המעי הגס

191 שאלות גולשים בנושא » המעי הגס


מרץ 9 יום שני , 2009 10:36 am

איך יודעים להבחין אם דם סמוי בצואה קשור לטחורים ולא לסרטן המעי הגס?

admin
שלום מירה,

דם סמוי מחייב בדיקה של קולונוסקופיה גם אם ניתן ליחס אותו לטחורים.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
מרץ 15 יום ראשון , 2009 8:25 am

אבא שלי עומד לעבור ניתוח במעי הגס יש לו סרטן לפני כשלושה חודשים עשו לו טיפולים כימותרפים אבא שלי סובל מהראות ובגלל זה עושים לו אפידורל אבל הרופאה אמרה שהניתוח יהיה
מאוד קשה ויצתרכו להוציא לאבא שלי את המעי הגס החוצה והוא לא יוכל לעשות יותר צרכים באופן
רגיל השאלה שלי היא למה אי אפשר להשאיר את המעי במקומו ובמה זה כרוך הניתוח הזה איך הוא יעשה צרכים אם למשל הוא יצטרך לצאת החוצה הניתוח הזה לא יכול לגרום לסיבוכים אני מאוד לחוצה זה נשמע לי מאוד מסובך אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי תשובה בהקדם

admin
שלום לימור,
זה ניתוח לא מאוד מורכב אך הסיכון הניתוחי קשור גם למצב הכללי של אביך. לעניין השקית, לעיתים יש צורך ביצירת שקית בשל מיקומו של הגידול. השקית הינה צמודה לגוף וניתן לנהל איתה חיים תקינים לחלוטין. יש כמובן צורך בהחלפת שקיות לסרוגין.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
מרץ 19 יום חמישי , 2009 8:17 pm

גיל 57 לפני כחודש עברתי קולונוסקופיה ונמצא פוליף פרסתי במעי הרוחבי לאחר ביופסיה נמצא כחשוד ,לכן נאמר לי שהרפואה מתיחסת כאילו הוא גידול סרטני ויש לבצע ניתוח להורדת חלק מהמעי הגס עם הפוליף ,
האם אין טיפול אחר פרט לניתוח ?
מה הם הסיבוכים לאחר הניתוח ,הכוונה לאיכות החיים?

admin
שלום שקורי ניסים,
אין אפשרות אחרת פרט לניתוח. גם אם הביופסיה בקולונוסקופיה היא שפירה יש סיכוי שישנם כבר תאים ממאירים בתוך הפוליפ. במידה והפוליפ לא יוסר הוא יהפוך לגידול משמעותי ומכאן החשיבות לנתח ולהסיר את האזור הנגוע. ניתן לבצע את הניתוח בצורה לפרוסקופית דבר שמקל על ההחלמה. אנו מתמחים בניתוחים לפרוסקופים מסוג זה ונשמח לעמוד לרשותך אם תבחר בכך.

בברכה, דר אביטל
מרץ 21 יום שבת , 2009 5:07 pm

בקולונוסקופיה מלפני שנתיים נמצאו הרבה פתחים בסעיפים בסיגמא של המעי הגס. אני בת 63. פרט ליציאות תכופות 3-4 פעמים ביום, אין סימפטומים אחרים. האם דיאטה עשירה בתאית יכולה לתקן את המצב או שמטרתה רק למנוע החמרה?

admin
שלום דפנה שוהם,

מטרתה למנוע החמרה. אין צורך בטיפול מיוחד או במעקב.
נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מרץ 26 יום חמישי , 2009 9:43 am

שלום רב, ראשית ברצוני לציין שהפורום פה נפלא.

אני סובלת מפיסורה, כך נאמר לי לפני שנים רבות, לפני כ 18 שנים. כיום אני בת 38.
יש לי דימומים מדי פעם, בזמן של יציאות, או כאשר אני מתאמצת. יש לציין כי זהו דם טרי. התדירות של הדימום אינה גבוהה.

