בקע סרעפתי

105 שאלות גולשים בנושא » בקע סרעפתי


אפריל 17 יום ראשון , 2011 10:15 am

שלום לצוות,

בת 55,מימצאים : בקע סרעפתי בגודל 5 ס"מ,ריפלוקס,ללא הליקובקטר פילורי.

אני סובלת מכאבים ותחושת מחנק באזור החזה,התחושה היא שהאוכל מטייל בחלל ו"מנסה" לעלות לכיוון הגרון,כמו גם הרבה "גרפסים" מדומים.
אין תחושת צריבה,ואני מטופלת ב"נקסיום" אך ללא הועיל.

הרופא המטפל מחייב אותי לעבור בדיקת רנטגן עם בריום,לפני שיוחלט האם יש צורך בניתוח,אך אינני מסוגלת לעשותה עם החומר הנ"ל.

מכאן שאני ממשיכה לסבול,ולא יודעת מה לעשות
רציתי לשאול האם ישנה בדיקה ללא בריום,אשר תשקף את המצב באותה רמת דיוק ? אם כן,איזו ?

בברכת שבוע טוב וחג פסח שמח

admin
שלום שיר,
אני מסכים לחלוטין עם רופא המשפחה שלך.
בליעת בריום מאפשרת לראות באופן גרפי את הבקע, גודלו, האם הוא מסובב ונתונים נוספים שלא ניתן לראות בצורה מדויקת בגסטרוסקופיה. הנתונים האילו חשובים גם לקראת ניתוח במידה ומחליטים על ניתוח. במידה ויש לך קושי בשתיה של בריום אפשר לבצע את הבדיקה עם שתיית חומר הנקרא גסטרוגרפין שקל יותר לשתות אותו. הצילומים קצת פחות ברורים אבל עדיין מדויקים.
במידה וישקל ניתוח נשמח לעמוד לרשותך
חג שמח
דר אביטל
יולי 27 יום רביעי , 2011 5:50 pm

שלום,
אני בן 32 , סובל מכאבי בטן (לא קבועים) במשך חמש שנים, לאחרונה הכאבים מחמירים , בדיקות דם תקינות , עברתי אולטראסאונד שגילה לי טחול מוגדל(13 ס"מ) כבד שומני ובבדיקת גסטרוסקופיה גילו לי – ושט: תקין פרט לבקע סרעפתי של 2 ס"מ . קיבה- דלקת אריטמטוטית קלה בכל הקיבה . בשבוע האחרון הכאבים ברום הבטן מוחמרים , הרופאה רשמה שאטפל בלוסק בחודש הקרוב פעמיים ביום , אבל אני ממש סובל ונעדר מהעבודה עקב הכאבים , בשנים האחרונות אכלתי מאוד לא בריא ורק לאחרונה התחלתי לאכול בריא ומסודר .
סבלתי מצרבות גם בעבר.
הגסטרולוגית אמרה שאם הכאבים ימשכו אעשה סיטי בטן , זאת וכבר עשיתי סיטי בטן לפני שלושה חודשים…
תוצאות הסיטי – כבד -אינו מוגדל בעל הסננה שומנית
מספר בלוטות לימפה מעט מוגדלות בקוטר עד 1.8 ס"מ
הדגמה תת אופטימאלית של הג'וג'ונום – אין לשלול התעבות רירית בתוכו.
אשמח לקבל הסבר נוסף לגבי מצבי , או הצעות..
תודה ,גל

admin
שלום גל,
אין אפשרות אמיתית לתת לך הסבר על מצבך דרך האינטרנט. מה גם ששום דבר שעשית או בירור שעברת - אינו מסביר את הכאבים.
עלייך לגשת לרופא באופן מסודר שיעבור על הבדיקות ויחליט מה השלב הבא. האם נלקחה בדיקה לחיידק HP?, האם יש לבצע אנטרוסקופיה? האם יש צורך לברר את ההתעבות בגוגונום למשל על ידי קפסולה ועוד.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
יולי 29 יום שישי , 2011 3:24 pm

שלום רב,
אני בתהליך בדיקות לקראת ניתוח קיצור קיבה – שרוול ובמהלך צילום חזה התגלה אצלי בקע סרעפתי כמו כן יש לי תור לצילום בריום של מערכת העיכול. שאלתי האם יש מצב שבגלל הבקע לא אוכל לעבור את ניתוח יצור הקיבה -שרוול? האם ניתן לטפל בבקע באותו ניתוח? מהם הסיכונים?

