כריתת כיס המרה

48 שאלות גולשים בנושא » כריתת כיס המרה


יולי 21 יום חמישי , 2011 10:47 pm

שלום רב,
אני בת 32 ולפני 11 חודשים עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה הלפרוסקופית, לאחר שסבלתי מאוד מהתקפים בבטן העליונה. במהלך 11 החודשים האלה חוויתי 4 התקפים נוספים הזהים להתקפים שלפני הניתוח. בדיקת גסטרו של הבטו העליונה לא העלתה דבר. גם האולטראסאונדים ובדיקות הדם שנערכו בסמוך למועדי ההתקפים – תקינים. שאלותיי – האם יכול להיות קשר בין ההתקפים לתזונה משמינה (על אף היעדר כיס המרה)? האם יש משהו שניתן ליטול בעת ההתקף להקלה או לשיכוך הכאב? והאם בכלל התופעה מוכרת?

תשובתכם חשובה לי מאוד.

תודה

admin
שלום מיכל,
קשה לדעת מה סיבת ההתקפים כאשר כל הבדיקות תקינים.
יתכן ומדובר בעווית של שריר ?
בכל אופן ניתן לנסות כדור מסוג אטופן בזמן התקף
בברכה

דר אביטל
יולי 25 יום שני , 2011 12:07 pm

באוגוסט 2008 עברתי ניתוח כיס המרה. מאז ועד היום כבר שלוש שנים אני משלשלת בצורה לא רגילה כל יום אני נכנסת לשרותים 6 עד 7 פעמים ואני לא יכולה לשלוט ז"א חייבת לרוץ לשירותים. כמובן שאיכות חיי נפגמה ערכתי בדיקות בתל השומר לשלול אפשרות של בעיות בפי הטבעת ונמצא שהכל תקין. נאמר לי שכנראה נכנסתי לסטטיסטיקה של 5% של אנשים שסובלים משילשולים אחרי כריתת כיס המרה ברמה גבוהה כמו שלי. קיבלתי תרופה לעצירת שילשולים שהיא בעצם תרופה להורדת כולסטרול שנקראת: קולסטרומיין. שאלותי הן: 1. האם זה בסדר שכל חיי אקח את התרופה הזאת? 2. האם יש פיתרון אחר לבעיה שלי? 3. הייתי אצל דיאטנית וביררתי האם יש מאכלים שגורמים להגברת מיצי המרה בקיבה ונאמר לי שלא. האם זה נכון? בבקשה לעזור לי אני מיואשת.

admin
שלום אלישבע,

1. לגבי שימוש ארוך טווח בתרופה - אינני יודע את צריכה להתייעץ עם רופא גסטרו - מומחה למחלות כבד - האם התרופה בטוחה לשימוש ארוך.
2. אינני יודע עדיין מהי הבעיה - האם בוצעו בדיקות כגון איסוף שומן בצואה- לראות מה מקור השלשולים? האם נעשתה בדיקת רגישות במעי למוצרי מזון?. התופעה של שלשולים כל כך מסיבים לאחר כריתת כיס מרה היא הרבה פחות נפוצה מ-5% ובמרבית המקרים היא חולפת יחסית לאחר זמן קצר. לא יודע אם ביקרת אצל רופא גסטרו - אבל אם לא כדאי לעשות זאת.
3. לפי הבנתי ולפי הטיפול שניתן לך - יש לך הפרשה ביתר של מלחי מרה - וזו הסיבה שמטפלים בחומר שסופח אותם. אינני חושב שזה רצוי עוד יותר להגביר את מיצי המרה.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 28 יום חמישי , 2011 12:07 pm