לאבא שלי לפני כ 3 שנים הוצא פוליפ שפיר מהמעי הגס, מחלקו הרחיקני ביותר. האם גם עליי לעבור בדיקה של קולונסקופיה בשלב זה של חיי או לחכות בשקט לגיל מאוחר יותר. תודה מראש

admin
שלום חני,
אינני סבור כי את סובלת מפיסורה 20 שנה - פיסורה הינה פצע אשר במרבית המקרים מתרפא.
לכן אינני חושב כי יש לייחס את הדימום לפיסורה.
התאור של הדימום נראה מתאים יותר לטחורים פנימיים.
השאלה בקשר לבדיקת קולונסקופיה היא מורכבת. אם הדימום אכן מתאים לדם טרי, ובבדיקת רופא כירורג נראה כי הדימום מקורו אכן מטחורים (שרואים אותם מדממים), והפוליפים שהסירו לאביך היו מהסוג הלא מסוכן - קרוב לוודאי כי נתן לדחות את הבדיקה
אם הרופא לא מוצא מקור לדימום בבדיקה, אז בוודאי שיש צורך לבצע את בדיקת הקולונסקופיה.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.
מרץ 29 יום ראשון , 2009 3:37 pm

אחותי נמצאת בשלב 4 של סרטן המעי הגס עם גרורות באומנטום ובכבד, עברה סידרה של הקרנות ועכשיו היא מקבלת טיפול כימותרפי. האם יש מקום להוסיף את הטיפול ההיפרתרפיה ?

admin
שלום סעדיה רונית,
הטיפול בהיפרטרמיה אינו מוכח באופן מדעי ואיננו חלק אינטגרטיבי בשום טיפול לסרטן שאני מכיר...

בברכה, דר אביטל
מרץ 31 יום שלישי , 2009 3:05 pm

שלום רב שאלתי היא לגבי אימי. היא בת 70 ובבדיקת קולונוסקופיה נימצאו אצלה למעלה מ30 פוליפים.חלקם הוסרו באותה בדיקה ואת השאר רוצים להסיר על ידי ניתוח מעיים. כיוון שהפוליפים מפוזרים על כל המעי הגס ההמלצה היא ליכרות את כל המעי למעט 20 סנטיצטרים ראשונים מפי הטבעת. שאלתי אם יש אלטרנטיבה אחרת להסרת הפוליפים שעדיין הם שפירים ואים ללכת על ניתוח כזה מה תהייה איכות החיים של אמא לאחר הניתוח.אמא עברה ניתוח לב פתוח בשנת 2004 להחלפת מסתם ומעז היא מטופלת בקומדין.הקרדיולוג שלה אומר שהלב שלה בסדר על סמך אכו לב. אני מאוד דואגת ומבקשת תשובה מלאה תודה רבה שיפרה

admin
שלום שיפרה,
על פניוו נראה שאין ברירה מאחר והפוליפים עם הזמן עשויים להפוך לגידולים ממאירים.
בד"כ ניתוח כזה יגרום למספר יציאות רב בחודשים הראשונים אולם בד"כ הדבר מתמתן עם הזמן.
אגב ניתן לבצע את הניתוח גם בצורה לפרוסקופית.

אשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 5 יום ראשון , 2009 2:23 pm

שלום, אני בן 46 , לאחרונה היתגלו סימני דם טרי בעת מתן הצואה, הרופא שלי ממליץ שאעבור בדיקת קולונוסקופיה , (לאימי היה גידול ממאיר שהוסר ע"י ניתוח כריתה של חלק מהמעי הגס) שאלתי היא האם יש אפשרות לבצע בדיקה לא פולשנית ועדיין מספיק טובה? , אני פשוט מפחד מביצוע הבדיקה,

admin
שלום אבנר דרורי,
ניתן כיום לבצע קולונוסקופיה ויקטואלית. זו בדיקה פחות חודרנית מקולונוסקופיה רגילה. עם זאת במידה ובבדיקה ימצא חשד כלשהוא לממצא תצטרך לעבור בדיקת קולונוסקופיה רגילה...