אודה לך על התייחסותך, המשך יום נםלא

מלי

admin
שלום מלי לנגברג,
כעיקרון זה לא בעיה. הבקע מתוקן במהלך הניתוח ללא סיכון נוסף. בהצלחה.

דר אביטל
יולי 31 יום ראשון , 2011 8:02 pm

בעייתי הינה מורכבת וסבוכה במשך שנים לא הצלחתי לבצע יציאה והייתי כבולה למשלשים ועד היום למרות מס' מעורביות כרורגיות לא עזר דבר ,בהמשך התחלתי לחוש כאבים בחזה ,שובע מיידי ועליה הדרגתית במשקל ,בצעתי מ' בדיקות במס' פעמים :קולונוסקופי וגסטרוסקופיה.נמצע בקע סרעפתי גולש ,עם תרופות כגון אמפרדקוס ואחרים שדבר לא עזר .היום אני במצב גרוע ביותר :חמיצות בפה ,השמנה ממינום מזון ,לא יכולה לשתות וגם לאכול ,כאב בקיבה שחולש לגב,גזים איומים במערכת העיקול וכמובן מזון שלא מתעכל באופן תמידי
אשמח להכוונה ,הזמנה לבדיקה , או כל הצעה אחרת.

admin
שלום תמר,
מתנצל על האיחור בתשובה. התלונות שלך מתאימות לתסמונת המעי העצבני.
ממליץ לפנות לרופא גסטרואנטרולוג המתמחה בתחום זה.

בברכה דר אביטל
אוגוסט 13 יום שבת , 2011 1:22 pm

שלןם לכם,
אני בתהליך לקראת ניתוח שרוול לקיצור קיבה, לאחר צילום בריום של מערכת העיכול התגלה אצלי בקע סרעפתי ורפלוקס. האם מצב זה יכול למנוע ממני לעשות את הניתוח והאם ניתן לתקן את הבקע הסרעפתי בזמן ניתוח השרוול.

תודה על התייחסותכם
מלי

admin
שלום מלי לנגברג,
זה תלוי בגודל הבקע ובחומרת הסימפטומים
אם הבקע קטן הוא אינו מפריע, אם הוא מאוד גדול - זה בהחלט יכול להפריע ולשנות את התוכנית.
ניתוחי שרוול גם גורמים להחמרה ברפלוקס - לכן יש צורך לשקול את התוכנית הניתוחית בהתאם לכל הממצאים
זו הסיבה שאת עוברת את הבירור הזה טרם הניתוח. כאשר יהיו לך את כל הפרטים - יהיה צורך לשבת עם הרופא המנתח ולהחליט על הטיפול הרצוי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוגוסט 28 יום ראשון , 2011 2:01 pm

שלום,

לפני כשנתיים התגלה אצלי בקע סרעפתי של 5ס"מ גולש.
אני סובלת לאחרונה מריבוי של גזים ולפעמים אף כאב באזור הסרעפת
האם זה קשור לבקע?והאם מומלץ לעשות את הניתוח?

בברכה
שושי

admin
שלום שושי כהן,
אני לא משוכנע שזה קשור לבקע. במיוחד לא הגזים.
בכל אופן ממליץ לבוא להיבדק.