שלום
אני בת 31. לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה כחודש לאחר הלידה השנייה. ללא קשר, מגיל 17 סובלת מרפלוקס. טיפול תרופתי לתקופה קצרה תמיד עזר ולא היה צורך בטיפול קבוע. מאז שכרתו לי את כיס המרה, אני לא מסוגלת לאכול מוצרי חלב בלי שיהיו לי התכווצויות בושט וכאבי ראש. בנוסף, אוכל, לא תמיד שומני גורם לי לכאבים בכל הצד הימני שמקרינים לי לשכמה הימנית. לעיתים אני מתעוררת בלילה מכאבים חגורתיים (חזה וגב) עם תחושה שנמעך לי בית החזה. כל התופעות האלו החלו רק לאחר כריתת כיס המרה. טיפול תקופתי ארוך בתרופות לא הניב תוצאות, כמובן שאני נמנעת ממזונות רבים. אך עדיין יש לי כאבים בצד הימני ובזמן האוכל ממש תחושה של כל האזור פועל. בדיקות אולטראסאונד, MRI CT ומיפוי כבד הראו כי הכל תקין. כך גם גסטרו. יחד עם זאת שום דבר לא תקין בהרגשתי. האם יתכן כי צורת חיבור דרכי המרה לקיבה יכלה לפגוע בי כך ושלא ניתן לעלות על זה בבדיקות שעשיתי? האם יתכן שפגעו בעצב בזמן הניתוח? האם ישנם גורמים נוספים? ומה אפשר לעשות בנידון
תודה
יעל

admin
שלום יעל,
קשה לדעת מה הבעיה. האם הטיפול בפלקס משפר את התופעות ? יתכן והבעיה העקרית היא רפלקס. על פניוו התופעות שתיארת לא נפוצות אחרי כריתת כיס מרה פרט לאי סבילות ממאכלים מסוימים , בעיקר שומניים. כדאי לבדוק גם רגישות ללקטוז.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 31 יום שני , 2011 9:24 pm

לרופאים שלום!
אני בן 28 ואני סובל כבר שנה מכאבים בבטן ימין עליונה.
עשיתי u s פעמיים בהפרש של 3 חודשים ובשניהם נמצא פוליפ בגודל 3 מ״מ,
לאחר מכן נשלחתי לבדיקת סיטי , הליקובקטר , צילום וושט – כל הבדיקות תקינות מעבר לפוליפ שאותר.
מהרופאים נמסר לי שפוליפ בגודל כזה לא אמור להטריד ברמה כזו אך אני סובל מכאבים בלתי פוסקים במשך רוב שעות היום .
כירורג המליץ על כריתת כיס המרה אך לפני כן שלח אותי לבדיקה אחרונה של אורתופד עמוד שידרה כדי לשלול שמדובר בבהייה בגב (על אף שהכאב מקרין לגב אין לי ספק שמקור הכאב הוא בבטן העליונה )
מה דעתכם ? האם יש סיבה לכריתת כיס המרה ? יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות ? האם לא ניתן להסיר את הפוליפ בלבד בלי להסיר את כיס המרה ?
תודה רבה , אור

admin
שלום אור הבר,
פוליפ בכיס המרה לא אמור לגרום לכאבים. עם זאת לעיתים מה שנראה כפוליפ הוא בעצם אבן קטנה . אבנים כן יכולות לגרום לכאבים. במידה ויוחלט לנתח אין אפשרות להסיר רק את הפוליפ אלא מסירים את כיס המרה.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
נובמבר 11 יום שישי , 2011 1:01 am

שלום,
אני אמורה לעבור ניתוח כריתת כיס המרה (אבנים), יש לי גם ריפלוקס, לוקחת שנים אמפרודקס. אני צרודה כל הזמן, תחושה כאילו הושט או הגרון לא נקי, הרבה פעמים האוכל נתקע בגרון ולא יורד , צריכה להקיאו החוצה.

האם ניתן לעשות את שני הניתוחים יחד בו בזמן? בשיטת הלהפרוסקופיה? אם כבר מכניסים גז ועושים חורים…..לנצל את הטיפול לשתי הבעיות.

