הממצאים:
הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל כ-14 מ"מ מימין עד 13 מ"מ משמאל במראה
תקין. בקע מפשעתי מימין. פתיחה קלה של הטבעת העליונה של התלעה המפשעתית משמאל.
מדיאלית לכלי הדם הפמורלים צמוד לתעלה מימין מודגם מבנה צ'יסטי גודל 3.4*1.3*2 ס"מ עם
מחיצות.
לפני שבוע בערך היו לי כאבים בצד ימין וממש נפיחות באזור המפשעה והלמעלה של האשכים. נאמר לי שעליי לעשות ניתוח כמה שיותר מהר שלא תיהיה כליאה.
השאלה שלי אם הצ'יסטה הזו זה משהו שדרוש טיפול אחר או שווה באותו ניתוח לכרות אותה וזה לא יזיק או שצריך לעשות CT בשביל זה?
שאלה נוספת אני מרגיש את רוב הכאבים בצד ימין אבל בממצאים יש פתיחה קלה גם בצד שמאל. האם זה מצריך ניתוח בקע דו צדדי ואם כן האם אפשר לעשותו בשיטת החתך ולא הלפרוסקופיה?

תודה מראש

admin
שלום י.פ,
מתנצל על העיכוב בתשובה.
ממליץ ניתוח דו-צדדי בגישה לפרוסקופית.
זה יפתור את הבעיה מימין וימנע בעיות בעתיד משמאל ולא משנה הרבה מבחינת הניתוח עצמו.
אנו מתמחים בניתוחים מסוג זה.


נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
פברואר 5 יום ראשון , 2012 7:51 am

שלום,
אבי בן 78, חולה מורכב, מעקפים, אנוריזמה בטנית וכריתה חלקית של המעי הגס, בעקבות הכריתת המעי הגס לפני כשנה וחצי נוצר אצל אבי בקע צלקתי, בעקבות גילו לא המליץ הכירורג על ניתוח בגלל הסיכונים הכרוכים בהרדמה.
שאלתי היא האם ניתן לעשות ניתוח לתיקון הקבע עם הפידוראל, בהרדמה מקומית בלבד?
ברור לנו שלא אפשרי לפרוסקופיה בשל ההדבקויות

אציין שאבי סובל נורא מכאבים במשך כל היום

admin
שלום שושי,
בהרדמה מקומית - לא ניתן לתקן בקע לאחר ניתוח.
בקשר להרדמה אפידורלית - יש לבדוק עד איזה גובה הבקע מגיע. אם הבקע יחסית נמוך עד הטבור או מעט למעלה ניתן לבצע הרדמה אפידורלית, אם הבקע גבוה יותר - אי אפשר כי זה משתק גם את שרירי הנשימה.
לכן יש לבדוק מה גודל הבקע ועד איפה הוא מגיע.
במידה ויש כאבים - צריך לבדוק גם את היכולת להרדמה כללית, במידה וניתן להרדים בהרדמה כללית - לפרוסקופיה זו אופציה -ניתן להפריד את ההדבקויות ולכסות את הבקע ברשת.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 8 יום רביעי , 2012 11:00 am

ד"ר גרינברג שלום רב,

קודם אני כל כך מעריכה את תשובתך המפורטת עם כל כך הרבה מידע שזה לא מובן מאליו בשום במקום.

ההרניה של אבי מעל הטבור , אני לא יודעת אם זה אפשרי בגלל ניתוח אנוריזמה שבוצע לו בצנתור ומעקף שנעשה מרגל אחת לשניה לעורק. אך זה לא העניין בו אני כותבת

השאלה הנוספת שלי היא בעצם כמה מסובך לעשות את התיקון ההרניה בלי לפרוסקופיה, זה יחשוף את אבי לסיכון מההרדמה, כפי שקיבלתי מידע חומר ההרדמה באפידורל ובהרדמה כללית די זהה ובעצם בהרדמה כללית יש יותר שליטה על החמצן שהמנותח מקבל.