בברכה, דר אביטל
ספטמבר 4 יום ראשון , 2011 12:59 am

שלום רב! אני בחור בן25 לפני כשנתיים התחלתי לסבול מקשיי נשימה יום יומיים גרפסים מרובים וכאבים בחזה. הביתי בכושר מעולה ואילו עכשיו קשה לי מאוד לרוץ ובככל להתאמן בבדיקת אנדוסקופיה נתגלה אצלי בקע סרעפתי ניסיתי הרבה מאוד תרופות אופרדקס אומפרזול נקסיום ועוד כמה ללא הועיל הרופאים המליצו לי לא לעשות ניתוח כיוון שיש כל מיני סכנות אפשריות ומצד שני קשה לי מאוד להמשיך ככה תחושת החנק הזו מביאה אותי ללחץ נפשי גדול ורציתי לשאול אם יש איזה שהוא פתרון נוסף שאתם יכולים להמליץ לי עליו בתודה מראש :) 

admin
שלום ישראל,
לא ברור האם הבעיה שלך היא באמת רפלקס. ממליץ לעבור בדיקות הקשורות לתפקוד הוושט כולל צילום בליעה ובדיקת לחצים (מנומטריה). פנה לרופא גסטרו המתעסק בתחום זה.

בברכה, דר אביטל
ספטמבר 9 יום שישי , 2011 12:15 pm

שלום רב!
חברי הטוב חש לאחרונה שהמזון נתקע לו באמצע הדרך לקיבה,כמו כן חש גולה העומדת לו בבטן העליונה,אינו סובל מצרבות תכופות,עם זאת עליי לציין שהתחושה קיימת ביקיצת הבוקר.הבחור פעיל ספורטיבית,בריא באופן עקרוני.
אני ביקשתי הפנייה לגסטרואנטרולוג לצורך גסטרו סקופיה- האם מדובר בבקע סרעפתי או כיב קיבה או אפילו גסטריטיס.
יישר כוח על אופן ההתייחסות והמהירות!!!

admin
שלום ניבה,
האבחנות שהעלית בוודאי חשובות ונמצאות בין האבחנות המבדלות העיקריות.
ניתן לחשוב גם על רפלוקס - בשעות הלילה שגרם לדלקת בוושט, וגם על הפרעה בתנועיות של הוושט.
גסטרו סקופיה היא בוודאי הבדיקה החשובה מכולן - גם לאבחן וגם לשלול מצבים מסוכנים כמו פוליפ או גידול בדרכי העיכול. במידה והיא תהייה תקינה - יש צורך לבצע בדיקות תפקודיות כמו בליעה, ומנומטריה של הוושט.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוקטובר 6 יום חמישי , 2011 5:05 pm

שלום,

אודה לכם מאד על מתן תשובה לטיפול בבקע סרעפתי גדול, אם בכלל, מהם הסימפטומים בעקבותיו ולכיצד ניתן להקטין את התופעות שאולי בכלל לא נובעות ממנו.
תודה מראש, ריקוש.

admin
שלום רב,
ישנם מספר סוגי בקע סרעפתי. ככלל תסמינים הקשורים לבקע סרעפתי עשויים לכלול צרבות, תחושת מלאות אחרי אוכל, כאבים וחוסר נוחות ברום הבטן וקדמת החזה. ניתן להיעזר בתרופות סותרות חומצה. ברעם סמפטומטים מאוד ניתן לתקן בניתוח.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
אוקטובר 7 יום שישי , 2011 3:13 am

אני אישה בת 25 שאובחנה בבדיקת סטרו כלוקה ברפלוקס (בקע סרעפתי) לני כשנתיים, מאז אני נוטלת באופן יומיומי כדור לנסו-פרזול פעם ביום במינון של 30 מ"ג. בעבר רמת הפריטין בגופי הייתה תקינה (291) ואילו בחודשים האחרונים אני סובלת מפריטין נמוך מאוד (8) כאשר לפני כשבוע התעלפתי ללא כל סיבה.חשוב לציין כי תזונתי ומשקל גופי לא השתנה וכי הוסת שלי נורמטיבית. האם יתכן שכדור הלנסו-פרסול אותי אני נוטלת בשנתיים האחרונים גרם לי לירידה דרסטית ברמת הברזל בגופי? חשוב לציין כי אני סובלת בחודשים האחרונים מנשירת שיער חריפה מאוד ומעייפות רבה. אודה להתייחסותם.