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל .
אפריל 18 יום שבת , 2009 6:04 pm

לאחרונה (לפני כשבועיים) עברתיניתוח של כריתת שליש מן המעי הגס, שהיה בו גידול גדול (קרוב ל-10 ס"מ).
על פי כל הסימנים היה זה גידול ממאיר.
הלימפות הוצאו אף הן בניתוח ונראו מוגדלות.
הכבד נראה נקי ותקין .
ב-CT שנערך יום לפני הניתוח לא התגלו גרורות או התפשטות של המחלה חלילה .
אודה מאד לתשובות ישירות לשאלותי הבאות:
1. האם לימפות מוגדלות מסמנות את האפשרות, שהגידול פרץ מן המעי הגס?
2. היתכן, שחרף גודלו של הגידול לא אזדקק לטיפול כימותראפי או הקרנות?
3. מהו משך הזמן (בדרך כלל) של טיפולים כימותראפיים או לחילופין הקרנות?
4 הגידול התגלה מאוחר, הניתוח והטיפולים מתגלים כלא יעילים, כמה זמן נותר לי
ל"סגור את הבאסטה"? …
אשמח לספק כל פרט, אם יהיה בכך משום אינפורמציה מסיעת.
אני בן 60.
המוגלובין נמוך (9.0) התגלה אצלי כשהלכתי לתרום דם במד"א.
היה זה לפני כשבועיים וחצי.
מאחר ואבי ,שיחיה, עבר "סרט דומה" לפני כשש שנים, ידעתי את העומד לפני.
אבי עבר מספר רב של קולונוסקופיות, שבהן התגלו מעת לעת פוליפים שנצרבו.
בקולונוסקופיה האחרונה לפני כשש שנים חוררו לו את המעי (פרפורציה) !!!
תהליך הריפוי שלו היה ארוך וקשה וכלל 10 ימים בטיפול נמרץ נשימתי .
ס"ה 4 חודשים מהם חודשיים בבית חולים שיקומי ("רעות").
זו גם היתה הסיבה להיסוס או לחשש שעמד לפני לפני כחמש שנים כשהייתי אמור
לעבור קולונוסקופיה בעצמי.
בשנת 2000 עברתי קולונוסקופיה תקינה.
בשנת 2008 עברתי בדיקת "דם סמוי" בצואה שהסתימה בתוצאה שלילי.
מסתבר שוב חוסר יעילותה של הבדיקה הנ"ל.
אגב, לא היו לי כאבי בטן, שלשולים,יציאות מרובות מדי וכד'. לפני שהלכתי לתרום דם.
היתה בי מעט עייפות (שנבעה כנראה מן ההמוגלובין הנמוך) ולעיתים היה לי מעין צורך
ליציאה שהסתיים בשחרור גאזים בעלי ריח חריף.
סליחה על הבוטות בניסוחי אולם "עוסקים" אנו ב"עניני תחת" …
הרבה תודות עבור תשומת הלב ,
בכבוד רב,
עמיצור.

admin
שלום עמיצור,
1. הגדלה למפטית עלולה לסמל מעורבות של הבלוטות אך כדאי כמובן להמתין לתשובת הפתולוגיה הסופית.
2. הקריטריון העיקרי לקבלת טיפול כימי הוא מעורבות בלוטות. גודל הגידול עצמו לא קובע במידה ולא חדר לאברים אחרים.
3. קורס טיפול כימי הוא בד"כ כ 6 חודשים. הקרנות ניתנות רק כאשר הגידול נמצא ברקטום.
4. במידה ויש גרורות שלא ניתן להסיר מדובר בטווח של מספר שנים. זה משתנה מחולה לחולה כתלות בהיקף המחלה ובתגובה לטיפולים השונים.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 22 יום רביעי , 2009 9:00 pm