יש לי ביטוח משלים וגם ביטוח בריאות פרטי .

admin
שלום חוה,
אפשר בהחלט לבצע את שני הניתוחים יחד. הניתוח מתבצע בגישה לפרוסקופית. אנחנו עובדים עם כל חברות הביטוח. אנא צרי קשר עם יעל ב 0526428338 לבירור פרטים ותיאום יעוץ.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
דצמבר 5 יום שני , 2011 11:13 pm

שלום,
לגבי ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה לפרוסקופית:
ידוע לי שניתן לבצע את הניתוח דרך כניסה אחת בלבד שנמצאת בתוך הטבור, ככה שלא נשארות צלקות הנראות לעין, ולא דרך 3 או 4 כניסות כפי שקראתי פה. שאלתי היא בכמה כניסות אתם מבצעים את הניתוח? ומה גודלן ? האם הן מחלימות או שנותרות צלקות?

תודה

admin
שלום שיר,
ניתן אכן בכניסה אחת. עם זאת זה מחייב חתך גדול יותר סביב הטבור (כ 3 ס"מ) אנו בד"כ עושים חתך של 1 ס"מ מתחת לטבור ועוד 2 או 3 חתכים של 5 מ"מ. הצלקות הן זניחות לחלוטין.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
דצמבר 18 יום ראשון , 2011 11:07 pm

אשתי אושפזה לאחר שהתלוננה על כאבי גב עזים ביותר בחודש האחרון ולאחר שהקיאה ותפקודי הכבד שלה לא היו תקינים קיבלנו הפניה למיון שאיתרו אבנים בכיס המרה בתוספת דלקת וצהבת חסימתית (מקווה שלא טעיתי במינוחים) כרגע הרופאים מתלבטים האם לבצע בדיקה דרך הושט למרות שהתפקודים יורדים (מ 4 ל 2.8) לטענתם זיהו באולטרהסאונד שאיבחן את הבעיה שבוצע במיון בהרחבה של דרכי המרה.אבל לצערי לא משתפים אותנו במידע. החשד שלי הוא שהם חוששים מאבן שירדה חלקית וגורמת לצהבת ולכן רוצים להיכנס ולוודא שאין מחסום חלקי.כמו כן רוצים לקבוע תור לניתוח כריתת כיס המרה.שאלתי היא מה השיקולים לביצוע הדיקה דרך הושט ומה השיקולים להסרת כיס המרה?

admin
שלום סהר,
השיקולים לביצוע בדיקת ERCP או בדיקת EUS - אלו הבדיקות דרך הושט - הם לפי מידת החשד שיש אבנים בדרכי המרה. במקרה שהחשד גבוה - כדאי לבצע את הבדיקה על מנת לאבחן זאת - ב-EUS ולאחר מכן להוציא את האבן ב- ERCP. לכן יש לשקול את המצב, להסתכל על בדיקות הדם והאולטרא סאונד ועל סמך זה לגבש הערכה.
לגבי השיקולים לכריתת כיס המרה - במקרה של אישתך-יש אבנים ויש סיבוך של אבנים - אז בהחלט יש אינדקציה ברורה להוציא את כיס המרה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 7 יום שלישי , 2012 1:19 pm

אמי בת 82 לאחר דלקת בכיס המרה המטופלת באנטיביוטיקה באינפוזיהצריכה לעבור ניתוח כריתת כיס המרה תוך חודש וחצי.כרגע אורכים מספר בדיקות הערכה קרדיאלית ונשימתית.
מה אחוזי ההצלחה לצאת מהניתוח בשלום בגיל זה עם בעיות לב בעיות אסטמה ולחץ דם.

admin
שלום אליזבת,
השאלה שלך היא יותר לגבי הסיכון הניתוחי. לאחר ההערכה הקרדיאלית והנשימתית יהיה ניתן להעריך את הסיכון הניתוחי. מבחינה כירורגית זה ניתוח לא גדול עם שיעור הצלחה גבוה מאוד.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
123


שאלות נוספות בנושא: כריתת כיס המרה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