admin
שלום אורטל,

למיטב ידיעתי אין הכדור גורם לירידה בפריטין בטח שלא בצורה כל כך דרסטית.
כאשר ישנה ירידה ברמות הברזל- או שיש איבוד ברזל מהגוף או שאין צריכה מספקת.
כדאי לגשת לרופא המשפחה ולעבור בירור מדוע יש לך חוסר משמעותי בברזל - ולא "להאשים" את התרופה.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוקטובר 11 יום שלישי , 2011 7:28 pm

אני בת 50 בשבוע הבא עוברת ניתוח שרוול בצילום האחרום ראו שיש לי בקע סרעפתית המנתח שלי אמר שזה שום דבר שאלתי היא האם באמת אני יעכולה להיות רגועה???? כי אני ממש לא

תודה

admin
שלום ריקי,
צריך לראות את הצילום על מנת לדעת אם יש לזה משמעות או שלא.
אם מדובר על בקע קטן - זה אכן חסר משמעות, אבל עם מדובר על בקע גדול - זה יכול להפוך את הניתוח לקשה ומסובך יותר.
אם את מספיק סומכת על המנתח שיבצע את הניתוח - את צריכה לסמוך עליו שהוא ראה את הצילום והתרשם כי הבקע לא יפריע לביצוע הניתוח.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
אוקטובר 16 יום ראשון , 2011 5:25 pm

שלום
אני סובלת מרפלוקס .בקע סרעפתי גולש,מקבלת טיפול -לנטון 30 מ"ג –לא עוזר
לאחורונה סובלת מכאבים בבטן .בקולונוסקופיה אובחנה דלקת קלה ופוליפ 2 ממ בסיגמה דיסטלית.
שאלה שלי : האם הדלקת יכולה לגרום להחמרת המצב וסימטומים כמו חנק ,לחצים בוושט,
המון גזים,שאין להם יציאה , ליכה מרובה בגרון ?
אחרי בדיקת קולונוסקופיה הרופא אמר שאני לא צריכה טיפול, אבל הכאבים חוזרים
ואני מודאגת.

תודה מראש

רוזה

admin
שלום רוזה,
אין סיבה לדאגה מבחינת ממצאי הקולונוסקופיה. ממליץ להיוועץ ברופא אף אוזן גרון. יתכן והרפלקס משמעותי וכדאי ניתוח.

בברכה, דר אביטל
נובמבר 20 יום ראשון , 2011 4:15 pm

האם בקע סרעפתי יכול להקשות או להפריעה בהליכה

admin
שלום אלון,

לא - בקע סרעפתי לא אמור להפריע בהליכה - אלא אם כן הוא מאוד גדול ולוחץ על הראות - אזי ניתן לחוש בקוצר נשימה. מעבר לכך איני רואה כל קשר בין השניים.
נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
נובמבר 30 יום רביעי , 2011 5:07 pm

אני 11 חודש אחרי ניתוח שרוול לקיצור קיבה, סובלת מאז הניתוח מצרבות, מטופלת באומפרדקס, בחודשים האחרונים היו לי 2 התקפים מאוד חזקים של כאבי בטן עם הקרנה לגב, הגעתי למיון, בעקבות כך שלח אותי גסטרואנטרולוג לצילום וק"ת וכן u.s הבדיקות העלו כי אין לי אבנים במרה, כמו כן – תוצאות הצילום הן : מעבר חופשי דר הוושט לקיבה. דופ ן הוושט סדיר.נצפתה פריסטלטיקה טרציארית של הוושט. הודגם בקע סרעפתי גדול
עם קפלים מעובי . יחד עם זאת אי אפשר לשלול בוודאות שמדובר בהרחבת וושט התחתו ן בצורת פאוץ' בגי ן שניתן לראות 3-4 קפלים בלבד בתוך הפאוץ' הנ"ל . .נצפה רפלוקס מסיבי רב פעמי תוך כדי בדיקה.
רושם ללחץ חיצוני על העקומה הגדולה של הקיבה. פריסטלטיקה שמורה. מעבר מהיר מאוד של חומר ניגוד מהקיבה לתריסריו ן.
בצל וקשת התריסריו ן בעלי צורה ורירית תקינים.
ברצוני לדעת מה היית ממליץ לי לעשות בהמשך, אילו בדיקות נוספות עלי לעשות והאם קיים פתרון כלשהו למצב זה,
בברכה ותודה, ניצן.