שלום
1) שאלתי באיזה מבין 2 השיטת לגילוי פוליפים (כדי למנוע הוצרות סרטן ) במעי הגס ממולץ להשתמש . לידעתי קולנוסקופיה וירטואלית לא מגלה פוליפים קטנים מ 10 מ"מ האם הממצאים שהיא יכולה לגלות מספקים . או בבדיקת קלונוסקופיה רגילה שהיא מגלה גם פולפים קטנים ושיש בה סיכון שיווצר חור במעי הגס במהלך הבדיקה .
2) כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקת קולונסקופיה (היום גילי 66 ואין במשפחתי אף אחד שחלה בסרטן המעי הגס )
תודה מראש שוורץ אמנון

admin
שלום שוורץ אמנון (66),
ראשית חשוב לדעת שגם קולונוסקופיה רגילה עלולה לפספס פוליפים. במידה ואינך בקבוצת סיכון שתי השיטות הן סבירות ביותר. הסבירות לחור במעי הגס בקולונוסקופיה הוא קטן מאוד.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 24 יום שישי , 2009 2:48 pm

שלום רב
אבי בן 83 עבר ניתוח לפרוסקופי להוצאת פוליפ ממאיר לפני כ-4 חודשים מהמעי הגס.
כעבור חודשיים נוצרה נפיחות בבטן באיזור הניתוח ואובחן בקע צלקתי.
אמור לעבור ניתוח לפרוסקופי לתיקון הבעיה עם הרדמה אפידורלית.
שאלותי
1.בהיותו חולה מורכב הסובל משחמת כבד קלה ,אנגינה פקטוריס ומחלת ריאות חסימתית(עישון בעבר הרחוק) האםרצוי להכניסו לניתוח חוזר בטווח זמן ככ קצר לאחר ניתוח קודם?
2.מה מידת הסיכון בניתוח מסוג זה?אנו מאוד חוששים מן ההרדמה.
3.מהי מידת ההצלחה של הניתוח אופן ההתאוששות(כאב תפקוד מזון)והאם תהיה לאבא הקלה משמעותית בנפיחות שנכון להיום מעיקה עליו מאוד ומגבילה אותו אפילו בהליכה פשוטה?תודה.

admin
שלום דודי פנחס,
אין בעיה לנתח שוב בטווח זמן כזה. הסיכון דומה לסיכון בניתוח הקודם ואף פחות. שיעור ההצלחה הוא גבוה ואני מניח שתהא לו הקלה משמעותית.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 25 יום שבת , 2009 6:12 am

הבוקר גילית ריר עם דם בעת מתן צואה. אמש, לאחר ארוחת הערב הרבתי לשלשל. הבוקר שוב , ולאחר מכן החל לצאת ריר שקוף עם דם.

לאמי היה סרטן המעי הגס. אני בת 51 ועשיתי קולונוסקופיה חלקית לפני כ – 5 שנים. היא הופסקה באמצע לפי דברי הרופא בשל הדבקויות.

60 הס"מ הראשונים היו נקיים.
ברור לי כי עלי להיבדק שוב, אך כיצד אני אמורה להיבדק אם לא ניתן להעביר את הצינור? כמו כן במידה ואעשה בדיקה וירטואלית – ויהיו ממצאים – כיצד ניתן להסירם אם לא ניתן להעביר צינור?

תודה
שרה

admin
שלום שרה,
ממליץ על קולונוסקופיה וירטואלית. במידה ויהיה ממצא אמיתי יהיה צורך בנסיון קולונוסקופיה חוזר. אם זה לא הולך לעיתים אין ברירה ומנתחים.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אפריל 28 יום שלישי , 2009 9:23 am

אני יוצאת עם בחור מס חודשים..
הבחור רק עכשיו אמר לי שהיה חולה בסרטן המעי הגס לפני 4.5 שנים.. הוא ביצע ניתוח לכריתת הגידול הממאיר.. זה היה בדרגה 2. הוא ביצע טיפול כימיותרפי(טיפול קל מאוד..יחסי.)
אני הייתי מעוניינת לדעת מה רמת הסבירות שחלילה המחלה תתפרץ שוב..
אני מאוד מאוד חוששת..
תודה רבה

admin
שלום רות 85,
הסבירות היא נמוכה ביותר. 5 שנים לאחר ניתוח כאשר אין עדות לחזרת המחלה זה מוגדר כריפוי מלא.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
מאי 11 יום שני , 2009 8:18 am