אם המידע נכון, בעצם כמה מורכב וממושך הניתוח ללא לפרוסקופיה וכמה סיכון נחשף המנותח הזקן (בן 78)?

תודה רבה שושי

admin
שלום שושי,

זה אינו מסובך כלל לבצע את הניתוח ללא לפרוסקופיה - בשיטה הפתוחה והרגילה.
אין ספק כי הרדמה כללית היא מאוד בטוחה - אבל כדאי להתייעץ עם רופא מרדים באופן ספציפי.
ניתוח פתוח הוא לרוב קצר יותר, אבל ההחלמה מעט ארוכה יותר בגלל החתך שגורם לכאבים. אבל אין כל מניעה לבצע ניתוח הרניה בגישה פתוחה - מבחינת בטיחות זה ניתוח בטוח כמו הלפרוסקופיה ואולי בטוח יותר.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 8 יום רביעי , 2012 4:06 pm

שלום
עברתי לפני 4 חודשים ניתוח לפרוסקופיה בעקבות דלקת באגן על החצוצרה השמאלית, חודש אחריי הניתוח קיבלתי מחזור ושוב פעמיים בזמן. רק שהחודש לא קיבלתי מחזור. בעיקרון החצוצרה השמאלית שלי לא טובה היא עדיין קיימת אך היא לא בסדר לפי דבריו של מומחה.
שאלה הראשונה: האם בגלל שיש חצוצרה אחת טובה המחזור משתבש?
שאלה שניה: מה הסיבה להידבקות בדלקת האגן ?
והאם יהיה קשה להכנס להריון ?

admin
שלום קלמי,
איננו עוסקים בתחום זה. ממליץ להפנות את השאלה לרופא נשים.

בברכה, אביטל
פברואר 15 יום רביעי , 2012 1:08 am

האם לצורך הסרת פוליפ שוטח מהמעי בלפרוסקופיה מתקדמת, מספיק כירורג המתמחה בלפרוסקופיה מתקדמת בתחום הכבד או שחייב שיהיה כירורג בעל התמחות בלפרוסקופיה במעי?

admin
שלום אלה,
כדאי כירורג בעל נסיון בלפרוסקופיה של מעי.
אנו מתמחים בתחום זה ונשמח לעמוד לשרותך בבית חולים אסותא.

בברכה, דר אביטל
הקבוצה לכירורגיה, 03-6411931
מרץ 2 יום שישי , 2012 3:07 am

אחי בן 65, גובהו 176ס"מ ושוקל 120 ק"ג. מטופל ביתר ל"ד ומאוזן. סובל מהרניה ענקית מפשעתית דו צדדית במשך שלוש וחצי שנים כאשר בחצי השנה האחרונה ההרניה גדלה לממימדים גדולים ((אשכולית בערך בכל צד). תחילה יכול היה להחזירה בעת השכיבה, אך כעת זה לא מתאפשר.ללא כאבים אך סובל מאי נוחות ובמיוחד בעת הטלת שתן, קשיים קלים בתנועה ואי נוחות אסטתית. נקבע לו תור לניתוח בעוד חודש. הוא חושש מניתוח.
איזה ניתוח מתאים לו, לפרוסקופיה או הניתוח הפתוח?
האם חגורה יכולה לעזור לו?
מה הסיכונים אם יחליט לא לבצע הניתוח?

admin
שלום דורית,
על פניו נראה שעדיף ניתוח פתוח. ם זאת צריך לבדוק אותו ולהחליט.
מומלץ לבצע את הניתוח מאחר ועם הזמן הבקעים יגדלו והסיכון הניתוחי יגבר.
על פניו הסיכון הניתוחי וא לא גדול.
יתכן וכדאי לשקול גם ניתוח "קיצור קיבה" להשמנה.
החגורה יכולה להקל על הסמפטומים אך היא אינה פיתרון לטווח ארוך.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל


שאלות נוספות בנושא: לפרוסקופיה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