admin
שלום ניצן,
הבעיה אינה ברורה. ממליץ להיוועץ ברופא המנתח שהיה בניתוח ומכיר את האנטומיה של שלך יותר מכולם...
כיכלל יתכן וכדאי לבצע בדיקת CT.

בברכה, דר אביטל
דצמבר 3 יום שבת , 2011 11:23 am

שלום רב, לפני 11 חודש עברתי ניתוח שרוול לקיצור קיבה. מאז הניתוח אני סובלת מצרבות ומטופלת באומפרדקס, בחודשים האחרונים נתקפתי פעמיים בהתקף קשה של כאבי בטן שבעקבותו נזקקתי להגיע למיון, הכאב הוא באזור מפתח הלב עם הקרנה לגב, החשד היה שיש לי אבנים בכיס המרה,בשבוע שעבר עברתי אולטרסאונד ששלל השערה זו , אך בצילום וק"ת התגלה כי יש לי בקע סרעפתי גדול ורפלוקס מסיבי, בהשוואה עם צילום זהה מלפני הניתוח הוברר כי אז היה לי רק רפלוקס מזערי. שאלתי היא – האם ייתכן והניתוח גרם לבעייה זו? האם הייתי צריכה לעבור את הניתוח אם היה לי רפלוקס קודם? מה הטיפול? האם יש סכנת חיים במצב כזה? באחד ההתקפים של הכאב שהיה לי הרגשתי שאני קרובה מאוד לסוף חיי, אך ברגע שהכאב פסק-הכל חזר אל מקומו בשלום והרגשתי מצוין, למעט תשישות מהכאב הנורא. לתשובתכם אודה,

admin
שלום אנונימית,
קרוב לוודאי כי הניתוח גרם להחמרה של הרפלוקס. ניתוח שרוול יכול לגרום להחמרה ברפלוקס או לגרום לרפלוקס בעצמו.
לגבי האם זה הניתוח שהיית צריכה לעבור - אין אפשרות לדעת זאת מבלי לראות את הצילומים הקודמים.
רפלוקס לרוב אינו מסכן חיים.
כיום צריך לשקול לפי מצבך מה צריך לעשות עם הממצאים - האם ניתן להתגבר באמצעים תרופתיים - או שיש צורך בניתוח. את צריכה להגיע לכירורג עם כל הממצאים והבדיקות ואז תעשה הערכה מדויקת מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
ינואר 29 יום ראשון , 2012 9:43 pm

שלום רב
אני בן 67 וסובל מזה כ 3 שנים מסוג של דלקת בוושט/בקע סרעפתי/דיספאגיה מאחד מהם או מכולם ביחד.
הסימפטומים הם קושי רב בבליעה של מזון קשה כגון בשר ולעתים כל מזון שהוא, ההרגשה היא של חוסר יכולת לנשום, לבלוע ולהמשיך בשגרת החיים. כל ארוחה שלי מלווה בחששות ולחצים מהתוצאה.
לצערי לא מצאתי מענה לבעיה ואני לא מצליח להגדירה.
אשמח לקבל פרטים ולדעת היכן ואיך עלי להבדק ומהן הפתרונות העומדים לרשותי.
תודה רבה ובברכה.

admin
שלום ד,
לא ברור לי אם עברת בירור כלשהו.
האם ביצעת צילום בליעה? האם ביצעת גסטרוסקופיה? האם ביצעת מבחנים לרפלוקס או להפרעה בתפקוד של סוגרי הוושט?
אינני יודע מה בדיוק הבעיה את זה צריך לברר - על ידי מספר בדיקות.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
פברואר 2 יום חמישי , 2012 6:51 pm

מאת ריקי,
שלום רב!