אני גר בארצות הברית לפני כשנתיים בדיקת קולונוסקופיה נתגלה גידול ממאיר בהיקיף של 3 ס"מ
בחלק התחתון של המעי הגס כ6-9 ס"מ מפי הטבעת
הרופאים החליטו בגלל המיקום של הגידול להתחיל בכימוטרפיה והקרנות על מנת לצמצם את הגידול ורק לאחר שלושה חודשים של שילוב הקרנות וכימו עברתי ניתוח להסרת הגידול
הגידול צומצם לכחצי מ"מ(הצלחה של ההקרנות והכימו) אך לא ניתן היה לקבוע על חומרת הגידול (שלבים מ1-4
לאחר הניתוח לא נמצאו גרורות ולא סימנים לגידול בבלוטות אך לא ניתן לקבוע את חומרת הגידול הואיל והממצאים היו לאחר הטיפול ההקרנות והכימו
לאחר היתוח קיבלתי עוד שלושה חודשים של כימוטרפיה שילוב של שני סוגי כימו
במשך השנתיים האחרונות נבדקתי ונצאתי נקי מגידולים או גרורות
אני סובל מאוד עד היום מבעיות של יציאות לא סדורות עצירות שלשולים וחוסר שליטה על היציאות לעיתים רחוקות הרופאים חושבים שזה נובע מהיצרות של המעי באיזור הניתוח והצלקות במקום
שאלתי: האם בעית היציאות מוכרת והאם יש רעיונות לפתרון וכמוכן האם יצאתי מכלל סכנה לחזרת הגידול והאם הטיפול שקיבלתי היה הטיפול הראוי
בתודה מראש ומצפה בכליון עיניים לתשובה

admin
שלום שוקי גוב,
בעיית היציאות מוכרת והיא אכן יכולה לנבוע מהיצרות או הדבקות של איזור הניתוח. אולם ישנן גם סיבות אחרות שיכולות לגרום לה
המעי הוא צינור רציף אחד שעובד עצבית והורמונלית ברצף - לעיתים כאשר מסירים ממנו חלק יש פגיעה בחלק העצבי וקשה למעי להסתנכרן
בנוסף כאשר עושים ניתוח והקרנות לרקטום - גם זה לכשעצמו יכול לגרום לתפקוד.
כך שבמידה וזה מפריע לך - יש צורך בבירור הבעיה.
לגבי ההחלמה - עד כה לפי התאור שלך המצב נראה מעודד מאוד. לרוב אנו מגדירים החלמה מלאה לאחר 5 שנים - אך אתה בהחלט בכיוון.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מאי 18 יום שני , 2009 5:42 pm

שלום רב
אישתי עברה בדיקת קולונוסקופיה שבה נמצא פוליפ זערי (2-3מ"מ).
לאישתי הסטוריה משפחתית עם סרטן המעי הגס.
להלן שאלותי:
1. במידה והפוליפ ממאיר מהם הסיכויים לצמיחת פוליפים חדשים?
2. במידה והפוליפ ממאיר מהי תדירות בדיקות המעקב המומלצת?
3. האם קיימים ממצאים סטטיסטים לגבי הקשר בין סרטן המעי הגס והסיכוי לפתח סרטן מסוג אחר?

תודה

שוקי

admin
שלום שוקי,
1. הסיכוי לממאירות בפוליפ בגודל הזה הוא אפסי
2. ללא קשר, פוליפ נחשב כממצא טרום ממאיר ולכן מחייב מעקב לזהות פוליפים שעלולים להתפתח
3. המעקב צריך להיות כל מספר שנים - 3-5 שנים זה זמן סביר.
4. ישנו קשר באופן כללי בין סרטן המעי הגס להופעת גידולים אחרים כאשר הסרטן מופיע כחלק מתסמונת משפחתית.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
מאי 26 יום שלישי , 2009 8:11 am