לפני כשנה וחצי נחבט צד שמאל של ראשי ומאז הקאות של 6 , 7 פעמים ביום כיום אני מגיעה פחות ובמיוחד כשאני מתכופפת , יש לציין שלאחר מס' חודשים מהפגיעה החלו לי שריפות אוכל נתקע כבדות בנשימה סחרחורות נימולים והרדמויות בגפיים עליונות ותחתונות כאשר אני אוכלת יש לי גוש מהגרון יורד עד מפתח הלב ושם כביכול מתץבקע ושורף רוצה לציין גם כשאני בולעת רוק אותו תחושה .
בבדיקת קולונוסקופיה נמצא בקע סרעפתי קטן .
ברצוני לדעת האם בקע זה נוצר בעקבות ההקאות והנפילה ואם כן איך זה משפיעה .
תודה

admin
שלום ריק,
קרוב לוודאי שאין קשר בין הבקע לבין הנפילה וההקאות.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.
מרץ 17 יום שבת , 2012 12:43 pm

שלום רב,
מקווה שהסיפור שלי לא ארוך מדיי, אך אודה על התשובה המהירה הממוקדת והיעילה , התרשמתי מאוד מהאתר ומהמענה האיכותי לתשובות .
יש לי בקע סרעפתי שאובחן בגיל 23 (כיום אני בין 40 ), בחודש האחרון אני סובל מקושי בבליעה של רוק כאילו יש לי שם איזה פצע לא ידוע או דלקת , הייתי אצל רופא משפחה , נתן לי כדור בשם "נקסיום" 40 מ"ג, אמר שהוא יותר חזק מהלנטון 30 מ "ג שאני לוקח על דרך השגרה לא ממש עזר, נפגשתי עם רופאת אף אוזן וגרון , שאמרה שכנראה זה קשור לרפלוקס, היא המליצה לי לקחת את הלנטון שעד היום לקחתי רק בבוקר כחצי שעה לפני האוכל, גם בערב.
אני מציין שלפני שמכבי עברה ללנטו לקחתי זוטון , אחרי זה הקופה עברה ללנטון ולאחרונה עברה ל"נסופרזול", פה כבר סירבתי לשתף פעולה עם המעברים מטעמי נוחות וכסף לקופה אך לא בהכרח לי, הוצאתי אישור מיוחד להמשיך ולקבל לנטון .
אני סובל מהתחושה הלא טובה בעת בליעה כבר חודש, אבל למכבי יש תורים ארוכים לרופא גסטרו ורק בשבוע הבא אפגוש רופא זה.
אודה אם תוכל למקד אותי אילו בדיקות כדאי לי לבקש ולבצע ומה יכולות להיות הכיוונים של בעיה זו .
מיותר לציין שזה גורם לירידה משמעותית ברמת ואיכות החיים . אני לא יודע אם זה חשוב, אבל לאחרונה התחלתי לעסוק בספורט בחדר כושר משוקולות וכן אני מבצע גם כפיפות בטן (לא היסטיר) 3 סטים * 15 , האם יש קשר בין כפיפות בטן לבעיית הריפלוקס?,
שחר

admin
שלום שחר,
אני מניח כי רופא הגסטרו ינסה להוכיח אם יש לך רפלוקס משמעותי
ההוכחה תהייה על סמך גסטרוסקופיה, אולי בדיקת חומציות בוושט, ואולי גם בדיקת תפקודיות הוושט - מנומטריה. ניתן גם להעזר במקרים מיוחדים במיפוי וושט. בוודאי גם יבוצע לך תבחין להליקובקטר.
לאחר השלמת הבירור תהייה תמונה יחסית טובה של המצב כולל האם יש רפלוקס והאם הוא משמעותי.
לגבי כפיפות בטן - כל דבר שמעלה את הלחץ בתוך הבטן כולל כפיפות בטן, ואפילו בגדים צמודים יכולים להחמיר את הרפלוקס.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, ודר גרינברג.
אפריל 7 יום שבת , 2012 5:24 pm

שלום,
ב-CT שעשיתי אצלכם לפני כ-10 ימים, של בטן עליונה ובית החזה, על פי הפענוח יש לי בקע סרעפתי גדול.
הבקע ידוע כבר הרבה זמן, אך היום הוגדר כ"גדול".
רציתי לדעת האם ניתן לנתח בקע כזה בשיטה לפרסקופית או יש לעבור פתיחת בטן.
בתודה
אילנה

admin
שלום אילנה קליינפלד,
ניתן גם בגישה לפרוסקופית.

נשמח לעמוד לרשותך במרפאתינו, דר אביטל
מאי 16 יום רביעי , 2012 1:59 am

16 מאי 2012 יום רביעי , ביום ראשון ב 13.5 עברתי בדיקה אנדוסקופיה דרכי עיכול עליונות וגם דרכי עיכול תחתונות .
בעליונות נמצא שיש לי בקע סרעפתי , ובאבחנה gastroesophageal reflux
פרה מדיקציה dormicum 5mg iv, fentanyl 50mcg.
ממצאים : ושט תקין מעבר ושט קיבה בעומק 34 ס״ מ, רירית ב zליין עם שלוש
ארוזיות קצרות עד 5-6 מ״מ ביופסיה דגימה 1 בקע היאטלי בין 34 עד 39ס״מ
קיבה והיפוך – תקין בצל התריסריון וחלקו השני – תקין .
מעבר הושט 34ס״מ
מקום הממצא Gastro Esophageal
פעולה נוספת תבחין אוראז ביופסיה
אבחנה אנדוסקופית Hiatus hernia
reflux Esophagitis Grade a
נשלחה פתולוגיה כן
טיפול ב lanton 1 30 mg
בבדיקה דרכי עיכול תחתונות
אבחנה screening for crc
מעי הגס נסרק עד לצקום שזוהה לפי פתח תוספתן ןשסתום אילאוצקאלי , הכנת המעי סבירה,
ללא כל ממצא פתולוגי כולל בתרגיל היפוך ברקטום טחורים .
אבחנה אנדסקופית . No pathology was demonstrated.
יש לציין שעברתי כריתת כיס מרה לפני 10 שנים בערך, בגין אבנים בכיס המרה ,
שמעתי שיש טיפול ע״י פיזוטרפיה ומה בעינין יוגה אני מתעמלת במכון כושר עושה יוגה , פילאטיס ,
ספינינג , ועיצוב האם ההתעמלות מזיקה למיקרה שלי , ואיך אני יכולה לפתור על הצד הטוב ביותר
רציתי לציין שאני אוהבת לאכול שוקולדים לחמים בקיצור אוהבת לאכול מאוד קשה לי עם דיאטה
הממדים שלי : גובה 1.63 משקל 65 לחץ דם 137/77 דופק 50 נכון לתאריך 12/12/2011
מודה לכם על התיחסותכם לפניתי זו אליכם , תודה אילנה פלדמן

admin

שלום אילנה פלדמן,
לא בדיוק הבנתי מה השאלה.....
אני לא מכיר טיפול בבקע סרעפתי וברפלוקס על ידי יוגה ....אבל אני לא מומחה בנושא זה.
לגבי מכון כושר, פילאטיס וספיניניג - הם בוודאי לא מזיקים למצב שלך.
עלייך לקחת את הטיפול שהמליץ רופא הגסטרו ולהשאר במעקב גסטרו אנטרולוגי.

נשמח לעמוד לרשותכם במרפאתינו, דר גרינברג.



שאלות נוספות בנושא: בקע סרעפתי



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