שלום, אני בת 34 לאחר שתי לידות.
בחודש וחצי האחרון אני סובלת מריבוי גזים, יציאות מאד רכות, יותר כמו שלשולים ובימים האחרונים יש לי דימום רב אשר מופיע על גבי הנייר טואלט בכל יציאה לשירותים.
מיותר לציין שאני בה י ס ט ר י ה!!!
בדיקות דם יצאו תקינות כמו כן בדיקות הצואה.
אני רוצה לקבוע תור לגאסטרו אבל יש תור רק לעוד 4 חודשים.
מה עושים? האם יש סיבה לדאגה? האם זה יכול להיות סרטן המעי הגס? טחורים? מה?????
בעקרון אני בריאה לחלוטין וגם בני משפחתי.
HELP

admin
שלום אורית,
תור לגסטרו בעוד 4 חודשים נראה מאוד מוזר - בטוח יש דרך להקדים את התור.
בכול מקרה עד שאת מטפלת בתור - כדאי לפנות לכירורג שיבדוק אותך
חשוב לשים דגשים לגבי הדימום - האם מדובר בדם טרי, מה הצבע שלו, האם הוא מטפטף לאסלה או שמא רק על הניר? האם הדם עוטף את הצואה או מעורבב בה. לאחר שהכירורג יקבל את כול הפרטים ויבדוק אותך הוא יוכל לקבוע אם הדימום הוא מאיזור פי הטבעת או גבוה יותר ואז להחליט על הטיפול.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מאי 28 יום חמישי , 2009 7:56 am

לצוות שלום,

בני בן 49 חלה בסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד. בוצע ניתוח להסרת הגידול מהמעי ולאחר זמן גם את הגרורות מהכבד.

שאלתי היא – הוא מקבל טיפול כימו בשם 5fu לאחר הטיפול המשני נגד גרורות בכבד
ירדה ספירת הדם והופסק הטיפול עד לעלית ספירת הדם(קיבל זריקה) ברצוני לדעת האם הפסקה
במתן הטיפול הכימי לא מעכבת את הטיפול והאם ואולי הכימו הנ"ל לא מתאים לו?

אודה לכם על תשותבכם.

admin
שלום רינה,

הירידה בספירה היא תוצאה של הכימוטרפיה ולא מעידה על בעיה בטיפול. צריך לחכות לעליה בספירה ולהמשיך את הטיפול.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל
יוני 3 יום רביעי , 2009 12:00 pm

שלום רב,
בבדיקות קולונוסקופיה ו-CT שבוצעו בעקבות יציאות גזים וצואה בזמן השתנה נמצאה פיסטולה בין המעי הגס לשלפוחית השתן. בדיקות הביופסיה לא העידו על סרטן. הסיבה היא דיברטיקוליטיס בשליש העליון של החלק היורד של המעי הגס באזור הסיגמואיד. האם ניתן לרפא אותה בעזרת דיאטת נוזלים? ואם לא, האם הניתוח הינו מסובך? אפשר לבצעו בלפרוסקופיה?

admin
שלום א. ו.,

לרוב לא ניתן לטפל באמצעות דיאטת נוזלים כי התהליך הדלקתי גרם לחיבור בין המעי לשלפוחית
זה מסכן בהיווצרות של דלקות חוזרות בדרכי השתן
בניתוח יש לנתק בין המעי לשלפוחית - מכיוון שהמחלה היא בדופן המעי = יש להסיר את הקטע החולה
השלפוחית היא בריאה ולכן היא תתרפא מאליה ואין צורך לגעת בה
לגבי הניתוח - ניתן לבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית. זהו אחד מהתחומים בו אנו מתמחים.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יוני 21 יום ראשון , 2009 7:32 pm

שלום רב,

מזה כ-3 שנים אני סובלת מתופעת הפיסורה. ההתחלה הייתה לאחר הלידה הראשונה שבה טופלתי בתוספי ברזל אשר גרמו לי לבעיות ביציאות, בתקופה זו טרם זיהיתי את הבעיה וחששתי שמדובר בטחורים עד שפניתי לרופא אשר הסביר לי כי יש לי פיסורה. אציין כי ביצעתי בדיקה של קולונוסקפיה קצרה לאור היסטוריה של סרטן המעי הגס במשפחה.
כשנה לאחר גילוי הבעיה התופעה הפכה להיות בתדירות נמוכה יותר ועם כאבים שעם הטיפול הנכון לא היו נוראים כ"כ.
לאחר הלידה השנייה התופעה חזרה ובגדול אך גם במקרה זה הצלחתי להתגבר והתופעה הפכה להיות בתדירות נמוכה.
אמש קיבלתי התקף נוראי שגרם לי לחשוב על ביצוע ניתוח למרות כל החששות של.
האם כדאי להמתין עם הניתוח עד לסיום הלידות המתוכננות? אני חוששת שאם אני יבצע את הניתוח בעקבות לידה נוספת הוא יחזור.
לאחר הלידה היו י תופעות של בריחת שתן קטנה ביותר פניתי לרופא נשים שבדק ואמר שאין שום בעיה זוהי תופה של היחלשות השרירים לאחר הלידה ובאמת כיום אינני סובלת מכך. הבעיה הייתה בזמן התעטשות או שיעול אבל שוב ממש קטנה ולאורך זמן של 3 חודשים לא יותר. האם אני נמצאת ברמת סיכון גבוהה?
איזה טכניקות נוספות יש לניתוח (מתקדמות)?
איך ההחלמה ומהי מידת הכאבים אחריה?
בבדיקה אצל כירוג נאמר לי כי שי לי שני חתכים. האם לא תופרים את החתכים? מאחר והתופעה היא כבר כרונית?
סליחה על האורך(-: פשוט המצוקה (גם היציאה) היא קשה

admin
שלום רחל,
הניתוח לפיסורה הוא חיתוך מבוקר של שריר הסוגר הפנימי, זהו ניתוח קצר, מהיר עם תקופת החלמה קצרה של מספר ימים, והכאבים לאחר הניתוח נמוכים לעין שיעור מהכאבים טרם הניתוח
בנוסף ניתן לשקול הזרקה של בוטוקס לאיזור שריר פי הטבעת - זריקה זו מרפאת את הפיסורה בשיעור של 80% ואינה כרוכה בסיבוכים מיוחדים
אין לתפור את החתכים כי ברגע שמשחררים את השריר החתכים נסגרים בתוך יום או יומיים מעליהם.
לגבי הניתוח עכשיו או מאוחר יותר- אם המצב נסבל והכאבים קלים - ניתן לחכות, אם את מאוד סובלת - למה להמתין ללידות הבאות תוך סבל מתמשך?.
מה שקובע את הצורך בטיפול זו איכות החיים שלך - אם היא סבירה מצוין, אם לא בהחלט כדאי לשקול הזרקת בוטוקס או ניתוח.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יוני 27 יום שבת , 2009 3:49 pm

שלום,
בעלי בן 57 חולה בסרטן המעי הגס מזה ארבע שנים. יש גרורות בכל איזור האגן , לא הגיע לכבד.
הפסיק כימותרפיה לאחר כשנתיים וחצי. לא יכול להמשיך יותר בגלל תמונת דם לא טובה, חולשה, טרומבוציטופניה וכו'.
כחודשיים החלו דימומים מהרקטום. תשובת הרופא הייתה, שזה בגלל שהמחלה פעילה. שאלתי: מה גורם לדימום בשלב זה של המחלה? התאים הסרטניים עצמם מדממים?
שאלה שנייה: הערכת זמן, כמה זמן אפשר למשוך בשלב כזה של המחלה?

admin
אהובה שלום,
הדימום נובע מהתפתחות של כלי דם לא תקינים ברקמת הגידול או חדירת הגידול לכלי דם מקומיים.
לגבי עניין הזמנים - לא ניתן לצפות...

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר אביטל


שאלות נוספות בנושא: המעי הגס



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
